Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Helen co do relacji córka-ojciec to jakbym słyszała swoją znajomą. Jej mąż mega zakochany był w córce, teraz mała ma 4 lata i chyba trochę się to unormowało. Ale tak jak u Ciebie- mąż widział tylko małą. Myślę, że z czasem będzie Ci latwiej na to spojrzeć z innej perspektywy, a i mąż trochę ochłonie. Teraz malutka jest z Wami od niedawna, daj mu się nacieszyć, ale i pogadaj z nim o tym. Powiedz, co czujesz.'
Moje relacje z mężem bez zmian, ale czasu dla siebie praktycznie wcale. Tęsknię za Nim bardzo mimo tego, że jest gdzieś obok. No bo jak nie w pracy większość dnia to potem jest ogarnianie chłopaków, prace domowe i niewiele czasu dla siebie...
Co do oczka ropiejącego to my z tym walczyliśmy bardzo długo. Po pierwsze jak nie pomaga sól i gaziki jałowe to trzeba by specjalne kropelki. My dostaliśmy jedne- zero poprawy, po drugich już jest prawie ok. Do tego wpisz sobie YT masaż kanalików łzowych i tam laska pokazuje jak je masować. U Nas po 4 dniach masowania praktycznie zero ropki.
mmarzenak próbowałaś sama zainicjować sex? Te pierwsze miesiące są trudne w relacji damsko-męskiej. Bo nagle wszystko się zmienia i czasu dla siebie mało, dodatkowo zmęczenie. Z czasem, jak dzieci będą rosły to wszystkim poprawią się relacje partnerskie. Ja po starszaku wiedziałam jak to będzie. -
Co do karmienia to ja na jeden raz daję jedną pierś - tak zaleciła położna. Jak mały odlatuje przy piersi to próbuję lekko wyciągnąć brodawkę i wtedy on ponownie zaczyna ssać.
Musze Wam się pochwalic Dzisiaj byłam u fryzjera - mąż zrobił mi prezent i jeszcze jak leżałam w szpitalu to zapisał mnie do mojej ulubionej (niestety nie taniej) fryzjerki u której nie byłam bardzo dawno. Czuję się wspaniale. No i pomalowałam się po 2 tygodniach. Mała rzecz a cieszy.Andzia SM lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:Dziewczyny mojej małej juz drugi dzien jakby ropialo oczko,ale tylko jedno i śpiochy są żółte i żółto zielone. Przemywam sola fizjologiczna, póki co sie nie pogorszyło, nie ma żadnej opuchlizny. Spotykałyście sie z czymś takim? Bo nie wiem czy sie martwić czy to samo przejdzie...czy są moze jakieś krople dla niemowląt?
mój Kubuś walczy z ropiejącym oczkiem od urodzenia, w szpitalu smarowali go fajną maścią ale podobno za silna i pediatra nie chciał mi jej przepisać. dostałam krople, które troszkę zmniejszyły objawy ale nie wyleczyły do końca:
podobno może to być zatkany kanalik.
Kuba kończy dziś 3 miesiące jak ten czas leci...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 17:38
-
My też mamy chrzest 7 sierpnia trzeba się ogarnąć do tego czasu
My mieliśmy syreny od 5 rano do prawie 9 rano ból Brzucha i napinanie i ryk.
W dzień młody to aniołek jak zbliża się wieczór zaczyna się maraton. Młody ssie pierś jak dzikus nalyka się powietrza i potem boli brzuch. Macie jakieś metody na takiego ssaka potem sporo mi ulewaSyn Filip 28 czerwiec -
a my już po chrzcinach, tydzień temu zrobiliśmy i mamy to już za sobą.
Nasz maluch jadł Bebilon, ale musieliśmy przejść na Bebilon Pepti, bo mały miał straszne kolki. Ale będziemy próbować powrócić do normalnego Bebilonu, bo to nie wykluczyło całkiem kolek. Są lżejsze i nie tak częste, ale są. Więc to nie jest od nietolerancji laktozy. -
SShape wrote:Dziewczyny podające Bebilon Pepti lub Nutramigen.
Czy pediatra wypisuje wam receptę bez problemu? Nam jedna lekarka powiedziała, że może wypisać na 100%, chyba że alergolog potwierdzi na piśtmie, że mała ma alergię.
Pediatra może wypisać na receptę kilka sztuk reszta od alergologia tak bynajmniej było dwa lata temu my ta tych mm skórę straciliśmy a syn wogole nie chciał pić to był koszmar!!!
Dobry alergolog to podstawa
-
Dziewczyny a jak ze snem u Waszych maluszkow?
Bo moja w dzien ma roznie..jak do tej pory raczej spala fajnie ale przez pare ostatnich dni cos sie porobilo i w dzien pospi np godzine albo 20min potem wstaje i jeczy, jest niespokojna, czasem w ogole opuszcza te drzemki w ciagu dnia a potem pod wieczor jest tak zmeczona ze az jie moze zasnac ze drze sie i nie umiemy jej uspokoic -
nesone wrote:Dziewczyny a jak ze snem u Waszych maluszkow?
Bo moja w dzien ma roznie..jak do tej pory raczej spala fajnie ale przez pare ostatnich dni cos sie porobilo i w dzien pospi np godzine albo 20min potem wstaje i jeczy, jest niespokojna, czasem w ogole opuszcza te drzemki w ciagu dnia a potem pod wieczor jest tak zmeczona ze az jie moze zasnac ze drze sie i nie umiemy jej uspokoic
U mnie ze snem tez jest różnie wiesz, wczoraj caly dzien jak spala po 20 minut to dobrze i więcej nie spala niż spala a dzis święto caly dzien spi budzi sie na jedzonko. Teraz juz drzemie ok 4 godziny i nie wiem czy ja budzic czy aż sama wstanie...Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda!