Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mojej małej juz drugi dzien jakby ropialo oczko,ale tylko jedno i śpiochy są żółte i żółto zielone. Przemywam sola fizjologiczna, póki co sie nie pogorszyło, nie ma żadnej opuchlizny. Spotykałyście sie z czymś takim? Bo nie wiem czy sie martwić czy to samo przejdzie...czy są moze jakieś krople dla niemowląt?
-
Susana wrote:Trafiłam na super lekarkę dr Kardasz Cywoniuk ktora mi to sama zaproponowała, mi sie szykuje 4400 (to przy pomiarach optymistycznych) i powiększone wymiary miednicy małego względem glowki wiec za duże ryzyko ze sie zaklinuje. Ale decyzje ta podjęli właśnie na sali przed operacyjnej, jakbym była na pato od razu to nie wiem czy by ktoś tak zdecydował
No to tez konkretna waga, ciekawe czy sie pokryje z rzeczywistymi wymiarami. Ciesz sie, ze sie nie umeczysz z probowaniem rodzenia dziecka z taka waga, bo to najgorsze. Trzymam kciuki i daj znac jak bedziesz po
-
Wczoraj bylam na kontroli po pologu. Wszystko ladnie sie zagoilo,blizna po cc super! Teraz tylko czekam na okres,chociaz za nim nie tesknilam.
Bylam tez z Lila u lekarza,miala miec szczepienie.Przez jej zaparcia przesunelismy szczepienie,dostalatylko szczepionke na zoltaczke.5w1 i pneumokoki zrobimy za 4 tygodnie.A wy jak szczepicie?
Moja corka wazy juz 3800g:) grubasek z niej hehe. A i zmieniajcie na rozne strony glowke malucha,Lilka ciagle daje glowe na prawo,walcze z nia aby dawala na lewo to wtedy ryk. Jak nie nauczy sie przekrecac glowki to czeka ja rehabilitacja;( -
Helen wrote:Dziewczyny mojej małej juz drugi dzien jakby ropialo oczko,ale tylko jedno i śpiochy są żółte i żółto zielone. Przemywam sola fizjologiczna, póki co sie nie pogorszyło, nie ma żadnej opuchlizny. Spotykałyście sie z czymś takim? Bo nie wiem czy sie martwić czy to samo przejdzie...czy są moze jakieś krople dla niemowląt?
Mojemu pierwszemu też ropialo oczko dość długo i skończyło się na kroplach więc obserwuj ,a oczko nie spuchnie spokojnie -
mmarzenak wrote:Wczoraj bylam na kontroli po pologu. Wszystko ladnie sie zagoilo,blizna po cc super! Teraz tylko czekam na okres,chociaz za nim nie tesknilam.
Bylam tez z Lila u lekarza,miala miec szczepienie.Przez jej zaparcia przesunelismy szczepienie,dostalatylko szczepionke na zoltaczke.5w1 i pneumokoki zrobimy za 4 tygodnie.A wy jak szczepicie?
Moja corka wazy juz 3800g:) grubasek z niej hehe. A i zmieniajcie na rozne strony glowke malucha,Lilka ciagle daje glowe na prawo,walcze z nia aby dawala na lewo to wtedy ryk. Jak nie nauczy sie przekrecac glowki to czeka ja rehabilitacja;(
My też szczepimy 5w1 i pnemokoki
-
U nas katar juz prawie przeszedł. Psikac woda morska i często odciągnąć bo u maluszków szybko przechodzi na uszy. Można pod materac do lozeczka tam gdzie główka wsadzić książkę żeby troszeczkę wyżej była glowka jak dziecko śpi.
Helen, u nas to samo ale już o wiele lepiej. Przy karmieniu masować kącik oczka najmniejszym palcem. To pewnie zatkany kanalik łzowy. Tak leciutko naciskaj w kąciku.
U nas noc koszmarna, ledwo żyje. Od północy karmiłam co godzine, plus kupa i odbijanie wiec mało co spałam. Dziś kupuje smoczka, może mu podam, nie wiem bije się z myślami.
Nie wiem skąd ta zmiana b9 nocki były bardzo fajne wcześniej, gdyby miał 5 tygodni po można by zwalić na skok rozwojowy ale to trochę za wcześnie.
Dziś ma być u nas polozna wiec zapytam.
Miłego dnia dziewczyny, ja sama mam nadzieje, ze będzie lepszy od nockiHelen lubi tę wiadomość
-
My na pierwszym szczepieniu 5w1 i rotawirusy a pneumokoki przy kolejnym szczepieniu.
Mmarzenak, rehabilitacja wcale nie jest taka zła. Rehabilitanci szybko wyciągną ja z tego z czym przyszła a i ćwiczeniami tak ja rozruszają, że Śmignie do przodu z rozwojem. Zobaczysz, głowa do góry
My byliśmy wczoraj na pierwszej wizycie u naszej pani doktor, 740g przybrał w 3 tygodnie wiec super. Mamy skierowanie na usg bioderek chociaż powiedziała, że jest już bardzo ok i dostaliśmy maść na trądzik niemowlęcy bo na buzce wygląda to bardzo brzydko -
Ja piję z ekspresu z jednego ziarenka i duża ilością mleka sojowego w zasadzie to mleko z kawą jestOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Cinnilla wrote:No to tez konkretna waga, ciekawe czy sie pokryje z rzeczywistymi wymiarami. Ciesz sie, ze sie nie umeczysz z probowaniem rodzenia dziecka z taka waga, bo to najgorsze. Trzymam kciuki i daj znac jak bedziesz po