X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pepek odpadl bardzo szybko bo jakies 4-5 dni po porodzie. Ale zanim odpadl bardzo smierdzial, wiec sie martwilismy, pediatra zobaczyl, polozna tez i kazali dalej przemywac tylko woda, ale dokladnie. Nie bac sie i odchylac go we wszystkich kierunkach. Uzywalismy wacikow i patyczkow i dwa dni po tych zabiegach pepka juz nie bylo. Nie sluchalismy sie do konca i przemywalismy jeszcze Alsospritem (tutaj nie ma octaniseptu). Po odpadnieciu przez kilka dni bylo jeszcze troszke ropki i krwi a juz sie w pelni zagoil.

Co do Bebilonu Pepti to u nas sie sprawdzil czy starszaku alergiku. To jest produkt mlekozastepczy a nie mleko, wiec powinien byc bardzo dobrze tolerowany.

My myjemy w plynie z Linomagu i co drugi dzien smarujemy mleczkiem z Bubchen. Szamponow u takich maluszkow sie raczej nie uzywa.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w domu ubrany jest w bodziak na kr rękaw i skarpetki a jak chłodniej jest to ubiore jeszcze cieniutkie spodenki. Na noc tak samo chociaż ostatnio noce bardzo chłodne i śpi w pajacu.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm rodzilas w Świętochłowicach?

Agabtm lubi tę wiadomość

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej malej kikut odpadl po ok 2tyg i tez pojawila sie przed tym krew ale teraz po odpadnieciu jeszcze jest taka warstwa w srodku i smarujemy to patyczkiem i roztworem ze spirytusu. Na poczatku tez psikalam octaniseptem sle jakos kikut byl rozmoczony i nie chcial sie tak goic.
    Co do kapieli to uzywam plynu i balsamu do nawilzania emolium i jak na razie jest ok.
    My za to juz mamy 'zaliczone' potowki na pupci ale po odstawieniu husteczek nawilzanych za rada poloznej i przemywaniu wacikiem z czysta woda problem po paru dniach znikl. Nie sadzilam ze bedzie taka reakcja na husteczki z pampersa

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze maleństwa chętnie spią w łóżeczkach?

Ja w domu jak jest chłodniej to ubieram małego w body z długim rękawem i śpioszki lub półśpiochy a na noc pajac lub w upały jak były to body z krótkim rękawkiem.

iv096iye6kaq8l5v.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur moj ma jakas alergie na lozeczko :P jak na spiocha poloze to spi, a tak to drze sie. Masakra jakas :/ w lezaczku czy na Naszym lozku szybciej i ladniej zasypia.

Nam pepek odpadl dopiero niedawno. 4 dni temu jakos. Od tygodnia wysial na wlosu. Dla Starszaka tez dlugo sie trzymal :/

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubioru to u Nas w domu temp. Dzis np. 25*C wiec bodziak i skarpetki.

Helen lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na moją relacje:)
    MamaWojtka,katolina_karoina ruszyło coś??;)

No to czas na relacje. Na ile się uda zobaczymy, na ile Zuzia da:) po spotkaniu z polozna o czym pisałam, ogladalismy film, pozniek było współżycie, czopki az 3

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I polozylismy sie spac. Ale czulam lekkie bole jak na okres. W miare rownyn odstepię czasowym. Po chwili jakieś wibracje w brzuchu wiec szybko na kibelek. Myślałam ze to po czopkach. Później zaczęły się skorcze już trochę mocniejsze. Po pół godziny zadzwoniłam do poloznej ale kazała wziąć paracetamol,nospe i pod prysznic.skorcze co 5 minut. Wyszłam z pod prysznica po 50 minutach i dzwonię do poloznej.a ona czy wytrzymam jeszcze w domu bo powinien mnie boleć cały brzuch a nie tylko dol. A mi cały się spinal ale ból jak.na okres tylko w dole. Mówię ze wytrzymam i mam dzwonić za godzinę. Wtedy zaczęło się konkretnie tzn co 3 minuty skorcze po 40-60 sekund. Ale bolal mnie w krzyzu stąd też wiedziałam ze będę miała te bóle krzyżowe. I dzwonię do położonej ze już nie wytrzymam w domu. Oczywiście bym wytrzymała ale nie chciałam chciałam domu urodzić. A skorcze regularne co 3 minuty. Ogólnie w domu zaczęło się o 24 w szpitalu byliśmy i 2.30. Poszłam się zbdac mówię jak jest na co lekarka z ironią się mnie pyta czy myślę ze tak szybko to się dzieje. Ale.mina jej zbladla jak po badaniu okazało się ze mam 8 cm rozwarcia

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i od razu m porodowke. A dodam ze wyszlo Jej ze Zuzia bedzie wazyc kolo 4100. Udało nam się być na sali rodzinnej. Ale nie skorzystałam z niczego bo czasu nie bylo. Hehe Maz był ze mną cały czas i nie wyobrażam sobie by Go nie bylo. Wystarczyła Jego obecność. W ostatniej fazie porodu rodzilam na boku to trzymał mi noge. Bardzo pomocny. Niestety musieli mnie naciąć bo Zuzia sama się nie chciała wydostać ale dostałam znieczulenie i nic nie czułam to samo przy szyciu wiec nie ma co sie tym stresować. Ogólnie Zuzia 3 razy była owinieta pepowina

Helen, iluzja, mloda1995, Iwa2016 lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się pochwalić. Od wczoraj naleze juz do grona dumnych mam :D! Anielka urodziła się siłami natury o 21.20. Ma 56 cm, waży 3670 gram i jest piękna. Było bardzo ciężko. Pod koniec zaczynało być groźnie. Mała się zaklinowala w kanale i urodziła się trochę niedotlenienia i teraz leży w inkubatorku. Od razu ja zabrali :(. Ale już wszystko dobrze ale jeszcze musi poleżeć na obserwacji. Jestem obolala ale szczęśliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 06:22

Andzia SM, Kaja, Karola1988, glistka, mmarzenak, Helen, mloda1995, Iwa2016, Abra lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sytuacja została opanowana.10 punktów dostała a My szczęśliwi że że końcu ja mamy. Zapomina się o wszystkim jak się zobacZy dziecko. Położna złota kobieta cały czas mnie chwalila. Mogłam dotknąć główki co dodało mi zdecydowanie sil:) Widok Krzysia wzruszonego N widok Córki bezcenny. Później jak się Panie wzięły za mnie za szycie to był to czas dla Krzysia. On zajmował się Zuzia. Od 11 są wizyty tak przyszedł i siedział do 20. Pierwszy przewijal:) dumny Tatus:) bardzo chaotycznie pisze ale tyle się działo że ciężko to ładnie ujac:) dostałam od Męża prezent. Stopki z różowego zlota na sznureczku strasznie mi się podoba:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 06:15

Kaja, Helen, iluzja, mloda1995, Iwa2016 lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina GRTULACJE :-* dużo sil teraz dla Was :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Karolina Gratuluje i niech się zdrowo chowa

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia i patrz już po wszystkim !!!!

Andzia SM lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciepło w domu więc bodziak z krótkim i cienka bluzka i spodenki ....
    jeśli nam ciepło to dziecku też skończyły się czasy obwijania noworodka w starte szmat jak kiedyś

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- serdeczne gratulacje!! Odpoczywajcie :) A jak tam MamaWojtka? :>
    Nasz synek ma wiecznie zimne stopy i rączki. Też początkowu ubieraliśmy go w bodziaka i skarpetki ale skarpetki szybko sobie ściągał, więc teraz ubieram go w pajaca albo w spodenki ze stópkami. Podobno w brzuchu była temperatura ponad 37 st, więc teraz mój maluszek może marznąć nawet jak ma 26-27 st. w pokoiku. Może to też dlatego, że jest chudziutki...

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Karolina- serdeczne gratulacje!! Odpoczywajcie :) A jak tam MamaWojtka? :>
    Nasz synek ma wiecznie zimne stopy i rączki. Też początkowu ubieraliśmy go w bodziaka i skarpetki ale skarpetki szybko sobie ściągał, więc teraz ubieram go w pajaca albo w spodenki ze stópkami. Podobno w brzuchu była temperatura ponad 37 st, więc teraz mój maluszek może marznąć nawet jak ma 26-27 st. w pokoiku. Może to też dlatego, że jest chudziutki...
    DZIECI mają słabsze krązenie i tak jeszcze jakis czas bedzie miał zimne rączki i nóżki. Przykrywaj malenstwo lub rób taki kokon aby raczki były w srodku i pamietaj aby malenstwa nie przegrzac, warto sprawdzac kark.
    Karola gratulacje...to juz prawie wszystkie mamusie na pokładzie :)

feegu6l.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za radę dotyczącą glutenu. dzisiaj jedziemy do dermatologa zobaczymy co powie

Iwa2016 lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Magda81 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kikut odpadł po 2 tygodniach, położna kazała przemywać gazikiem że spirytusem (mieliśmy takie specjalne). Malutką ubierałam w te upały w body na krótki rękaw, a jak jest chłodniej to w pajacyka.
    Mam pytanie do mam, które karmią mm. Jak sobie radzicie jak trzeba gdzieś wyjść z maluszkiem i wtedy podać mm? Robicie wcześniej w domu? pytam bo chyba po przygotowaniu trzeba je zaraz zużyć, a co w sytuacji jakiejś podróży czy dłuższego wyjścia?

iv09e6ydepibuaxd.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ