X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    no ja chwaliłam się, że u mnie wszystko ok, a dzisiaj o mało co nie zemdlałam w sklepie a potem na chodniku, ledwo co przez ulicę przeszłam...a zaczęło się od zapachu mięsa, tak śmierdziało z chłodni a stałam po twarożek :((

Współczuję na maksa.
    Sama dziś w biedrze musiałam się napić, bo już tak się kiepsko czułam, że myślałam, że przysiądę, ale trochę soczku i było git.
    Ale u mnie to może też stres przed wizytą też był.
    Chociaż teraz już po, jestem megazadowolona, a i tak kręci w brzuchu 55zyg.gif
    Ale cieszę się, że to raczej mało kiedy trwa przez całą ciążę ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    no ja chwaliłam się, że u mnie wszystko ok, a dzisiaj o mało co nie zemdlałam w sklepie a potem na chodniku, ledwo co przez ulicę przeszłam...a zaczęło się od zapachu mięsa, tak śmierdziało z chłodni a stałam po twarożek :((
    chyba z 10minut, ledwo co oddychałam a to dalej było czuć ..fuj.
    doszło do tego ze jak przeszłam przez ulicę to musiałam się polozyć na chodniku, bo nie było gdzie i wziąść parę oddechów...tak to ja dawno nie miałam. Ostatnio chyba z rok temu tak się czułam przed weselem, że mdlałam.
    Na dniach muszę zrobić wyniki.
    Helen zrób morfologie, bo to faktycznie niepokojące!

Abra super fota :D uwielbiam te małe fasolki oglądać <3

Abra lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno w tym tygodniu zrobię, obiecuję :)

Kawokado lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nieśmiało dołączam do was. Pierwsza betę robiłam 15.10 i była 116,2 kolejna za dwa dni 289,4. Jutro mam wizytę u lekarza. Biorę luteine bo mam niski progesteron (16,85). Trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok, bo tydzień temu wystąpiło u mnie jednorazowe krwawienie. Aha, to moja druga ciąża. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 00:04

Helenucha Klucha, Kawokado, sedinum82, Kourtney, krysiak, Abra, mmarzenak, wisnia11, Pepepa, Helen, mia6 lubią tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A i zapomniałam :) jakbyście trafiły jakąś fajną sukienkę na nasz etap ciąży czyli widoczna po kilku śniadaniach obiadach i kolacjach to dajcie znać. Oczywiście w jakiejś sieciowce które sa w całej Polsce:) idziemy 7.11 na 50-tke do sąsiada i potrzebuje sukienkę bo w stare się nie mieszczę (pretekst;) a chciałabym żeby zasłaniała brzuch a jednocześnie dawała do myślenia :D

Pati a jakie fasony lubisz? Ja sobie obiecałam nic nie kupować i na sylwestra wybieram się w sukience z "gorszych czasów" ;) choć nie wiem czy się w nią zmieszczę no i czy dam radę w ogóle na sylwestra iść :P
    Generalnie celowałabym w sukienki odcinane pod biustem ;D tylko tak pobieżnie w internecie to nic ciekawego nie znalazłam... H&M ma coś takiego: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0328587002.html tylko to jest właściwie odcinana na biuście i musiałabyś przymierzyć (ja z moim bym wyglądała fatalnie...). Mohito ma na przykład coś takiego: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/mi520-97x/dress tu za to zero dekoltu i nie wiadomo czy nie wyglądałabyś jak w worku :P
    Orsay dla odmiany ma takie trapezowe: http://www.orsay.com/pl-pl/moda/sukienki/trapezowa-sukienka-z-dodatkiem-welny-szary-42102768.html , a na przecenie taką szyfonową: http://www.orsay.com/pl-pl/moda/sukienki/rozkloszowana-sukienka-szyfonowa-ciemny-niebieski-47001656.html mi osobiście ta ostatnia najbardziej się podoba :D :D :D
    Wybacz ten "risercz" ale jak napisałaś o sukienkach to mi się zebrało na zakupy :P Mam zasadę, ze teraz nic nie kupuje, bo mam ciuchy w różnych rozmiarach i taaaaak mi brakuje łażenia po sklepach ;D

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Cześć dziewczyny. Nieśmiało dołączam do was. Pierwsza betę robiłam 15.10 i była 116,2 kolejna za dwa dni 289,4. Jutro mam wizytę u lekarza. Biorę luteine bo mam niski progesteron (16,85). Trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok, bo tydzień temu wystąpiło u mnie jednorazowe krwawienie. Aha, to moja druga ciąża. ;-)
    Hej. Gratulacje ;) a na kiedy ci termin wylicza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia i powodzenia na wizytach :)

sedinum82, Helen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, trzymam kciukasy za wizytujące18icon_pom.gif18icon_pom.gif18icon_pom.gif

sedinum82, Pati_89 lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Pati a jakie fasony lubisz? Ja sobie obiecałam nic nie kupować i na sylwestra wybieram się w sukience z "gorszych czasów" ;) choć nie wiem czy się w nią zmieszczę no i czy dam radę w ogóle na sylwestra iść :P
    Generalnie celowałabym w sukienki odcinane pod biustem ;D tylko tak pobieżnie w internecie to nic ciekawego nie znalazłam... H&M ma coś takiego: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0328587002.html tylko to jest właściwie odcinana na biuście i musiałabyś przymierzyć (ja z moim bym wyglądała fatalnie...). Mohito ma na przykład coś takiego: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/mi520-97x/dress tu za to zero dekoltu i nie wiadomo czy nie wyglądałabyś jak w worku :P
    Orsay dla odmiany ma takie trapezowe: http://www.orsay.com/pl-pl/moda/sukienki/trapezowa-sukienka-z-dodatkiem-welny-szary-42102768.html , a na przecenie taką szyfonową: http://www.orsay.com/pl-pl/moda/sukienki/rozkloszowana-sukienka-szyfonowa-ciemny-niebieski-47001656.html mi osobiście ta ostatnia najbardziej się podoba :D :D :D
    Wybacz ten "risercz" ale jak napisałaś o sukienkach to mi się zebrało na zakupy :P Mam zasadę, ze teraz nic nie kupuje, bo mam ciuchy w różnych rozmiarach i taaaaak mi brakuje łażenia po sklepach ;D
    Też zrobiłam przegląd na necie ale wiadomo trzeba przymierzyć :) niestety nie mam nic w większym rozmiarze :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Witajcie, trzymam kciukasy za wizytujące18icon_pom.gif18icon_pom.gif18icon_pom.gif
    Trzymamy :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Trzymamy :-*

Tylko kto dziś wizytuje 58icon_salut.gif

• Amy88 Znajoma

Wysłany: 20 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się pi długiej nieobecności

Helen mi omdlenia w 1 ciąży właśnie jak poczułam surowe mięso jak w mięsnym zdarzały się bardzo często nawet w 6 miesiącu a wyniki były bardzo dobre widocznie może to być kolejna oznaka ciąży ale badania warto zrobić .
    Za dzisiejsze wizytujace trzymam kciuki

Helen lubi tę wiadomość

f2w3dqk3zto6tgvm.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra gratuluje! bardzo się cieszę, że zobaczyłaś maluszka:)

Abra lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Abra gratuluje! bardzo się cieszę, że zobaczyłaś maluszka:)

Dziękuje bardzo!!!
    Też się ogromnie cieszę i jakby kamień spadł mi z serca i teraz to już chyba 0 obaw ;) Jestem pewna, że się wszystko uda :D

mmarzenak, krysiak, Helen lubią tę wiadomość

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Tylko kto dziś wizytuje 58icon_salut.gif

Ja. Nie sądziłam, ze bedzie mnie to tyle nerwów kosztowalo.... Z tego wszystkiego pokłóciłam sie z M:(

Pati_89 lubi tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Ja. Nie sądziłam, ze bedzie mnie to tyle nerwów kosztowalo.... Z tego wszystkiego pokłóciłam sie z M:(

Nie martw się Kochana! Teraz nasze nerwy to w 50% hormony, więc głowa do góry - M to zrozumie ;)

A o której wizyta?

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    to w takim razie 3mam mocno kciuki za wizytę i oczywiście czekam na relację:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    tak, może oznaczać.
    Moja wczesna beta wyniosła: 2,85:-):-)i potem sobie już rosła:-)
    ale oczywiście powtórz betę.

clara mam jeszcze jedno pytanko bo tu piszesz że beta ci wyniosła 2,85 a potem następną po ilu zrobiłaś i jaki był wynik, bo juz sie tak zastanawiam jak jutro pojde to jaki ewentualny powinnam wynik żeby mówić o ciąży, a okresu dalej brak ;)

Clara lubi tę wiadomość

monia87
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę juz w kolejce ale to wizyta w mojej klinice IVF wiec poranny kocioł i z 15 osob na monitoring przede mną ;)

mmarzenak, krysiak lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy mieścicie się jeszcze w spodnie? mnie już wszystkie cisną, a w pracy siedzę z rozpiętymi spodniami;P

gaja13 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ