X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, piękny zestaw. Już tak niedługo i będziesz mogła w nich wystąpić.

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney a jak z przodu wyglada ta sukienka? Jest gładka czy ma jakieś ozdoby?

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Krysiak :) Czy nie powinnam dziękować, żeby nie zapeszyć? ;)
    W pierwszej ciąży miałam termin na czerwiec 2014, ale nie zdążyłam się przywitać na forum, stąd moja liczba postów ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powracam z powrotem :)
    Jestem taka szczęśliwa, zszokowana, wczoraj cały dzień przepłakałam, nie mogłam uwierzyć w to co się dzieje naprawdę. A otóż wszystko wam opowiem, tak jak mówiłam zaczęłam plamić, pojechałam na IP, w macicy nic nie znaleźli, dali leki i kazali odpoczywać, później dostałam krwawienia pojechałam do mojego lekarza zbadał mnie i powiedział że trzeba jechać do szpitala na obserwacje, na IP widząc moje krwawienie z marszu stwierdzili ze to poronienie więc wzięli mnie na USG nic nie widać, ciąża obumarła... ale później zrobili jeszcze raz USG i oczom ukazał się drugi zarodek w jajowodzie (ciąża pozamaciczna) stwierdzili że pewnie po tym wszystkim drugi też nie przeżył. Ja już pełna nerwów i załamania godziłam się na wszystko. Zrobili operacje i kazali czekać. Za dwa dni zaczęłam odczuwać mdłości, ból piersi, zgaga, położna więc poprosiła lekarza, wziął mnie na USG a tam w macicy ukazał się mój mały skarb który skończył 9 tygodni 4 dni, dał sobie radę pomimo tej operacji, całego mojego cierpienia, a ja już ciąże spisałam na straty ;( do dziś dziękuje Bogu za ten cud - bo moja dzidzia jest prawdziwym cudem, jedynym i niezastąpionym <3

Przepraszam też i was, wiem że troszkę tu na stresowałam forum ale już jest ok i mam nadzieje że tak już będzie do końca :* :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 08:29

wisnia11, Pola7, krysiak, mmarzenak, Helenucha Klucha, Kourtney, Abra, DeLaCruz, Clara, Kamenka, kirys, MerlinMo, xpaulinax, fairy_tale, JennyXS, Magdzialena, Kawokado, Nelus, ruda69742, Morwa, redmann, Hania222, Magda34 lubią tę wiadomość

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov cudowne wieści :) Tak się cieszę że wszystko jednak w porządku!!! Silną masz dzidzię :) Ściskam mocno <3

Kourtney przepiękna suknia :) będziesz wyglądać jak księżniczka

AnnieLov, Kourtney lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado jest mi okropnie przykro i głupio że tak mój stres na ciebie podziałał :( No i cieszę się bardzo że twój maluszek jest cały i zdrowy - niech dalej tak pięknie rośnie :) :*

Kourtney matko boska ! co za cudo a nie suknia będziesz w niej wyglądała jak księżniczka :)

witam również nowe mamusie, jest nas coraz to więcej

gratuluję pozytywnych wieści i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :)

Ja czekam na zdjęcia z roczku, będę miała je w piątek więc obiecuję się tu pochwalić :D

Kourtney lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Jestem taka szczęśliwa, zszokowana, wczoraj cały dzień przepłakałam, nie mogłam uwierzyć w to co się dzieje naprawdę. A otóż wszystko wam opowiem, tak jak mówiłam zaczęłam plamić, pojechałam na IP, w macicy nic nie znaleźli, dali leki i kazali odpoczywać, później dostałam krwawienia pojechałam do mojego lekarza on zbadał i powiedział że trzeba jechać do szpitala aby dać leki i obserwować, na IP widząc moje krwawienie z marszu stwierdzili ze to poronienie więc wzięli mnie na USG nic nie widać, ciąża obumarła... ale później zrobili jeszcze raz USG i oczom ukazał się drugi zarodek w jajowodzie (ciąża pozamaciczna) stwierdzili że pewnie po tym wszystkim drugi też nie przeżył. Ja już pełna nerwów i załamania godziłam się na wszystko. Zrobili operacje i kazali czekać. Za dwa dni zaczęłam odczuwać mdłości, ból piersi, zgaga, położna więc poprosiła lekarza, wziął mnie na USG a tam w macicy ukazał się mój mały skarb który skończył 9 tygodni 4 dni, dał sobie radę pomimo tej operacji, całego mojego cierpienia, a ja już ciąże spisałam na straty ;( do dziś dziękuje Bogu za ten cud - bo moja dzidzia jest prawdziwym cudem, jedynym i niezastąpionym <3

Przepraszam też i was, wiem że troszkę tu na stresowałam forum ale już jest ok i mam nadzieje że tak już będzie :* :)
    Ale się poryczałam :) Kochana to wspaniałe wiadomości :) Bóg nad Wami czuwa i zsyła cuda :) to będzie piękny dzień po takich wiadomościach :D

AnnieLov lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Mdlosci mnie znowu strasznie zmogly.
    Strasznie sie czuje :(

Ty to się biedna wykończysz

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a czy bolał Was żołądek, mnie od wczoraj tak napieprza, że boję się cokolwiek jeśc.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Dziewczynki a czy bolał Was żołądek, mnie od wczoraj tak napieprza, że boję się cokolwiek jeśc.
    Mi się jeszcze nie zdarzyło może zjadłaś coś nieświeżego. Herbatka miętowa mi zawsze pomaga :)

Pola7 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:

Mnie też coś nieraz zaboli, ale podobno też panuje straszna jelitówka więc nie wiem czy to też od tego czy po prostu dzidzia rośnie i wszystko tam się zmienia

Pola7 lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyskoczyła mi jakaś wysypka na dłoniach pomiędzy palcami swędzi że bym się tylko drapała. Smaruje czym się da a nic nie pomaga. Nie wiem czy to od płynu do naczyń czy mydła w sumie nic nie zmieniałam :(

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, idę zaparzyć miętę..

HoniKa89 lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Jestem taka szczęśliwa, zszokowana, wczoraj cały dzień przepłakałam, nie mogłam uwierzyć w to co się dzieje naprawdę. A otóż wszystko wam opowiem, tak jak mówiłam zaczęłam plamić, pojechałam na IP, w macicy nic nie znaleźli, dali leki i kazali odpoczywać, później dostałam krwawienia pojechałam do mojego lekarza zbadał mnie i powiedział że trzeba jechać do szpitala na obserwacje, na IP widząc moje krwawienie z marszu stwierdzili ze to poronienie więc wzięli mnie na USG nic nie widać, ciąża obumarła... ale później zrobili jeszcze raz USG i oczom ukazał się drugi zarodek w jajowodzie (ciąża pozamaciczna) stwierdzili że pewnie po tym wszystkim drugi też nie przeżył. Ja już pełna nerwów i załamania godziłam się na wszystko. Zrobili operacje i kazali czekać. Za dwa dni zaczęłam odczuwać mdłości, ból piersi, zgaga, położna więc poprosiła lekarza, wziął mnie na USG a tam w macicy ukazał się mój mały skarb który skończył 9 tygodni 4 dni, dał sobie radę pomimo tej operacji, całego mojego cierpienia, a ja już ciąże spisałam na straty ;( do dziś dziękuje Bogu za ten cud - bo moja dzidzia jest prawdziwym cudem, jedynym i niezastąpionym <3

Przepraszam też i was, wiem że troszkę tu na stresowałam forum ale już jest ok i mam nadzieje że tak już będzie do końca :* :)
    Jeny, AnnieLov, jak ja sie ciesze! A to Twoje Bobo to naprawde chce żyć, bardzo silne! Teraz to już musi być dobrze! Mam nadzieje, ze do czerwca będziesz mieć już spokój i żadnych akcji tego typu!

• eidth Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:

AnnieLov co za cudowną wiadomość z samego rana ! To cud naprawdę...teraz jak Ty i Twoja fasolka przetrwalście takie przygody i operację to przetrwanie wszystko ! Ściskam Was mocno :*

Mnie bolal żołądek że 2 razy później miałam biegunkę i przeszło.

Co do kawy to mnie w ogóle nie ciągnie do niej ale jak już mam ochotę to pije inke nawet bardziej mi smakuje niż zwykła :-) a już inka karmelowa to mmmm :-)

Teraz jem śniadanie - płatki z mlekiem :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov bardzo się ciesze i ściskam Was mocno!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę się za sprzątanie :) jakiegoś powera mam wreszcie bo juz zarastamy bałaganem :)
    Miłego dnia dziewczyny :-* trzymam kciuki za wizytujące ja jeszcze 5 dni :D
    <3

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Witajcie, witajcie!
    Jutro oficjalnie do Was dołączę, jeśli na USG wszystko dobrze pójdzie :) To moja trzecia ciąża, jutro o 12 okaże się, czy pierwsza szczęśliwa. Bardzo Was proszę o trzymanie kciuków, tak bardzo boję się kolejnej pozamacicznej... :( Fajne z Was kobitki, czytam Was od pierwszej strony, ale nie miałam odwagi się ujawnić. Z OM termin mam na 25 czerwca, dzisiaj przypada mi 5t4d.
    Miłego dnia! :)
    Witamy! Zatem trzymamy kciuki i czekamy tu na ciebie

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:

Prawdziwy cud! Niesamowita wiadomość :) bardzo się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło. Jesteś naprawdę silną kobietą i Twój dzidziuś poczuł tę siłę! Oby dalej było tylko z górki :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:

Nie moge w to uwierzyc :) cos niesamowitego!!!

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ