X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja wlasnie jeszcze nie powiedzialam przyjaciolce bo ona stara sie od roku a okazalo sie niedawno ze nie moga miec dzieci :/ dokladniej ona nie mozs. Takze mi bedzie jeszcze trudniej jej powiedziec
    a probowali naprotechnologie ? Podobno daje duzo mozlowosci

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    a probowali naprotechnologie ? Podobno daje duzo mozlowosci
    To swieza sprawa u nich. Nie wiem dokladnie bo u niej to niestety temat tabu i ciezko z niej cos wyciagnac

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra! czekamy na info :)

Kourtney lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Abra! czekamy na info :)
    No wlasnie. Ja tu ciagle odwiezam strone

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa a jak twoje bety? Byl kolejny przyrost?

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Długo nie pisałam. Gratuluję serduszek i trzymam kciuki za kolejne. Ja wróciłam od rodziców i padam po prostu.na szczęście udało mi się nie wygadac o ciąży ;-)

A w ogóle witam się w 9 tygodniu. Ten tydzień jest dla mnie bardzo trudny bo wtedy dowiedziałam się że serduszko nie bije. W piątek wizyta i juz nie mogę się doczekać. Niestety już dopadło mnie choróbsko i jestem na antybiotyku,na szczęście miejscowym. Serio dziewczyny, nos miałam tak spuchnuety z jednej strony ze wyglądalam jak Muminek :-)

Kawokado lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Helen, nie chcę studiować naprawdę - tak czuję. Nie jest mi to do niczego potrzebne. Ja w najbliższych latach do żadnej pracy nie pójdę.
    Było to jedynie po to by nie siedzieć w domu i mieć zajęcie.

A teraz jak mam to zajęcie - zero skupienia uwagi, brak koncentracji.
    jak nie chcesz to bez sensu, nauka nie będzie ci szła, skoro bys miała robić bez przekonania.Możesz zapisz się na jakiś kurs? językowy?lub doszkalający?
    tam dużo można poznać nowych osób i jest lepsza luźniejsza atmosfera :)

feegu6l.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, serdecznie Wam dziękuję za troskę.
    Ja nadal jestem w szpitalu mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza.
    Robili mi dziś kontrolne usg z dzieciątkiem ok okazało się też ze ten drugi pecherzyk jest martwy. ..
    Nie krwawie brzuch mnie nie boli więc chyba oK...teraz tylko do domku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 19:32

Helen, sedinum82, Kawokado lubią tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra jak tam ???

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Morwa a jak twoje bety? Byl kolejny przyrost?
    Wyniki raczej jutro rano albo dzisiaj po 22, także jeszcze nie wiem. Jak tylko coś będę wiedziała to dam znać :)

• Helen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Część dziewczyny, serdecznie Wam dziękuję za troskę.
    Ja nadal jestem w szpitalu mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza.
    Robili mi dziś kontrolne usg z dzieciątkiem ok okazało się też ze ten drugi pecherzyk jest martwy. ..
    Nie krwawie brzuch mnie nie boli więc chyba oK...teraz tylko do domku...
    to super :)

feegu6l.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem - jest cudnie!
    Widziałam Bąbelka z pięknie bijącym serduszkiem <3
    Co za chwile... Nie do opisania :D

Paula222, Pati_89, Kourtney, Helenucha Klucha, sedinum82, Kawokado, mmarzenak, mia6 lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra dawaj :)

Abra lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara - ja bym na Twoim miejscu nie rezygnowała ze studiów. Zrezygnować zawsze możesz, albo wziąć dziekankę jak nie będziesz dawać rady, ale warto wg mnie spróbować ;)
    Skoro "nie sprzyja Ci" siedzenie w domu to możesz połączyć przyjemne z pożytecznym, bo mimo wszystko nigdy nie wiesz kiedy przydać się może taki papierek mgr :D
    Ale wiadomo, że decyzja należy do Ciebie ;D
    Tylko nie zapomnij nas o niej poinformować ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Jestem - jest cudnie!
    Widziałam Bąbelka z pięknie bijącym serduszkiem <3
    Co za chwile... Nie do opisania :D
    Super :)

Abra lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra ale super <3 Gratuluję <3 <3

Abra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też się dziś nie odzywałam, nie miałam po prostu sił, przez cały dzień męczyły mnie mdłości, obiadu nie dało się ugotować, choć musiałam ;/ teraz jestem na wykończeniu.. poważnie, dobrze że mała łaskawa i grzecznie ogląda bajeczki ale pewnie zaraz pójdzie spać bo to jej pora, ja chyba też co nie co nadrobię i lecę spać bo mdłości minęły, a muszę się jeszcze wykąpać i poskładać rzeczy na jutrzejsze prasowanie ;/

Kochane gratuluję udanych wizyt i bijących serduszek <3 W tej chwili taka wiadomość to miód wylany na moje serce :)

Clara odkąd przeczytałam o tym plamieniu to cały czas o tobie myślałam, dobrze że wszystko już ok i że chociaż jedna fasolka ma się dobrze :* Co do studiów.. ja zaszłam w ciążę będąc na IV semestrze studiów uzupełniających magisterskich. Jak zdawałam egzaminy w ostatniej sesji to wykładowcy bali sie mnie wpuszczać i pytali czy im przypadkiem nie urodzę na sali. Ogólnie było miło. Pracę mgr pisałam z brzuszkiem i pisało mi się tak sobie, bo nie mogłam długo siedzieć przed laptopem, bo albo głowa mnie bolała, albo kręgosłup itd... ostatnie poprawki nanosiłam jak moja mała była już na świecie i trochę było to męczące, bo nie dosypiałam, a w ciągu dnia na zmianę poprawiałam pracę i zajmowałam się małą a na dodatek uczyłam się do obrony pracy mgr, ale udało się (obrona na 5).

Miluszka no cóż, ja przez długi czas stałam po drugiej stronie barykady - czyli z mężem staraliśmy się o pierwsze dziecko niby 3 miesiące ale dla mnie to było wieczność. Nagle wokół mnie pojawiło się mnóstwo "brzuszków" albo maluchów. Koleżanki cieszyły się nadchodzącym macierzyństwem a ja tylko zaciskałam zęby żeby nie ryczeć. Poczucie krzywdy, niesprawiedliwości, żal i zazdrość. Oczywiście, gratulowałam - ale bez jakiegoś szczególnego entuzjazmu. Wiem, że moje odczucia były paskudne i niesprawiedliwe - przecież żadna z ciężarnych nie była winna temu, że ja nie mogę mieć swojego maleństwa. Sama sobie to tłumaczyłam, wiedziałam, że to jest logiczne, sensowne i prawdziwe. Ale tak właściwie to nie miało dla mnie żadnego znaczenia - bolało mnie coś w środku za każdym razem, gdy dowiadywałam się o kolejnej ciąży w najbliższym otoczeniu. Najgorszy był moment, gdy znajoma powiedziała, że spodziewa się trzeciego dziecka. Nie była pewna kto jest ojcem, ale to szczegół. Najbardziej martwiła się tym, że nie będzie mogła imprezować tyle co dawnej. Dziewczyna bez pracy, wykształcenia i partnera. Na garnuszku u matki, teraz już z trójką dzieci. Dzieci, które ma głęboko w nosie i gdyby nie ich babcia, to maluchy tułały by się po rodzinach zastępczych. Taka kobieta może być matką a ja nie - gdzie tu sprawiedliwość..? Twojej przyjaciółce pewnie też jest ciężko. Z czasem będzie lepiej. A kto wie - może wkrótce sama zajdzie w ciążę i wtedy będziecie wspólnie cieszyć się na zarwane noce i uciapane pieluszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:09

Abra, Kawokado lubią tę wiadomość

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie, jestem tu po raz pierwszy, z mężem staramy się o drugiego dzidziusia i coś doczekać się nie możemy,mam do was pytanie robiłam bete 4 dni temu wyniosła 0,100 a dziś powtórzyłam i była juz 2,1 czy to może oznaczać wczesną ciąże? prosze pomózcie bo zwariuje

mmarzenak lubi tę wiadomość

monia87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a w ktorym jestes dniu cyklu? Ciaza liczy sie od 5 z tego co mi wiadomo

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia powtórz betę juto :) A ile minęło od owulacji ? Kiedy termin @ ?

Abra masz zdj ?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ