Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny moja córcia ma takie fazy ze nie raz nie mogę jej uśpić przez kilka godzin. Niby jest najedzona daje troche cyca troche mm, przewinieta niby nie płacze jakos bardzo, kupki robi często a spac nie chce. Dzis nawet na spacerze sie budzila poplakiwala bo nie chciała spać. I tak żeby ja uśpić to moja i 2 godziny i w. Dzien i w nocy. Jestem wyczerpana bo dzis spala moze ze 3 godziny od rana. Jeszcze jakbym jej cyca dawala to tylko przy nim spi. Jak jest u was ze spaniem?? Ja myślałam ze noworodki spiacaly czasKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Niuniusia wrote:Dziewczyny moja córcia ma takie fazy ze nie raz nie mogę jej uśpić przez kilka godzin. Niby jest najedzona daje troche cyca troche mm, przewinieta niby nie płacze jakos bardzo, kupki robi często a spac nie chce. Dzis nawet na spacerze sie budzila poplakiwala bo nie chciała spać. I tak żeby ja uśpić to moja i 2 godziny i w. Dzien i w nocy. Jestem wyczerpana bo dzis spala moze ze 3 godziny od rana. Jeszcze jakbym jej cyca dawala to tylko przy nim spi. Jak jest u was ze spaniem?? Ja myślałam ze noworodki spiacaly czas
Mój śpi od 21 do 4 rano i wtedy buszuje do 9 rano i wpada w rytm na jedzenie co 3h i tak do 21 więc nie jest źle a też dokarmiam -
Cinnilla wrote:Wow, faktycznie waga powala. A dlugosc jak? Ale z tego co pamietam, to Twoj brzuch nie wydawał sie ogromny.
Jak sie czujesz?
A Ty jak sie czujesz tydzien po? -
Susana wrote:62cm, brzuch był duży i mówili to lekarze tylko nie był rozlany tylko pilka. Dobrze, cesarka była o 8:30 ja juz do łazienki chodzę, wiadomo ze boli i ze wstanie z łóżka zajmuje mi trochę czasu ale daje radę!
A Ty jak sie czujesz tydzien po?
No to tez dlugi. Wielkie dzieciaki nam sie trafily.
Z każdym dniem bedzie lepiej, najgorsze sa te kujące i ciagnace szwy.
Ja ok, dziś bylam na zdjeciu szwów i jest o wiele lepiej. Teraz tylko ta blizna mnie szczypie.
-
Dziewczyny w końcu udało mi się trochę poczytać forum i widzę, że czerwcówki pięknie się wyrobiły z rozpakowywaniem Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś i zdrówka dla dzieciaczków!
Mmarzenak, Lila przesłodka Przypomina mi moją Martynkę, też taka drobniutka i delikatna. I zobacz jak ładnie rośnie Moja w środę skończyła 3 tygodnie i ważyła 3160 więc też goni z wagą.
Poza tym jest raczej spokojna, krzyczy tylko podczas wycierania po kąpieli, bo samo kąpanie już zaczęła z pewną podejrzliwością tolerować Poza tym je ładnie z piersi, czasem ją pobolewa brzuszek jak nie może puścić bączka no i zdarza jej się ulewać bo słabo odbija. W nocy budzi się mniej więcej co 3h na jedzenie i przewijanie.
Dziś zostałyśmy pierwszy raz same, bo Mój pojechał na 3tygodnie do pracy Nie wiem jak to wszyscy zniesiemy, bo dziś był wielki płacz. Wszyscy płakaliśmy, nawet mała wyczuła, że tatuś wyjechał i była niespokojna. Boję się jak będzie w nocy, bo ona śpi z nami w łóżku i zawsze przytulali się z tatusiem.mmarzenak lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Kasssia wrote:Czy któraś z mam karmiących piję normalną kawę?Bo mi po miesiącu nie picia chyba zanikanie ciśnienie
mmarzenak slicznosci, jaka wystrojona hohommarzenak lubi tę wiadomość
-
Magda81 wrote:Niuniusia u nas jest podobnie że spaniem a właściwie z brakiem snu. Na początku nocki były znośne a teraz potrafi do 5 rano nie spać więc chodźę jak zombie
Pocieszające chociaż ze nie jestem sama.my tez chodzimy jak zoombie córka jest bardzo ciezka do uśpienia. Zdarza sie ze pośpi 3h ale wcześniej trzeba 1,5 h ja usypiać tulić bujać itp.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Ja na poczatku tez malo sciagalam... Bo tylko 80ml. Raz musialam dokaic mm bo nie wyrabialam juz normy a malec byl glodny. Bo pije po 80ml wlasnie.
Teraz sciagam innym sposobem...po 7 min kazda piers na przemian przez 45 minut i sciagam po 150ml. Takze zmiencie metode a bedzie lepiej -
MamaWojtka co u Ciebie?? Zapewne już urodziłas czekam na wiesci:)
Dziękuję za gratulacje
U Nas narazie dobrze. Mała śpi i je na zmianę. śpi po 3-4 godziny później z godzinkę na cycu i śpi dalej. Ale to dopiero niespelna 5 dniowy Bobasek:)
Martwilam się bo kupek nie robiła ale wczoraj ruszyło;) ale.polozna mówiła ze tak może być. być poniedziałek kolejna wizyta:(
Mmarzenak Lila cudna:)
Mój Maz w Córce zakochany. Ale narazie jest bez zmian tzn w stosunku do mnie jest Kochany, pomocny i to bardzo. Ja jeszcze nie do końca w pełni sił wiec mam oparcie. Mam nadzieję ze do to nie zmieni. Wziął opiekę i ma wolne do konca przyszlego tygodnia:)
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak karmiciew ? Z dwóch piersi przy każdym karmieniu ? Ja karmilam jedna i mały mój zasypia przy cycu, dziś ciumkal ciumkal pomyślałam, że może dalej głodny. Odbiło mu się, dałam mu drugiego, chwilkę pil, chciałam go odbic, ale bezskutecznie. Za chwilkę zwymiotowal duża iloscia. To nie było ulanie tylko pawik. Wydaje mi sie, że 2 cyce na jedno karmienie to może za dużo i nie ma takiej potrzeby.?
-
Olafasola wrote:Dziewczyny jak karmiciew ? Z dwóch piersi przy każdym karmieniu ? Ja karmilam jedna i mały mój zasypia przy cycu, dziś ciumkal ciumkal pomyślałam, że może dalej głodny. Odbiło mu się, dałam mu drugiego, chwilkę pil, chciałam go odbic, ale bezskutecznie. Za chwilkę zwymiotowal duża iloscia. To nie było ulanie tylko pawik. Wydaje mi sie, że 2 cyce na jedno karmienie to może za dużo i nie ma takiej potrzeby.?
Mój pije z obu piersi ale dla tego ze mam mało pokarmu i dorabiać mm ale i Ciebie jedną pierś mi starczy jak paw był! !! -
Ja z reguły karmię 1 i jak zasypia to do łóżeczka. Jak do godziny się obudZi albo da znac ze chce to daje z tej samej. Tak polozna mówiła. Ale zawsZe sprawdzam czy jest mleko. No i kolejne karmienie Z drugiej. Chyba ze zdarzy się tak ze je długo to czsami daje obie bo się dopomina;)
Kaja lubi tę wiadomość