X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    nas zarazil syn i też najmłodszy gila załapał ehh jeszcze trochę nas trzyma a starszy na antybiotyku...

Ja używam wszystko wo wyżej pisalyscie plus woda morska bo gil gęsty !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Blondi... Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Aspirator "katarek" taki do odkurzacza. My mieliśmy katar w 2 tyg. Życia i on nas uratował. Brzmi przerażająco a działa fantastycznie.

c505d76.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mojej małej juz drugi dzien jakby ropialo oczko,ale tylko jedno i śpiochy są żółte i żółto zielone. Przemywam sola fizjologiczna, póki co sie nie pogorszyło, nie ma żadnej opuchlizny. Spotykałyście sie z czymś takim? Bo nie wiem czy sie martwić czy to samo przejdzie...czy są moze jakieś krople dla niemowląt?

feegu6l.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:
    Trafiłam na super lekarkę dr Kardasz Cywoniuk ktora mi to sama zaproponowała, mi sie szykuje 4400 (to przy pomiarach optymistycznych) i powiększone wymiary miednicy małego względem glowki wiec za duże ryzyko ze sie zaklinuje. Ale decyzje ta podjęli właśnie na sali przed operacyjnej, jakbym była na pato od razu to nie wiem czy by ktoś tak zdecydował

No to tez konkretna waga, ciekawe czy sie pokryje z rzeczywistymi wymiarami. Ciesz sie, ze sie nie umeczysz z probowaniem rodzenia dziecka z taka waga, bo to najgorsze. Trzymam kciuki i daj znac jak bedziesz po

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi... wrote:
    Polecam Aspirator "katarek" taki do odkurzacza. My mieliśmy katar w 2 tyg. Życia i on nas uratował. Brzmi przerażająco a działa fantastycznie.

Tak mamy i my używamy :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylam na kontroli po pologu. Wszystko ladnie sie zagoilo,blizna po cc super! Teraz tylko czekam na okres,chociaz za nim nie tesknilam.

Bylam tez z Lila u lekarza,miala miec szczepienie.Przez jej zaparcia przesunelismy szczepienie,dostalatylko szczepionke na zoltaczke.5w1 i pneumokoki zrobimy za 4 tygodnie.A wy jak szczepicie?

Moja corka wazy juz 3800g:) grubasek z niej hehe. A i zmieniajcie na rozne strony glowke malucha,Lilka ciagle daje glowe na prawo,walcze z nia aby dawala na lewo to wtedy ryk. Jak nie nauczy sie przekrecac glowki to czeka ja rehabilitacja;(

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Dziewczyny mojej małej juz drugi dzien jakby ropialo oczko,ale tylko jedno i śpiochy są żółte i żółto zielone. Przemywam sola fizjologiczna, póki co sie nie pogorszyło, nie ma żadnej opuchlizny. Spotykałyście sie z czymś takim? Bo nie wiem czy sie martwić czy to samo przejdzie...czy są moze jakieś krople dla niemowląt?

Mojemu pierwszemu też ropialo oczko dość długo i skończyło się na kroplach więc obserwuj ,a oczko nie spuchnie spokojnie

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen my rowniez z mezem oddalilismy sie od siebie. Nawet juz nie pamietam co to seks.

madziak2202 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Wczoraj bylam na kontroli po pologu. Wszystko ladnie sie zagoilo,blizna po cc super! Teraz tylko czekam na okres,chociaz za nim nie tesknilam.

Bylam tez z Lila u lekarza,miala miec szczepienie.Przez jej zaparcia przesunelismy szczepienie,dostalatylko szczepionke na zoltaczke.5w1 i pneumokoki zrobimy za 4 tygodnie.A wy jak szczepicie?

Moja corka wazy juz 3800g:) grubasek z niej hehe. A i zmieniajcie na rozne strony glowke malucha,Lilka ciagle daje glowe na prawo,walcze z nia aby dawala na lewo to wtedy ryk. Jak nie nauczy sie przekrecac glowki to czeka ja rehabilitacja;(

My też szczepimy 5w1 i pnemokoki

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas katar juz prawie przeszedł. Psikac woda morska i często odciągnąć bo u maluszków szybko przechodzi na uszy. Można pod materac do lozeczka tam gdzie główka wsadzić książkę żeby troszeczkę wyżej była glowka jak dziecko śpi.

Helen, u nas to samo ale już o wiele lepiej. Przy karmieniu masować kącik oczka najmniejszym palcem. To pewnie zatkany kanalik łzowy. Tak leciutko naciskaj w kąciku.

U nas noc koszmarna, ledwo żyje. Od północy karmiłam co godzine, plus kupa i odbijanie wiec mało co spałam. Dziś kupuje smoczka, może mu podam, nie wiem bije się z myślami.
    Nie wiem skąd ta zmiana b9 nocki były bardzo fajne wcześniej, gdyby miał 5 tygodni po można by zwalić na skok rozwojowy ale to trochę za wcześnie.
    Dziś ma być u nas polozna wiec zapytam.

Miłego dnia dziewczyny, ja sama mam nadzieje, ze będzie lepszy od nocki

Helen lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pierwszym szczepieniu 5w1 i rotawirusy a pneumokoki przy kolejnym szczepieniu.

Mmarzenak, rehabilitacja wcale nie jest taka zła. Rehabilitanci szybko wyciągną ja z tego z czym przyszła a i ćwiczeniami tak ja rozruszają, że Śmignie do przodu z rozwojem. Zobaczysz, głowa do góry :)

My byliśmy wczoraj na pierwszej wizycie u naszej pani doktor, 740g przybrał w 3 tygodnie wiec super. Mamy skierowanie na usg bioderek chociaż powiedziała, że jest już bardzo ok :) i dostaliśmy maść na trądzik niemowlęcy bo na buzce wygląda to bardzo brzydko

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • gosiagosia Nowa

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas katar za prawa katarka i soli fizjologicznej 3% przeszedł szybko. na początku baliśmy się, ale chwala boska ze nam go polecila farmaceutka bo to nasze wybawienie

Mama Stasia, oczekując na drugiego szkraba <3
  • Blondi... Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa a jak nazywa się ta maść? Moj synuś tez ma niestety trądzik chyba i nie wiem czym smarować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 11:20

c505d76.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy sól fizjologiczna na katar mialyscie w ampulkach bo nie wiem w jaki sposób ja zaaplikowac.

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenek jaka Lili laseczka super kiecka

mmarzenak lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z mam karmiących piję normalną kawę?Bo mi po miesiącu nie picia chyba zanikanie ciśnienie

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję z ekspresu z jednego ziarenka i duża ilością mleka sojowego w zasadzie to mleko z kawą jest :)

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cudowna Lila :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    No to tez konkretna waga, ciekawe czy sie pokryje z rzeczywistymi wymiarami. Ciesz sie, ze sie nie umeczysz z probowaniem rodzenia dziecka z taka waga, bo to najgorsze. Trzymam kciuki i daj znac jak bedziesz po
    juz po, waga sie nie pokryła i jak sobie pomyśle o porodzie naturalnym to mnie skręca z bólu, bo wazy 4900g!!! W życiu bym nie dała rady!

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, faktycznie waga powala. A dlugosc jak? Ale z tego co pamietam, to Twoj brzuch nie wydawał sie ogromny.
    Jak sie czujesz?

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ