Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Lila malo spi w ciagu dnia,czasem zdarza jej sie drzemka kilku godzinna,ale raczej spi po 10 minut.Jest absorbujacym dzieckiem,ciagle wypluwa smoczka i trzeba jej go wkladac.Robie wszystko w domu na raty.Za to w nocy spi.Wczoraj np.zasnela o 21,na spiocha dalam jej mleko o 23.Obudzila sie o 4-30,zmiana pieluchy,mleko i poszla nadal spac.Potem po 7 zaczela sie wiercic,dalam jej smoka i spala do 8-30.Odkad spi ze mna w lozku,spi pieknie a ja sie wysypiam:)
-
No laktacja u mnie ma sie coraz lepiej. Mleczko tryska z piersi i jak podaje raz dziennie mm to gora. Ja sie boje tego ulewania żeby sie nie zakrztusiła ale zawsze trzyma glowie na boku a to chyba pomaga.
polkosia lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
mloda1995 wrote:Agabtm ja używałam przez około tydzień dopóki mi się brodawki nie wygoiły. Super sprawa, polecam
mloda1995 lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm ja używam kapturkow od początku ze względu na wklęsłe brodawki. Najpierw używałam firmy avent, a później kupiłam z canpol i te drugie bardziej synkowi przypasowały (są bardziej okrągłe, a te z aventa bardziej szpiczaste). Położna twierdzi że z czasem brodawki mogą się wyciągnąć i nie będę ich potrzebowała. Zobaczymy...
-
Ja tez uzywam kapturkow od początku z firmy tommee tippee z innych firm wydają mi się jakieś ogromne, chociaż ten sam rozmiar kupilamOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Karola1988 wrote:Agabtm ja używam kapturkow od początku ze względu na wklęsłe brodawki. Najpierw używałam firmy avent, a później kupiłam z canpol i te drugie bardziej synkowi przypasowały (są bardziej okrągłe, a te z aventa bardziej szpiczaste). Położna twierdzi że z czasem brodawki mogą się wyciągnąć i nie będę ich potrzebowała. Zobaczymy...
Mi się jedna wyciągła :> Także to też prawda
-
Ja sciagalam pokarm tylko raz dziennie przez 2 tyg i to było dla mnie strasznie męczące więc Cię rozumiem. Spróbuj z kapturkami oby się udałoOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
chomiczka wrote:Ja sciagalam pokarm tylko raz dziennie przez 2 tyg i to było dla mnie strasznie męczące więc Cię rozumiem. Spróbuj z kapturkami oby się udałoSyn Filip 28 czerwiec
-
Agabtm wrote:Spróbuję może akurat a jak nie to jeszcze dwa tygodnie postaram się ściągać żeby chociaż miesiąc popil mleka z piersi i włącze mm zobaczymy co przyniosą kolejne dni.
A z chwytaniem nie ma problemu nie miota się No mój ma nawet problem z kapturkami i ma do podciecia wedzidelko i idziemy to zrobić w przyszłym tyg bo karmienie piersią z tym to dramat! !!! -
Agabtm wrote:Nie chce rezygnować z karmienia piersią, kupię te kapturki może akurat coś to da bo odciaganie do butelki jest strasznie męczące.
Zastanawiam się też nad mm jeśli te kapturki nie spr
awdzą się u nas.
Dasz radę z kapturkami zobaczysz u nas się miota ale za chwilkę zalapie! !!
Agabtm lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:A z chwytaniem nie ma problemu nie miota się No mój ma nawet problem z kapturkami i ma do podciecia wedzidelko i idziemy to zrobić w przyszłym tyg bo karmienie piersią z tym to dramat! !!!
Problem zaczął się jak mąż podał mu po spacerze odciagniete mleko z butelki. To zaczął się miotac wyrywać sutka etc etc zaczęło się ulewanie etc.
Niestety dziś nie spróbuję kapturkow bo nie było ani w aptece ani w rossmanie będę musiała ich bardziej poszukać w większym sklepie jutro.
Dziękuję za radę.Syn Filip 28 czerwiec -
Niuniusia wrote:Czy któraś z Was ma problem z ulewaniem pokarmu? Lekarz mowil ze ja przekarnian ale nawet jak zje malutko to jak tylko ja pomoże na płasko do łóżeczka to mala rozbudza sie i widzę ze zaczyna mlaskac i przelykac cos w buzi i konczy sie ulaniem. Nie wiem jak temu zapobiec a po każdym karmieniu sie to zdarza. Najczęściej po mm ale rzadko juz je podaje i po moim mleku tez czasem
Niuniusia lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
A ściągasz wtedy i dajesz butelkę? Troche to bardzie pracochłonne. Ja juz sama nie wiem czy ulewa po cycu czy po butelce po i tu i tu sie zdarza. U nas najgorsze jest to ze uleje sie jej dopiero jak poloze ja na płasko do łóżeczka i wtedy zamiast snu ona sie rozbudza bo mleko jej rośnie w gardleKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Agabtm ja używam nakładek na brodawki ale coraz rzadziej przystawiam Szymka bo teraz leci więcej mleka i wylatuje mu jak ssie i się denerwuje. Tylko że ja używałam ich już w szpitalu i mały teraz wogole nie umie chwycić brodawki, codziennie próbuje go przestawić i nie może załapać
Strasznie mnie to bolało że nie mogę normalnie nakarmić dziecka. Ale ściągam cały czas pokarm laktatorem i podaję butla. I muszę też dokarmiac mm bo Szymek jest strasznym glodomorem i nie nadążam robić zapasów sciagnietego mleka.
Nakładki mam z Canpol ale podobno dobre opinie mają też nakładki z Medeli.
Laktator też mam Canpol Easy start i w czasie odciagania zaczynam od express później normal i strong. Każda pierś po 15 minut u mnie bardziej się sprawdza niż 753. I raz dziennie Power pumping. I więcej leci z prawej piersi niż z lewej. -
Niuniusia tak najpierw ściągam potem daje mu ściągnięte. Rzeczywiście takie ściąganie i robienie zapasów jest dość męczące szczególnie w nocy...
Boje się podać mm bo zastanawiam się czy po mm będzie chciał jeszcze moje mleko ale Narazie póki mam podaje swoje.
Smerfetka a ile ml ściągasz??Syn Filip 28 czerwiec