Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana!
    Mdłości jakoś ogarniam, śniadanie mi nie wchodzi, ale później jest ok. To dziecię na razie łaskawe jak poprzednie :) Gorzej ze zmęczeniem. Rano trzeba wstać do pracy o 6, po pracy najchętniej uciełabym drzemkę, ale trzeba ogarnąć dom, obiad, zakupy, no i stęsknione, pełne energii dziecko. Wczoraj oko mi się zamknęło przy czytaniu z nim książeczki, nie na długo, bo zaraz słyszałam "mama nie pi" :)
    Tak, więc dziewczyny w pierwszej ciąży celebrujcie ciążę i rozpieszczajcie się, ten czas jest dla was :)

Abra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepa - ja Cię podziwiam i wszystkie inne dziewczyny, którym dokucza (jak mi) chroniczne zmęczenie, a mają do ogarnięcia dziecko/dzieci i wszystkie inne domowo-słuzbowe obowiązki.
    Ja ostatnimi czasy po pracy tylko się zastanawiam kiedyby tu kimnąć ;)
    Oczywiście tematy domowo-obiadowe ogarniam i wtedy drzemka, bo bym chyba nie wysiedziała do wieczora, a dziewczyny, które muszą się zająć dzieciakami nie mają tak dobrze...
    Także uważam, że masz w 100% rację i nie ma co sobie żałować snu, odpoczynku i obijania się, bo to najprawdopodobniej ostatnie momenty kiedy możemy sobie na to pozwolić - kolejne takie daj Bóg jak dzieci na studia powyjeżdżają dziadek.gif61wakacje.gif

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    JennyXS- faktycznie, ten sam dzień nam pokazuje :) A to Twoja pierwsza ciąża?

Bomblica- mąż by się bardzo ucieszył gdyby to był syn ;) Mnie tam wszystko jedno, byleby zdrowe było.

Tak, pierwsza ciąża tak długo wyczekana i wymodlona :) a Twoja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:08

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra, twoje emoty cudowne :) Aż się rozmarzyłam, co ja będę robić jak te dzieci na studia wypchnę :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizyty !! A no i witam w 7 tygodniu :D Jutro wizyta, coraz bardziej odczuwam stresikkkkk....

Dziewczyny, a czy macie jakieś ,, przeczucia'' co do płci maleństwa??? Ja pamietam z synkiem, od razu czułam że będzie chłopiec - nie wiem czemu, ale zdziwiłabym się jakby wyszło inaczej... Ale w tej ciąży mam mętlik ;) Nic nie czuję, tak bezpłciowo :D

Helenucha Klucha, Kawokado lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że 20 czerwca jestem na porodówce razem z YOLO ,
    Morwa i Hania222 :D Hehehe

Nie no zobaczę jaką datę ginek wystawi, coś czuję że później, bo dzidzia jest mniejsza

Kawokado lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Witam was kochane :) Od 2 dni nie mam mdłości, czyżby to koniec? Oj tak bym chciała

Kciukam za wizytujące <3 Kourtney na którą masz wizytę?

Witam nową mamusie :)
    Na 12 :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Kciuki za wszystkie wizyty !! A no i witam w 7 tygodniu :D Jutro wizyta, coraz bardziej odczuwam stresikkkkk....

Dziewczyny, a czy macie jakieś ,, przeczucia'' co do płci maleństwa??? Ja pamietam z synkiem, od razu czułam że będzie chłopiec - nie wiem czemu, ale zdziwiłabym się jakby wyszło inaczej... Ale w tej ciąży mam mętlik ;) Nic nie czuję, tak bezpłciowo :D
    Ja czuje ze bedzie coreczka :)

Paula222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli sie musze zaczac ogarniac bo od rana w lozku leze. Mdlosci mi dzisiaj przeszly. Zeroo . i oczywiscie zamiast sie cieszyc to sie martwie ze cos z fasolka sie stalo

Pati_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh...jeszcze pol godzinki drzemusi i zbieram sie do gina :)

Helen lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Powoli sie musze zaczac ogarniac bo od rana w lozku leze. Mdlosci mi dzisiaj przeszly. Zeroo . i oczywiscie zamiast sie cieszyc to sie martwie ze cos z fasolka sie stalo

Nie martw się, tylko ciesz! Lada moment ubłagasz gina o USG i zobaczysz swój Skarb ;)
    Trzymamy kciuki za wizytę 0winked.gif

Paula222, Kawokado lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Miłego dnia :)

Kamenka lubi tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Też mam jutro wizytę. Zabierasz męża? :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Dzisiaj zaczynam 9tydzien :)
    O 12 wizyta. Trzymcie kciuki ;)

<3 <3 <3

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuski! nie było mnie 2 dni i ledwo udało mi się nadrobić wpisy. Tyle sie u Was wydarzyło!
    Sedinum, bardzo mi przykro ale mam przeczucie że szybko znów bedziesz w ciąży i bedziesz nas wypytywać czy też miałysmy niedawno takie same objawy, a my bedziemy Cię wspierać :-*
    Annielove - najsliczniejsza krewetka jaką widziałam! Cieszę się! :-)

Ja jestem obecnie u siostry, ktora urodziła małą Michalinkę w lipcu. Zostaję z bobasem bo ona konczy studia doktoranckie a mąż pracuje w szpitalu i nie mają z kim dziecka zostawic. a mi to bardzo pasuje :-)

A jutro o 14.00 USG! :-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze i wszystkie USG (szczegolnie te wyproszone :-)))) )

nick nieaktualny, Kawokado lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha zabiorę dopiero na USG genetyczne :) Jak będzie przez brzuch, a nie dopochwowe ;) A na którą masz?

Zołzi to jutro będę trzymać kciuki za Ciebie o 14, a ty za mnie o 20:20 :D

Zołzi lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie dziewczyny, ja uwielbiam śledzić rozwój maleństwa i korzystam z filmików :)
    http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-7.aspx

Effa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Helenucha Klucha zabiorę dopiero na USG genetyczne :) Jak będzie przez brzuch, a nie dopochwowe ;) A na którą masz?

Na 19:00 więc będzie cały dzień oczekiwania. A Ty widzę jeszcze później!

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wahalam się,czy to nie za wcześnie ale widzę że są tu juz dziewczyny ze znacznie pozniejszym terminem.
    Ja mam termin na 23.06 Dzien Taty ;)
    Witam was wszystkie i proszę o dopusanie do listy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:20

Wiaterek, mmarzenak, Effa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Helenucha Klucha, Kawokado, Agatka86, Paula222, Zołzi, nick nieaktualny, mia6 lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna <3

lunadelrospo lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ