X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sapphire wrote:
    Tak, jestem już szczęśliwą mamą 11-miesięcznego urwisa :) Mieszkam w UK, więc na pierwsze USG poczekam jeszcze jakieś 8 tygodni. W każdym razie jestem dobrej myśli i bardzo się cieszę, bo w tę ciążę zaszłam w 1 cyklu starań, a o Jasia staraliśmy się ponad 2 lata.
    Oj to dlugo sie jeszcze naczekasz na usg. Jak to u was w uk wyglada?

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Tak.ale jutro ide do tego na nfz
    jak pierwszy raz to na pewno zrobi usg.

feegu6l.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sapphire i gratulacje! :) Jak możesz to napisz jak to wszystko wygląda w UK, bo temat ciekawy ;) najbardziej dziwi mnie to, że USG tak późno za granicą robią

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę prowadzi tylko położna (jeśli nie ma komplikacji). Nie ma żadnych badań ginekologicznych. Około 8-10 tygodnia trzeba się do niej zgłosić, zakłada kartę ciąży, przeprowadza wywiad na temat chorób w rodzinie, trybu życia, itp. Około 12-14 tc. jest pierwsze usg (z badaniem przezierności karkowej). Drugie i zarazem ostatnie jest około 20-22 tc (połówkowe+płeć). W międzyczasie są spotkania z położną, ale na zasadzie pogadanek i pod koniec ciąży mierzy i "maca" brzuch. Podejście mają bardzo luźne... No i niestety nie ratują wczesnej ciąży. Jak dostałam krwotoku w 13 tc to nie dostałam żadnych leków na podtrzymanie. Powiedzieli mi, że czas pokaże... Skończyło się szczęśliwie, ale przez wiele tygodni byłam w stresie. Za to poród, opieka i warunki w szpitalu to bajka. Coś za coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 22:32

Kawokado lubi tę wiadomość

• ansad Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na usg. Maluch 7mm, serduszko bije prawidłowo, tylko martwi mnie ze wielkość jest mniejsza niż powinna. Wg usg 6t2 d, a wg owulacji ( wiem dokładnie kiedy była) jest 7 t. 1 d.

Kourtney, Kawokado, krysiak, Abra, Annielove, Paula222 lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    jak pierwszy raz to na pewno zrobi usg.
    Drugi raz. Juz raz mi robil usg. Jutro z wynikami mam przyjsc. Ale bede go blagac o usg jak nie bedzie chcial zrobic

• ansad Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sedinium bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że w końcu Wam się uda.

Adaś ur. 07.05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Byłam dzisiaj na usg. Maluch 7mm, serduszko bije prawidłowo, tylko martwi mnie ze wielkość jest mniejsza niż powinna. Wg usg 6t2 d, a wg owulacji ( wiem dokładnie kiedy była) jest 7 t. 1 d.
    Gratulacje :)
    A mowilas lekarzowi o tym? Mowil cos ze mniejsza fasolka czy ze wszystko w porzadku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad, mogłaś mieć późne zagnieżdżenie. Nie martw się, maluszek nadrobi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sapphire wrote:
    Ciążę prowadzi tylko położna (jeśli nie ma komplikacji). Nie ma żadnych badań ginekologicznych. Około 8-10 tygodnia trzeba się do niej zgłosić, zakłada kartę ciąży, przeprowadza wywiad na temat chorób w rodzinie, trybu życia, itp. Około 12-14 tc. jest pierwsze usg (z badaniem przezierności karkowej). Drugie i zarazem ostatnie jest około 20-22 tc (połówkowe+płeć). W międzyczasie są spotkania z położną, ale na zasadzie pogadanek i pod koniec ciąży mierzy i "maca" brzuch. Podejście mają bardzo luźne... No i niestety nie ratują wczesnej ciąży. Jak dostałam krwotoku w 13 tc to nie dostałam żadnych leków na podtrzymanie. Powiedzieli mi, że czas pokaże... Skończyło się szczęśliwie, ale przez wiele tygodni byłam w stresie. Za to poród, opieka i warunki w szpitalu to bajka. Coś za coś :)
    Nie zazdroszcze ...nieciekawie tam z tym prowadzeniem ciazy macie..ma pewnie prywatne wizyty kosztuja bardzo duzo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, wydaje mi się, że to ze względu na duży przyrost naturalny na Wyspach. W pierwszej ciąży poszłam raz prywatnie na zwykłe usg, bez żadnych specjalistycznych pomiarów, to zapłaciłam 100 funtów. W tej ciąży też na pewno pójdę zobaczyć serduszko. W końcu spokój jest najważniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 22:48

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Dziewczyny ja mam jutro wizytę u gina potrzymajcie i za mnie kciuki żeby było wszystko ok i serduszko biło ;)
    Gaju, kciuki trzymam mocno! Będzie dobrze!

gaja13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to miłego dnia Wszystkim a wizytującym trzymam kciuki :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam 9tydzien :)
    O 12 wizyta. Trzymcie kciuki ;)

myszaaa, krysiak, mia6, Pepepa, Paula222, Clara, Helen, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ja również a wizyta jutro :D

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kcikasy za wszystkie wizytujace <3

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove - cudowne zdjęcie! Ogromne emocje - pierwszy raz zobaczyłaś ruch dziecka - niesamowite!!!
    Bardzo pięknie wszystko widać - chyba super sprzęt ma Twój gin, co?

adsad - bardzo się cieszę, że ujrzałaś <3 i gratuluję! Zupełnie nie masz się czym przejmować, że wychodzi inaczej z USG niż z OM i owulacji - to normalne i dzieciątko na pewno "nadrobi straty" ;)

Witam również nowe Czerwcóweczki i życzę Wam spokojnych ciąż :D

Ja wczoraj po pracy nie dałam rady wejść już na forum: najpierw byłam tak zmęczona, że poszłam lulu, a jak wstałam to już do ponownego zaśnięcia było mi tak niedobrze, że szok :/
    Dobrze chociaż (obym nie wykrakała), że te mdłości męczą mnie popołudniu i wieczorami, a nie w dzień w pracy 36pc.gif

Annielove, Kourtney, Effa lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra, mnie mdlosci i w pracy mecza ale da sie je zniesc. Mysle, ze to troche tez psychika, cala energie skierowuje na to by wytrzymac a gdy wracam do domu to po prostu padam na lozko. Wczoraj juz o 19 spac poszlam i dzisiaj podobny scenariusz zakladam :-) Ciesze sie, ze od poniedzialku mam tydzien urlopu, bede calymi dniami spala i leniuchowala. Ja nie wiem jak Wy Dziewczyny z maluchami w domu dajecie rade....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Annielove - cudowne zdjęcie! Ogromne emocje - pierwszy raz zobaczyłaś ruch dziecka - niesamowite!!!
    Bardzo pięknie wszystko widać - chyba super sprzęt ma Twój gin, co?

adsad - bardzo się cieszę, że ujrzałaś <3 i gratuluję! Zupełnie nie masz się czym przejmować, że wychodzi inaczej z USG niż z OM i owulacji - to normalne i dzieciątko na pewno "nadrobi straty" ;)

Witam również nowe Czerwcóweczki i życzę Wam spokojnych ciąż :D

Ja wczoraj po pracy nie dałam rady wejść już na forum: najpierw byłam tak zmęczona, że poszłam lulu, a jak wstałam to już do ponownego zaśnięcia było mi tak niedobrze, że szok :/
    Dobrze chociaż (obym nie wykrakała), że te mdłości męczą mnie popołudniu i wieczorami, a nie w dzień w pracy 36pc.gif

Pewnie tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane :) Od 2 dni nie mam mdłości, czyżby to koniec? Oj tak bym chciała

Kciukam za wizytujące <3 Kourtney na którą masz wizytę?

Witam nową mamusie :)

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ