X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja w pierwszą ciaze zaszłam po ok. roku bez zabezpieczenia, ale wtedy nie mieszkaliśmy jeszcze razem z moim juz mężem, pracowaliśmy, ja studiowałam zaocznie i tak nie mieliśmy tego czasu w miesiącu dla siebie za wiele.

W druga ciaze , która poronilam zaszłam w 1 cs i teraz tez w 1 cs się udało.

redmann lubi tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Nie umiem pić wody... to powoduje jeszcze większe mdłości.. piję soki, jogurty...
    ale nie wiem czy to dobrze... sok pomarańczowy mogłabym pić ciągle byleby był kwaśny..

ja też tak miałam w pierwszej ciąży... za coś kwaśnego dałabym się pokroić :) najlepiej jakby to była pomarańcza ;) teraz też pije sok grejpfrutowy :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redmann wrote:
    Kamenka, w pewnym momencie ciąży tak się dzieje, że kobieta produkuje więcej śluzu, który ma za zadanie być czopem “blokującym” dziecko, ale najczęściej tak jest pod koniec ciąży… Jeśli lekarz nie widzi nic strasznego, to nie ma się co martwić - lekarzom warto ufać najbardziej ;)

NO tak, ale sam stwierdził ze nie powinno tak być :(
    Zapewne każda z nas by to zamartwialo mam nadzieje że lek ktory dostałam pomoże ...

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Melduje, że po wczorajszej wizycie jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie :) Mam w sobie małego człowieczka 9,13mm, któremu pięknie bije serduszko - 136 uderzeń na min. :D :D :D
    Jedyną mała ryską jest to, że maluszek postanowił ułożyć się bardzo nisko, przy szyjce. Póki co mam się nie denerwować, ale mam nadzieję, że szybko się przemieści w bezpieczniejsze miejsce ;)
    Miłego dnia :)
    Kochana który tydzień ciąży u Ciebie? Ja jak ostatnio byłam na wizycie był pe pęcherzyki, idę teraz 2 listopada mam nadzieję że już bedzie serduszko:) wielkie gratulacje dla Ciebie

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo.. i masz synka czy coreczke? :)

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    oo.. i masz synka czy coreczke? :)
    synka :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redmann u nas było tak że wszystkie ciąże to była niespodzianka. mówie wszystkie bo pierwszą poroniłam bardzo wcześnie. zrobiłam test - pozytywny a na drugi dzień już dostałam okres. nawet nikomu nie powiedziałam bo nie chciałam nikogo martwić. nawet mój mąż nie wie. drugą niespodzianką jest Darek a teraz mam trzecią w brzuchu :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney możesz dopisać do listy :)że jestem z Poznania
    dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:05

Kourtney lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Zołzi a co u CB ? Nie odzywasz się ;)

Właśnie, Abra się dawno nie udzielała, ktoś coś wie?

Jestem! Jestem!
    Dawno się nie odzywałam, ale wszystko ok :) Dzięki za pamięć 0vishenka_33.gif
    Po prostu jakoś nie mam czasu nadrabiać wszystkich Waszych wiadomości, a nie lubię za bardzo wybiórczo komentować, bo jeszcze kogoś ominę i będzie mu przykro 0what.gif

Zobaczyłam, co z Annielove i już musiałam napisać jak strasznie mi przykro.
    Aż biedna usunęła konto, ale nie dziwię się jej chyba - to takie smutne, że słów brak...

Witam wszystkie nowe mamusie i życzę spokojnych i nudnych ciąż :)
    Wszystkim, które wcześniej tu były również takich życzę ;D

Helen, myszaaa, Kawokado lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Abra Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A ma juz ktoras zalozona karte ciazy?

Ja już mam kartę ciąży - miałam wizytę 6t1d i jeszcze przed USG, na którym zobaczyłam <3 gin powiedział, że mi założy i tak też się stało.

Morwa - mam tego samego dnia kolejną wizytę tj. 16.11 - cała wieczność jeszcze...

A wczoraj byłam na badaniach, które mi gin zlecił. W pt po południu dopiero wyniki, bo przy mojej gr krwi 90 Rh +) tyle to trwa - tak powiedziała laborantka. Aż się zdziwiłam, ze gr krwi ma znaczenie w kontekście prędkości wykonywania badań i uzyskiwania wyników 2wow2.gif

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 gratuluję serduszka :)

mia6 lubi tę wiadomość

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie dziewczyny jakieś przeczucia takie wewnętrzne co będzie?? czy chłopiec czy dziewczynka??

bo ja z darkiem miałam od początku, tzn. jak tylko się dowiedziałam mówię, chłopak będzie i całą ciążę to czułam gdzieś pod skórą a teraz nie wiem... czasami mówię trzymaj się dziewczyno jak mnie brzuch boli ale tak jakoś bez przekonania że to właśnie dziewczynka..

jak jest u was??

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    My staralismy się 9 miesiecy..a wystarczył miesiąc brania bromergonu na prolaktyne i już ;-) miałam też miesiąc przed zajściem w ciążę wycinanego guza z piersi ale watpie żeby miało to związek :-)

To tak jak u nas! Też 9miesiecy starań a po drodze wycinanie gruczolako-włókniaka z prawej piersi. Mam jeszcze dwa w drugiej ale lekarz ma nadzieję, że same się wchłoną w trakcie ciąży albo karmienia

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pijecie kawę w ciąży?
    Jak przed ciążą ją uwielbiałam tak teraz mam do niej obrzydzenie, dziś wypiłam kilka łyków i jak czuję jej posmak w ustach to mnie aż skręca od mdłości :/ Ale żeby sie tego pozbyć to wzięłam gumę miętową i od razu czuję się lepiej

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję że będzie dziewczynka :D

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na chłopca, nasze marzenie ot co :D
    No ale tak na poważnie to ucieszę się nawet z bliźniaków albo z córeczki :) Mi to obojętne, ważne aby było zdrowe a reszta to tylko formalność

• Sue87 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!

Czytuje Was od jakiegoś czasu :)
    Jeszcze się nie wypowiadałam, bo dziś dopiero pierwsza wizyta i nie chce zapeszać. Teoretycznie 6 tydzień ciąży.. ale dziś się okażę. Będę wdzięczna za kciukasy :)
    P.s- 5 miesięcy starań.
    A teraz strach!!! :)

Helen, Helenucha Klucha, Kourtney, Agatka86, Magdzialena, aneczka2015, Okruszkowycud, xpaulinax, mia6, malacytrynka, redmann lubią tę wiadomość

ckaicsqvntdeeclt.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue87 wrote:
    Hej wszystkim!

Czytuje Was od jakiegoś czasu :)
    Jeszcze się nie wypowiadałam, bo dziś dopiero pierwsza wizyta i nie chce zapeszać. Teoretycznie 6 tydzień ciąży.. ale dziś się okażę. Będę wdzięczna za kciukasy :)
    P.s- 5 miesięcy starań.
    A teraz strach!!! :)
    trzymam kciuki kochana za Ciebie wiem co przezywasz ja wczoraj tez przezywalam strasznie ;( Bedzie dobrze wierze w to...

• nataliad Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tutaj nowa ;)

Moja sytuacja:
    ostatnia miesiączka 23 sierpień
    pod koniec września testy negatywne,
    29 wrzesień wizyta u ginekologa, brak ciąży, gynoxin globulka jednorazowo
    6 październik wizyta u ginekologa, brak ciąży (!) luteina przez tydzień 2 razy dziennie, po odstawieniu w ciągu 7-10 dni powinna przyjść miesiączka + Fluomizin 6szt dopochowowo
    23 październik, nadal brak miesiączki, test ciążowy pozytywny. Pojechałam do innego lekarza. Wg daty miesiączki 9 tydzień, wg usg (0,57mm) 5 tydzień.

Data porodu wg miesiączki 29 maj 2016, data porodu wg wielkości pęcherzyka na usg 28 czerwiec 2016 (moje urodziny :))

Doktor kazał się zgłosić po 15 listopada, wtedy będzie robił wszystkie dokładniejsze badania, powiedziałam mu oczywiście o tych lekach dopochwowych które brałam już jakby nie patrzeć w ciąży. Powiedział że będzie dobrze, jednak mam jakieś obawy. Dwa razy też spożywałam alkohol w małych ilościach.

Ogolnie jestem trochę wsciekła na pierwszego lekarza, ponieważ cały czas kategorycznie się upierał że to nie będzie ciąża i faszerował mnie tymi lekami.

Proszę o Wasze opinie i pozdrawiam :)

Kourtney, redmann lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad, musiała ci się mocno owulacja przesunąć, ze babelek taki mały. Prowadziłas moze wykres? teraz na bank bedziesz miala wg usg wszystkie terminy podawane. Zawsze mialas takie długie cykle?
    jesli te leki były podawane jeszcze przed zagniezdzeniem, to wydaje mi sie ze spokojnie, nie powinnas sie marwtic..alkoholem tez nie...nie jedna nie wie na poczatku o ciązy.Jestesmy tak skonstruowani, ze wtedy zarodek jest chroniony, skoro sie rozwija to najwazniejsze. A 0,57mm to wielkosc bąbelka czy pęcherzyka?

feegu6l.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ