Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwa czas leci strasznie szybko
Pamietam jak dzis jak w 7tyg pierwszy raz zobaczyłam mojego maluszka na usg i jego serduszko jak bije. Albo pierwsze usg genetyczne. Taki malutki kopal nogami a tu juz taki chlop koło mnie leży
Powiem wam ze czasem teskni mi sie za ciaza i za brzuszkiem W ciąży noc nie przytylam przez cukrzyce i czulam sie rewelacyjne....dobre czasy
Buziaczki dla Olafka na 6miesięcy:*
Czyli dziewczynki co? Wychodzi ze tylko ja biore urlop w sylwestra i eksmituje malego do babci?
My robimy domoweczke. Przjdzie moj brat z dziewczyma i brat męża z żoną. W planie mamy bitwe par na Dance Central na Xboxie
A w sobote maly idzie do babci bo wreszcie po 9 miejscach ciazy i prawie 6miesiącach macierzyństwa JADE NA SHOPPING
Oczywiście zal mi kasy bo odkad jest maly szalu nie ma i ciężko cos odłożyć ale w czyms chodzic tez musze
-
Dorinka, dzięki
Udanych zakupów, baw się dobrze rozumiem Cię doskonale, ja też niechętnie wydaje na siebie pieniądze tym bardziej, że waga leci i ciuchy byłyby na chwile. Nawet tydzień się zasnanqwiqlam nad balsamem ujędrniającym dla siebie bo drogi mi się wydawał
My też kolejny sylwester w domu i widoków nie ma na spędzenie następnych gdzie indziej. Ani moi rodzice ani teście nie wykazują chęci opieki nad dziećmi a nie powiem marzy mi się bal ))
-
Aaa zapomniałam, zmian osluchowych Olaf nie ma więc dostał kolejny lek do inhalacji jak podejrzewałem. Może przejdzie mu do świąt, oby, ja sama kaszle drugi tydzień i mam tego dosyć.
Waga 9kg rowniutenko. Sporo ale mały przyrost wiec nie wiem czy się martwić czy nie -
Iwa2016 Ale facet! Nikt nie pomyli go z dziewczynką, od razu widać, że to chłopczyk. Co do opieki i chęci to... u mnie jak jest moja mama (mieszka za granica) to mam dużą pomoc, mogę gdzieś wyjść, ale teściowa absolutnie nie rwie się do pomocy sama, jak muszę to proszę, ale staram się nie. Dalam na spokój, bo na siłę nikogo nie zmuszę... Przy starszym nie pomagała, dałam radę bez jej pomocy, teraz też dam radę
Dorinka korzystaj jak masz okazje! Jeśli dziecko niewymagające, bezproblemowe. Starszak zawsze z Nami, rzadko pod czyjąś opieką, gdzieś na noc, a teraz chłop 4,5 roku, a dopiero się przełał, żeby zostać na noc gdzieś Młodego mam zamiar dawać dziadkom na noc dużo szybciej. Bez uwiązywania go do spódnicy
U Nas szykujemy się na zabieg i 3 dniowy pobyt w szpitalu. Mały ma ciągle zastój w jednej nerce, mimo tego, że niewielki to chcą sprawdzić przyczyne. Więc czeka Nas cystografia (cewnik, kontrast) Więc stres i dla mnie i dla niego. Ale... lepiej teraz niż za rok. Poza tym Srel mały nauczył się przewracać na brzuch i plecy. Zebów brak, a dziąsło tam napuchnięte, pod spodem czuć ząbek. Maruda straszna.
A wygląda tak:Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 13:59
Iwa2016, mmarzenak, jane, Dorinka, Dorjana, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super te Wasze chłopaki a jacy duzi! Martynka teraz trochę urosła ale przy nich to kruszyna.
Ma_rka też bałam się tego badania ale po dzisiejszym usg widać że miedniczka się zmniejsza i zastój jest niewielki. Mamy iść na kontrolne usg za 3msc.
Aga jak tam synuś?kochana córeczka 16.06.2016 -
Marka Iwa super chłopaki
My po wizycie z badaniami u pediatry. Maly mial za duzo plytek krwi, ph moczu za wysokie i za wysoki ciezar moczu.
Mamy dawac cebion i wiecej dopajac (dziennie woda w mleku + herbatka to jest ok 700ml).
Nie wiem za bardzo jak mam to zrobic bo maly pije tylko po obiadku a miedzy butla sie tknie.
Kupilam soczek jablkowy i marchewkowy bez cukru wiec moze jak rozciencze to lepiej mu to pojdzie.
No i poruszylam temat jego ulewania. Mam mu dodawac Nutriton do mm.
W przyszlym tygodniu jade na kontrole do prywatnego pediatry do Krakowa wiec zobacze co ona powie a narazie bede sie stosowac do tych zalecen.
Marka ja mam głupie myslenie (pewnie dlatego ze to koje pierwsze dziecko) ale wlasnie chciałabym zeby on byl bardziej za mna. Ma juz prawie 6miesiecy. Dzis zostal z babcia bo nie chcialam go do przychodni ciagnac. Jak zawsze nie zauwazyl ze mnie nie ma. Jak wrocilam to sie usmiechnal ale on sie smieje do kazdego kto przychodzi wiec tego nie licze. Pozatym zadnej specjalnej reakcji.
I troche to dla mnie przykre ale staram sie tłumaczyc sobie ze to dobrze i bedzie mi dzieki temu latwiej w przyszłości. -
Dorinka )) mama jest zawsze no.1 !!!!!
chocbys niewiadomo jak sie broniła
my podczas ciazy zaczelismy z mezem troszke sie zsamieniac rolami. Tatus mial grac pierwsze skrzypce aby Tobi nie odczół braku mamy gddy wyladuje w szpitalu.
...i to nam sie udało
Jednak po porodzie stopniowo mu sie zaczynało odmieniac i teraz znow jest głównie Mama ))
chociuaz czasami tate wola -
Dziś byłyśmy na szczepieniu ale odłożone mamy na styczeń ze względu na katar i chore oczka. Do oczek dostalyśmy kropelki z antybiotykiem. No i mamy problem bo po podaniu dwóch dawek po 1 kropli jedno oczko zrobiło się czerwone, a dokładnie powieka i kącik. No i nie wiem czy od kropelek (bo taki skutek uboczny jest podany w ulotce) czy od stanu zapalnego. Jutro oczywiście sobota więc nie pójdziemy do lekarza a nie wiem co robić. Pisze w ulotce żeby w takim wypadku odstawić krople i zgłosić się niezwłocznie do lekarza. Eh, zawsze jakiś problemkochana córeczka 16.06.2016
-
My juz lub dopiero w domku od wtorku po wypisie do domu na dostałam okropnego zatrucia miałam torsje takie, że ehhhsss szok dawno nie miałam.... Mąż zabrał wolne by opiekować się młodym dlatego nie pisałam bo umieralam dosłownie.... Dwa dni wyciągnięte z życiorysu.... Naszczescie młodego nie zarazilam ufff. Z młodym juz dobrze Chociaż musze być mega czujna
Nasz młody ma Już dwa zęby hihi codziennie zaskakuje nas jakaś nowa umiejętnością uwielbia wsadzac nogę do buzi, obracać się ooooo i walić nogami o ziemię jakby chciał biec waży całe 7,600 i dziś prą babcia stwierdziła że jest gruby hmmyyy a.mi się wydaje normalny.
ZALICZYŁAM dziś. Młodym.spacer.bo pogoda sprzyja
Na święta nie mamy nic a nic przygotowane ale cóż kto by się przejmował.
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm i jak zniosi ząbkowanie? Chyba dobrze, nie narzekasz Co do świat, to my i tak wybywamy z domu, mama cos do jedzenia da, więc też bez przygotowań. Firankę uprałam tylko Powiedz prababci, że waga w normie u Nas to dopiero Puca. Ponad koniec października waga pokazywałała 8590 Teraz nie wiem, bo nie byliśmy u lekarza od tego czasu. Ale fałdy ma fajne nawet nadgarstki zakryte fałdą No ale i duży jest, bo 74 nosi już dłuższy czas. Aż dziwne, bo starszy patyk. Co do wagi to maluchy zaczną chodzić to przestaną być takie pucate
-
Ma_rka, zastój mówili od początku że nie jest duży ale był w lewej nerce. To niby od powiększonej miedniczki. Na początku miała 12mm, potem 10mm, za 2msc 4mm, a teraz 3. Jest więc poprawa, z moczem i drogami moczowymi nic się nie dzieje i dlatego kontrola za trzy miesiące. Nam tłumaczą że niektóre dzieci tak mają i do roku piwinno to przejść. Na razie to się sprawdza a co jest u Was?
Aga grunt że już w domu. Zdrówka dla was obojga, a świętami się nie przejmuj, za rok też będą
Z oczkiem już lepiej, trochę czerwone ale dalej mocno łzawi zakrapianie to jest koszmar chociaż to nic w porównaniu z pierwszą inhalacja, którą dziś robiliśmy małej. Przez godzinę nie mogła się uspokoić, nie dało się jej wykąpać ani w ogóle oporzadzic. Tak samo wyciąganie glutków - masakra. Nie wiem jak dotreamy do końca kataru dziś przy tym nawet z moim się mocno spięlam, choć zazwyczaj jesteśmy bardzo zgodniMagda81 lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
My mamy kolejny skok matko niech już się skończy bo znowu tragedia ze spaniem wstawanie czasem co 20 minut tak jest od 19 do chwili obecnej. Pozatym młody znowu płacze u dziadków. Pojechaliśmy na świąteczne zakupy i za godzinę niecałą byliśmy Z powrotem bo tak płakał ehhhsss.... Co do Zębów to bez gorączki ale wszystko ląduje do buzi ale piękne ząbki rosną. Dziewczyny proszę dbajcie o ząbki waszych pociech od samego początku. Przemywajcie im dziąsła gaza z przegotowaną wodą a potem zachecajcie do pielęgnacji od najmłodszych lat. Bo to w jakim stanie dzieci mają zęby jest zatrważające.Syn Filip 28 czerwiec
-
Marka śliczną macie chustę. To chyba tęczowa koronka? widziałam że sprzedajesz jakąś inną chustę na fb (poznałam po zdjęciu synka ). Zapraszam na wątek "po porodzie: chustonoszenie"
Śliczne te Wasze chłopaki. My kilka dni temu odebraliśmy zdjęcia z sesji, na której byliśmy z Olkiem pod koniec listopada. Jak będę na kompie to wrzucę coś
Ja słyszałam, że jak dziecku szybciej zęby wychodzą, to wolniej rozwija się motorycznie (przewroty, siadanie, raczkowanie itp.) i na odwrót. Ostatnio odwiedził nas kuzn tydzień młodszy od Olka i ma już 2 zęby ale dopiero niedawno zaczął się przywracać z pleców na brzuch, więc w tym wypadku reguła, o której słyszałam się potwierdza
Dziewczyny dużo zdrowia dla Was i maluszków, bo widzę, że co rusz któreś choruje albo do szpitala się wybieracie. Trzymajcie się ciepło !