Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kourtney wrote:Mam taka ochote kupic jakies spioszki cokolwiek chocoaz jakies male slodkie skarpetki... Ale boje sie zapeszyc jeszcze. Obiecalam sobie ze wytrzymam do konca 12 tygodnia z tym
Też mięliśmy nie kupować nic, ale wczoraj w zakupowym "szale" kopiliśmy małą maskotkę w rossmanie - taka słodka, ze szok. Mąż się tak z niej cieszył, jak dziecko i nawet jak zajechaliśmy do jego siostry na kawę to pochwalił się zakupem
A i zapisałam na etykiecie datę na pamiątkęKawokado lubi tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
mmarzenak wrote:robiłyście sobie już morfologie?
Mi lekarz zlecił morfologie i badanie moczu na pierwszej wizycie, ale kazał je zrobić kilka dni przed kolejną, bo chce mieć najbardziej aktualne wyniki. Ja drugą wizytę mam na 9 listopada, dlatego czekam i zrobię je w przyszłym tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:37
Helen lubi tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:http://naforum.zapodaj.net/dbef41cb2ba8.png.html
co sądzicie o moich wynikach?
a sprawdzałaś co oznaczają poszczególne "odchylenia od norm"?
Wg mnie są one stosunkowo nieduże, ale nie jestem specjalistą
Kiedy możesz skonsultować wyniki z lekarzem?Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
Kourtney wrote:Mam jeszcze pytanko. Z jakich stron czytacie o ciazy? Ja bardzo lubie stronke parenting
a na obiadek robię mężowi polędwiczki z kurczaka w sosie grzybowym, bio-ziemniaki z koperkiem i jakąś suróweczkę, może z kapusty kiszonej sosik mam z wczoraj zrobiłam wg nowego przepisu, z dodatkiem whisky zamiast koniaku, z koniakiem podobno jest przepyszny, ten też był dobry .
Co do pakietu nie wykupuje bo chodzę do poradni na NFZ, na pewno prywatnie pójdę na prenatalne, chcemy iść za 3tygodnie ale się zastanawiam jakie to ma być usg 3D, 4D, 2D
Czytałyscie może jakie jest najlepsze przy takim badaniu?
i chcę je połaczyc z NFZ aby te testy porobili w laboratorium na białko.
Lepsze Usg na pewno prywatnie chcemy sobie zrobić mam przy szpitalu tak dobrą opiekę, ze nie widzę sensu wydawania na prywatnych lekarzy i prywatne badania, skoro płacę duży Zus.
Ale jakbym nie miała wyboru to też bym chodziła prywatnie. -
mmarzenak wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbef41cb2ba8.png
co sądzicie o moich wynikach? -
nick nieaktualny
-
Sapphire wrote:Gratuluję dziewczynom po udanych wizytach Co do pracy, to poprzednio pracowałam do 29 tygodnia, mimo drobnych ciążowych komplikacji. Tym razem też bym chciała jak najdłużej, ale życie pokaże, czy mi się uda. Na szczęście częściowo mogę pracować zdalnie, więc mam trochę łatwiej.
Moja rodzina jeszcze nic nie wie i prędko się nie dowie. Nie chce mi się wysłuchiwać jęczenia.
Jęczenia?💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Helen wrote:ja też, głównie się na niej opieram
a na obiadek robię mężowi polędwiczki z kurczaka w sosie grzybowym, bio-ziemniaki z koperkiem i jakąś suróweczkę, może z kapusty kiszonej sosik mam z wczoraj zrobiłam wg nowego przepisu, z dodatkiem whisky zamiast koniaku, z koniakiem podobno jest przepyszny, ten też był dobry .
Co do pakietu nie wykupuje bo chodzę do poradni na NFZ, na pewno prywatnie pójdę na prenatalne, chcemy iść za 3tygodnie ale się zastanawiam jakie to ma być usg 3D, 4D, 2D
Czytałyscie może jakie jest najlepsze przy takim badaniu?
i chcę je połaczyc z NFZ aby te testy porobili w laboratorium na białko.
Lepsze Usg na pewno prywatnie chcemy sobie zrobić mam przy szpitalu tak dobrą opiekę, ze nie widzę sensu wydawania na prywatnych lekarzy i prywatne badania, skoro płacę duży Zus.
Ale jakbym nie miała wyboru to też bym chodziła prywatnie.
Przy prenatalnym najlepiej 2D💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualny
-
Hmm z miesiaczki wyznaczony wychodzi na 14 czerwca, ale jesli bede miala cesarke to pewnie bedzie troche wczesniej. Dodatkowo ostatnio jak mi wyznaczyli z miesiaczki to byl oszukany o ok 2 tygodnie i zaczeli wywolywac porod za wczesnie.
Ja mialam jedzenie z bufetu niestety, placek warzywny, ziemniaki i tzatziki. Chociaz nie bylo zle
Co do wynikow, to przez wiekszosc ciazy mialam podwyzszone leukocyty ostatnio, a po porodzie tak podskoczyly ze dostalismy z maluchem antybiotyk. Nie wiem jak teraz, bo badania bede miala dopiero pozniej. Twoje wyniki wydaja mi sie w normie, ale lekarz pewnie bedzie wiedzial lepiej.Kourtney lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:ciężko stwierdzić, większąść jest w normie, wiec pewnie jest ok coś kojarze, ale lekarzem nie jest..widze ze płytki krwi masz w normie, to wazne, czyli te pierwsze pozycje
Wyniki napewno są dobre. Ja też robiłam tydzień temu i miałam niektóre bardzo zaniżone lub zawyżone a wizyte mam 3.11. Zadzwoniłam do gin, powiedział,żebym przywiozła te wyniki i powiedział,że wszystko jest dobrze. Te normy tam podawane są dla zwykłych ludzi i że "maszyna" nie wie,że Ty jesteś w ciążymmarzenak, Helen lubią tę wiadomość
Magda34