SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    no ja chwaliłam się, że u mnie wszystko ok, a dzisiaj o mało co nie zemdlałam w sklepie a potem na chodniku, ledwo co przez ulicę przeszłam...a zaczęło się od zapachu mięsa, tak śmierdziało z chłodni a stałam po twarożek :((

Współczuję na maksa.
    Sama dziś w biedrze musiałam się napić, bo już tak się kiepsko czułam, że myślałam, że przysiądę, ale trochę soczku i było git.
    Ale u mnie to może też stres przed wizytą też był.
    Chociaż teraz już po, jestem megazadowolona, a i tak kręci w brzuchu 55zyg.gif
    Ale cieszę się, że to raczej mało kiedy trwa przez całą ciążę ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    no ja chwaliłam się, że u mnie wszystko ok, a dzisiaj o mało co nie zemdlałam w sklepie a potem na chodniku, ledwo co przez ulicę przeszłam...a zaczęło się od zapachu mięsa, tak śmierdziało z chłodni a stałam po twarożek :((
    chyba z 10minut, ledwo co oddychałam a to dalej było czuć ..fuj.
    doszło do tego ze jak przeszłam przez ulicę to musiałam się polozyć na chodniku, bo nie było gdzie i wziąść parę oddechów...tak to ja dawno nie miałam. Ostatnio chyba z rok temu tak się czułam przed weselem, że mdlałam.
    Na dniach muszę zrobić wyniki.
    Helen zrób morfologie, bo to faktycznie niepokojące!

Abra super fota :D uwielbiam te małe fasolki oglądać <3

Abra lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno w tym tygodniu zrobię, obiecuję :)

Kawokado lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nieśmiało dołączam do was. Pierwsza betę robiłam 15.10 i była 116,2 kolejna za dwa dni 289,4. Jutro mam wizytę u lekarza. Biorę luteine bo mam niski progesteron (16,85). Trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok, bo tydzień temu wystąpiło u mnie jednorazowe krwawienie. Aha, to moja druga ciąża. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 00:04

Helenucha Klucha, Kawokado, sedinum82, Kourtney, krysiak, Abra, mmarzenak, wisnia11, Pepepa, Helen, mia6 lubią tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A i zapomniałam :) jakbyście trafiły jakąś fajną sukienkę na nasz etap ciąży czyli widoczna po kilku śniadaniach obiadach i kolacjach to dajcie znać. Oczywiście w jakiejś sieciowce które sa w całej Polsce:) idziemy 7.11 na 50-tke do sąsiada i potrzebuje sukienkę bo w stare się nie mieszczę (pretekst;) a chciałabym żeby zasłaniała brzuch a jednocześnie dawała do myślenia :D

Pati a jakie fasony lubisz? Ja sobie obiecałam nic nie kupować i na sylwestra wybieram się w sukience z "gorszych czasów" ;) choć nie wiem czy się w nią zmieszczę no i czy dam radę w ogóle na sylwestra iść :P
    Generalnie celowałabym w sukienki odcinane pod biustem ;D tylko tak pobieżnie w internecie to nic ciekawego nie znalazłam... H&M ma coś takiego: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0328587002.html tylko to jest właściwie odcinana na biuście i musiałabyś przymierzyć (ja z moim bym wyglądała fatalnie...). Mohito ma na przykład coś takiego: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/mi520-97x/dress tu za to zero dekoltu i nie wiadomo czy nie wyglądałabyś jak w worku :P
    Orsay dla odmiany ma takie trapezowe: http://www.orsay.com/pl-pl/moda/sukienki/trapezowa-sukienka-z-dodatkiem-welny-szary-42102768.html , a na przecenie taką szyfonową: http://www.orsay.com/pl-pl/moda/sukienki/rozkloszowana-sukienka-szyfonowa-ciemny-niebieski-47001656.html mi osobiście ta ostatnia najbardziej się podoba :D :D :D
    Wybacz ten "risercz" ale jak napisałaś o sukienkach to mi się zebrało na zakupy :P Mam zasadę, ze teraz nic nie kupuje, bo mam ciuchy w różnych rozmiarach i taaaaak mi brakuje łażenia po sklepach ;D

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Cześć dziewczyny. Nieśmiało dołączam do was. Pierwsza betę robiłam 15.10 i była 116,2 kolejna za dwa dni 289,4. Jutro mam wizytę u lekarza. Biorę luteine bo mam niski progesteron (16,85). Trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok, bo tydzień temu wystąpiło u mnie jednorazowe krwawienie. Aha, to moja druga ciąża. ;-)
    Hej. Gratulacje ;) a na kiedy ci termin wylicza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia i powodzenia na wizytach :)

sedinum82, Helen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, trzymam kciukasy za wizytujące18icon_pom.gif18icon_pom.gif18icon_pom.gif

sedinum82, Pati_89 lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Pati a jakie fasony lubisz? Ja sobie obiecałam nic nie kupować i na sylwestra wybieram się w sukience z "gorszych czasów" ;) choć nie wiem czy się w nią zmieszczę no i czy dam radę w ogóle na sylwestra iść :P
    Generalnie celowałabym w sukienki odcinane pod biustem ;D tylko tak pobieżnie w internecie to nic ciekawego nie znalazłam... H&M ma coś takiego: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0328587002.html tylko to jest właściwie odcinana na biuście i musiałabyś przymierzyć (ja z moim bym wyglądała fatalnie...). Mohito ma na przykład coś takiego: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/mi520-97x/dress tu za to zero dekoltu i nie wiadomo czy nie wyglądałabyś jak w worku :P
    Orsay dla odmiany ma takie trapezowe: http://www.orsay.com/pl-pl/moda/sukienki/trapezowa-sukienka-z-dodatkiem-welny-szary-42102768.html , a na przecenie taką szyfonową: http://www.orsay.com/pl-pl/moda/sukienki/rozkloszowana-sukienka-szyfonowa-ciemny-niebieski-47001656.html mi osobiście ta ostatnia najbardziej się podoba :D :D :D
    Wybacz ten "risercz" ale jak napisałaś o sukienkach to mi się zebrało na zakupy :P Mam zasadę, ze teraz nic nie kupuje, bo mam ciuchy w różnych rozmiarach i taaaaak mi brakuje łażenia po sklepach ;D
    Też zrobiłam przegląd na necie ale wiadomo trzeba przymierzyć :) niestety nie mam nic w większym rozmiarze :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Witajcie, trzymam kciukasy za wizytujące18icon_pom.gif18icon_pom.gif18icon_pom.gif
    Trzymamy :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Trzymamy :-*

Tylko kto dziś wizytuje 58icon_salut.gif

• Amy88 Znajoma

Wysłany: 20 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się pi długiej nieobecności

Helen mi omdlenia w 1 ciąży właśnie jak poczułam surowe mięso jak w mięsnym zdarzały się bardzo często nawet w 6 miesiącu a wyniki były bardzo dobre widocznie może to być kolejna oznaka ciąży ale badania warto zrobić .
    Za dzisiejsze wizytujace trzymam kciuki

Helen lubi tę wiadomość

f2w3dqk3zto6tgvm.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra gratuluje! bardzo się cieszę, że zobaczyłaś maluszka:)

Abra lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Abra gratuluje! bardzo się cieszę, że zobaczyłaś maluszka:)

Dziękuje bardzo!!!
    Też się ogromnie cieszę i jakby kamień spadł mi z serca i teraz to już chyba 0 obaw ;) Jestem pewna, że się wszystko uda :D

mmarzenak, krysiak, Helen lubią tę wiadomość

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Tylko kto dziś wizytuje 58icon_salut.gif

Ja. Nie sądziłam, ze bedzie mnie to tyle nerwów kosztowalo.... Z tego wszystkiego pokłóciłam sie z M:(

Pati_89 lubi tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Abra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Ja. Nie sądziłam, ze bedzie mnie to tyle nerwów kosztowalo.... Z tego wszystkiego pokłóciłam sie z M:(

Nie martw się Kochana! Teraz nasze nerwy to w 50% hormony, więc głowa do góry - M to zrozumie ;)

A o której wizyta?

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    to w takim razie 3mam mocno kciuki za wizytę i oczywiście czekam na relację:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    tak, może oznaczać.
    Moja wczesna beta wyniosła: 2,85:-):-)i potem sobie już rosła:-)
    ale oczywiście powtórz betę.

clara mam jeszcze jedno pytanko bo tu piszesz że beta ci wyniosła 2,85 a potem następną po ilu zrobiłaś i jaki był wynik, bo juz sie tak zastanawiam jak jutro pojde to jaki ewentualny powinnam wynik żeby mówić o ciąży, a okresu dalej brak ;)

Clara lubi tę wiadomość

monia87
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę juz w kolejce ale to wizyta w mojej klinice IVF wiec poranny kocioł i z 15 osob na monitoring przede mną ;)

mmarzenak, krysiak lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy mieścicie się jeszcze w spodnie? mnie już wszystkie cisną, a w pracy siedzę z rozpiętymi spodniami;P

gaja13 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ