X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kawokado,

Widze, ze zajmujemy sie tym samym :) Moze u Ciebie inne dziewczyny maja bardziej racjonalne podejscie do rodziny?
    P.S Ciesze sie ze wszystko w porzadku :)

Ja robilam w poprzedniej ciazy 2D przez wiekszosc czasu a ok 6 miesiaca ciazy zrobilismy 3D w innym miejscu na pamiatke i tez zeby zobaczyc czy ta sama plec wyjdzie.

Teraz raczej bede miala 2D bo nie wiem czy nie musialabym do innego miasta jechac na 3D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:04

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Ach i jeszcze zdjęcie naszego malucha:

https://lh3.googleusercontent.com/-iCQ663kZR9k/VjDPtxnSFHI/AAAAAAAACRQ/UhVLPMvXwrU/s512-Ic42/IMAG2704.jpg

Super, cieszę się że u ciebie i maleństwa wszystko ok :)

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam dziewczyny, za niedlugo bedzie Mąż też mowil zeby nie panikowac... ja przed ciaza bralam 4 miesiace leki gdyz mialam z cytologii komorki nieokreslonego pochodzenia. Czasami tez mi wyplywal taki sluz, teraz biore luteine dopochwowo wiec moze znow to wszystko pracuje w srodku. musze byc cierpliwa do poniedzialku. buziaki

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado.. wiesz mną też wstrząsnęła ta wiadomość, myślałam o Annielove do wieczora, zestresowana... Mąż na mnie też był zły, że siedzę w tym internecie a potem jakieś stresy w domu... I chyba mam zamiar udać się do ginki jutro bądź pojutrze, to nie mój prowadzący, po prostu chcę się upewnić, że wszystko ok bo niepokój nie daje mi spokoju... Śliczne zdjęcie usg :)

Kawokado, redmann lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobię zwykłe 2D i dla dodatku 3D :)

Mam wyniki bety HCG
    22.10 - 340
    28.10 - 7320
    Przyrost w normie (176.2%)

Chyba jednak dzidzia rośnie <3

Kawokado, Magda34, Kourtney, Helenucha Klucha, mia6, Morwa, redmann lubią tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Hej Kawokado,

Widze, ze zajmujemy sie tym samym :) Moze u Ciebie inne dziewczyny maja bardziej racjonalne podejscie do rodziny?
    P.S Ciesze sie ze wszystko w porzadku :)

Ja robilam w poprzedniej ciazy 2D przez wiekszosc czasu a ok 6 miesiaca ciazy zrobilismy 3D w innym miejscu na pamiatke i tez zeby zobaczyc czy ta sama plec wyjdzie.

Teraz raczej bede miala 2D bo nie wiem czy nie musialabym do innego miasta jechac na 3D.

Ale u ciebie to chyba jakaś ambitniejsza dziedzina z tego co czytam :) ja zajmuję się antropologią kulturową i dopiero zaczęłam studia doktoranckie na UG :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Kawokado.. wiesz mną też wstrząsnęła ta wiadomość, myślałam o Annielove do wieczora, zestresowana... Mąż na mnie też był zły, że siedzę w tym internecie a potem jakieś stresy w domu... I chyba mam zamiar udać się do ginki jutro bądź pojutrze, to nie mój prowadzący, po prostu chcę się upewnić, że wszystko ok bo niepokój nie daje mi spokoju... Śliczne zdjęcie usg :)

Bardzo słusznie, że masz taki plan, ja zdaję sobie sprawę z tego, ze spanikowałam, ale ta wizyta naprawdę bardzo mnie uspokoiła, a spokój w ciąży jest bezcenny ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• dais Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Ale u ciebie to chyba jakaś ambitniejsza dziedzina z tego co czytam :) ja zajmuję się antropologią kulturową i dopiero zaczęłam studia doktoranckie na UG :)

Moze, robie tez w Szwecji, wiekszosc ludzi z roznych krajow. Moze to tez ma wplyw, ja robie w biologi molekularnej, jestem w polowie (chociaz przez ciaze sie przesunie). A moze po prostu masz madrzejszych ludzi, ktorzy nie wierza uparcie w statystyki :)

Stres jest najgorszy, a potem czlowiek sie stresuje i nakreca i jest jeszcze gorzej. Mam nadzieje, ze wszystko sie u was unormuje i odpoczynek pomoze. Ja tez sie ostatnio stresowalam, bo w poprzedniej ciazy jakos nie myslalam o mozliwosci poronienia, nikt z moich znajomych nie mial takich problemow i myslalam ze poronienia sa rzadkie. A teraz duzo dziewczyn mialo z tym problem i dowiedzialam sie ze sa dosyc czeste w pierwszym trymestrze i zaczelam sie bac o dzidzie i dodatkowo ten lot w ciazy.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dowiedziałam się o Annielove, to też byłam szoku. Aż w nocy mi się śniło, że poroniłam;/

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Ja jak dowiedziałam się o Annielove, to też byłam szoku. Aż w nocy mi się śniło, że poroniłam;/
    czasem tez mam tak glupie sny ze sie boje :(

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki piękny dzidziuś! Niesamowite że w tak wczesnym etapie rozwoju wygląda już jak mały człowieczek :)

Kawokado lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zażywacie jakieś witaminy czy narazie tylko kwas foliowy?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• dais Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore jakis zestaw witamin ciazowych, w nim juz jest kwas foliowy. Ale nie pamietam jak to jest z DHA, pamietam ze bralam go wczesniej, ale nie wiem od ktorego miesiaca. Ktoras sie orientuje?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Zażywacie jakieś witaminy czy narazie tylko kwas foliowy?
    ja tylko kwas foliowy

Magda34 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też tylko kwas foliowy. Nie pamiętam własnie od kiedy się witaminy zaczyna łykać a samego kwasu foliowego juz nie

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeszło by mi pół dnia żeby Was nadrobić bo zaszalałyście dzisiaj :)

Nam udało się zajść w 16 cyklu :)

Przeczucia jako takiego nie mam już ale po tych kwaśnych pomarańczach sądzę że będzie chłopczyk :)

Dziś się mile zaskoczyłam w pracy :) wczoraj miałam wolne ale wpadłam powiedzieć wreszcie szefowi o moim stanie :) dziś ledwo weszłam a on już się pyta jak się czuję :) jakie mam plany w sprawie pracy urlopu macierzyńskiego itd. Jak zareagował mąż i rodzice itd. Potem przyjechała szefowa wyściskała mnie pogratulowała ja się popłakałam :) i też zaczęła wypytywać :) jeszcze teraz jestem w szoku bo spodziewałam sie burzy x piorunami :)

Kawokado, wisnia11, Helenucha Klucha, Abra, redmann lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam ochotę na pomidora... masakra

mnie dzisiaj cały dzień mdłości męczą takie delikatne ale uciążliwe. poza tym cały dzień latam w tą i z powrotem bo szef ma imieniny i co chwila ktoś do niego przychodzi a ja tylko z kawą, ciastem w jedną i w drugą z pustymi filiżankami... i tak cały dzień... ale jeszcze 15 min i do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:45

Kawokado, Kourtney, Magda34 lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    No właśnie ja też tylko kwas foliowy. Nie pamiętam własnie od kiedy się witaminy zaczyna łykać a samego kwasu foliowego juz nie
    mi gin powiedziała, że witaminy mam łykać od 12 tygodnia

Magda34 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę kwas foliowy i o d wczoraj przypisaną luteinę, pytałam dr o witaminy - powiedział mi, że dołączymy w drugim trymestrze :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Zeszło by mi pół dnia żeby Was nadrobić bo zaszalałyście dzisiaj :)

Nam udało się zajść w 16 cyklu :)

Przeczucia jako takiego nie mam już ale po tych kwaśnych pomarańczach sądzę że będzie chłopczyk :)

Dziś się mile zaskoczyłam w pracy :) wczoraj miałam wolne ale wpadłam powiedzieć wreszcie szefowi o moim stanie :) dziś ledwo weszłam a on już się pyta jak się czuję :) jakie mam plany w sprawie pracy urlopu macierzyńskiego itd. Jak zareagował mąż i rodzice itd. Potem przyjechała szefowa wyściskała mnie pogratulowała ja się popłakałam :) i też zaczęła wypytywać :) jeszcze teraz jestem w szoku bo spodziewałam sie burzy x piorunami :)
    czasem fajnie być miło zaskoczonym!:)

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ