X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro ktora wizytuje?
    Dzisiaj byl pozytywny dzien :)

bloodflower lubi tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wiedzialam ze bedzie wszystko dobrze. Gratulacje :) to teraz tylko czekanie do kolejnej wizyty
    jej nie masz pojecia jak sie bałam :)
    ale lekarz powiedzial ze Beta ładnie w normie rosnie .
    Ale ten śluz mnie zmartwił miał ktos tak na poczatku ?

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Kamenka gratulacje!!!!!!!!!! :))))))))))))

dziekuje moja kochana :** uff :)

bloodflower lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro o 15.30

Kourtney, Okruszkowycud lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka bardzo się ciesze ze jest ok ! A tym sluzem się nie zaręczaj, skoro lekarz nie widzi powodu do paniki to na pewno nie może być źle. Dobrze ze dostałaś ten duphaston, będzie dobrze ! :)

Kamenka lubi tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja mam wizytę jutro o 15.30
    O to będę tez zaciskac kciuki za wizytę :)

Quatriona lubi tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka bardzo sie ciesze, ze takie wieści przyniosłas. Bierz ładnie duphaston i będzie dobrze.

• Helen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    witam :)
    juz w domku wizyta sie wydluzyla ponieważ było bardzo duzo kobietek u niego on zwykle ma duzo ale to nie ważne..

Ważne jest to iż mam pecherzyk tam gdzie powinien byc i jakies ciało żółte bardzo malenkie bardzo wczesna ciaza mowi gdzies 4tydz i 3,4dni

Dał mi tez Duphaston 2x dziennie ponieważ mam jakis brazowy śluz ktorego nie powinno byc
    Ale kazał sie tym nie przejjmowac ponieważ czasem jak macica rośnie to jakies naczynka pękaja i tak sie robi na poczatku i powinno zniknac po leku.
    Wiec dziewcyznki mam Niunie na swoim miejscu :) Uf
    teraz tylko 10 listopada wizyta zobaczyc czy juz tez zarodek bedzie widoczny :)
    to wspaniale, teraz tylko czekać na serduszko :) <3
    super, ze dostałas dupka, to zawsze jakaś ochrona dodatkowa :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    jej nie masz pojecia jak sie bałam :)
    ale lekarz powiedzial ze Beta ładnie w normie rosnie .
    Ale ten śluz mnie zmartwił miał ktos tak na poczatku ?
    tez miałam plamienia, byłam 2x na sorze, wszystko zaniknęło, dzidzia się rozwija, wiec bądź dobrej myśli. Tak jak mówił lekarz, jakies naczynko pęka od czasu do czasu i tak się dzieje tylko na początku. Niebezpieczna jest tylko czerwona krew, i musi jej być dużo, więc głowa do góry i się już nie stresuj :)

Laski a możemy jeść grzyby? bo zrobiłam taki pyszny sos i kurczę nie wiem czy mogę sobie pozwolić, grzyby wszystkie gąbczaste, nie wiem jak się dokładnie nazywają, ale na pewno nie trujaki ;)

feegu6l.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wydaje mi sie ze nie ma przeciwskazan

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś kiedyś czytałam i właśnie mam wątpliwości :/ :( a grzybki pachną sobie w kuchni

feegu6l.png
  • Kawa z mlekiem Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też byłam dzisiaj na wizycie i na usg. Wszystko ok, żółwik ma już 1,65 cm i bijące serduszko. Następna wizyta 24.11-usg prenatalne.
    Kourtney możesz mi dopisać że ja jestem z Warszawy, możne jest tu ktoś z kim na porodówce się spotkam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:40

Agatka86, krysiak, Kourtney, Kamenka, Magdzialena, Helenucha Klucha, redmann, Okruszkowycud lubią tę wiadomość

Aniołek 02.02.2015 [*]
    f2w3rjjgj889rrf4.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam, można :D czekam na męża i będziemy pałaszować :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:
    Cześć dziewczyny, ja też byłam dzisiaj na wizycie i na usg. Wszystko ok, żółwik ma już 1,65 cm i bijące serduszko. Następna wizyta 24.11-usg prenatalne.
    Gratulacje <3

Kawa z mlekiem lubi tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Kamenka bardzo się ciesze ze jest ok ! A tym sluzem się nie zaręczaj, skoro lekarz nie widzi powodu do paniki to na pewno nie może być źle. Dobrze ze dostałaś ten duphaston, będzie dobrze ! :)

Mam nadzieje ze to nic szkodliwego i Duphaston pomoze :)

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    tez miałam plamienia, byłam 2x na sorze, wszystko zaniknęło, dzidzia się rozwija, wiec bądź dobrej myśli. Tak jak mówił lekarz, jakies naczynko pęka od czasu do czasu i tak się dzieje tylko na początku. Niebezpieczna jest tylko czerwona krew, i musi jej być dużo, więc głowa do góry i się już nie stresuj :)

Laski a możemy jeść grzyby? bo zrobiłam taki pyszny sos i kurczę nie wiem czy mogę sobie pozwolić, grzyby wszystkie gąbczaste, nie wiem jak się dokładnie nazywają, ale na pewno nie trujaki ;)

Helen mam nadzieje no ja tych plamien nie widze na wkładce on je widział przy badaniu jak tam wsadził Palec wiec ja ich nie widze .
    Mam nadzieje że miną i Duphaston pomoże tak sie ciesze ze pecherzyk 9mm jest i widac jakies ciałko żółte malenkie.
    no ale wedlug usg ciaza wcześniejsza

• wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wiktorzna patola...to w uk aborcja jest legalna?
    tak oczywiście. tutaj kiedy masz pierwsza wizyte, polozna pyta czy chcesz utrzymać dzieko czy nie. to standard. do 9 tyg wystarczy wziasc tabletki a później zabieg szpitalu. i tak jak mowie tutaj aborcji dokonuje się do 24 tyg.

• olekfasolek Debiutantka

Wysłany: 27 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powód do zmartwień, raczej do radości :) jak pracuje w aptece ok 8 lat, w życiu tylu testów ciążowych nie sprzedałam co w tym roku :):):) fasolinka za fasolinką:)

Kourtney, Kamenka, redmann, Okruszkowycud, wisnia11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorzna wrote:
    tak oczywiście. tutaj kiedy masz pierwsza wizyte, polozna pyta czy chcesz utrzymać dzieko czy nie. to standard. do 9 tyg wystarczy wziasc tabletki a później zabieg szpitalu. i tak jak mowie tutaj aborcji dokonuje się do 24 tyg.
    Brak slow :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olekfasolek wrote:
    powód do zmartwień, raczej do radości :) jak pracuje w aptece ok 8 lat, w życiu tylu testów ciążowych nie sprzedałam co w tym roku :):):) fasolinka za fasolinką:)
    To zapowiada sie duzy przyrost w przyszlym roku :D

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ