X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane co z tym Magnezem myslicie ze włączyć go sobie ?Forte (MG B6 Forte) i mi nie zaszkodzi?
    Bo moze lekarzowi wylecialo by mi powiedzieć

• Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszkowycud wrote:
    Dziewczyny pijecie kawę w ciąży?
    Jak przed ciążą ją uwielbiałam tak teraz mam do niej obrzydzenie, dziś wypiłam kilka łyków i jak czuję jej posmak w ustach to mnie aż skręca od mdłości :/ Ale żeby sie tego pozbyć to wzięłam gumę miętową i od razu czuję się lepiej

Ja tak miałam w ciąży z synkiem ;) Teraz piłam przed, no i dalej dzień od kawki zaczynam :)

Sue87 witam i gratuluję :)

U mnie było 12 mc starań o tą ciążę, no zobaczymy :)

nataliad ooo to nieźle :) Musiałaś mieć późno owulację po prostu :) Dobrze, że trafiłaś na innego lekarza :)

lunadelrospo śliczna fasolka <3

Abra w końcu się odezwałaś :P Bo już zaczynałam się martwić :P

Kto dziś wizytuje ?

Abra lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Witajcie dziewczyny,kilka dni nie pisalam,a to dlatego,ze bałam się, że nie ma o czym..
    Bóle podbrzusza towarzyszą mi od dawna ze względu na moje problemy,ale nasilily się dodatkowo doszło plamienie jednorazowe..
    Wczoraj poszlam do lekarza na nfz,ale trafilam na lekarkę wariatkę,niczego się nie dowiedzialam,tylko stres..pozniej poszlam do mojego gina i uslyszalam cudne wieści,prawidłowy dorodny pęcherzyk,a w środku moje 3milimetrowe malenstwo i bijące serduszko! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2efd3f5ded0a.jpg
    Aa gratulacje <3 smialo smialo mozesz pisac i pytac o co chcesz :)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Mnie lekarz powiedział, że nie ma przeciwskazan..chciałam odstawic cwiczenia,ale powiedział zetez nie widzi przeciwskazan..zyc normalnie i kbserwowac swoje ciało

Dzięki :) jakos Zycie w celibacie mi sie nie widzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:25

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i właśnie zaczynam 8 tydzień :D :D

Kourtney, lunadelrospo, mia6, redmann lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Mam nadzieje ze u mnie tez bedzie wszystko dobrze :) i kazdej z nas :)

Własnie jak to jest z tym seksem mozna czy nie? Mnie lekarz nic nie mówił...
    U nas jest z tym normalnie tak jak przed ciaza. Nie mam zadnych przeciwskazan od lekarza.

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Myslisz ze wlaczyc rowniez Magnez ? on mi nic o nim nie wspominal tylko mowil ze wieksza dawke Kwasu Foliowego ktory mi przepisał.

Mam NeoMag Forte (MG B6 Forte) myslisz ze moge brac po 1tab. i mi nie zaszkodzi? ? ?

Napisz mi proszę bo w sumie to Magnez mysle ze by sie przydał...

Co do magnezu to sa jego różne odmiany jedne lepiej wchłanialne przez organizm a inne które w wiekszosci nie sa wchłanialne.

Polecam kupować np. chelat magnezu, mleczan magnezu lub cytrynianem magnezu.
    Jesli masz ochote poczytaj troche o magnezie, przesyłam jeden artykul sa tez inne :)
    http://gabinetrefleksoterapii.pl/magnez-stop-dezinformacji-kupuj-madrze/

Odnośnie takich "spraw" zawsze radze sie meza on bardzo zagłębił sie w te tematy :) Ale wiadomo kazdy wybiera sam co chce brac! i to jest najważniejsze

Ja czasem biore magnez plus kwas foliowy i tran.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:26

Kamenka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Kochana który tydzień ciąży u Ciebie? Ja jak ostatnio byłam na wizycie był pe pęcherzyki, idę teraz 2 listopada mam nadzieję że już bedzie serduszko:) wielkie gratulacje dla Ciebie

Dziekuję :) Wczoraj na wizycie jak byłam to koniec 7, początek 8 tygodnia był, czyli 7+0 :) I myślę, że to najbezpieczniejszy termin, żeby się nie rozczarować.

Sue87

Kciuki zaciśnięte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:32

Sue87 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skad jestescie nowe mamusie? ;)

• eidth Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    no właśnie mój też rósł a one potem pączkują i robi się ich więcej. Decyzja o wycięciu padła bardzo szybko, następne dwa są do obserwacji bo są malutkie i może same zniknął, a u Ciebie był tylko jeden? Jak miałaś wycinane? Ja mammotomem pod znieczuleniem miejscowym, widziałam wszystko na usg. Najgorsze było czekanie na wyniki histopatologiczne...

Ja miałam normalny zabieg chirurgiczny pod znieczulenie miejscowym. Miałam tylko jednego guza w grudniu mam iść na kontrolę czy nic nie urosło...

Dziewczyny jak czuć mdłości w ciąży ? Bo ją ciągle mam takie uczucie jakbym była głodna. Zjadlam banana i pomarańcze a i tak mam to uczucie "głodu"...

f2w343r8930pqaay.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszkowycud wrote:
    Witamy nowe mamusie :)
    Ja z rana poszłam na bete zobaczymy jaki będzie przyrost. Troszkę sie stresuję

Będzie dobrze :) Trzymam kciuki :)

Dziewczyny, jak długo planujecie pracować? A może któraś z Was już jest na L4? Powiedziałyście już w pracy o ciąży?

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Co do magnezu to sa jego różne odmiany jedne lepiej wchłanialne przez organizm a inne które w wiekszosci nie sa wchłanialne.

Polecam kupować np. chelat magnezu, mleczan magnezu lub cytrynianem magnezu.
    Jesli masz ochote poczytaj troche o magnezie, przesyłam jeden artykul sa tez inne :)
    http://gabinetrefleksoterapii.pl/magnez-stop-dezinformacji-kupuj-madrze/

Odnośnie takich "spraw" zawsze radze sie meza on bardzo zagłębił sie w te tematy :) Ale wiadomo kazdy wybiera sam co chce brac! i to jest najważniejsze

Ja czasem biore magnez plus kwas foliowy i tran.

czyli Lepiej MG B6 Forte) samemu nie brać ... Hmm moze lepiej zapytac lekarza ? nie wiem a Ty sama zaczełąś brac Mg czy lekarz powiedzial?

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Będzie dobrze :) Trzymam kciuki :)

Dziewczyny, jak długo planujecie pracować? A może któraś z Was już jest na L4? Powiedziałyście już w pracy o ciąży?

Ja opiekuje sie dziecmi poki co o mojej ciazy wie moj Maz, lekarz i Wy :) Na razie nic nie mowie poki nie bede miala pewności ze jest wszystko w porządku i co najważniejsze poki bede mogła. Bo to wszystko zalezy od tego jak cie czuje przyszła mama i jaka ma prace...moim zdaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:39

mia6 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    czyli Lepiej MG B6 Forte) samemu nie brać ... Hmm moze lepiej zapytac lekarza ? nie wiem a Ty sama zaczełąś brac Mg czy lekarz powiedzial?

Poszukałam w necie informacji i tez zapytałam czy moge brac. Bo czasem mam skurcze w łydkach Tak samo pozwolił mi zażywać calcium ponieważ czasem ma problemy z moja alergia jak zjem czegos za duzo. Wszystko biorę w mniejszej ilości niz wcześniej. Ale nie chce podejmować decyzji za Ciebie bo kazda z nas jest inna. Wiec jesli masz wątpliwości zapytaj lekarza.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:

Kochana - tu nawet powstała nieoficjalna "lista wyrozumiałych pracodawców" ;)
    Mój przełożony wie i zareagował ok, pogratulował i kazał szukać zastępstwa, żeby nowy pracownik miał czas wdrożyć się w moje zadania.
    Zapytał jakie mam plany: do kiedy planuję pracować, ile macierzyńskiego i jak potem poradzimy sobie z dzieckiem, więc fajnie, bo wykazał realne zainteresowanie. Ja planuję pracować dokąd będę mogła (jeśli oczywiście wszystko będzie ok), ale jest to praca biurowa, więc się zanadto nie przemęczam.

I tu tkwi cały sęk: wszystko zależy jaką pracę wykonujesz i jak się czujesz.
    Do rozmowy z szefem (wg mnie) warto się przygotować: pomyśleć dokładnie co chce mu się powiedzieć, a co zachować dla siebie, należy wiedzieć już jak długo planujesz pracować i co z powrotem do pracy po urlopie i przede wszystkim należy wybrać odpowiedni moment na tę rozmowę: żeby nie było zbędnego pośpiechu i żeby szef był w dobrym nastroju ;)

mia6, redmann, beatas lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Witajcie dziewczyny,kilka dni nie pisalam,a to dlatego,ze bałam się, że nie ma o czym..
    Bóle podbrzusza towarzyszą mi od dawna ze względu na moje problemy,ale nasilily się dodatkowo doszło plamienie jednorazowe..
    Wczoraj poszlam do lekarza na nfz,ale trafilam na lekarkę wariatkę,niczego się nie dowiedzialam,tylko stres..pozniej poszlam do mojego gina i uslyszalam cudne wieści,prawidłowy dorodny pęcherzyk,a w środku moje 3milimetrowe malenstwo i bijące serduszko! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2efd3f5ded0a.jpg
    Widze, że do Lasatowicza chodzisz, też myślałam żeby do niego chodzić, ale w końcu wybrałam Muskałę- Bylicę, jesteś dokładnie z BB>

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Poszukałam w necie informacji i tez zapytałam czy moge brac. Bo czasem mam skurcze w łydkach Tak samo pozwolił mi zażywać calcium ponieważ czasem ma problemy z moja alergia jak zjem czegos za duzo. Wszystko biorę w mniejszej ilości niz wcześniej. Ale nie chce podejmować decyzji za Ciebie bo kazda z nas jest inna. Wiec jesli masz wątpliwości zapytaj lekarza.
    tak tez zrobie zapytam .. lepiej sie upewnic niz samemu wlaczyc lek na 10.11 mam wizyte u lekarza wiec zapytam albo ewentualnie zadzwonie wczesniej.

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ja opiekuje sie dziecmi poki co o mojej ciazy wie moj Maz, lekarz i Wy :) Na razie nic nie mowie poki nie bede miala pewności ze jest wszystko w porządku i co najważniejsze poki bede mogła. Bo to wszystko zalezy od tego jak cie czuje przyszła mama i jaka ma prace...moim zdaniem :)

w sumie ja tez nie mowie nikomu wiecie Tylko WY kolezanka i mąż .
    Nie chce nagłaśniać ponieważ podobno nie mowi do ktoregos tam miesiaca by nie zapeszyć bo coniektorzy mogą źle życzyć wiec poczekać mysle warto .
    Choć czasem mam ochote podzielic sie z całym światem :)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    O widzisz też okazał się gruczolakowlokniak ale musialam wyciąć bo szybko rósł. I też w prawej piersi ;-)

Też miałam. Już po 3mc karmienia piersią się wchlonal :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    tak tez zrobie zapytam .. lepiej sie upewnic niz samemu wlaczyc lek na 10.11 mam wizyte u lekarza wiec zapytam albo ewentualnie zadzwonie wczesniej.

Z ciekawości po Twoich wpisach sprawdziłam moj nowy kwas foliowy Bo ten co biore aktualnie mam z wit. B6 i B12 i za 4 dni mi sie skończy. A mój nowy podobno dobry ma wiecej witamin i minerałów.
    https://www.doz.pl/apteka/p60293-Doppelherz_aktiv_Mama_kapsulki_60_szt
    Jest tam magnez wiec wychodzi na to ze mozna brac, z tym minus taki ze to tlenek magnezu wiec jego wchłanialność nie jest oszałamiająca :D

Kamenka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ