X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sapphire wrote:
    Tak, jestem już szczęśliwą mamą 11-miesięcznego urwisa :) Mieszkam w UK, więc na pierwsze USG poczekam jeszcze jakieś 8 tygodni. W każdym razie jestem dobrej myśli i bardzo się cieszę, bo w tę ciążę zaszłam w 1 cyklu starań, a o Jasia staraliśmy się ponad 2 lata.
    Oj to dlugo sie jeszcze naczekasz na usg. Jak to u was w uk wyglada?

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Tak.ale jutro ide do tego na nfz
    jak pierwszy raz to na pewno zrobi usg.

feegu6l.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sapphire i gratulacje! :) Jak możesz to napisz jak to wszystko wygląda w UK, bo temat ciekawy ;) najbardziej dziwi mnie to, że USG tak późno za granicą robią

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę prowadzi tylko położna (jeśli nie ma komplikacji). Nie ma żadnych badań ginekologicznych. Około 8-10 tygodnia trzeba się do niej zgłosić, zakłada kartę ciąży, przeprowadza wywiad na temat chorób w rodzinie, trybu życia, itp. Około 12-14 tc. jest pierwsze usg (z badaniem przezierności karkowej). Drugie i zarazem ostatnie jest około 20-22 tc (połówkowe+płeć). W międzyczasie są spotkania z położną, ale na zasadzie pogadanek i pod koniec ciąży mierzy i "maca" brzuch. Podejście mają bardzo luźne... No i niestety nie ratują wczesnej ciąży. Jak dostałam krwotoku w 13 tc to nie dostałam żadnych leków na podtrzymanie. Powiedzieli mi, że czas pokaże... Skończyło się szczęśliwie, ale przez wiele tygodni byłam w stresie. Za to poród, opieka i warunki w szpitalu to bajka. Coś za coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 22:32

Kawokado lubi tę wiadomość

• ansad Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na usg. Maluch 7mm, serduszko bije prawidłowo, tylko martwi mnie ze wielkość jest mniejsza niż powinna. Wg usg 6t2 d, a wg owulacji ( wiem dokładnie kiedy była) jest 7 t. 1 d.

Kourtney, Kawokado, krysiak, Abra, Annielove, Paula222 lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    jak pierwszy raz to na pewno zrobi usg.
    Drugi raz. Juz raz mi robil usg. Jutro z wynikami mam przyjsc. Ale bede go blagac o usg jak nie bedzie chcial zrobic

• ansad Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sedinium bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że w końcu Wam się uda.

Adaś ur. 07.05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Byłam dzisiaj na usg. Maluch 7mm, serduszko bije prawidłowo, tylko martwi mnie ze wielkość jest mniejsza niż powinna. Wg usg 6t2 d, a wg owulacji ( wiem dokładnie kiedy była) jest 7 t. 1 d.
    Gratulacje :)
    A mowilas lekarzowi o tym? Mowil cos ze mniejsza fasolka czy ze wszystko w porzadku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad, mogłaś mieć późne zagnieżdżenie. Nie martw się, maluszek nadrobi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sapphire wrote:
    Ciążę prowadzi tylko położna (jeśli nie ma komplikacji). Nie ma żadnych badań ginekologicznych. Około 8-10 tygodnia trzeba się do niej zgłosić, zakłada kartę ciąży, przeprowadza wywiad na temat chorób w rodzinie, trybu życia, itp. Około 12-14 tc. jest pierwsze usg (z badaniem przezierności karkowej). Drugie i zarazem ostatnie jest około 20-22 tc (połówkowe+płeć). W międzyczasie są spotkania z położną, ale na zasadzie pogadanek i pod koniec ciąży mierzy i "maca" brzuch. Podejście mają bardzo luźne... No i niestety nie ratują wczesnej ciąży. Jak dostałam krwotoku w 13 tc to nie dostałam żadnych leków na podtrzymanie. Powiedzieli mi, że czas pokaże... Skończyło się szczęśliwie, ale przez wiele tygodni byłam w stresie. Za to poród, opieka i warunki w szpitalu to bajka. Coś za coś :)
    Nie zazdroszcze ...nieciekawie tam z tym prowadzeniem ciazy macie..ma pewnie prywatne wizyty kosztuja bardzo duzo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, wydaje mi się, że to ze względu na duży przyrost naturalny na Wyspach. W pierwszej ciąży poszłam raz prywatnie na zwykłe usg, bez żadnych specjalistycznych pomiarów, to zapłaciłam 100 funtów. W tej ciąży też na pewno pójdę zobaczyć serduszko. W końcu spokój jest najważniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 22:48

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Dziewczyny ja mam jutro wizytę u gina potrzymajcie i za mnie kciuki żeby było wszystko ok i serduszko biło ;)
    Gaju, kciuki trzymam mocno! Będzie dobrze!

gaja13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to miłego dnia Wszystkim a wizytującym trzymam kciuki :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam 9tydzien :)
    O 12 wizyta. Trzymcie kciuki ;)

myszaaa, krysiak, mia6, Pepepa, Paula222, Clara, Helen, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ja również a wizyta jutro :D

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kcikasy za wszystkie wizytujace <3

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove - cudowne zdjęcie! Ogromne emocje - pierwszy raz zobaczyłaś ruch dziecka - niesamowite!!!
    Bardzo pięknie wszystko widać - chyba super sprzęt ma Twój gin, co?

adsad - bardzo się cieszę, że ujrzałaś <3 i gratuluję! Zupełnie nie masz się czym przejmować, że wychodzi inaczej z USG niż z OM i owulacji - to normalne i dzieciątko na pewno "nadrobi straty" ;)

Witam również nowe Czerwcóweczki i życzę Wam spokojnych ciąż :D

Ja wczoraj po pracy nie dałam rady wejść już na forum: najpierw byłam tak zmęczona, że poszłam lulu, a jak wstałam to już do ponownego zaśnięcia było mi tak niedobrze, że szok :/
    Dobrze chociaż (obym nie wykrakała), że te mdłości męczą mnie popołudniu i wieczorami, a nie w dzień w pracy 36pc.gif

Annielove, Kourtney, Effa lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra, mnie mdlosci i w pracy mecza ale da sie je zniesc. Mysle, ze to troche tez psychika, cala energie skierowuje na to by wytrzymac a gdy wracam do domu to po prostu padam na lozko. Wczoraj juz o 19 spac poszlam i dzisiaj podobny scenariusz zakladam :-) Ciesze sie, ze od poniedzialku mam tydzien urlopu, bede calymi dniami spala i leniuchowala. Ja nie wiem jak Wy Dziewczyny z maluchami w domu dajecie rade....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Annielove - cudowne zdjęcie! Ogromne emocje - pierwszy raz zobaczyłaś ruch dziecka - niesamowite!!!
    Bardzo pięknie wszystko widać - chyba super sprzęt ma Twój gin, co?

adsad - bardzo się cieszę, że ujrzałaś <3 i gratuluję! Zupełnie nie masz się czym przejmować, że wychodzi inaczej z USG niż z OM i owulacji - to normalne i dzieciątko na pewno "nadrobi straty" ;)

Witam również nowe Czerwcóweczki i życzę Wam spokojnych ciąż :D

Ja wczoraj po pracy nie dałam rady wejść już na forum: najpierw byłam tak zmęczona, że poszłam lulu, a jak wstałam to już do ponownego zaśnięcia było mi tak niedobrze, że szok :/
    Dobrze chociaż (obym nie wykrakała), że te mdłości męczą mnie popołudniu i wieczorami, a nie w dzień w pracy 36pc.gif

Pewnie tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane :) Od 2 dni nie mam mdłości, czyżby to koniec? Oj tak bym chciała

Kciukam za wizytujące <3 Kourtney na którą masz wizytę?

Witam nową mamusie :)

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ