X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Czekam pod gabinetem i szału dostaje .. Trzymajcie kciuki
    trzymamy :D

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Trzymam :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:

No to czekamy na dobre wieści z zaciśniętymi kciukami ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ogarniam Was kobitki, tu się tyle dzieje!

gorąco współczuję mamom, które straciły dzieciaczki.. sama to przeżyłam. Clara dobrze napisała. ja dodam od siebie: nie duście w sobie emocji, przeżywajcie stratę jak długo potrzeba. na ovufriend mamy wątki, wspieramy sie i naprawdę gdyby nie dziewczyny z forum, nie wiem jakby to było. ale mnóstwo wsparcia dostałam od kobiet, które przezyły to samo.

a ja mam takie pytanie, może juz o tym pisałyście, ale nie zdązyłam wszystkiego jeszcze przeczytać (robienie obiadu in progresss).. co z serduszkowaniem? bo ja mam pewne obawy, tym bardziej że już raz straciłam dziecko i się boję że mega orgazm za duże poruszenie wywoła.. czy może panikuję? :/

Clara lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:

gorąco współczuję mamom, które straciły dzieciaczki.. sama to przeżyłam. Clara dobrze napisała. ja dodam od siebie: nie duście w sobie emocji, przeżywajcie stratę jak długo potrzeba. na ovufriend mamy wątki, wspieramy sie i naprawdę gdyby nie dziewczyny z forum, nie wiem jakby to było. ale mnóstwo wsparcia dostałam od kobiet, które przezyły to samo.

a ja mam takie pytanie, może juz o tym pisałyście, ale nie zdązyłam wszystkiego jeszcze przeczytać (robienie obiadu in progresss).. co z serduszkowaniem? bo ja mam pewne obawy, tym bardziej że już raz straciłam dziecko i się boję że mega orgazm za duże poruszenie wywoła.. czy może panikuję? :/

Witaj, odnośnie serduszkowaniamilosc.gifmilosc.gifmilosc.gif

ja nie serduszkuję bo moje libido spadło do zera:-) mój mąż jakoś też nie chce w tak wczesnej ciąży.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:

mi lekarz powiedział, że nie ma przeciwskazań do serduszkowania.. chociaż nie powiem, miałam obawy;)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    clara mam jeszcze jedno pytanko bo tu piszesz że beta ci wyniosła 2,85 a potem następną po ilu zrobiłaś i jaki był wynik, bo juz sie tak zastanawiam jak jutro pojde to jaki ewentualny powinnam wynik żeby mówić o ciąży, a okresu dalej brak ;)

przepraszam, umknęło mi Twoje pytanie: mam 27 dniowe cykle. Betę zrobiłam w 28 dniu cyklu - miała 300.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po strachu banan.gif

Wszystko jest w porządku, 8 tydzień i 4 dzień już ruszył ...
    Serduszko bije .... a za 4 tygodnie mam przyjść na badania prenatalne :)))
    Wyniki również idealne, jak to lekarz ujął. Oczywiście zrobił USG powiedziałam wprost że się martwię i dla świętego spokoju wziął mnie na kozetkę i pokazał maluszka który uwaga .... się ruszał, łzy same cisnęły się do oczu i nawet mam dwa zdjęcia. Na jednym wygląda jak miś a na drugim jak krewetka :D Maluszek ma już 20 mm, wyprzedza znów według OM :) No i to chyba na tyle :P

Nasza krewetka <3

74977ef399bb7770med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:50

mmarzenak, Clara, Agatka86, Kourtney, aneczka2015, xpaulinax, madziak2202, Helenucha Klucha, Kawokado, mia6, JennyXS, Morwa, monia87, Abra, Pepepa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:

Nasza krewetka <3

74977ef399bb7770med.jpg
    Annielove, to jest najpiekniejsza krewetka jaka w zyciu widzialam :-) Gratuluje Ci bardzo!

Annielove lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:

Nasza krewetka <3

74977ef399bb7770med.jpg
    śliczny ten Twój maluszek:) bardzo się ciesze, że wszystko ok:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała z Was późniejsza owulacje? Ja miałam 21 dc, dzisiaj jest mój 42 dc. Byłam na usg, póki co nic nie widać... kolejne za 2 tygodnie

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:

Serduszko bije .... a za 4 tygodnie mam przyjść na badania prenatalne :)))
    Wyniki również idealne, jak to lekarz ujął. Oczywiście zrobił USG powiedziałam wprost że się martwię i dla świętego spokoju wziął mnie na kozetkę i pokazał maluszka który uwaga .... się ruszał, łzy same cisnęły się do oczu i nawet mam dwa zdjęcia. Na jednym wygląda jak miś a na drugim jak krewetka :D Maluszek ma już 20 mm, wyprzedza znów według OM :) No i to chyba na tyle :P

Nasza krewetka <3

74977ef399bb7770med.jpg

no i gitaragitarzysta.gifgitarzysta.gif
    gratuluję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie nowe mamusie i gratuluje. :*
    Cinnilla i Agatka86 na kiedy wam wstepnie termin wychodzi ?;)

Annielove cudowna ta twoja krewetka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sedinum lzy mi polecialy jak przeczytalam twoj wpos. Trzymaj sie kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:16

sedinum82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly mi dzisiaj wyniki z krwi i z tego co patrze wszystko ok i w normach.

A jutro wizyta u ginekologa ale nie wiem czy z usg

Clara, krysiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Przyszly mi dzisiaj wyniki z krwi i z tego co patrze wszystko ok i w normach.

A jutro wizyta u ginekologa ale nie wiem czy z usg

Kurti, jesteś:-) kaj żeś była dziołcha i coś żeś robiła???drzewo-tanczy.gifdrzewo-tanczy.gif

Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Kurti, jesteś:-) kaj żeś była dziołcha i coś żeś robiła???drzewo-tanczy.gifdrzewo-tanczy.gif
    A w lozeczku dzisiaj caly dzien sobie drzemusiam :)

Clara lubi tę wiadomość

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Witam serdecznie nowe mamusie i gratuluje. :*
    Cinnilla i Agatka86 na kiedy wam wstepnie termin wychodzi ?;)

Annielove cudowna ta twoja krewetka <3

Mi z OM wychodzi 15 czerwiec ale wole jednak się wstrzymać z wpisywaniem mnie póki co na listę. ..

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała z Was późniejsza owulacje? Ja miałam 21 dc, dzisiaj jest mój 42 dc. Byłam na usg, póki co nic nie widać... kolejne za 2 tygodnie
    Ja mialam pozniej, z tym ze ja mialam mega pozno bo dopiero okolo 50 dc... Wiec nie bardzo pomoge... Jedyne co moge powiedziec, to to, ze moja ciaza bylaby o 5 tygodni starsza gdybym brala pod uwage dzien ostatniej miesiaczki. Mysle ze za 2 tygodnie bedzie juz ladnie widac pecherzyk u Ciebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A w lozeczku dzisiaj caly dzien sobie drzemusiam :)

no pogoda to taka na spanie dobra:-) a porcelane dzisiaj obejmowałaś???:-)

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ