X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Siedzę juz w kolejce ale to wizyta w mojej klinice IVF wiec poranny kocioł i z 15 osob na monitoring przede mną ;)
    Trzymam kciuki :)
    Sukienkę ostatnio kupiłam w Pretty Girl, mają duży wybór, właśnie takie trapezowe modele są najlepsze na początek.
    Wczoraj miałam maraton po lekarzach. Najpierw mój endo i oczywiście teraz wizyty co miesiąc :/ A później okulista z młodym. Wieczorem byłam padnięta, bo strasznie długo się naczekałam i zestresowałam. U synka podejrzewają astygmatyzm i jak sobie takiego malucha okularki, to mi się ryczeć chce. Wiem, ze są gorsze rzeczy, ale nie znoszę jak coś złego mu się dzieję. Jestem rozbita, bo spać nie mogłam, od piątej jestem na nogach. Sama się dziwie swojej reakcji, wiec zwalam to też na hormony.
    Wszystkim życzę jednak miłego dnia, ja też się ogarnę :)

• Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Siedzę juz w kolejce ale to wizyta w mojej klinice IVF wiec poranny kocioł i z 15 osob na monitoring przede mną ;)

W takim razie trzymamy mocno kciuki i czekamy na dobre wiadomości po wizycie ;)
    mmarzenak wrote:
    dziewczyny czy mieścicie się jeszcze w spodnie? mnie już wszystkie cisną, a w pracy siedzę z rozpiętymi spodniami;P

Miałam właśnie dziś poruszać temat której już się zaczęło przybierać ;)
    Mnie ostatnio baaaardzo cisnęły rajstopy, ale spodnie póki co wszystkie ok. Ale czuję się jakby wzdęta ciągle i brzucha już nie wciągnę jak kiedyś ;)
    Także zaczynamy Kochane rosnąć ;D

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepa wrote:
    Wieczorem byłam padnięta, bo strasznie długo się naczekałam i zestresowałam. U synka podejrzewają astygmatyzm i jak sobie takiego malucha okularki, to mi się ryczeć chce.

Głowa do góry!
    Ważne, że wada szybko zdiagnozowana i w tym wieku okularki mogą szybko ją wyleczyć ;)
    Sama mam astygmatyzm, więc nie zazdroszczę synkowi takiego "widoku na świat", a dostanie okularki to wszystko od razu inaczej będzie wyglądało B)
    Tym bardziej, ze są bardzo fajne opraweczki dla maluszków do wyboru, więc nie jest tak źle ;D

Pepepa lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Miałam właśnie dziś poruszać temat której już się zaczęło przybierać ;)
    Mnie ostatnio baaaardzo cisnęły rajstopy, ale spodnie póki co wszystkie ok. Ale czuję się jakby wzdęta ciągle i brzucha już nie wciągnę jak kiedyś ;)
    Także zaczynamy Kochane rosnąć ;D
    na wadze nic nie przybrałam, a spodnie jak siedze ciasne:/

krysiak lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    na wadze nic nie przybrałam, a spodnie jak siedze ciasne:/
    Mam dokladnie to samo i tez chcialam Was o to zapytac. Dzisiaj idac do pracy nie wzielam juz paska, wczoraj siedzialam prawie caly czas z rozpietymi spodniami. Bez paska latwiej rozpiac :-) Mielismy z mezem jechac kupic sobie obydwoje nowe jeansy i tak sie zastanawiam, czy jest sens....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    H&M albo Zara

Mój mąż uważa że jak wchodze do Zary to dostaje oczopląsu, głupawki i nie widzi mu się jak tam ze mną chodzi :d A to jest mój częsty sklep gdzie kupuje ciuszki dla małej praktycznie od narodzin :D Są cudneee <3 Zwłaszcza jeansy, jeansowe kombinezony, kwieciste sukienusie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 09:55

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestet laski. Skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia farmakologiczne. Pradwopodonienie położę sie w piatek bo załatwiają takie sytuacje w weekendy.
    Mam nadzieje, ze nawiedze Was pozna wiosna zeby trzymać kciuki za Wasze porody sama mając to w bliskich planach :)

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach <3

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    No niestet laski. Skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia farmakologiczne. Pradwopodonienie położę sie w piatek bo załatwiają takie sytuacje w weekendy.
    Mam nadzieje, ze nawiedze Was pozna wiosna zeby trzymać kciuki za Wasze porody sama mając to w bliskich planach :)
    Co???? nie!!! jejku 3maj się kochana!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Jeny, Sedinum, tak mi przykro. Nawet nie wiem co napisac :-( Zycze Ci bardzo abys szybko doczekala sie upragnionej zdrowej ciazy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:

Ale jak to??? Trzymaj się kochana :(

• Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:

O Boże!!! Aż się nie mogę ciarek pozbyć :(
    Tak mi przykro :( Trzymaj się Kochana :*
    A co się stało? Co lekarz zobaczy, albo czego nie zobaczył, że taki straszny finał tej wizyty???

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sedinum, tak bardzo mi przykro. Ściskam cię mocno.

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk 10mm z ciałkiem żółtym. 1:1 jak w czw wiec poronienie zatrzymane:/ szcześliwie odchodzą juz od łyżeczkowania jak nie musza wiec lekami załatwia. Dzięki za wszystkie slowa:) wiem, ze to tylko net ale czuje wasza serdeczność :*

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Pęcherzyk 10mm z ciałkiem żółtym. 1:1 jak w czw wiec poronienie zatrzymane:/ szcześliwie odchodzą juz od łyżeczkowania jak nie musza wiec lekami załatwia. Dzięki za wszystkie slowa:) wiem, ze to tylko net ale czuje wasza serdeczność :*
    pamietaj, że na nas zawsze możesz liczyć, zawsze wysłuchamy i będziemy wspierać. A teraz 3maj się mocno i bądź silna!

sedinum82 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Wiem jak sie czujesz to samo przechodzilam 2 lata temu, pamietaj nigdy sie nie poddawaj!

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:

Dokładnie to samo zaczęłam pisać, co mmarzenek - możesz na nas liczyć ;)
    Tulę Cię mocno i wierzę, że przyjdzie dzień kiedy znów szczęście zapuka do Twych drzwi ;) Trzymaj się <3

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po to tu jesteśmy aby się wspierać:)

krysiak, sedinum82 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradźcie, byłam wczoraj u gin, powiedziała, że pęcherzyk jest za mały o 1 dzień, nie podał wymiarów. Martwię się co dalej, jestem w 4t3d

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sedinum życie jest niesprawiedliwe, ale nie martw się, za niedługo zajdziesz ponownie w ciąże i będziesz mogła w 100% cieszyć się nią, bez przykrych incydentów z pozytywnym finałem przy boku zdrowego, krzyczącego maleństwa :*

Trzymaj się i wiedz że możesz na nas liczyć, zawsze o każdej porze dnia i nocy 16icon_kiss.gif

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ