X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra gratulacje ! Super sie czyta takie pozytywne informacje

Abra lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich małych serduszek :-*

Zrobiłam dziś eksperyment zmierzyłam obwód brzucha rano i wieczorem i od tak się znalazły 2 cm a wcale dziś dużo nie zjadłam. Caly czas cos mi siedzi w przełyku i jeszcze teraz odbija mi się śniadaniem.

Koleżanka z pracy pisała mi dziś ze przy temperaturze 11 stopniu ona stała przy otwartych drzwiach i marzła, a dodam że ledwo co wyleczyła przeziębienie. Czy mój szef jest aż takim debilem? Nie pozostaje mi noc innego jak powiedzieć o ciąży i jak najszybciej iść na L4. Tylko powiem wersje którą zaproponował mój mąż że podejrzewam że jestem w ciąży i idę 2 listopada do lekarza to się dowiem. A jak jutro mi odwali taki numer i otworzy drzwi to albo pójdę i będę stała w kurtce albo pójdę do domu a co? Zwolni mnie :D

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • monia87 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mineło od owulacji z 12-13 dni a okres mam miec dzis najpóżniej jutro ale dalej nic , dziękuję że ktoś odpowiedział

monia87
  • Abra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Abra masz zdj ?

Mam, ale nie umiem dodać :P
    Napisz jak najłatwiej mogę to zrobić, to wrzucę ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    witam serdecznie, jestem tu po raz pierwszy, z mężem staramy się o drugiego dzidziusia i coś doczekać się nie możemy,mam do was pytanie robiłam bete 4 dni temu wyniosła 0,100 a dziś powtórzyłam i była juz 2,1 czy to może oznaczać wczesną ciąże? prosze pomózcie bo zwariuje
    Napisz szczegóły. Który dzień cyklu który po owulacji żebyśmy mogły ci pomoc :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    mineło od owulacji z 12-13 dni a okres mam miec dzis najpóżniej jutro ale dalej nic , dziękuję że ktoś odpowiedział
    A testy jakies moze robilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra na iv.pl najszybciej i najlatwiej albo na stronkqch typu zapodaj.net czy fotosik

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    To musisz spokojnie czekać bo zagnieżdżenie może się odbyć nawet w 12 dpo. Więc myślę że jest nadzieja :) trzymam kciuki :)

monia87 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testy ujemne wszystkie, ostatnia miesc 19 września a owulację miałam 6 pazdziernika ( kochaliśmy się zmęzem 05,10, 04,10, 01.10) a okres mam 30-31 dni, dodam że bardzo mi zależy na dzidzi bo ogólnie choruję na idiopatyczne zapalenie stawów, i właśnie w tym momencie jak zaczelismy sie z mężem starć o drugie choroba mi sie nawróciła, i reumatolog chce mi przepisać sterydy, nie chce ich brać dlatego jeszcze próbujemy , niewiem czy ma to coś wspólnego z tymi testami i wynikami czy jak. ale normalnie juz sie załamuję

monia87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bym powtorzyla faktycznie kolejny raz ta bete bo to daje 100% wiarygodnosci. Wiec jutro albo pojutrze smigaj na bete i bedzie wszystko jasne ;)

monia87 lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się udało:

http://naforum.zapodaj.net/b6dc48eef3c1.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6dc48eef3c1.jpg

Na pierwszym widać tylko pęcherzyk, ale już na 2 kolejnych jest Dzidzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:25

Kourtney, monia87, Paula222, Kawokado, krysiak, Pepepa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra ile ma mm twoje malenstwo? Piekne fotki <3

Abra lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Abra ile ma mm twoje malenstwo? Piekne fotki <3

3,27 mm jak na ostatnim zdj
    Termin wychodzi na 13.06.2016 r., więc poproszę o zmianę ;)
    Z resztą tym lepiej, bo 13.06 to dla nas szczególna data ;)

Kourtney, krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dla pewności pójdę po jutrze, bo jutro mogę ale nie chcę dostać okres , trzymajcie kciuki, dzięki jeszcze raz odezwe sie po jutrze ;)

Kourtney, mmarzenak lubią tę wiadomość

monia87
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    ok dla pewności pójdę po jutrze, bo jutro mogę ale nie chcę dostać okres , trzymajcie kciuki, dzięki jeszcze raz odezwe sie po jutrze ;)

Trzymamy kciuki i mamy nadzieję, że do nas dołączysz ;)
    Daj znać co Ci wyjdzie :)

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że dam znać od razu ;)muszę się komuś wygadać ;) przy pierwszej ciąży tego nie liczyłam bo nawet nie wiedziałam, że jestem ;) dopiero w 5 tyg zrobiłam test i były bardzo mocne dwie kreski ;) a teraz Klaudia ma już 7 lat ;) miejmy nadzieję, że tym razem też tak będzie ale powiem wam, ze nie spodziewałam się, że jak planujesz dziecko to tak trudno jest , masakra ;) a próbujemy 4 miesc, więc trochę załamana byłam bo myślałam ze bedzie jak przy Klaudii chop i siup i będzie ;)

Paula222, Kourtney lubią tę wiadomość

monia87
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam :) jakbyście trafiły jakąś fajną sukienkę na nasz etap ciąży czyli widoczna po kilku śniadaniach obiadach i kolacjach to dajcie znać. Oczywiście w jakiejś sieciowce które sa w całej Polsce:) idziemy 7.11 na 50-tke do sąsiada i potrzebuje sukienkę bo w stare się nie mieszczę (pretekst;) a chciałabym żeby zasłaniała brzuch a jednocześnie dawała do myślenia :D

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    pewnie że dam znać od razu ;)muszę się komuś wygadać ;) przy pierwszej ciąży tego nie liczyłam bo nawet nie wiedziałam, że jestem ;) dopiero w 5 tyg zrobiłam test i były bardzo mocne dwie kreski ;) a teraz Klaudia ma już 7 lat ;) miejmy nadzieję, że tym razem też tak będzie ale powiem wam, ze nie spodziewałam się, że jak planujesz dziecko to tak trudno jest , masakra ;) a próbujemy 4 miesc, więc trochę załamana byłam bo myślałam ze bedzie jak przy Klaudii chop i siup i będzie ;)

No życie różne figle nam płata i na różne próby nas wystawia, ale najważniejsze to nie poddawać się i dążyć do celu, bo w końcu na pewno się uda ;)
    Trzymamy za Ciebie, za Was mocno kciuki <3

sedinum82 lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Może się udało:

http://naforum.zapodaj.net/b6dc48eef3c1.jpg.html

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6dc48eef3c1.jpg

Na pierwszym widać tylko pęcherzyk, ale już na 2 kolejnych jest Dzidzia :)
    no super, rośnie maleństwo.
    Wszystko jest ok:) teraz tylko czekać na kolejną dobrą nowinę o serduszku :)
    gratulacje :)

Abra lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    no super, rośnie maleństwo.
    Wszystko jest ok:) teraz tylko czekać na kolejną dobrą nowinę o serduszku :)
    gratulacje :)

U mnie było już dzisiaj serduszko zakochany.gif, chyba że kogoś innego masz na myśli :?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:05

JennyXS lubi tę wiadomość

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ