X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaNika wrote:
    Poradźcie, byłam wczoraj u gin, powiedziała, że pęcherzyk jest za mały o 1 dzień, nie podał wymiarów. Martwię się co dalej, jestem w 4t3d
    ja byłam u ginekologa w 6t 5d a według usg był to 6t 1d. Lekarz powiedział, że to normalne.

mamaNika lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaNika wrote:
    Poradźcie, byłam wczoraj u gin, powiedziała, że pęcherzyk jest za mały o 1 dzień, nie podał wymiarów. Martwię się co dalej, jestem w 4t3d

To jest normalne, widocznie miałaś z lekka opóźnioną owulacje. Mój zarodek jest o 3 dni starszy, ale np tak jak przy córce to według USG ciąża była młodsza o 2 dni.

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, nieśmiało witam wszystkie mamy :) nie zdążyłam jeszcze przeczytać całego wątku, postaram się to nadrobić.
    wczoraj 28dc - beta 130. także ja na samym początku, jeszcze przed wizytą u lekarza.
    w sierpniu poroniłam pierwszą ciążę. i mam nadzieję, że tym razem się uda i że zostanę na tym wątku do samego końca :)

mmarzenak, Annielove, Abra, krysiak, Morwa, mamaNika, Helenucha Klucha, Helen, Kourtney, mia6, Paula222 lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    dzień dobry, nieśmiało witam wszystkie mamy :) nie zdążyłam jeszcze przeczytać całego wątku, postaram się to nadrobić.
    wczoraj 28dc - beta 130. także ja na samym początku, jeszcze przed wizytą u lekarza.
    w sierpniu poroniłam pierwszą ciążę. i mam nadzieję, że tym razem się uda i że zostanę na tym wątku do samego końca :)
    witamy, witamy:) i zapraszamy:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:

Gratulujemy i witamy na czerwcówkach :) Na kiedy masz termin?

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko, nie wiem dokładnie ;) 22 września zaczęłam cykl szczęśliwy więc 9 miesiecy później to czerwiec :)

p.s. powoli nadrabiam wątek ;)

Annielove lubi tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Pęcherzyk 10mm z ciałkiem żółtym. 1:1 jak w czw wiec poronienie zatrzymane:/ szcześliwie odchodzą juz od łyżeczkowania jak nie musza wiec lekami załatwia. Dzięki za wszystkie slowa:) wiem, ze to tylko net ale czuje wasza serdeczność :*
    :( tak mi przykro, ściskam mocno :*

sedinum82 lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombica - witamy! gratuluję i życzę 8 m-cy spokoju i nudy ;)

mamaNika - 1 dzień to zupełnie normalne, więc absolutnie nie masz sie czym przejmować ;)
    Ja też mam wg USG 1 dzień młodszą ciążę,a dr mówił, że wszystko jest dobrze, także nie martw się ;)

mamaNika lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    matko, nie wiem dokładnie ;) 22 września zaczęłam cykl szczęśliwy więc 9 miesiecy później to czerwiec :)

p.s. powoli nadrabiam wątek ;)
    w belly jest kalendarz ciąży, możesz obliczyć datę porodu

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo faktycznie. sory, ja jeszcze tego nie ogarniam. 28 czerwca w takim razie :) a w kalkulatorze 30 czerwca... to nie wiem.
    ale czerwiec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:45

mmarzenak, Annielove, bloodflower lubią tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Pęcherzyk 10mm z ciałkiem żółtym. 1:1 jak w czw wiec poronienie zatrzymane:/ szcześliwie odchodzą juz od łyżeczkowania jak nie musza wiec lekami załatwia. Dzięki za wszystkie slowa:) wiem, ze to tylko net ale czuje wasza serdeczność :*

Strasznie mi przykro Kochana. Dobrze, ze Ci nie robią zabiegu. Pamietaj, że jak będziesz potrzebowała wsparcia to możesz na Nas liczyć. Ściskam Cie mocno <3

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek idę do doktorka po leki bo mi się kończą(mam do końca tego tygodnia) to zobaczę co u bąbla i gdzie siedzi. Na chwilę obecną beta rośnie i jest w normie ,więc jest git :D beta z wczoraj 1391. Jutro robię badania hormonów tarczycy aby sprawdzić ,czy w piątek nie będzie potrzebna większą dawka do wpisania na receptę. Zrobię tez progesteron;)

Życzę miłego dnia :*:*:*

mamaNika, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki :P Według mnie są prawidłowe

Dzwoniłam też do gina i mam się zgłosić na 14 z wynikami. A może go uproszę na chwilowe USG? Taaaak bardzo chciałabym ujrzeć maleństwo :(

mmarzenak, krysiak, Kawokado, Helen lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    dziewczyny czy mieścicie się jeszcze w spodnie? mnie już wszystkie cisną, a w pracy siedzę z rozpiętymi spodniami;P
    tak się mieszczę :) choć brzuszek trochę wydęło.Jedne mam rozmiar S z ZARY i mają dość mocną gumkę i trochę mnie uwiera,ale staram się kontrolować kalorie, chodź jest ciężko czasami. I trymestr to tylko 300kalorii więcej powinno być.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    bardzo mi przykro, bądź dzielna...
    jak znowu się uda to daj koniecznie znać,tulę :*

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaNika wrote:
    wogóle się tym nie przejmuj, mogłaś mieć o 1dzień później zagnieżdżenie, dziwna ta twoja gin, nie potrzebnie cię stresuje, olej ją.

feegu6l.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    tak się mieszczę :) choć brzuszek trochę wydęło.Jedne mam rozmiar S z ZARY i mają dość mocną gumkę i trochę mnie uwiera,ale staram się kontrolować kalorie, chodź jest ciężko czasami. I trymestr to tylko 300kalorii więcej powinno być.
    ale ja wcale nie jem dużo i bardzo kontroluje dietę..

krysiak lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agatka86 Debiutantka

Wysłany: 20 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Beta hcg wskazuje na to, że zostanę mamą. Pierwsze usg mam dopiero w piątek, więc z euforią jeszcze się wstrzymuję. Bardzo się boję ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie czerwcowe mamusie :)

Morwa, mmarzenak, krysiak, Helen, Helenucha Klucha, Kourtney, mia6 lubią tę wiadomość

0d1ycsqvgct011bb.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka86 wrote:
    Witam
    Beta hcg wskazuje na to, że zostanę mamą. Pierwsze usg mam dopiero w piątek, więc z euforią jeszcze się wstrzymuję. Bardzo się boję ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie czerwcowe mamusie :)
    witamy:)wśród czerwcówek!

Agatka86 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    No niestet laski. Skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia farmakologiczne. Pradwopodonienie położę sie w piatek bo załatwiają takie sytuacje w weekendy.
    Mam nadzieje, ze nawiedze Was pozna wiosna zeby trzymać kciuki za Wasze porody sama mając to w bliskich planach :)

Sedium tak mi przykro! Trzymam kciuki żeby następnym razem ci się udało, naprawdę mi przykro i nie wiem co napisać... kochana trzymaj się i jak będziesz potrzebowała się wygadać to wiesz gdzie nas znaleźć!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ