X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A w lozeczku dzisiaj caly dzien sobie drzemusiam :)

I ja mam dziś podobnie, bo od rana niemoc taka, że z łóżka wstać nie mogłam a i mdłości i ból głowy znowu mnie dopadły...za wcześnie pochwaliłam swoje dobre samopoczucie ajj... Jak to dobrze,że do końca tygodnia urlop! :)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Agatka86 Debiutantka

Wysłany: 20 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Witam serdecznie nowe mamusie i gratuluje. :*
    Cinnilla i Agatka86 na kiedy wam wstepnie termin wychodzi ?;)

Annielove cudowna ta twoja krewetka <3

17 czerwiec ale moze sie zmienic poniewaz nigdy nie mialam regularnych miesiączek

0d1ycsqvgct011bb.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    nie ogarniam Was kobitki, tu się tyle dzieje!

gorąco współczuję mamom, które straciły dzieciaczki.. sama to przeżyłam. Clara dobrze napisała. ja dodam od siebie: nie duście w sobie emocji, przeżywajcie stratę jak długo potrzeba. na ovufriend mamy wątki, wspieramy sie i naprawdę gdyby nie dziewczyny z forum, nie wiem jakby to było. ale mnóstwo wsparcia dostałam od kobiet, które przezyły to samo.

a ja mam takie pytanie, może juz o tym pisałyście, ale nie zdązyłam wszystkiego jeszcze przeczytać (robienie obiadu in progresss).. co z serduszkowaniem? bo ja mam pewne obawy, tym bardziej że już raz straciłam dziecko i się boję że mega orgazm za duże poruszenie wywoła.. czy może panikuję? :/
    jesli nie ma przeciwskazań od lekarza, to nie ma co się ograniczać, przecież seks to sama przyjemność :) byłas już na usg?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    I już po strachu banan.gif

Wszystko jest w porządku, 8 tydzień i 4 dzień już ruszył ...
    Serduszko bije .... a za 4 tygodnie mam przyjść na badania prenatalne :)))
    Wyniki również idealne, jak to lekarz ujął. Oczywiście zrobił USG powiedziałam wprost że się martwię i dla świętego spokoju wziął mnie na kozetkę i pokazał maluszka który uwaga .... się ruszał, łzy same cisnęły się do oczu i nawet mam dwa zdjęcia. Na jednym wygląda jak miś a na drugim jak krewetka :D Maluszek ma już 20 mm, wyprzedza znów według OM :) No i to chyba na tyle :P

Nasza krewetka <3

74977ef399bb7770med.jpg
    o jaki śliczny i duży,faktycznie przypomina misia :)

Annielove lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A w lozeczku dzisiaj caly dzien sobie drzemusiam :)
    no co ty..ja też :) ja leżę w łóżku z kompem i coś tam dłubie do pracy, ale nie ma co się oszukiwać dzis kokosów z tego nie będzie :P..tak wszystko wolno idzie.
    xpaulinax należy nam się ten błogi czas :)
    Słuchajcie laseńce, a jak z waszymi ząbkami, bo ja niestety zauważyłam próchnicę i dzwoniłam do jednej stomatolog i powiedziała mi, że dopiero od 4miesiąca ciąży mnie zaprasza na fotel i ma specjalne znieczulenie, ze wcześniej nie przyjmuje, bo może to doprowadzić do poronienia. Spotkałyście się z taką opinią?
    a i umówiłam się do gina, idę we wtorek po nowe skierowanie na badania, do lekarza do którego chcę chodzić. Pielęgniarka, która mnie przyjmowała wogól mi uzmysłowiła, że nalezy założyć kartę ciąży do 10tygodnia ciąży. a u innego lekarza miałam miec wizytę 10.11 wiec byłam bym w 10t i 3dn ciązy i mogłyby być problemy, a wogóle nie zwróciły na to uwagę :/
    a tak sobie czytam, ze podwyżzyli becikowe, które będzie wynosiło 1000zł wypłacane przez rok. Jeszcze muszę się w to wczytać, jakie warunki trzeba spełnić.

feegu6l.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, wizytę mam dopiero 2 listopada.. wcześniej nie ma już wolnego terminu.. jutro idę na drugą betę i się stresuję :(

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica nie stresuj się za mocno, to nie jest dobre dla maluszka i jego początkowego rozwoju, wiem co czujesz, sama byłam zestrachana, ale jakoś trzeba to pokonać i nie myśleć tyle o tym.
    Daj znać jutro jak wynik, na pewno będzie dobrze.
    Puścisz suwaczek?bo będzie nam łatwiej patrzeć i który to tydzień ciąży będzie na tej wizycie?

feegu6l.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, ja tego wszystkiego jeszcze nie ogarniam. na razie zgłebiam wątek od początku ;) na spokojnie :) tyle się tu dzieje, czuję się oszołomiona po prostu. dojdę kiedyś do suwaczka ;)

Helen, Kourtney lubią tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    no pogoda to taka na spanie dobra:-) a porcelane dzisiaj obejmowałaś???:-)
    Dzisiaj na szcescie nie :) a u ciebie juz sa jakies mdlosci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Helen, wizytę mam dopiero 2 listopada.. wcześniej nie ma już wolnego terminu.. jutro idę na drugą betę i się stresuję :(
    Ia idziesz prywatnie? Czy na nfz?

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prywatnie. do mojej sprawdzonej lekarki. nie zamienie jej na nikogo innego :)

Kourtney lubi tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslicie ze jutro bede miec usg? Jak po proze ti mi zrobi? Powiedzial mi ostatnio ze kolejna wizyta z wynikami badan do omowienia a o usg nic nie powiedzial

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    I już po strachu banan.gif

Wszystko jest w porządku, 8 tydzień i 4 dzień już ruszył ...
    Serduszko bije .... a za 4 tygodnie mam przyjść na badania prenatalne :)))
    Wyniki również idealne, jak to lekarz ujął. Oczywiście zrobił USG powiedziałam wprost że się martwię i dla świętego spokoju wziął mnie na kozetkę i pokazał maluszka który uwaga .... się ruszał, łzy same cisnęły się do oczu i nawet mam dwa zdjęcia. Na jednym wygląda jak miś a na drugim jak krewetka :D Maluszek ma już 20 mm, wyprzedza znów według OM :) No i to chyba na tyle :P

Nasza krewetka <3

74977ef399bb7770med.jpg

AAAAAAA piękna krewetka! :D spłakałam się! Pięknie, pięknie, piękie! Oby tak dalej! :*

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak poprosisz to na pewno, Kourtney ty masz prywatnego lekarza,tak?

feegu6l.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourney jak poprosisz to na pewno zrobi najwyżej mu naściemniaj, że się baaardzo denerwujesz ;)

a ja dziś jestem wulkanem energii! Byłam na basenie i zrobiłam kilometr żabką (wiem nie dużo, ale i tempo żałosne) nieprzekraczanie 150 uderzeń na minutę to dla mnie jakiś horror... jak wstaje z łóżka to mam 120 :/

Później nakrzyczałam na speców od regulacji ogrzewania podłogowego :D tak mnie wnerwili, ze aż mi się ręce trzęsły! Przypomniałam sobie, ze jestem w ciąży i uciekłam do sąsiadki :P Mąż został sam na polu walki ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    No niestet laski. Skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia farmakologiczne. Pradwopodonienie położę sie w piatek bo załatwiają takie sytuacje w weekendy.
    Mam nadzieje, ze nawiedze Was pozna wiosna zeby trzymać kciuki za Wasze porody sama mając to w bliskich planach :)

Bardzo mi przykro... Wiem, że żadne słowa teraz nie pomogą, ale spróbuj myśleć, że najwidoczniej stało się tak, żeby uchronić Ciebie lub Twojego Aniołka przed czymś gorszym. Być może Twój Aniołek wybrał sobie inny, lepszy termin, żeby przyjść na świat. Mam nadzieję, że tak właśnie będzie.

sedinum82 lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozdrażnienie to był mój pierwszy objaw. byłam przekonana, że nic z tego cyklu. ale to wku*wienie ciągłe.. darłam sie po wszystkich. teraz wiem, że nie bez powodu.
    druga sprawa - łeb mi pęka. dziś jest lepiej, ale wczoraj to masakra, jeszcze takie zawroty..
    a dziś doszła trzecia rzecz - rano wyrzuciłam 1/3 lodówki bo mi śmierdziało. robię właśnie pasztet, więc wątróbka. zawsze uwielbiałam, z cebulką, mniam!
    a teraz myslałam, że się porzygam. jeszcze musze to to coś zmielić.
    czasem coś mnie w brzuchu zakłuje, zaszczypie. a tak to nic. póki co.
    mam nadzieję, że jutrzejsza beta będzie ok, wyniki będę mieć po 18-tej

Kawokado lubi tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sedinum - wspieram całym sercem <3

Trochę mnie nie było, a tu tyle stron do czytania ;)
    Piękne te Wasze maluszki :)
    Ja mam wizytę 27.10 dopiero...chyba osiwieję do tego czasu.
    Co do "powiększania się", to mi tak brzuch wywaliło, że wyglądam na 12 tydzień spokojnie.

Helen, JennyXS, madziak2202 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka 86 Witamy witamy serdecznie :) I gratulujemy!
    Ja też mam pierwsza wizytę w piątek. Na którą masz? :)

Annielove piekna krewetka!! :) Boże jak chciałabym taką zobaczyć w piątek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 19:03

Annielove lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Agatka86 Debiutantka

Wysłany: 20 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero na 18.45. Nie wiem jak wytrzymam bo strasznie sie boje. A Ty, o ktorej czegos sie dowiesz? :)

JennyXS lubi tę wiadomość

0d1ycsqvgct011bb.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ