Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamenka wrote:Helen mam nadzieje no ja tych plamien nie widze na wkładce on je widział przy badaniu jak tam wsadził Palec wiec ja ich nie widze .
Mam nadzieje że miną i Duphaston pomoże tak sie ciesze ze pecherzyk 9mm jest i widac jakies ciałko żółte malenkie.
no ale wedlug usg ciaza wcześniejsza
jesli ciałko małe a masz dupka, to ten lek załatwi sprawę.
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny kolejna nowa
U mnie ostatnia małpa była 18 września, pierwszy pozytywny test mialam dopiero 15 wrzesnia.
Pierwsza beta 16 pazniernika 783.4
druga beta 19 pazdziernik 1904.0
Mega zaskoczenie bo udalo sie w pierwszym cyklu starań
Pierwsze USG mialam 23 pazdziernika pecherzyk 7,4mm
Termin mam na 23 czerwca 2016 jak wszystko dobrze pojdzie
Mialam objawy takie jak ból podbrzusza dwa razy musialam wziasc nospe bo tak mnie skrecało:(, sennosc, ból piersi, pragnienie i czeste oddawanie moczu.
A teraz jak ręka odjął, mial tak ktoś?
W przyszłym tygodniu we wtorek ide znow do gina ale wiecie jak to sie dłuzy...
Helenucha Klucha, Kourtney, Magda34, redmann lubią tę wiadomość
-
Kamila ;) wrote:Witajcie dziewczyny kolejna nowa
U mnie ostatnia małpa była 18 września, pierwszy pozytywny test mialam dopiero 15 wrzesnia.
Mialam objawy takie jak ból podbrzusza dwa razy musialam wziasc nospe bo tak mnie skrecało:(, sennosc, ból piersi, pragnienie i czeste oddawanie moczu.
W przyszłym tygodniu we wtorek ide znow do gina ale wiecie jak to sie dłuzy... -
Witajcie dziewczyny,kilka dni nie pisalam,a to dlatego,ze bałam się, że nie ma o czym..
Bóle podbrzusza towarzyszą mi od dawna ze względu na moje problemy,ale nasilily się dodatkowo doszło plamienie jednorazowe..
Wczoraj poszlam do lekarza na nfz,ale trafilam na lekarkę wariatkę,niczego się nie dowiedzialam,tylko stres..pozniej poszlam do mojego gina i uslyszalam cudne wieści,prawidłowy dorodny pęcherzyk,a w środku moje 3milimetrowe malenstwo i bijące serduszko! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2efd3f5ded0a.jpg
Sue87, Abra, Okruszkowycud, Helenucha Klucha, Agatka86, Kamenka, mmarzenak, Kourtney, mia6, JennyXS, krysiak, wisnia11, malacytrynka, Magdzialena, Kawokado, Quatriona, kirys, redmann lubią tę wiadomość
-
Kamila ;) wrote:Witajcie dziewczyny kolejna nowa
Ja tak miałam i mam..
Do toalety często, ból w podbrzuszu ,ale u mnoe to przez moje problemy i fakt ze macica rosnie szybviej-juz teraz ma 8cm..
I ogromna sennosc,jak mnie dopafnie popoludnuowa drzemka,to ciezko mnie wybudzic;)
Poza tym nic..zero mdlosci,wrazliwosci na zapachy,nawet piersi mnie nie bola..a wszystko jak narazie jest dobrze.
-
Helen, moje cykle zawsze były regularne (28-30 dni) Nigdy nie zdarzyło się takie przesunięcie.
Ciężko stwierdzić w ogóle kiedy konretnie doszło do zapłodnienia. Drugi lekarz stwierdził że pewnie na początku października.
Na zdjęciu jest napisane: GS 0,57cm GA 4w3d Myslę że to jest romiar pęcherzyka bo nic innego jeszcze na zdjęciu nie widać. Tak jak pisałam kazał się zgłosić po 15 listopada a na razie brać kwas foliowy i nie uprawiać seksu.
-
lunadelrospo wrote:Witaj Kamila,
Ja tak miałam i mam..
Do toalety często, ból w podbrzuszu ,ale u mnoe to przez moje problemy i fakt ze macica rosnie szybviej-juz teraz ma 8cm..
I ogromna sennosc,jak mnie dopafnie popoludnuowa drzemka,to ciezko mnie wybudzic;)
Poza tym nic..zero mdlosci,wrazliwosci na zapachy,nawet piersi mnie nie bola..a wszystko jak narazie jest dobrze.
Mam nadzieje ze u mnie tez bedzie wszystko dobrze i kazdej z nas
Własnie jak to jest z tym seksem mozna czy nie? Mnie lekarz nic nie mówił... -
Helenucha Klucha wrote:To tak jak u nas! Też 9miesiecy starań a po drodze wycinanie gruczolako-włókniaka z prawej piersi. Mam jeszcze dwa w drugiej ale lekarz ma nadzieję, że same się wchłoną w trakcie ciąży albo karmienia
O widzisz też okazał się gruczolakowlokniak ale musialam wyciąć bo szybko rósł. I też w prawej piersi -
Kamila ;) wrote:Mam nadzieje ze u mnie tez bedzie wszystko dobrze i kazdej z nas
Własnie jak to jest z tym seksem mozna czy nie? Mnie lekarz nic nie mówił...Kamila ;) lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:a to luzik,pare dni i minie. Zaaplikuj sobie magnez na wzmocnienie i ja brałam przez pare dni po 1tabletce rutinoscorbinu dla wzmocnienia naczynek. Powinno szybko ci to przejsc
jesli ciałko małe a masz dupka, to ten lek załatwi sprawę.
Myslisz ze wlaczyc rowniez Magnez ? on mi nic o nim nie wspominal tylko mowil ze wieksza dawke Kwasu Foliowego ktory mi przepisał.
Mam NeoMag Forte (MG B6 Forte) myslisz ze moge brac po 1tab. i mi nie zaszkodzi? ? ?
Napisz mi proszę bo w sumie to Magnez mysle ze by sie przydał... -
nick nieaktualny
-
eidth wrote:O widzisz też okazał się gruczolakowlokniak ale musialam wyciąć bo szybko rósł. I też w prawej piersi
no właśnie mój też rósł a one potem pączkują i robi się ich więcej. Decyzja o wycięciu padła bardzo szybko, następne dwa są do obserwacji bo są malutkie i może same zniknął, a u Ciebie był tylko jeden? Jak miałaś wycinane? Ja mammotomem pod znieczuleniem miejscowym, widziałam wszystko na usg. Najgorsze było czekanie na wyniki histopatologiczne...
Mały Ryś -
nick nieaktualnySue87 wrote:Hej wszystkim!
Czytuje Was od jakiegoś czasu
Jeszcze się nie wypowiadałam, bo dziś dopiero pierwsza wizyta i nie chce zapeszać. Teoretycznie 6 tydzień ciąży.. ale dziś się okażę. Będę wdzięczna za kciukasy
P.s- 5 miesięcy starań.
A teraz strach!!! -
nick nieaktualnynataliad wrote:Witam. Jestem tutaj nowa
Moja sytuacja:
ostatnia miesiączka 23 sierpień
pod koniec września testy negatywne,
29 wrzesień wizyta u ginekologa, brak ciąży, gynoxin globulka jednorazowo
6 październik wizyta u ginekologa, brak ciąży (!) luteina przez tydzień 2 razy dziennie, po odstawieniu w ciągu 7-10 dni powinna przyjść miesiączka + Fluomizin 6szt dopochowowo
23 październik, nadal brak miesiączki, test ciążowy pozytywny. Pojechałam do innego lekarza. Wg daty miesiączki 9 tydzień, wg usg (0,57mm) 5 tydzień.
Data porodu wg miesiączki 29 maj 2016, data porodu wg wielkości pęcherzyka na usg 28 czerwiec 2016 (moje urodziny )
Doktor kazał się zgłosić po 15 listopada, wtedy będzie robił wszystkie dokładniejsze badania, powiedziałam mu oczywiście o tych lekach dopochwowych które brałam już jakby nie patrzeć w ciąży. Powiedział że będzie dobrze, jednak mam jakieś obawy. Dwa razy też spożywałam alkohol w małych ilościach.
Ogolnie jestem trochę wsciekła na pierwszego lekarza, ponieważ cały czas kategorycznie się upierał że to nie będzie ciąża i faszerował mnie tymi lekami.
Proszę o Wasze opinie i pozdrawiam -
nick nieaktualnyKamila ;) wrote:Witajcie dziewczyny kolejna nowa
Beta pieknie rosnie.pecherzyk tez jest. To teraz tylko czekac na piekne serduszkoKamila ;), redmann lubią tę wiadomość