Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
wiktorzna wrote:moja ciaza nie idzie tak dobrze jak bym sobie zyczyla. sprawdziłam progresteron normy były od 12-90 lekarz powiedział ze powinnam miec więcej jak 20, niestety okazało się ze mam 10,75 bardzo mało. mieszkam w angli i tu podanie proresteronu na podtrzymanie ciąży jest NIELEGALNE. ja chodze do lekarza prywatnie,poprostu tutaj nie wolno potrzymać ciąży jeżeli nie jest sama na tyle silna.przepisala mi progresteron,a w aptece nie wolno mi się przyznać ze jestem w ciąży.
na dodatek wczoraj dostałam bardzo silnego krwawienia,tak nagle poczułam jak bym zrobila siku ale to była krew ze skrzepami wiec od dzisiaj mam zwonienie learskie możliwe ze do końca ciąży.
straszne, że nie podtrzymują zagrożonej ciąży! czym to jest motywowane? Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy!
Mały Ryś -
Wiktorzna, przykro mi. Możesz kupić w aptece progesteron bez przyznawania się do ciąży? Zrób tak! Jesteś pewna, że nie ma żadnego innego sposobu na podtrzymanie ciąży?
Na pewno wszystko będzie dobrze, nie martw się na zapas, odpoczywaj, wyleguj się i nie przemęczaj. Trzymam kciuki, na pewno wszystko się ułoży!
Patrycjusz, wejdź w "Wiadomości" (na samej górze strony) i tam będziesz miała niebieski przycisk "Utwórz"
Ja, dziewczyny, nie mam terminu na czerwiec, tak tylko Was podczytuję i nie mogę się powstrzymać od wtrącenia swoich kilku groszy ;p A podczytuję Was, ponieważ interesuję się psychologią kobiet w ciąży i dzieci. Robię to hobbistycznie + dla przygotowania na studia, jednak nie prowadzę żadnych oficjalnych badań. Robię to już od kilku lat, wiem co nieco o ciążach, kiedyś chciałam być ginekologiem ;p W każdym razie, bez Waszej zgody nie będę Was tutaj studiować, jeśli jednak któraś chciałaby mi pomóc, to proszę o wiadomość. Więcej napisałam w pamiętniku (mój nick -> liczba wpisów do pamiętnika).Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:01
Helenucha Klucha, olekfasolek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie ja dzis późno sie witam ale jestem. Gratuluje pozytywnych wieści. Co do ponaranczy to tak mnue do nich ciągnie mize mi witaminy c brakuje. A po za tym jest mi okropnie niedobrze... Nawet po moich ukochanych plackach ziemniaczanych...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no w końcu..! w końcu usiadł i porozmawiał ze mną na temat imion do tej pory unikał tematu
mamy 3 propozycje dla dziewczynki (Aurelia, Klaudia, Emilia) sukces dla chłopca będziemy wybierać przy następnym podejściu, R ma na dzisiaj dośćKourtney, Helenucha Klucha, Patrycjusz lubią tę wiadomość
-
witam
juz w domku wizyta sie wydluzyla ponieważ było bardzo duzo kobietek u niego on zwykle ma duzo ale to nie ważne..
Ważne jest to iż mam pecherzyk tam gdzie powinien byc i jakies ciało żółte bardzo malenkie bardzo wczesna ciaza mowi gdzies 4tydz i 3,4dni
Dał mi tez Duphaston 2x dziennie ponieważ mam jakis brazowy śluz ktorego nie powinno byc
Ale kazał sie tym nie przejjmowac ponieważ czasem jak macica rośnie to jakies naczynka pękaja i tak sie robi na poczatku i powinno zniknac po leku.
Wiec dziewcyznki mam Niunie na swoim miejscu Uf
teraz tylko 10 listopada wizyta zobaczyc czy juz tez zarodek bedzie widoczny
Kourtney, bloodflower, madziak2202, Magdzialena, krysiak, Helenucha Klucha, malacytrynka, HoniKa89, Okruszkowycud lubią tę wiadomość
-
Tlumacza sie tym ze to nalezy do selecji.ze mam probowac az nie urodze calkowicie naturalnie. Debile nie rozumieja ze z dzieckiem jest wszystko dobrze jest silne I chce zyc!! To zemna jest problem ja mam za malo progrestwronu. Lekarka mi wytlumaczyla ze mam isc do apteki powiedziec ze to na poprawe cyklu I wtedy bedzie dobrze. Ale rowniez powiedziala ze tylko tyle moze zrobic leki I odpoczynek. Jezeli cos wiecej sie bedzie dzialo.nie moze mi pomoc zadne zastrzyki.ani szpital.tu nie ma patologi ciazy. Nie wiem czy wiecie ale tutaj mozna dokonac aborcji do 24tyg ciazy. Czy ktos jest w stanie w to uwierzyc. Dziecko urodzone w 24 ma szanse przezyc.chory system
-
Kamenka, gratuluję! Świetne wieści, nie ma się co martwić
Wiktorzyna, to rzeczywiście chore... Pędź do tej apteki i w ogóle się nie zastanawiaj! Wszystko będzie dobrze, jeszcze się nam będziesz chwalić zdrowym dzidziusiemWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:58
Kamenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamenka wrote:witam
juz w domku wizyta sie wydluzyla ponieważ było bardzo duzo kobietek u niego on zwykle ma duzo ale to nie ważne..
Ważne jest to iż mam pecherzyk tam gdzie powinien byc i jakies ciało żółte bardzo malenkie bardzo wczesna ciaza mowi gdzies 4tydz i 3,4dni
Dał mi tez Duphaston 2x dziennie ponieważ mam jakis brazowy śluz ktorego nie powinno byc
Ale kazał sie tym nie przejjmowac ponieważ czasem jak macica rośnie to jakies naczynka pękaja i tak sie robi na poczatku i powinno zniknac po leku.
Wiec dziewcyznki mam Niunie na swoim miejscu Uf
teraz tylko 10 listopada wizyta zobaczyc czy juz tez zarodek bedzie widocznyKamenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
redmann wrote:Kamenka, gratuluję! Świetne wieści, nie ma się co martwić
Wiktorzyna, to rzeczywiście chore... Pędź do tej apteki i w ogóle się nie zastanawiaj! Wszystko będzie dobrze, jeszcze się nam będziesz chwalić zdrowym dzidziusiem
Aj martwi mnie tylko ten śluz ktory zauwazył w srodku nie widac go u mnie na bieliznie czy wkładce ale on go widział ... ale ogolnie jest pecherzyk
tam gdzie powinien byc i jest wszystko ok
Dziekuje Dziewczynki ze byliscie ze mna myslami !
wasze kciukole pomoglyyyyyyyyyyy!!! jestem Taka szczesliwa;)musi byc teraz dobrze
a tak dlugo bo było mase kobietek i sie przedluzyloKourtney, Bomblica lubią tę wiadomość