X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wszystkim za pomoc w interpretacji moich wyników, ale zobaczymy co mi lekarz powie.

Helen, redmann lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Mam nadzieje ze u mnie tez bedzie wszystko dobrze :) i kazdej z nas :)

Własnie jak to jest z tym seksem mozna czy nie? Mnie lekarz nic nie mówił...
    My mamy zakaz przez to moje plamienie no i fakt ze poprzednia ciaza tez zagrozona byla. ciągle biorę luteine.

Ale jeśli jest wszystko ok z ciążą to nie ma żadnych przeciwwskazań.

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak

Wyniki napewno są dobre. Ja też robiłam tydzień temu i miałam niektóre bardzo zaniżone lub zawyżone a wizyte mam 3.11. Zadzwoniłam do gin, powiedział,żebym przywiozła te wyniki i powiedział,że wszystko jest dobrze. Te normy tam podawane są dla zwykłych ludzi i że "maszyna" nie wie,że Ty jesteś w ciąży

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... Troszkę się zmartwiłam, usiadłam dziisaj na kibelku zrobic siusiu i uslyszalam przedtym chlupniecie takie delikatne... zobaczylam takie skrzepiki jakby sluz szarawe... jak rozmoczony mocno papier toaletowy. Nie mialam krwawienia ani nic z tych rzeczy. Myslicie ze to cos powaznego czy po prostu oczyszcza sie macica?

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Hej dziewczyny... Troszkę się zmartwiłam, usiadłam dziisaj na kibelku zrobic siusiu i uslyszalam przedtym chlupniecie takie delikatne... zobaczylam takie skrzepiki jakby sluz szarawe... jak rozmoczony mocno papier toaletowy. Nie mialam krwawienia ani nic z tych rzeczy. Myslicie ze to cos powaznego czy po prostu oczyszcza sie macica?
    Może jedź do lekarza.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej HoniKa89,
    Nie wiem co to, ale lepiej skonsultuj sie z lekarzem. W zasadzie wszelkie plamienia powinno sie konsultowac, lepiej wybrac sie za duzo razy niz za malo :)

Co do seksu, jesli ciaza nie jest zagrozona i wszystko wyglada prawidlowo, nie ma zadnych zakazen bakteryjnych etc, to nie ma przeciwskazan.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

Wysłany: 28 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Wybrałabym się do lekarza.

Kamenka lubi tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Hej HoniKa89,
    Nie wiem co to, ale lepiej skonsultuj sie z lekarzem. W zasadzie wszelkie plamienia powinno sie konsultowac, lepiej wybrac sie za duzo razy niz za malo :)

Co do seksu, jesli ciaza nie jest zagrozona i wszystko wyglada prawidlowo, nie ma zadnych zakazen bakteryjnych etc, to nie ma przeciwskazan.
    tylko to nie bylo plamienie, majtki czyste, w moomencie jak chcialam zrobic siku i jak juz siedzialam na kibelku to takie cos zauwazylam... dodam, że biore luteine. Heh, wizyte mam 2 listopada

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    No nie wiem, nie chce siać niepokoju bo ani nawet na tym sie nie znam ale ja tez biore progesteron dwa razy dziennie i żadne chlupnięcie mi sie nie zdarzalo. Wiadomo resztki progesteronu wypływają podczas oddawania moczu ale ilości raczej znikome. Myśle, ze powinnaś skonsultować to z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:34

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. to byly takie skrzepiki jak pol paznokcia i bylo ich moze z 5 cząstek, szarawo-biale... nie bylo tam krwi. Dzwonilam do siostry ktora ma ciaze za soba powiedziala zeby sie nie martwic narazie bo mooze sie zluszcza macica, dopoki nie ma krwi to mam byc spokojna bo przy 7 tygodniu to juz na pewno by bylo krwawienie. Fakt faktem i tak sie troche niepokoje...

Wysłany: 28 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy jeszcze nikomu nnie powiedziałam. Poczekam jeszcze nie wiem ile. Najlepsze jest to ze moja szefowa tez w ciazy, tylko ona bedzie rodzic na przelomie stycznia/lutego. Nie wiem jak zareaguje na wiesc o mojej ciazy. Ogolnie praca jest ok tylko mega stresujaca- pracuje w banku. Chciałabym pracować najdłużej jak się da, w poprzedniej ciąży pracowałam do 22 tyg później ginekolog kategorycznie mi zabronił bo miałam zagrożenie przedwczesnym porodem.

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 to może lepiej jedź do gin lub zadzwoń i zapytaj?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Hm.. to byly takie skrzepiki jak pol paznokcia i bylo ich moze z 5 cząstek, szarawo-biale... nie bylo tam krwi. Dzwonilam do siostry ktora ma ciaze za soba powiedziala zeby sie nie martwic narazie bo mooze sie zluszcza macica, dopoki nie ma krwi to mam byc spokojna bo przy 7 tygodniu to juz na pewno by bylo krwawienie. Fakt faktem i tak sie troche niepokoje...
    Własnie jak się niepokoisz to lepiej to skonsultować z lekarzem, jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Ja w pracy jeszcze nikomu nnie powiedziałam. Poczekam jeszcze nie wiem ile. Najlepsze jest to ze moja szefowa tez w ciazy, tylko ona bedzie rodzic na przelomie stycznia/lutego. Nie wiem jak zareaguje na wiesc o mojej ciazy. Ogolnie praca jest ok tylko mega stresujaca- pracuje w banku. Chciałabym pracować najdłużej jak się da, w poprzedniej ciąży pracowałam do 22 tyg później ginekolog kategorycznie mi zabronił bo miałam zagrożenie przedwczesnym porodem.
    U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram. Lepiej sie skonsultowac niz sie nakrecac :)

U mnie szefowa wie, bo planowala mnie wyslac na konferencje w czerwcu, wiec musialam wytlumaczyc czemu nie lece. W ostatniej ciazy bylam na nogach, zdawalam egzaminy do ok 36 tygodnia. Teraz zobaczymy, ale tez chcialabym pracowac jak najdluzej. Praca tez raczej stresujaca (jestem naukowcem) i dodatkowo jestem zmuszona do latania w ciazy, co do nie konca mi pasuje. Za 3 tygodnie szefowa wysyla mnie do stanow i troche sie boje ze cos sie moze stac dzidziusiowi. W poniedzialek widze sie z lekarzem to skonsultuje sprawe. U mnie wszystko kobietki bezdzietne i nie planujace dzieci poki co. Panuje opinia ze nie mozna byc dobrym naukowcem i rodzicem zarazem. Staram sie obalic ja, ale jest ciezko, bo babki sa raczej mocno nastawione na kariere i uwazaja ze nie mozna tego polaczyc.

Wydaje mi sie, ze nie musisz mowic szefowej poki co, ale dobrze ja uprzedzic zanim ciaza bedzie widoczna, bo wtedy moze sie troche zirytowac ze probowalas ukryc.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Na początek witam wszystkie nowe mamusie i tradycyjnie życzę nudnych ciąż :)
    Co prawda mąż zakazał mi wchodzenia na forum po mojej wczorajszej panice, ale może zacznę od początku...
    Strasznie mną wstrząsnęło poronienie Annielove, może to głupie, bo przecież niby się nie znamy, a jednak naprawdę mocno jej kibicowałam, fasolki na podobnym etapie itd... Tak się zryczałam, ze aż mąż na mine nawrzeszczał i zakazał wchodzenia na forum, bo uznał, ze takie emocje ciąży na pewno nie służą. Dodam, ze poniedziałek miałam bardzo intensywny, mieliśmy zajęcia "w terenie" i złaziliśmy dużą część Gdańskiej starówki w 1,5h, do tego stres związany ze zmianą opiekuna naukowego (nic na doktoracie nie może pójść łatwo), wróciłam do domu wykończona po 20 i jeszcze przeczytałam wiadomość od Annielove... Spać poszłam cała roztrzęsiona, a rano: plamienie.
    Nie duże! Lekko różowy śluz, a pare godzin później brązowe nitki, ale wiecie jak jest - panika wzięła górę. Zadzwoniłam do mojego lekarza i na szczęście zgodził się mnie przyjąć po godzinach. Miałam przyjść na 19 - możecie mi wierzyć wczorajszy dzień był jednym z najgorszych w moim życiu, bałam się, ze ciąża obumarła, że nie zobaczę już serduszka i... no generalnie było bardzo nie różowo.
    Mąż oczywiście pojechał ze mną, u lekarza opóźnienie 1h czekaliśmy w poczekalni, ale warto było.

Moje maleństwo ma się dobrze. Serduszko bije jak dzwon (165 uderzeń na minutę), ma 2,5cm i z tego co czytam w internecie to trochę mało na 10 tydzień, ale lekarz powiedział, ze wszystko w normie, więc jemu ufam. Na początku badania spało, ale, ze lekarz intensywnie szukał miejsca, z którego mogło dojść do krwawienia to w trakcie się obudziło i zaczęło machać rączkami i nóżkami :) Oczywiście się popłakałam jak to zobaczyłam :P
    Generalnie jest wszystko ok, doktor stwierdził, ze prawdopodobnie plamieie wystąpiło przez zmęczenie i dźwiganie ciężkiej torebki w trakcie tego spaceru po gdańsku (głupia ja ;/ nabrałam kupe jedzenia żeby zabijać nim mdłości). Mamy zakaz współżycia, a ja mam LEŻEĆ. Nie sprzątać, nie gotować, nie ćwiczyć, nie pływać - leżeć plackiem co najmniej przez tydzień od ustąpienie plamienia (dziś już nie plamię). Mam brać dwa razy dziennie luteinę podjęzykowo.
    Dostałam też nakaz oglądania głupich seriali ;) Doktor się śmiał, ze w ciązy to bardzo wskazane ;D

Następną wizytę wyznaczył na 17 listopada, zrobi mi wtedy USG genetyczne i na to chcę już wpuścić męża ;)
    Morał z tego taki: panika nie wskazana, ale jak już wystąpi to najlepiej gasi ją zaufany lekarz ;)
    Helen wrote:
    ja też, głównie się na niej opieram :)
    Co do pakietu nie wykupuje bo chodzę do poradni na NFZ, na pewno prywatnie pójdę na prenatalne, chcemy iść za 3tygodnie :) ale się zastanawiam jakie to ma być usg 3D, 4D, 2D
    Czytałyscie może jakie jest najlepsze przy takim badaniu?
    i chcę je połaczyc z NFZ aby te testy porobili w laboratorium na białko.
    Lepsze Usg na pewno prywatnie chcemy sobie zrobić :) mam przy szpitalu tak dobrą opiekę, ze nie widzę sensu wydawania na prywatnych lekarzy i prywatne badania, skoro płacę duży Zus.
    Ale jakbym nie miała wyboru to też bym chodziła prywatnie.

Słyszałam, ze najlepsze jest do tego 2D, na nim wszystko widać najlepiej podobno, a 3D i 4D są super i efektowne, ale tak naprawdę jest to wyciaganie dodatkowej kasy ;) Ja prenatalne zrobię 2D, a 3D może jakoś później jak dzieciaczek będzie większy - na pamiątkę ;)

Magda34, Kamenka, Kourtney, redmann lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i jeszcze zdjęcie naszego malucha:

https://lh3.googleusercontent.com/-iCQ663kZR9k/VjDPtxnSFHI/AAAAAAAACRQ/UhVLPMvXwrU/s512-Ic42/IMAG2704.jpg

Okruszkowycud, Magda34, Abra, Paula222, wisnia11, Kourtney, Morwa, Patrycjusz, Redhotka, Magdzialena, redmann lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Ach i jeszcze zdjęcie naszego malucha:

https://lh3.googleusercontent.com/-iCQ663kZR9k/VjDPtxnSFHI/AAAAAAAACRQ/UhVLPMvXwrU/s512-Ic42/IMAG2704.jpg
    ale słodki bąbelek:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado ciesze się,że wszystko dobrze:) Teraz troszkę poleżysz, odpoczniesz i będzie jeszcze lepiej. Więc dużo odpoczywaj i nadrabiaj serialowe zaległości ;)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado to dbaj o siebie kochana i dużo odpoczywaj, leniuchuj ile się da!

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ