Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mia6 wrote:Będzie dobrze Trzymam kciuki
Dziewczyny, jak długo planujecie pracować? A może któraś z Was już jest na L4? Powiedziałyście już w pracy o ciąży?
Ja jestem na zwolnieniu ze względu na wymioty i w związku z tym zglosilam w pracy. Ja mi przejdzie to zamierzam wrócić i pracować ile dam rade💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Ja dowiedzialam sie o ciazy w niedziele. We wtorek bylam u lekarza i byl tylko pecherzyk wiec lekarz nie dal papierka o ciazy. W czwartek normalnie pracowalam ale bolalo mnie wszystko - brzuch, krzyz, glowa, nogi - bo praca stojaca i szkodliwa na zdrowie moje i dziecka tez. Mimo to wczesniej pracowaly do 7 mies dziewczyny, ale od stycznia zmienili i jest zakaz. No i wieczorem poszlam do biura i powiedzialam jednej ze jestem w ciazy. Mialo to na celu uswiadomienie jej ze w razie gorszego samopoczucia bede mogla zejsc z plantu i posiedziec czy cos. Bo bywaly czasy ze bardzo zle sie czulam wiec chcialam tylko poinformowac. W biurze od razu mi powiedziala ze nie moge pracowac bo to grozi poronieniem. Kazala wypisac urlop na reszte tygodnia i przyniesc jakis papier. Najpierw dalam bete a pozniej przynioslam zaswiadczenie od lekarza. No i tym sposobem nie pracuje juz miesiac...Kruszynko rośnij zdrowo... Kochamy Cię...
1 cykl udany
-
lunadelrospo wrote:Mnie lekarz powiedział, że nie ma przeciwskazan..chciałam odstawic cwiczenia,ale powiedział zetez nie widzi przeciwskazan..zyc normalnie i kbserwowac swoje ciało
na pewno to powinny być lekkie cwiczenia, bez duzych obciazen, ja robię przerwy dla złapania oddechu, jak się meczę to robię krótką przerwę na parę wdechów i uspokojenia pulsu i dalej ćwiczę.
Przerwanie ćwiczeń może spowodować to ze ci po porodzie będzie ciężko wrócić do formy
Ja miałam przerwę 2tygodnie od kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciązy, ale w tym miałam jeden wyjazd, wróciłam do regularnych treningów chodź dla mnie zamiast sztangi przysiady z kijkiem pcv to żaden trening, no ale I trymestr mam tak robić, trener chuCha na zimne -
Kamenka wrote:Myslisz ze wlaczyc rowniez Magnez ? on mi nic o nim nie wspominal tylko mowil ze wieksza dawke Kwasu Foliowego ktory mi przepisał.
Mam NeoMag Forte (MG B6 Forte) myslisz ze moge brac po 1tab. i mi nie zaszkodzi? ? ?
Napisz mi proszę bo w sumie to Magnez mysle ze by sie przydał...
najlepszy jest magnez mleczanu dwuwodnego, czyli magne b6 ja kupiłam z firmy SONOFI jest zarejestrowany jako lek, wiec nie to zaden syf jak reszta suplementow. Do tego jest to najlepiej wchałanialna postac magnezu i skuteczna. Sprawdz na opakowaniu czy to jest mleczan jak tak to śmiało bierz, reszta wg mnie magnezów nadaje się do śmieci , a producenci powinni zwracać wydaną kasę na ten badziew.Kamenka lubi tę wiadomość
-
mia6 wrote:Dziekuję Wczoraj na wizycie jak byłam to koniec 7, początek 8 tygodnia był, czyli 7+0 I myślę, że to najbezpieczniejszy termin, żeby się nie rozczarować.
Sue87
Kciuki zaciśnięte
się doczekać, tak mi się strasznie służy czas... -
Helen wrote:spokojnie mozesz brac magnez, mi juz paru ginekologow mówiło ze jest nawet wskazany
najlepszy jest magnez mleczanu dwuwodnego, czyli magne b6 ja kupiłam z firmy SONOFI jest zarejestrowany jako lek, wiec nie to zaden syf jak reszta suplementow. Do tego jest to najlepiej wchałanialna postac magnezu i skuteczna. Sprawdz na opakowaniu czy to jest mleczan jak tak to śmiało bierz, reszta wg mnie magnezów nadaje się do śmieci , a producenci powinni zwracać wydaną kasę na ten badziew.
pisze na nim ze " Kobiety w ciąży i matki karmiące powinny skonsultować możliwość stosowania z lekarzem. "
wiec wole zapytac lekarza
to ten https://www.doz.pl/apteka/p2231-NeoMag_Forte_MG_B6_Forte_tabletki_50_sztWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamenka wrote:w sumie ja tez nie mowie nikomu wiecie Tylko WY kolezanka i mąż .
Nie chce nagłaśniać ponieważ podobno nie mowi do ktoregos tam miesiaca by nie zapeszyć bo coniektorzy mogą źle życzyć wiec poczekać mysle warto .
Choć czasem mam ochote podzielic sie z całym światem
Nie dlatego nie informuje się wcześniej o ciąży,bo ktoś ci źle życzy itp. (zabobony z którymi powinno się raz na zawsze skończyć), ale dlatego ,że dopiero po 12 tc mija okres największego zagrożenia utraty ciązy.DeLaCruz, redmann lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamenka wrote:o to fajnie a kiedy postanowilas powiedziec rodzinie?
u mnie jeszcze nikt nie wie
Zaprosilam ich tydzien temu na obiad. Moich rodzicow i od M. i oficjalnie powiedzilismy. I na razie wiedza tylko oni, w pracy i wy.Helen lubi tę wiadomość
-
Kamenka wrote:pisze na nim ze " Kobiety w ciąży i matki karmiące powinny skonsultować możliwość stosowania z lekarzem. "
wiec wole zapytac lekarza
to ten https://www.doz.pl/apteka/p2231-NeoMag_Forte_MG_B6_Forte_tabletki_50_szt
To lepiej skonsultuj, powiedz mu ze to jest węglan, chociaż ci powiem, ze ginekolodzy nie znają się na suplementach , bo jak widzisz magnez występuje pod róznymi postaciami.
Mi w aptece ten nawet sami z siebie doradzili..ale jak masz być spokojniejsza to poczekaj na jego opinię.
Kamenka lubi tę wiadomość
-
xpaulinax wrote:Nie dlatego nie informuje się wcześniej o ciąży,bo ktoś ci źle życzy itp. (zabobony z którymi powinno się raz na zawsze skończyć), ale dlatego ,że dopiero po 12 tc mija okres największego zagrożenia utraty ciązy.
Tez prawda masz racje
ale róznie ludzie na to patrza ja powiem jak minie 12tydz:)