X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Nie umiem pić wody... to powoduje jeszcze większe mdłości.. piję soki, jogurty...
    ale nie wiem czy to dobrze... sok pomarańczowy mogłabym pić ciągle byleby był kwaśny..
    Tez tak miałam. Sok pomarańczowy jeszcze jakis tydzień temu piłam litrami. A teraz patrzec a nawet myślec o nim nie mogę. Na czysta wodę reaguje tak samo. I jeszcze herbatę i kawę. Co tu pic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mi mąż zrobił zapasy soku pomarańczowego bo wypijam go hektolitrami a taki ze świeżych pomarańczy to niebo w gębie :) ciekawe czy nam wyjdzie ta sama płeć może to ona dyktuje te smaki :)

Też uwielbiam soki ze świeżych owoców, na dzień dzisiejszy wchodzą w grę tylko pomarańcze, banany i jabłka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney sprawdzałam przed chwilą listę i chyba ci się rok pomylił :D

kirys - TP. 28.06.2015 woj.małopolskie
    kamenka - TP. 28.06.2015 Rybnik
    Magdzialena - TP. 28.06.2015 ok.Mrągowa
    Bomblica - TP. 30.06.2015 ok.Bielska-Białej
    ruda69742 - TP. 30.06.2015 Niemcy
    angella908 - TP. 1.07.2015

• Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki!

Poczytuje was od czasu do czasu i postanowiłam dołączyć do czerwcowych mamusiek ;) Przekonały mnie pomarańcze!!! JA WYPIJAM CODZIENNIE 2LITY SOKU POMARAŃCZOWEGO!! Nie wyobrażam sobie życia bez tego soku!!
    Według Belly jestem w 9 tygodniu, według wczorajszego USG mój maluszek ma 8tyg5d i ma aż całe 2,1cm haha ;)
    Jestem z okolic Gorzowa Wlkp. i termin porodu mam na 5 czerwca :)

Okruszkowycud, Kourtney, aneczka2015, xpaulinax, Helen, Helenucha Klucha, madziak2202, Morwa, redmann, krysiak, wisnia11 lubią tę wiadomość

Pati
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz witaj :)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    Hej Dziewuszki!

Poczytuje was od czasu do czasu i postanowiłam dołączyć do czerwcowych mamusiek ;) Przekonały mnie pomarańcze!!! JA WYPIJAM CODZIENNIE 2LITY SOKU POMARAŃCZOWEGO!! Nie wyobrażam sobie życia bez tego soku!!
    Według Belly jestem w 9 tygodniu, według wczorajszego USG mój maluszek ma 8tyg5d i ma aż całe 2,1cm haha ;)

Milo nam :)

Dzisiaj mamy chyba rekordowy dzien tyle nowych osob dolaczylo do nas :D

Patrycjusz, olekfasolek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszkowycud wrote:
    Kourtney sprawdzałam przed chwilą listę i chyba ci się rok pomylił :D

kirys - TP. 28.06.2015 woj.małopolskie
    kamenka - TP. 28.06.2015 Rybnik
    Magdzialena - TP. 28.06.2015 ok.Mrągowa
    Bomblica - TP. 30.06.2015 ok.Bielska-Białej
    ruda69742 - TP. 30.06.2015 Niemcy
    angella908 - TP. 1.07.2015
    Kurczee faktycznie. Hahaha
    Poprawie :P

Okruszkowycud, olekfasolek lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mi mąż zrobił zapasy soku pomarańczowego bo wypijam go hektolitrami a taki ze świeżych pomarańczy to niebo w gębie :) ciekawe czy nam wyjdzie ta sama płeć może to ona dyktuje te smaki :)

Też sie zastanawiałam nie raz, czy to ma znaczenie co do płci :)

Pati
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kurczee faktycznie. Hahaha
    Poprawie :P

Też się uśmiałam jak to zobaczyłam :D
    Ale nic się nie stało, każdemu zdarzają się pomyłki :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    Hej Dziewuszki!

Hejka a ja mam na 6 czerwca :)

Kourtney, Patrycjusz, redmann lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Nie umiem pić wody... to powoduje jeszcze większe mdłości.. piję soki, jogurty...
    ale nie wiem czy to dobrze... sok pomarańczowy mogłabym pić ciągle byleby był kwaśny..

w ogóle łapie mnie znów jakaś paranoja :( mam wrażenie jakbym okres miała dostać za chwilkę...

eh chcę już tą wizytę u lekarza bo zwariuje ;(

Dziewczyny, w soku pomarańczowym jest kwas foliowy, więc pijcie go na zdrowie! :)

Kourtney lubi tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciagnie na slodkie. Dzisiejsza zachcianka cos z ciasta francuskiego i musialam kupic koperte ...pychotka <3

Wysłany: 27 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Hejka a ja mam na 6 czerwca :)
    Super!! Tak w ogóle to GRATULACJE dla wszystkich mamusiek ;)
    Ja do wczoraj w to nie wierzyłam (co chwile jestem w strachu bo pojawiają mi sie małe plamienia ale wczoraj lekarz mi wytłumaczył od czego moga byc i mnie uspokoił),ale po usg zobaczyłam takiego małego dziubaska i juz wierze hihi.

Helen, Helenucha Klucha, xpaulinax, redmann lubią tę wiadomość

Pati
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:

w ogóle łapie mnie znów jakaś paranoja :( mam wrażenie jakbym okres miała dostać za chwilkę...

eh chcę już tą wizytę u lekarza bo zwariuje ;(
    okres to ty dostaniesz ale za jakies 9miesiecy :P

JAK Lubisz kwasne to do wody wciskaj cytrynę, soki i jogurty to sam cukier, puste kalorie,i jest to niezdrowe, a witaminy to są w sokach, które sama wyciśniesz, lub kupisz świeżo wyciskane, reszta to badziew... swiezo wyciskane są na lodówkach, z soków zagęszczonych nie polecam tykać.

Ale miałam sen masakra...ze dziecko urodziło się z 4ma oczkami, jażycie?:P ja się pytam lekarza czy da sie coś z tym zrobić, a on na to zrzucić do windy, aż się wybudziłam a spałam jak suseł 2godziny, a we snie trafiłam znowu na lekarza-idiotę.

ps.jutro zrobię fotę mojego bąbelka :) i wrzucę na forum :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam tu niecierpliwie na wiadomosc od Kamenki

Kamenka lubi tę wiadomość

• wiktorzna Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ciaza nie idzie tak dobrze jak bym sobie zyczyla. sprawdziłam progresteron normy były od 12-90 lekarz powiedział ze powinnam miec więcej jak 20, niestety okazało się ze mam 10,75 bardzo mało. mieszkam w angli i tu podanie proresteronu na podtrzymanie ciąży jest NIELEGALNE. ja chodze do lekarza prywatnie,poprostu tutaj nie wolno potrzymać ciąży jeżeli nie jest sama na tyle silna.przepisala mi progresteron,a w aptece nie wolno mi się przyznać ze jestem w ciąży.
    na dodatek wczoraj dostałam bardzo silnego krwawienia,tak nagle poczułam jak bym zrobila siku ale to była krew ze skrzepami wiec od dzisiaj mam zwonienie learskie możliwe ze do końca ciąży.

• madziak2202 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:

:) to tak jak ja :) ciekawe czy się kiedyś spotkałyśmy :P

dqpri09kir2ck4nc.png

Wysłany: 27 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    :) to tak jak ja :) ciekawe czy się kiedyś spotkałyśmy :P
    Ooo widzisz!!! Chciałam napisać prywatna wiadomosc do ciebie ale nie wiem jak. Można tutaj wysyłać prywatne wiadmości?

Pati
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamusie :)
    Mi oprócz tego soku non stop sie chce mojego sosu czosnkowego :) mieszam jogurt z majonezem pół na pół do tego sol pieprz mnóstwo czosnku i ewentualnie zioła prowansalskie. Uwielbiam go z wszystkim nawet do zwykłej sałatki i tak go non stop wcinam :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorzna wrote:
    moja ciaza nie idzie tak dobrze jak bym sobie zyczyla. sprawdziłam progresteron normy były od 12-90 lekarz powiedział ze powinnam miec więcej jak 20, niestety okazało się ze mam 10,75 bardzo mało. mieszkam w angli i tu podanie proresteronu na podtrzymanie ciąży jest NIELEGALNE. ja chodze do lekarza prywatnie,poprostu tutaj nie wolno potrzymać ciąży jeżeli nie jest sama na tyle silna.przepisala mi progresteron,a w aptece nie wolno mi się przyznać ze jestem w ciąży.
    na dodatek wczoraj dostałam bardzo silnego krwawienia,tak nagle poczułam jak bym zrobila siku ale to była krew ze skrzepami wiec od dzisiaj mam zwonienie learskie możliwe ze do końca ciąży.
    :( jak ci nie sprzedadzą w aptece, to podaj swój adres, wyślę Ci z Polski poleconym!!mam zapas luteiny

redmann lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ