X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po rozmowie z mężem. Po przemyśleniu, przeanalizowaniu nadal będę studiowała. Mąż jak i niektóre z Was stwierdził, że zawsze będę mogła zrezygnować, w każdym czasie.

Abra: bardzo bardzo cieszę się z bijącego serduszka0dj.gif. Pewnie poczułaś ulgę co i spokój wewnętrzny?

Abra, Kourtney, sedinum82, Kawokado, Pepepa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra śliczne foteczki <3

Pati polecam ci H&M :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:54

Abra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    witam serdecznie, jestem tu po raz pierwszy, z mężem staramy się o drugiego dzidziusia i coś doczekać się nie możemy,mam do was pytanie robiłam bete 4 dni temu wyniosła 0,100 a dziś powtórzyłam i była juz 2,1 czy to może oznaczać wczesną ciąże? prosze pomózcie bo zwariuje

tak, może oznaczać.
    Moja wczesna beta wyniosła: 2,85:-):-)i potem sobie już rosła:-)
    ale oczywiście powtórz betę.

• Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Jestem po rozmowie z mężem. Po przemyśleniu, przeanalizowaniu nadal będę studiowała. Mąż jak i niektóre z Was stwierdził, że zawsze będę mogła zrezygnować, w każdym czasie.

Abra: bardzo bardzo cieszę się z bijącego serduszka0dj.gif. Pewnie poczułaś ulgę co i spokój wewnętrzny?

No to super, że razem podjęliście taką decyzję - będę trzymała kciuki za Twoje "postępy w nauce" ;D

No poczułam ogromną ulgę, bo tak się bałam, że nie będzie serduszka, że szok....
    Nogi tak mi się trzęsły na tym łóżku, że ledwie ginowi aparatury z rąk nie wytrąciłam :P

Ale za to nie płakałam,prawie prawie, ale nie :P Za to mąż uronił łezkę jak wyszłam ;D

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra śliczne fotki ! Tym bardziej nie mogę doczekać się czwartku <3

Monia trzymam kciuki && :)

monia87 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A i zapomniałam :) jakbyście trafiły jakąś fajną sukienkę na nasz etap ciąży czyli widoczna po kilku śniadaniach obiadach i kolacjach to dajcie znać. Oczywiście w jakiejś sieciowce które sa w całej Polsce:) idziemy 7.11 na 50-tke do sąsiada i potrzebuje sukienkę bo w stare się nie mieszczę (pretekst;) a chciałabym żeby zasłaniała brzuch a jednocześnie dawała do myślenia :D
    H&M albo Zara

• Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Abra śliczne fotki ! Tym bardziej nie mogę doczekać się czwartku <3

Monia trzymam kciuki && :)

No i ja czekam razem z Tobą :)
    Ale na bank zobaczysz piękne serduszko - widok nie z tej Ziemi!!!
    Z resztą masz już Franka, to sama wiesz ;)

Paula222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

Bede trzymac kciuki za studia :)
    Rozbrajaja mnie twoje gify :D

Clara lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Bede trzymac kciuki za studia :)
    Rozbrajaja mnie twoje gify :D

Też się zastanawiam skąd one "pochodzą" :?

Próba:
    0vishenka_33.gif

Udało się i też mam fun 041.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:04

Kourtney lubi tę wiadomość

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

clara nie rezygnuj ze studiów ;) ja sama teraz studiuje i ani myślę przestać, ponieważ a nóż widelec uda się nam z mężem wszystko pogodzić, twój na pewno też Cię będzie wspierać ;) i dziękuję za twoją odpowiedź pocieszyłaś mnie z toją betą na początku a w którym dniu cylku taką miałaś ?

monia87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    clara nie rezygnuj ze studiów ;) ja sama teraz studiuje i ani myślę przestać, ponieważ a nóż widelec uda się nam z mężem wszystko pogodzić, twój na pewno też Cię będzie wspierać ;) i dziękuję za twoją odpowiedź pocieszyłaś mnie z toją betą na początku a w którym dniu cylku taką miałaś ?

dokładnie 21dc. Pamiętam bo w tym dniu badałam progesteron i stwierdziłam, że machne se od razu ot tak bete:-)

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 dc co znaczy dokładnie ? ;) tego jeszcze się nie dowiedziałam ;)chodzi o 21 dzień cylku?

monia87
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po ciężkim tygodniu ciągłego bólu głowy, permanentnych mdłości i złego samopoczucia od rana do nocy...Na szczęście dziś obudziłam się bez powyższych niedogodności i mam nadzieję,że w tym tygodniu tak już zostanie :)

Kourtney, Helen, sedinum82, Kawokado, mmarzenak lubią tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    21 dc co znaczy dokładnie ? ;) tego jeszcze się nie dowiedziałam ;)chodzi o 21 dzień cylku?
    tak tak, dzień cyklu.

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clara widzisz u ciebie to 2,8 to w 21dc a u mnie 30dc i beta 2,1 kurde juz sama niewiem co mam mysleć, zwariuję

monia87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Witam dziewczyny po ciężkim tygodniu ciągłego bólu głowy, permanentnych mdłości i złego samopoczucia od rana do nocy...Na szczęście dziś obudziłam się bez powyższych niedogodności i mam nadzieję,że w tym tygodniu tak już zostanie :)
    Oj zazdroszcze troche ze bez mdlosci juz :) mnie kecza ciaaagle

Clara lubi tę wiadomość

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra bardzo się cieszę że wszystko ok. Chciałabym usłyszeć to samo w piątek :)

Paula222, Abra lubią tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja chwaliłam się, że u mnie wszystko ok, a dzisiaj o mało co nie zemdlałam w sklepie a potem na chodniku, ledwo co przez ulicę przeszłam...a zaczęło się od zapachu mięsa, tak śmierdziało z chłodni a stałam po twarożek :((
    chyba z 10minut, ledwo co oddychałam a to dalej było czuć ..fuj.
    doszło do tego ze jak przeszłam przez ulicę to musiałam się polozyć na chodniku, bo nie było gdzie i wziąść parę oddechów...tak to ja dawno nie miałam. Ostatnio chyba z rok temu tak się czułam przed weselem, że mdlałam.
    Na dniach muszę zrobić wyniki.

Kawokado lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    clara widzisz u ciebie to 2,8 to w 21dc a u mnie 30dc i beta 2,1 kurde juz sama niewiem co mam mysleć, zwariuję

w ogóle się tym nie sugeruj, w ogóle!!!
    moja ginka opieprzyła mnie, że zrobiłam bete w 21dc.

Poza tym Monia, zagnieżdżenie zarodka trwa, u jednych krócej, u innych dłużej. Więc powtórz betę i koniecznie napisz:-)

ja trzymam kciuki Kochanadziecko-w-luzeczku.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:37

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki clara ;) odezwę się po jutrze ;)

monia87
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ