Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola1988 wrote:Mamuśki, jakie wkładki laktacyjne używacie i polecacie?
http://www.ceneo.pl/11365254
lansinoh mają dwa miejsca przyklejania dzieki temu lepiej sie trzymaja i nie maja napisów, dzieki temu nie przeswituja przez białe ubranie, jak jest w przypadku Lovi. -
Na poprawę laktacji jest dobry femaltiker i częste przystawianie do piersi
bądź w przypadku dziewczyn które ściągają pokarm częste ściąganie nawet co 2h żeby pobudzić laktacje.
Ja niestety nie daje rady często ściągać bo moje dziecko mało śpi w dzień i ciężko wszystko pogodzić jeszcze z domowymi obowiazkami -
Pomóżcie! Czy jak dziecko prawie wcale nie śpi a chce tylko wisieć na piersi i tam sobie przysypia to znaczy ze jest caly czas glodne? I jeszcze jedno pytanko ile dajecie rady ściągną mleka laktatorem najwięcej?Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Jesli chodzi o hemoroidy to ja mam... juz w ciazy mialam... W szpitalu dawali mi hemorectal i tak sobie tez w domu aplikuje. Juz ladnie sie prawie wchlonely...i tu wczoraj niespodzianka ...znow sie powiekszyly i bola...
Ma ktoras jakies inne czopki czy masci bardziej skuteczne?
A jesli chodzi o sciaganie mleczka- to rzeczywiscie co dwie godziny jest bardziej oplacalne niz co 4... da sie to ladnie rozbujac. Bo ja tez mialam ciezko z mleczkiem... A im czesciej tym wiecej -
Jeśli chodzi o polog to w tamtym tygodniu mi się niby skończył ale to była tylko przerwa trzydniowa bo nadal ze mnie cieknie, malutko ale jednak.
Mmarzenak, nie mam pojęcia co tam u Ciebie się dzieje ale na tyle tygodni to już raczej okres
Dziś tragedia ze spaniem Małego. Na spacerze mało co spał, potem w domu 2 godziny nie spał nic. Cyc cyc cyc i zasnął ale w pół godziny byłam u niego 4 razy utulic. Na szybko obiad zjadłam i go wzięłam na ręce. Po minucie zasnął na mnie i śpi juz godzinę. Nie wiem czy go odłożyć czy zostawić żeby się wyspal. Tak czy siak i tak w domu nic nie zrobię bo teraz mam go na sobie a jak odołożę to latać co kilka minut do niego bede.
Jednego dnia śpi dobrze a innego kiepsko. Długo to się reguluje jednak. Nie pamiętam ile trwało z córkami -
Iwa2016 wrote:Jeśli chodzi o polog to w tamtym tygodniu mi się niby skończył ale to była tylko przerwa trzydniowa bo nadal ze mnie cieknie, malutko ale jednak.
Mmarzenak, nie mam pojęcia co tam u Ciebie się dzieje ale na tyle tygodni to już raczej okres
Dziś tragedia ze spaniem Małego. Na spacerze mało co spał, potem w domu 2 godziny nie spał nic. Cyc cyc cyc i zasnął ale w pół godziny byłam u niego 4 razy utulic. Na szybko obiad zjadłam i go wzięłam na ręce. Po minucie zasnął na mnie i śpi juz godzinę. Nie wiem czy go odłożyć czy zostawić żeby się wyspal. Tak czy siak i tak w domu nic nie zrobię bo teraz mam go na sobie a jak odołożę to latać co kilka minut do niego bede.
Jednego dnia śpi dobrze a innego kiepsko. Długo to się reguluje jednak. Nie pamiętam ile trwało z córkami
Moja Lilly też tak ma od kilku dni jadła już co 3-3.5 godziny w ciągu dnia i spała ładnie, miała okresy czuwania a dziś co 1.5 godziny głodna i mało co chrapie widocznie długo poczekam na unormowanie jej rytmu
Umnie już po połogu:> i to od jakichś dwóch tygodni
-
Dziewczyny moje dziecko to samo..od paru dni
Nie chce w dzien spac, jest jakas tragedia bo spi po 45min albo godzine a czasy czuwania miedzy drzemkami ma nawet 2h, jest przez to niewyspana i marudna, placze i uspokajamy ja ciagle. A wieczorem jest juz po calym dniu tak wymeczona ze po kapieli jest ryk na pol bloku i nie da sie jej uspokoic az wkoncu w ktoryms momencie padnie albo sie uspokoi ale nie zasnie, przelezy w lozeczku kolejna godzine lub dluzej i jesc wola i dopiero zasypia -
Nesone moja to samo z gazami, prezy sie, nie płacze ale taka marudna az w koncu walnie kupsko i to sporo. Chce jej jakos ulzyc, masuje brzuszek, robie nogami rowerek i dbam zeby sie odbijało dobrze tyle moge, nie wiem moze to cos pomaga.
nesone lubi tę wiadomość
Blanka