X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Czekam pod gabinetem i szału dostaje .. Trzymajcie kciuki
    trzymamy :D

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Trzymam :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:

No to czekamy na dobre wieści z zaciśniętymi kciukami ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ogarniam Was kobitki, tu się tyle dzieje!

gorąco współczuję mamom, które straciły dzieciaczki.. sama to przeżyłam. Clara dobrze napisała. ja dodam od siebie: nie duście w sobie emocji, przeżywajcie stratę jak długo potrzeba. na ovufriend mamy wątki, wspieramy sie i naprawdę gdyby nie dziewczyny z forum, nie wiem jakby to było. ale mnóstwo wsparcia dostałam od kobiet, które przezyły to samo.

a ja mam takie pytanie, może juz o tym pisałyście, ale nie zdązyłam wszystkiego jeszcze przeczytać (robienie obiadu in progresss).. co z serduszkowaniem? bo ja mam pewne obawy, tym bardziej że już raz straciłam dziecko i się boję że mega orgazm za duże poruszenie wywoła.. czy może panikuję? :/

Clara lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:

gorąco współczuję mamom, które straciły dzieciaczki.. sama to przeżyłam. Clara dobrze napisała. ja dodam od siebie: nie duście w sobie emocji, przeżywajcie stratę jak długo potrzeba. na ovufriend mamy wątki, wspieramy sie i naprawdę gdyby nie dziewczyny z forum, nie wiem jakby to było. ale mnóstwo wsparcia dostałam od kobiet, które przezyły to samo.

a ja mam takie pytanie, może juz o tym pisałyście, ale nie zdązyłam wszystkiego jeszcze przeczytać (robienie obiadu in progresss).. co z serduszkowaniem? bo ja mam pewne obawy, tym bardziej że już raz straciłam dziecko i się boję że mega orgazm za duże poruszenie wywoła.. czy może panikuję? :/

Witaj, odnośnie serduszkowaniamilosc.gifmilosc.gifmilosc.gif

ja nie serduszkuję bo moje libido spadło do zera:-) mój mąż jakoś też nie chce w tak wczesnej ciąży.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:

mi lekarz powiedział, że nie ma przeciwskazań do serduszkowania.. chociaż nie powiem, miałam obawy;)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    clara mam jeszcze jedno pytanko bo tu piszesz że beta ci wyniosła 2,85 a potem następną po ilu zrobiłaś i jaki był wynik, bo juz sie tak zastanawiam jak jutro pojde to jaki ewentualny powinnam wynik żeby mówić o ciąży, a okresu dalej brak ;)

przepraszam, umknęło mi Twoje pytanie: mam 27 dniowe cykle. Betę zrobiłam w 28 dniu cyklu - miała 300.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po strachu banan.gif

Wszystko jest w porządku, 8 tydzień i 4 dzień już ruszył ...
    Serduszko bije .... a za 4 tygodnie mam przyjść na badania prenatalne :)))
    Wyniki również idealne, jak to lekarz ujął. Oczywiście zrobił USG powiedziałam wprost że się martwię i dla świętego spokoju wziął mnie na kozetkę i pokazał maluszka który uwaga .... się ruszał, łzy same cisnęły się do oczu i nawet mam dwa zdjęcia. Na jednym wygląda jak miś a na drugim jak krewetka :D Maluszek ma już 20 mm, wyprzedza znów według OM :) No i to chyba na tyle :P

Nasza krewetka <3

74977ef399bb7770med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:50

mmarzenak, Clara, Agatka86, Kourtney, aneczka2015, xpaulinax, madziak2202, Helenucha Klucha, Kawokado, mia6, JennyXS, Morwa, monia87, Abra, Pepepa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:

Nasza krewetka <3

74977ef399bb7770med.jpg
    Annielove, to jest najpiekniejsza krewetka jaka w zyciu widzialam :-) Gratuluje Ci bardzo!

Annielove lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:

Nasza krewetka <3

74977ef399bb7770med.jpg
    śliczny ten Twój maluszek:) bardzo się ciesze, że wszystko ok:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała z Was późniejsza owulacje? Ja miałam 21 dc, dzisiaj jest mój 42 dc. Byłam na usg, póki co nic nie widać... kolejne za 2 tygodnie

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:

Serduszko bije .... a za 4 tygodnie mam przyjść na badania prenatalne :)))
    Wyniki również idealne, jak to lekarz ujął. Oczywiście zrobił USG powiedziałam wprost że się martwię i dla świętego spokoju wziął mnie na kozetkę i pokazał maluszka który uwaga .... się ruszał, łzy same cisnęły się do oczu i nawet mam dwa zdjęcia. Na jednym wygląda jak miś a na drugim jak krewetka :D Maluszek ma już 20 mm, wyprzedza znów według OM :) No i to chyba na tyle :P

Nasza krewetka <3

74977ef399bb7770med.jpg

no i gitaragitarzysta.gifgitarzysta.gif
    gratuluję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie nowe mamusie i gratuluje. :*
    Cinnilla i Agatka86 na kiedy wam wstepnie termin wychodzi ?;)

Annielove cudowna ta twoja krewetka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sedinum lzy mi polecialy jak przeczytalam twoj wpos. Trzymaj sie kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:16

sedinum82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly mi dzisiaj wyniki z krwi i z tego co patrze wszystko ok i w normach.

A jutro wizyta u ginekologa ale nie wiem czy z usg

Clara, krysiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Przyszly mi dzisiaj wyniki z krwi i z tego co patrze wszystko ok i w normach.

A jutro wizyta u ginekologa ale nie wiem czy z usg

Kurti, jesteś:-) kaj żeś była dziołcha i coś żeś robiła???drzewo-tanczy.gifdrzewo-tanczy.gif

Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Kurti, jesteś:-) kaj żeś była dziołcha i coś żeś robiła???drzewo-tanczy.gifdrzewo-tanczy.gif
    A w lozeczku dzisiaj caly dzien sobie drzemusiam :)

Clara lubi tę wiadomość

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Witam serdecznie nowe mamusie i gratuluje. :*
    Cinnilla i Agatka86 na kiedy wam wstepnie termin wychodzi ?;)

Annielove cudowna ta twoja krewetka <3

Mi z OM wychodzi 15 czerwiec ale wole jednak się wstrzymać z wpisywaniem mnie póki co na listę. ..

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała z Was późniejsza owulacje? Ja miałam 21 dc, dzisiaj jest mój 42 dc. Byłam na usg, póki co nic nie widać... kolejne za 2 tygodnie
    Ja mialam pozniej, z tym ze ja mialam mega pozno bo dopiero okolo 50 dc... Wiec nie bardzo pomoge... Jedyne co moge powiedziec, to to, ze moja ciaza bylaby o 5 tygodni starsza gdybym brala pod uwage dzien ostatniej miesiaczki. Mysle ze za 2 tygodnie bedzie juz ladnie widac pecherzyk u Ciebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A w lozeczku dzisiaj caly dzien sobie drzemusiam :)

no pogoda to taka na spanie dobra:-) a porcelane dzisiaj obejmowałaś???:-)

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ