X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra gratulacje ! Super sie czyta takie pozytywne informacje

Abra lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich małych serduszek :-*

Zrobiłam dziś eksperyment zmierzyłam obwód brzucha rano i wieczorem i od tak się znalazły 2 cm a wcale dziś dużo nie zjadłam. Caly czas cos mi siedzi w przełyku i jeszcze teraz odbija mi się śniadaniem.

Koleżanka z pracy pisała mi dziś ze przy temperaturze 11 stopniu ona stała przy otwartych drzwiach i marzła, a dodam że ledwo co wyleczyła przeziębienie. Czy mój szef jest aż takim debilem? Nie pozostaje mi noc innego jak powiedzieć o ciąży i jak najszybciej iść na L4. Tylko powiem wersje którą zaproponował mój mąż że podejrzewam że jestem w ciąży i idę 2 listopada do lekarza to się dowiem. A jak jutro mi odwali taki numer i otworzy drzwi to albo pójdę i będę stała w kurtce albo pójdę do domu a co? Zwolni mnie :D

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • monia87 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mineło od owulacji z 12-13 dni a okres mam miec dzis najpóżniej jutro ale dalej nic , dziękuję że ktoś odpowiedział

monia87
  • Abra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Abra masz zdj ?

Mam, ale nie umiem dodać :P
    Napisz jak najłatwiej mogę to zrobić, to wrzucę ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    witam serdecznie, jestem tu po raz pierwszy, z mężem staramy się o drugiego dzidziusia i coś doczekać się nie możemy,mam do was pytanie robiłam bete 4 dni temu wyniosła 0,100 a dziś powtórzyłam i była juz 2,1 czy to może oznaczać wczesną ciąże? prosze pomózcie bo zwariuje
    Napisz szczegóły. Który dzień cyklu który po owulacji żebyśmy mogły ci pomoc :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    mineło od owulacji z 12-13 dni a okres mam miec dzis najpóżniej jutro ale dalej nic , dziękuję że ktoś odpowiedział
    A testy jakies moze robilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra na iv.pl najszybciej i najlatwiej albo na stronkqch typu zapodaj.net czy fotosik

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    To musisz spokojnie czekać bo zagnieżdżenie może się odbyć nawet w 12 dpo. Więc myślę że jest nadzieja :) trzymam kciuki :)

monia87 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testy ujemne wszystkie, ostatnia miesc 19 września a owulację miałam 6 pazdziernika ( kochaliśmy się zmęzem 05,10, 04,10, 01.10) a okres mam 30-31 dni, dodam że bardzo mi zależy na dzidzi bo ogólnie choruję na idiopatyczne zapalenie stawów, i właśnie w tym momencie jak zaczelismy sie z mężem starć o drugie choroba mi sie nawróciła, i reumatolog chce mi przepisać sterydy, nie chce ich brać dlatego jeszcze próbujemy , niewiem czy ma to coś wspólnego z tymi testami i wynikami czy jak. ale normalnie juz sie załamuję

monia87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bym powtorzyla faktycznie kolejny raz ta bete bo to daje 100% wiarygodnosci. Wiec jutro albo pojutrze smigaj na bete i bedzie wszystko jasne ;)

monia87 lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się udało:

http://naforum.zapodaj.net/b6dc48eef3c1.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6dc48eef3c1.jpg

Na pierwszym widać tylko pęcherzyk, ale już na 2 kolejnych jest Dzidzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:25

Kourtney, monia87, Paula222, Kawokado, krysiak, Pepepa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra ile ma mm twoje malenstwo? Piekne fotki <3

Abra lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Abra ile ma mm twoje malenstwo? Piekne fotki <3

3,27 mm jak na ostatnim zdj
    Termin wychodzi na 13.06.2016 r., więc poproszę o zmianę ;)
    Z resztą tym lepiej, bo 13.06 to dla nas szczególna data ;)

Kourtney, krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dla pewności pójdę po jutrze, bo jutro mogę ale nie chcę dostać okres , trzymajcie kciuki, dzięki jeszcze raz odezwe sie po jutrze ;)

Kourtney, mmarzenak lubią tę wiadomość

monia87
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    ok dla pewności pójdę po jutrze, bo jutro mogę ale nie chcę dostać okres , trzymajcie kciuki, dzięki jeszcze raz odezwe sie po jutrze ;)

Trzymamy kciuki i mamy nadzieję, że do nas dołączysz ;)
    Daj znać co Ci wyjdzie :)

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że dam znać od razu ;)muszę się komuś wygadać ;) przy pierwszej ciąży tego nie liczyłam bo nawet nie wiedziałam, że jestem ;) dopiero w 5 tyg zrobiłam test i były bardzo mocne dwie kreski ;) a teraz Klaudia ma już 7 lat ;) miejmy nadzieję, że tym razem też tak będzie ale powiem wam, ze nie spodziewałam się, że jak planujesz dziecko to tak trudno jest , masakra ;) a próbujemy 4 miesc, więc trochę załamana byłam bo myślałam ze bedzie jak przy Klaudii chop i siup i będzie ;)

Paula222, Kourtney lubią tę wiadomość

monia87
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam :) jakbyście trafiły jakąś fajną sukienkę na nasz etap ciąży czyli widoczna po kilku śniadaniach obiadach i kolacjach to dajcie znać. Oczywiście w jakiejś sieciowce które sa w całej Polsce:) idziemy 7.11 na 50-tke do sąsiada i potrzebuje sukienkę bo w stare się nie mieszczę (pretekst;) a chciałabym żeby zasłaniała brzuch a jednocześnie dawała do myślenia :D

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    pewnie że dam znać od razu ;)muszę się komuś wygadać ;) przy pierwszej ciąży tego nie liczyłam bo nawet nie wiedziałam, że jestem ;) dopiero w 5 tyg zrobiłam test i były bardzo mocne dwie kreski ;) a teraz Klaudia ma już 7 lat ;) miejmy nadzieję, że tym razem też tak będzie ale powiem wam, ze nie spodziewałam się, że jak planujesz dziecko to tak trudno jest , masakra ;) a próbujemy 4 miesc, więc trochę załamana byłam bo myślałam ze bedzie jak przy Klaudii chop i siup i będzie ;)

No życie różne figle nam płata i na różne próby nas wystawia, ale najważniejsze to nie poddawać się i dążyć do celu, bo w końcu na pewno się uda ;)
    Trzymamy za Ciebie, za Was mocno kciuki <3

sedinum82 lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Może się udało:

http://naforum.zapodaj.net/b6dc48eef3c1.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6dc48eef3c1.jpg

Na pierwszym widać tylko pęcherzyk, ale już na 2 kolejnych jest Dzidzia :)
    no super, rośnie maleństwo.
    Wszystko jest ok:) teraz tylko czekać na kolejną dobrą nowinę o serduszku :)
    gratulacje :)

Abra lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    no super, rośnie maleństwo.
    Wszystko jest ok:) teraz tylko czekać na kolejną dobrą nowinę o serduszku :)
    gratulacje :)

U mnie było już dzisiaj serduszko zakochany.gif, chyba że kogoś innego masz na myśli :?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:05

JennyXS lubi tę wiadomość

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ