Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysylwiak wrote:Nie umiem pić wody... to powoduje jeszcze większe mdłości.. piję soki, jogurty...
ale nie wiem czy to dobrze... sok pomarańczowy mogłabym pić ciągle byleby był kwaśny..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:02
-
nick nieaktualnyPati_89 wrote:Mi mąż zrobił zapasy soku pomarańczowego bo wypijam go hektolitrami a taki ze świeżych pomarańczy to niebo w gębie ciekawe czy nam wyjdzie ta sama płeć może to ona dyktuje te smaki
Też uwielbiam soki ze świeżych owoców, na dzień dzisiejszy wchodzą w grę tylko pomarańcze, banany i jabłka -
nick nieaktualnyKourtney sprawdzałam przed chwilą listę i chyba ci się rok pomylił
kirys - TP. 28.06.2015 woj.małopolskie
kamenka - TP. 28.06.2015 Rybnik
Magdzialena - TP. 28.06.2015 ok.Mrągowa
Bomblica - TP. 30.06.2015 ok.Bielska-Białej
ruda69742 - TP. 30.06.2015 Niemcy
angella908 - TP. 1.07.2015 -
Hej Dziewuszki!
Poczytuje was od czasu do czasu i postanowiłam dołączyć do czerwcowych mamusiek Przekonały mnie pomarańcze!!! JA WYPIJAM CODZIENNIE 2LITY SOKU POMARAŃCZOWEGO!! Nie wyobrażam sobie życia bez tego soku!!
Według Belly jestem w 9 tygodniu, według wczorajszego USG mój maluszek ma 8tyg5d i ma aż całe 2,1cm haha
Jestem z okolic Gorzowa Wlkp. i termin porodu mam na 5 czerwcaOkruszkowycud, Kourtney, aneczka2015, xpaulinax, Helen, Helenucha Klucha, madziak2202, Morwa, redmann, krysiak, wisnia11 lubią tę wiadomość
Pati -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatrycjusz wrote:Hej Dziewuszki!
Poczytuje was od czasu do czasu i postanowiłam dołączyć do czerwcowych mamusiek Przekonały mnie pomarańcze!!! JA WYPIJAM CODZIENNIE 2LITY SOKU POMARAŃCZOWEGO!! Nie wyobrażam sobie życia bez tego soku!!
Według Belly jestem w 9 tygodniu, według wczorajszego USG mój maluszek ma 8tyg5d i ma aż całe 2,1cm haha
Jestem z okolic Gorzowa Wlkp. i termin porodu mam na 5 czerwca
Milo nam
Dzisiaj mamy chyba rekordowy dzien tyle nowych osob dolaczylo do nas
Patrycjusz, olekfasolek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOkruszkowycud wrote:Kourtney sprawdzałam przed chwilą listę i chyba ci się rok pomylił
kirys - TP. 28.06.2015 woj.małopolskie
kamenka - TP. 28.06.2015 Rybnik
Magdzialena - TP. 28.06.2015 ok.Mrągowa
Bomblica - TP. 30.06.2015 ok.Bielska-Białej
ruda69742 - TP. 30.06.2015 Niemcy
angella908 - TP. 1.07.2015
PoprawieOkruszkowycud, olekfasolek lubią tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Mi mąż zrobił zapasy soku pomarańczowego bo wypijam go hektolitrami a taki ze świeżych pomarańczy to niebo w gębie ciekawe czy nam wyjdzie ta sama płeć może to ona dyktuje te smaki
Też sie zastanawiałam nie raz, czy to ma znaczenie co do płciPati -
nick nieaktualny
-
Patrycjusz wrote:Hej Dziewuszki!
Jestem z okolic Gorzowa Wlkp. i termin porodu mam na 5 czerwca
Hejka a ja mam na 6 czerwcaKourtney, Patrycjusz, redmann lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
sylwiak wrote:Nie umiem pić wody... to powoduje jeszcze większe mdłości.. piję soki, jogurty...
ale nie wiem czy to dobrze... sok pomarańczowy mogłabym pić ciągle byleby był kwaśny..
w ogóle łapie mnie znów jakaś paranoja mam wrażenie jakbym okres miała dostać za chwilkę...
eh chcę już tą wizytę u lekarza bo zwariuje ;(
Dziewczyny, w soku pomarańczowym jest kwas foliowy, więc pijcie go na zdrowie!Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aneczka2015 wrote:Hejka a ja mam na 6 czerwca
Ja do wczoraj w to nie wierzyłam (co chwile jestem w strachu bo pojawiają mi sie małe plamienia ale wczoraj lekarz mi wytłumaczył od czego moga byc i mnie uspokoił),ale po usg zobaczyłam takiego małego dziubaska i juz wierze hihi.Helen, Helenucha Klucha, xpaulinax, redmann lubią tę wiadomość
Pati -
sylwiak wrote:Nie umiem pić wody... to powoduje jeszcze większe mdłości.. piję soki, jogurty...
w ogóle łapie mnie znów jakaś paranoja mam wrażenie jakbym okres miała dostać za chwilkę...
eh chcę już tą wizytę u lekarza bo zwariuje ;(
JAK Lubisz kwasne to do wody wciskaj cytrynę, soki i jogurty to sam cukier, puste kalorie,i jest to niezdrowe, a witaminy to są w sokach, które sama wyciśniesz, lub kupisz świeżo wyciskane, reszta to badziew... swiezo wyciskane są na lodówkach, z soków zagęszczonych nie polecam tykać.
Ale miałam sen masakra...ze dziecko urodziło się z 4ma oczkami, jażycie? ja się pytam lekarza czy da sie coś z tym zrobić, a on na to zrzucić do windy, aż się wybudziłam a spałam jak suseł 2godziny, a we snie trafiłam znowu na lekarza-idiotę.
ps.jutro zrobię fotę mojego bąbelka i wrzucę na forum -
nick nieaktualny
-
moja ciaza nie idzie tak dobrze jak bym sobie zyczyla. sprawdziłam progresteron normy były od 12-90 lekarz powiedział ze powinnam miec więcej jak 20, niestety okazało się ze mam 10,75 bardzo mało. mieszkam w angli i tu podanie proresteronu na podtrzymanie ciąży jest NIELEGALNE. ja chodze do lekarza prywatnie,poprostu tutaj nie wolno potrzymać ciąży jeżeli nie jest sama na tyle silna.przepisala mi progresteron,a w aptece nie wolno mi się przyznać ze jestem w ciąży.
na dodatek wczoraj dostałam bardzo silnego krwawienia,tak nagle poczułam jak bym zrobila siku ale to była krew ze skrzepami wiec od dzisiaj mam zwonienie learskie możliwe ze do końca ciąży. -
Witajcie nowe mamusie
Mi oprócz tego soku non stop sie chce mojego sosu czosnkowego mieszam jogurt z majonezem pół na pół do tego sol pieprz mnóstwo czosnku i ewentualnie zioła prowansalskie. Uwielbiam go z wszystkim nawet do zwykłej sałatki i tak go non stop wcinam -
wiktorzna wrote:moja ciaza nie idzie tak dobrze jak bym sobie zyczyla. sprawdziłam progresteron normy były od 12-90 lekarz powiedział ze powinnam miec więcej jak 20, niestety okazało się ze mam 10,75 bardzo mało. mieszkam w angli i tu podanie proresteronu na podtrzymanie ciąży jest NIELEGALNE. ja chodze do lekarza prywatnie,poprostu tutaj nie wolno potrzymać ciąży jeżeli nie jest sama na tyle silna.przepisala mi progresteron,a w aptece nie wolno mi się przyznać ze jestem w ciąży.
na dodatek wczoraj dostałam bardzo silnego krwawienia,tak nagle poczułam jak bym zrobila siku ale to była krew ze skrzepami wiec od dzisiaj mam zwonienie learskie możliwe ze do końca ciąży.redmann lubi tę wiadomość