X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja córcia ma takie fazy ze nie raz nie mogę jej uśpić przez kilka godzin. Niby jest najedzona daje troche cyca troche mm, przewinieta niby nie płacze jakos bardzo, kupki robi często a spac nie chce. Dzis nawet na spacerze sie budzila poplakiwala bo nie chciała spać. I tak żeby ja uśpić to moja i 2 godziny i w. Dzien i w nocy. Jestem wyczerpana bo dzis spala moze ze 3 godziny od rana. Jeszcze jakbym jej cyca dawala to tylko przy nim spi. Jak jest u was ze spaniem?? Ja myślałam ze noworodki spiacaly czas

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Dziewczyny moja córcia ma takie fazy ze nie raz nie mogę jej uśpić przez kilka godzin. Niby jest najedzona daje troche cyca troche mm, przewinieta niby nie płacze jakos bardzo, kupki robi często a spac nie chce. Dzis nawet na spacerze sie budzila poplakiwala bo nie chciała spać. I tak żeby ja uśpić to moja i 2 godziny i w. Dzien i w nocy. Jestem wyczerpana bo dzis spala moze ze 3 godziny od rana. Jeszcze jakbym jej cyca dawala to tylko przy nim spi. Jak jest u was ze spaniem?? Ja myślałam ze noworodki spiacaly czas

Mój śpi od 21 do 4 rano i wtedy buszuje do 9 rano i wpada w rytm na jedzenie co 3h i tak do 21 więc nie jest źle a też dokarmiam

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja a kiedy doksrmiasz mm w dzien czy na noc dajesz butle? Ze tak ładnie spi

• Susana Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Wow, faktycznie waga powala. A dlugosc jak? Ale z tego co pamietam, to Twoj brzuch nie wydawał sie ogromny.
    Jak sie czujesz?
    62cm, brzuch był duży i mówili to lekarze tylko nie był rozlany tylko pilka. Dobrze, cesarka była o 8:30 ja juz do łazienki chodzę, wiadomo ze boli i ze wstanie z łóżka zajmuje mi trochę czasu ale daje radę!
    A Ty jak sie czujesz tydzien po?

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:
    62cm, brzuch był duży i mówili to lekarze tylko nie był rozlany tylko pilka. Dobrze, cesarka była o 8:30 ja juz do łazienki chodzę, wiadomo ze boli i ze wstanie z łóżka zajmuje mi trochę czasu ale daje radę!
    A Ty jak sie czujesz tydzien po?

No to tez dlugi. Wielkie dzieciaki nam sie trafily.
    Z każdym dniem bedzie lepiej, najgorsze sa te kujące i ciagnace szwy.
    Ja ok, dziś bylam na zdjeciu szwów i jest o wiele lepiej. Teraz tylko ta blizna mnie szczypie.

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu udało mi się trochę poczytać forum i widzę, że czerwcówki pięknie się wyrobiły z rozpakowywaniem :) Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś i zdrówka dla dzieciaczków!

Mmarzenak, Lila przesłodka :) Przypomina mi moją Martynkę, też taka drobniutka i delikatna. I zobacz jak ładnie rośnie :) Moja w środę skończyła 3 tygodnie i ważyła 3160 więc też goni z wagą.
    Poza tym jest raczej spokojna, krzyczy tylko podczas wycierania po kąpieli, bo samo kąpanie już zaczęła z pewną podejrzliwością tolerować ;) Poza tym je ładnie z piersi, czasem ją pobolewa brzuszek jak nie może puścić bączka no i zdarza jej się ulewać bo słabo odbija. W nocy budzi się mniej więcej co 3h na jedzenie i przewijanie.
    Dziś zostałyśmy pierwszy raz same, bo Mój pojechał na 3tygodnie do pracy :( Nie wiem jak to wszyscy zniesiemy, bo dziś był wielki płacz. Wszyscy płakaliśmy, nawet mała wyczuła, że tatuś wyjechał i była niespokojna. Boję się jak będzie w nocy, bo ona śpi z nami w łóżku i zawsze przytulali się z tatusiem.

mmarzenak lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Kaja a kiedy doksrmiasz mm w dzien czy na noc dajesz butle? Ze tak ładnie spi

Ja dokarmiam cały czas bo niestety mam mało nadal pokarmu a co cuduje z piciem herbat plus laktator

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak samo jak ja ale jest poprawa. Wlasnie sciagnelam laktatorem 60 ml co uznaje za sukces. Ale twój synuś dlugo spi zazdroszczę :)

• Magda81 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia u nas jest podobnie że spaniem a właściwie z brakiem snu. Na początku nocki były znośne a teraz potrafi do 5 rano nie spać więc chodźę jak zombie

Niuniusia lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia wrote:
    Czy któraś z mam karmiących piję normalną kawę?Bo mi po miesiącu nie picia chyba zanikanie ciśnienie
    piję, ale taką pół na pół, pół kawy pół mleka roślinnego. Piję ostatnio nawet dwie, zawsze po karmieniu, aby zdązyła sie kofeina zneutralizować.
    mmarzenak slicznosci, jaka wystrojona hoho :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi to ja całą ciąże miałam duże dziecko i tez tak jest teraz, urodziłam 3930 we wtorek ważyła 5025g :)

feegu6l.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    Niuniusia u nas jest podobnie że spaniem a właściwie z brakiem snu. Na początku nocki były znośne a teraz potrafi do 5 rano nie spać więc chodźę jak zombie

Pocieszające chociaż ze nie jestem sama.my tez chodzimy jak zoombie córka jest bardzo ciezka do uśpienia. Zdarza sie ze pośpi 3h ale wcześniej trzeba 1,5 h ja usypiać tulić bujać itp.

• Alincia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku tez malo sciagalam... Bo tylko 80ml. Raz musialam dokaic mm bo nie wyrabialam juz normy a malec byl glodny. Bo pije po 80ml wlasnie.
    Teraz sciagam innym sposobem...po 7 min kazda piers na przemian przez 45 minut i sciagam po 150ml. Takze zmiencie metode a bedzie lepiej

jigt0hs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaWojtka co u Ciebie?? Zapewne już urodziłas czekam na wiesci:)
    Dziękuję za gratulacje :)
    U Nas narazie dobrze. Mała śpi i je na zmianę. śpi po 3-4 godziny później z godzinkę na cycu i śpi dalej. Ale to dopiero niespelna 5 dniowy Bobasek:)
    Martwilam się bo kupek nie robiła ale wczoraj ruszyło;) ale.polozna mówiła ze tak może być. być poniedziałek kolejna wizyta:(
    Mmarzenak Lila cudna:)
    Mój Maz w Córce zakochany. Ale narazie jest bez zmian tzn w stosunku do mnie :) jest Kochany, pomocny i to bardzo. Ja jeszcze nie do końca w pełni sił wiec mam oparcie. Mam nadzieję ze do to nie zmieni. Wziął opiekę i ma wolne do konca przyszlego tygodnia:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak karmiciew ? Z dwóch piersi przy każdym karmieniu ? Ja karmilam jedna i mały mój zasypia przy cycu, dziś ciumkal ciumkal pomyślałam, że może dalej głodny. Odbiło mu się, dałam mu drugiego, chwilkę pil, chciałam go odbic, ale bezskutecznie. Za chwilkę zwymiotowal duża iloscia. To nie było ulanie tylko pawik. Wydaje mi sie, że 2 cyce na jedno karmienie to może za dużo i nie ma takiej potrzeby.?

• Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie jestem ciekawa. Miałam dziś o to samo pytać. Bo moja po jednym usypia i wogole nie chce drugiego. Nie mogę jej dobudzic a też nie chce na sile jej dawać drugiego.

Olafasola lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olafasola wrote:
    Dziewczyny jak karmiciew ? Z dwóch piersi przy każdym karmieniu ? Ja karmilam jedna i mały mój zasypia przy cycu, dziś ciumkal ciumkal pomyślałam, że może dalej głodny. Odbiło mu się, dałam mu drugiego, chwilkę pil, chciałam go odbic, ale bezskutecznie. Za chwilkę zwymiotowal duża iloscia. To nie było ulanie tylko pawik. Wydaje mi sie, że 2 cyce na jedno karmienie to może za dużo i nie ma takiej potrzeby.?

Mój pije z obu piersi ale dla tego ze mam mało pokarmu i dorabiać mm ale i Ciebie jedną pierś mi starczy jak paw był! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli wasze dzieci usna na godzinę to jest najedzone a jak po pół i już się budzi czyli pocycka i odlot to budzić przy karmieniu ja swojego lekko za uszko glaszcze i zaczyna ciągnąć spowrotem :-) ich trzeba sposobem ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ale rosna te nasze drobinki:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z reguły karmię 1 i jak zasypia to do łóżeczka. Jak do godziny się obudZi albo da znac ze chce to daje z tej samej. Tak polozna mówiła. Ale zawsZe sprawdzam czy jest mleko. No i kolejne karmienie Z drugiej. Chyba ze zdarzy się tak ze je długo to czsami daje obie bo się dopomina;)

Kaja lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ