SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lila malo spi w ciagu dnia,czasem zdarza jej sie drzemka kilku godzinna,ale raczej spi po 10 minut.Jest absorbujacym dzieckiem,ciagle wypluwa smoczka i trzeba jej go wkladac.Robie wszystko w domu na raty.Za to w nocy spi.Wczoraj np.zasnela o 21,na spiocha dalam jej mleko o 23.Obudzila sie o 4-30,zmiana pieluchy,mleko i poszla nadal spac.Potem po 7 zaczela sie wiercic,dalam jej smoka i spala do 8-30.Odkad spi ze mna w lozku,spi pieknie a ja sie wysypiam:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laktacja u mnie ma sie coraz lepiej. Mleczko tryska z piersi i jak podaje raz dziennie mm to gora. Ja sie boje tego ulewania żeby sie nie zakrztusiła ale zawsze trzyma glowie na boku a to chyba pomaga.

polkosia lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coś kiepsko młody nie chce pić z cyca jak tylko go przestawiać zaczynam drze się ciągnie sutka prezy.
    Ściągam pokarm laktatorem i daje do butelki ale robi się to męczące. Położna poleca kapturek czy któraś z was używa.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja używałam przez około tydzień dopóki mi się brodawki nie wygoiły. Super sprawa, polecam :)

Helen lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Agabtm ja używałam przez około tydzień dopóki mi się brodawki nie wygoiły. Super sprawa, polecam :)
    Tylko mi nie krwawia ani nic tylko młody woli butelkę niż cyca czy w tej kwestii tez pomogą kapturki??

mloda1995 lubi tę wiadomość

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja używam kapturkow od początku ze względu na wklęsłe brodawki. Najpierw używałam firmy avent, a później kupiłam z canpol i te drugie bardziej synkowi przypasowały (są bardziej okrągłe, a te z aventa bardziej szpiczaste). Położna twierdzi że z czasem brodawki mogą się wyciągnąć i nie będę ich potrzebowała. Zobaczymy...

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam kapturkow od początku z firmy tommee tippee z innych firm wydają mi się jakieś ogromne, chociaż ten sam rozmiar kupilam

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce rezygnować z karmienia piersią, kupię te kapturki może akurat coś to da bo odciaganie do butelki jest strasznie męczące.
    Zastanawiam się też nad mm jeśli te kapturki nie sprawdzą się u nas.

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Agabtm ja używam kapturkow od początku ze względu na wklęsłe brodawki. Najpierw używałam firmy avent, a później kupiłam z canpol i te drugie bardziej synkowi przypasowały (są bardziej okrągłe, a te z aventa bardziej szpiczaste). Położna twierdzi że z czasem brodawki mogą się wyciągnąć i nie będę ich potrzebowała. Zobaczymy...

Mi się jedna wyciągła :> Także to też prawda :)

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sciagalam pokarm tylko raz dziennie przez 2 tyg i to było dla mnie strasznie męczące więc Cię rozumiem. Spróbuj z kapturkami oby się udało :)

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chomiczka wrote:
    Ja sciagalam pokarm tylko raz dziennie przez 2 tyg i to było dla mnie strasznie męczące więc Cię rozumiem. Spróbuj z kapturkami oby się udało :)
    Spróbuję może akurat a jak nie to jeszcze dwa tygodnie postaram się ściągać żeby chociaż miesiąc popil mleka z piersi i włącze mm zobaczymy co przyniosą kolejne dni.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Spróbuję może akurat a jak nie to jeszcze dwa tygodnie postaram się ściągać żeby chociaż miesiąc popil mleka z piersi i włącze mm zobaczymy co przyniosą kolejne dni.

A z chwytaniem nie ma problemu nie miota się No mój ma nawet problem z kapturkami i ma do podciecia wedzidelko i idziemy to zrobić w przyszłym tyg bo karmienie piersią z tym to dramat! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy te które rodziły np pod koniec czerwca dostały już z ZUS macierzyńskie? ??

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Nie chce rezygnować z karmienia piersią, kupię te kapturki może akurat coś to da bo odciaganie do butelki jest strasznie męczące.
    Zastanawiam się też nad mm jeśli te kapturki nie spr
    awdzą się u nas.

Dasz radę z kapturkami zobaczysz u nas się miota ale za chwilkę zalapie! !!

Agabtm lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Mam pytanie czy te które rodziły np pod koniec czerwca dostały już z ZUS macierzyńskie? ??
    Ja jeszcze nie dostałam, przez ePUAP możesz sie Zalogować na ZUS i sobie sprAwdzic lub zadzwonić na infolinie

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    A z chwytaniem nie ma problemu nie miota się No mój ma nawet problem z kapturkami i ma do podciecia wedzidelko i idziemy to zrobić w przyszłym tyg bo karmienie piersią z tym to dramat! !!!
    Wiesz co on do soboty pił pięknie z piersi naprawdę cudownie mały ssak był z niego ciągle by ssal.
    Problem zaczął się jak mąż podał mu po spacerze odciagniete mleko z butelki. To zaczął się miotac wyrywać sutka etc etc zaczęło się ulewanie etc.
    Niestety dziś nie spróbuję kapturkow bo nie było ani w aptece ani w rossmanie będę musiała ich bardziej poszukać w większym sklepie jutro.
    Dziękuję za radę.

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Czy któraś z Was ma problem z ulewaniem pokarmu? Lekarz mowil ze ja przekarnian ale nawet jak zje malutko to jak tylko ja pomoże na płasko do łóżeczka to mala rozbudza sie i widzę ze zaczyna mlaskac i przelykac cos w buzi i konczy sie ulaniem. Nie wiem jak temu zapobiec a po każdym karmieniu sie to zdarza. Najczęściej po mm ale rzadko juz je podaje i po moim mleku tez czasem
    Mi Filip ulewal jak ssal cyca a teraz jak pije z butelki to nie ulewa. Jak ciągnął pierś to pił zbyt lapczywie i za dużo mu leciało i nie ogarnial ilości mleka.

Niuniusia lubi tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ściągasz wtedy i dajesz butelkę? Troche to bardzie pracochłonne. Ja juz sama nie wiem czy ulewa po cycu czy po butelce po i tu i tu sie zdarza. U nas najgorsze jest to ze uleje sie jej dopiero jak poloze ja na płasko do łóżeczka i wtedy zamiast snu ona sie rozbudza bo mleko jej rośnie w gardle

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja używam nakładek na brodawki ale coraz rzadziej przystawiam Szymka bo teraz leci więcej mleka i wylatuje mu jak ssie i się denerwuje. Tylko że ja używałam ich już w szpitalu i mały teraz wogole nie umie chwycić brodawki, codziennie próbuje go przestawić i nie może załapać :-(
    Strasznie mnie to bolało że nie mogę normalnie nakarmić dziecka. Ale ściągam cały czas pokarm laktatorem i podaję butla. I muszę też dokarmiac mm bo Szymek jest strasznym glodomorem i nie nadążam robić zapasów sciagnietego mleka.

Nakładki mam z Canpol ale podobno dobre opinie mają też nakładki z Medeli.

Laktator też mam Canpol Easy start i w czasie odciagania zaczynam od express później normal i strong. Każda pierś po 15 minut u mnie bardziej się sprawdza niż 753. I raz dziennie Power pumping. I więcej leci z prawej piersi niż z lewej.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia tak najpierw ściągam potem daje mu ściągnięte. Rzeczywiście takie ściąganie i robienie zapasów jest dość męczące szczególnie w nocy...
    Boje się podać mm bo zastanawiam się czy po mm będzie chciał jeszcze moje mleko ale Narazie póki mam podaje swoje.

Smerfetka a ile ml ściągasz??

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ