X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana!
    Mdłości jakoś ogarniam, śniadanie mi nie wchodzi, ale później jest ok. To dziecię na razie łaskawe jak poprzednie :) Gorzej ze zmęczeniem. Rano trzeba wstać do pracy o 6, po pracy najchętniej uciełabym drzemkę, ale trzeba ogarnąć dom, obiad, zakupy, no i stęsknione, pełne energii dziecko. Wczoraj oko mi się zamknęło przy czytaniu z nim książeczki, nie na długo, bo zaraz słyszałam "mama nie pi" :)
    Tak, więc dziewczyny w pierwszej ciąży celebrujcie ciążę i rozpieszczajcie się, ten czas jest dla was :)

Abra, krysiak lubią tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepa - ja Cię podziwiam i wszystkie inne dziewczyny, którym dokucza (jak mi) chroniczne zmęczenie, a mają do ogarnięcia dziecko/dzieci i wszystkie inne domowo-słuzbowe obowiązki.
    Ja ostatnimi czasy po pracy tylko się zastanawiam kiedyby tu kimnąć ;)
    Oczywiście tematy domowo-obiadowe ogarniam i wtedy drzemka, bo bym chyba nie wysiedziała do wieczora, a dziewczyny, które muszą się zająć dzieciakami nie mają tak dobrze...
    Także uważam, że masz w 100% rację i nie ma co sobie żałować snu, odpoczynku i obijania się, bo to najprawdopodobniej ostatnie momenty kiedy możemy sobie na to pozwolić - kolejne takie daj Bóg jak dzieci na studia powyjeżdżają dziadek.gif61wakacje.gif

krysiak lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    JennyXS- faktycznie, ten sam dzień nam pokazuje :) A to Twoja pierwsza ciąża?

Bomblica- mąż by się bardzo ucieszył gdyby to był syn ;) Mnie tam wszystko jedno, byleby zdrowe było.

Tak, pierwsza ciąża tak długo wyczekana i wymodlona :) a Twoja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:08

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra, twoje emoty cudowne :) Aż się rozmarzyłam, co ja będę robić jak te dzieci na studia wypchnę :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizyty !! A no i witam w 7 tygodniu :D Jutro wizyta, coraz bardziej odczuwam stresikkkkk....

Dziewczyny, a czy macie jakieś ,, przeczucia'' co do płci maleństwa??? Ja pamietam z synkiem, od razu czułam że będzie chłopiec - nie wiem czemu, ale zdziwiłabym się jakby wyszło inaczej... Ale w tej ciąży mam mętlik ;) Nic nie czuję, tak bezpłciowo :D

Helenucha Klucha, Kawokado lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że 20 czerwca jestem na porodówce razem z YOLO ,
    Morwa i Hania222 :D Hehehe

Nie no zobaczę jaką datę ginek wystawi, coś czuję że później, bo dzidzia jest mniejsza

Kawokado lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Witam was kochane :) Od 2 dni nie mam mdłości, czyżby to koniec? Oj tak bym chciała

Kciukam za wizytujące <3 Kourtney na którą masz wizytę?

Witam nową mamusie :)
    Na 12 :)

Annielove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Kciuki za wszystkie wizyty !! A no i witam w 7 tygodniu :D Jutro wizyta, coraz bardziej odczuwam stresikkkkk....

Dziewczyny, a czy macie jakieś ,, przeczucia'' co do płci maleństwa??? Ja pamietam z synkiem, od razu czułam że będzie chłopiec - nie wiem czemu, ale zdziwiłabym się jakby wyszło inaczej... Ale w tej ciąży mam mętlik ;) Nic nie czuję, tak bezpłciowo :D
    Ja czuje ze bedzie coreczka :)

Paula222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli sie musze zaczac ogarniac bo od rana w lozku leze. Mdlosci mi dzisiaj przeszly. Zeroo . i oczywiscie zamiast sie cieszyc to sie martwie ze cos z fasolka sie stalo

Pati_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh...jeszcze pol godzinki drzemusi i zbieram sie do gina :)

Helen lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Powoli sie musze zaczac ogarniac bo od rana w lozku leze. Mdlosci mi dzisiaj przeszly. Zeroo . i oczywiscie zamiast sie cieszyc to sie martwie ze cos z fasolka sie stalo

Nie martw się, tylko ciesz! Lada moment ubłagasz gina o USG i zobaczysz swój Skarb ;)
    Trzymamy kciuki za wizytę 0winked.gif

Paula222, Kawokado lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Miłego dnia :)

Kamenka lubi tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Też mam jutro wizytę. Zabierasz męża? :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Dzisiaj zaczynam 9tydzien :)
    O 12 wizyta. Trzymcie kciuki ;)

<3 <3 <3

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuski! nie było mnie 2 dni i ledwo udało mi się nadrobić wpisy. Tyle sie u Was wydarzyło!
    Sedinum, bardzo mi przykro ale mam przeczucie że szybko znów bedziesz w ciąży i bedziesz nas wypytywać czy też miałysmy niedawno takie same objawy, a my bedziemy Cię wspierać :-*
    Annielove - najsliczniejsza krewetka jaką widziałam! Cieszę się! :-)

Ja jestem obecnie u siostry, ktora urodziła małą Michalinkę w lipcu. Zostaję z bobasem bo ona konczy studia doktoranckie a mąż pracuje w szpitalu i nie mają z kim dziecka zostawic. a mi to bardzo pasuje :-)

A jutro o 14.00 USG! :-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze i wszystkie USG (szczegolnie te wyproszone :-)))) )

Clara, Kawokado lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha zabiorę dopiero na USG genetyczne :) Jak będzie przez brzuch, a nie dopochwowe ;) A na którą masz?

Zołzi to jutro będę trzymać kciuki za Ciebie o 14, a ty za mnie o 20:20 :D

Zołzi lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie dziewczyny, ja uwielbiam śledzić rozwój maleństwa i korzystam z filmików :)
    http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-7.aspx

Effa, Kourtney lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Helenucha Klucha zabiorę dopiero na USG genetyczne :) Jak będzie przez brzuch, a nie dopochwowe ;) A na którą masz?

Na 19:00 więc będzie cały dzień oczekiwania. A Ty widzę jeszcze później!

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wahalam się,czy to nie za wcześnie ale widzę że są tu juz dziewczyny ze znacznie pozniejszym terminem.
    Ja mam termin na 23.06 Dzien Taty ;)
    Witam was wszystkie i proszę o dopusanie do listy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:20

Wiaterek, mmarzenak, Effa, Sapphire, krysiak, Helenucha Klucha, Kawokado, Agatka86, Paula222, Zołzi, Kourtney, mia6 lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna <3

lunadelrospo lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ