Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę mnie nie było, przepraszam Was bardzo, ale miałam niesamowite urwanie głowy Postaram się wpadać częściej, może spróbuję Was nadrobić, ale tyle się napisałyście... Wszystkim nowym mamusiom (wierzę, że takie są ) serdecznie gratuluję!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:03
-
Helen wrote:ja miałam 87,czyli środek normy. Ważne, że jesteś pod opieką, nie ma się co zamartwiać póki co. A jak z dietą?
Jakis czas temu slodzilam herbate 2,5 lyzeczki teraz nic.
Tylko ze cukier i sol jest praktycznie w większości produktów.
Teraz bede pod opieka do lekarza wiec powinno byc dobrze, ostatni raz bylam u lekarza kila lat temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 21:51
-
Kamila ;) wrote:Słodycze lubie, ale i tak bardzo ograniczylam.
Jakis czas temu slodzilam herbate 2,5 lyzeczki teraz nic.
Tylko ze cukier i sol jest praktycznie w większości produktów.
Teraz bede pod opieka do lekarza wiec powinno byc dobrze, ostatni raz bylam u lekarza kila lat temu.
sól i cukier jest w większości przetworzonych a o siebie warto dbać w ciąży, trzymam kciuki abyś się przekonała do zdrowych zamiennikówWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:01
-
Helen wrote:zamiast cukru polecam ksylitol, można się przestawić łatwiej, a zamiast słodyczy to suszone owoce, zurawina, imbir, ananasy..jest tego trochę
sól i cukier jest w większości przetworzonych a o siebie warto dbać w ciąży, trzymam kciuki abyś się przekonała do zdrowych zamienników
Aktualnie mam cukier brazowy ale rzadko uzywany bo oboje nie słodzimy napojow.
Słodkie napoje bardzo rzadko.
Z słodyczy jem tylko żelki i i rzadko czekoladę.
Oraz domowe ciasta
Moj maz zanim kupi jakikolwiek pordukt spożywczy patrzy na skład na początku robił to sam, teraz zauważyłam ze sama tak robie
W domu mam nawet specjalne filtry na zdrowsza wode, (5 filtrów) system odwróconej osmozy.
Wiec nie wiem skad ten cukier taki wysoki. Sprawdze go za 2 tygodnie
Helen lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na wizycie. Wszystko dobrze, fasolka ma 2 cm 27 mm, serduszko bije, 170:) Za 3 tygodnie mam isc na prenatalne, dostalam dzis skierowanie. Jak sie fotke wrzuca?
madziak2202, Paula222, Helenucha Klucha, redmann, krysiak, AnnieLov, Magdzialena, Abra, xpaulinax lubią tę wiadomość
Magda34
-
Kamila ;) wrote:Aktualnie mam cukier brazowy ale rzadko uzywany bo oboje nie słodzimy napojow.
Słodkie napoje bardzo rzadko.
Z słodyczy jem tylko żelki i i rzadko czekoladę.
Oraz domowe ciasta
Moj maz zanim kupi jakikolwiek pordukt spożywczy patrzy na skład na początku robił to sam, teraz zauważyłam ze sama tak robie
W domu mam nawet specjalne filtry na zdrowsza wode, (5 filtrów) system odwróconej osmozy.
Wiec nie wiem skad ten cukier taki wysoki. Sprawdze go za 2 tygodnie
-
Magda34 wrote:Byłam dziś na wizycie. Wszystko dobrze, fasolka ma 2 cm 27 mm, serduszko bije, 170:) Za 3 tygodnie mam isc na prenatalne, dostalam dzis skierowanie. Jak sie fotke wrzuca?
a prenatalne masz takie zwykłe czy te płatne?
dziewczyny własnie na jakie się zdecydowałyście?
my ustaliliśmy z lekarzem, ze robimy te zwykłe w ramach NFZ, a jak chcemy płatne to osobno trzeba się zapisać, tam szacują prawdopodobienstwo wystąpienia zespołu Downa, a tu tylko mierzą... -
Helen wrote:a no to wszystko dobrze a jak ci się sprawdzają te filtry ?jestescie zadowoleni? bo zastanawiałam się nad ich kupnem, bo butelkowana woda jest dość droga i jakby policzyć to niezły wydatek roczny
Tak jestesmy bardzo zadowoleni, maz co jakis czas wymienia filtry. Kazdy jest inny. My mamy ich piec.
Co jakis czas sprawdzamy jakosc wody, nawet porównywałam z tymi sklepowymi. Zawsze wychodza gorzej.
Takze polecam!
Jedyny minus moje zajmuja duzo miejsca. Poniewaz jest jedno z filtrami, drugie to taki zbiornik z woda. Puls dodatkowy kranik przy zlewie. Z jednego mam wode do gotowania bez minerałow drugi do picia z minerałami. -
A to też pójdę na kilka dni przed wizytą
Ja pierogi robię sama, najbardziej lubię moją wersję Każdy zachwala
Helen ja robię zwykłe badania , z synem też zwykłe robiłam, wierzę, że będzie ok .
Magda34 ja wrzucam przez http://naforum.zapodaj.net/ i kopiuję tu ostatni link po załadowaniu zdjęciaHelenucha Klucha, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Magda34 wrote:Kamila jak Twoja wizyta?
Gratulacje
Duza jest Twoja fasolka!
Serducho bije jak dzwon!
Ja dzis przed wizyta bylam pełna niepokoju.
Dalej mam krwiak.
Najważniejsze usłyszałam seruszko 110 uderzeń na minutę. Moja fasolka ma 3mm
Lekarz powiedzial ze wczoraj lub dzis rano mogło byc jeszcze za wczesnie na serduszko. Ale udalo sie...najpiękniejszy dźwięk!
Niech bije zdrowo do konca swiata i jeden dzien dluzej
Zycze wam tego samegoHelen, Magda34, redmann, kirys, AnnieLov, wisnia11, Abra, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Kamila ;) wrote:Tak jestesmy bardzo zadowoleni, maz co jakis czas wymienia filtry. Kazdy jest inny. My mamy ich piec.
Co jakis czas sprawdzamy jakosc wody, nawet porównywałam z tymi sklepowymi. Zawsze wychodza gorzej.
Takze polecam!
Jedyny minus moje zajmuja duzo miejsca. Poniewaz jest jedno z filtrami, drugie to taki zbiornik z woda. Puls dodatkowy kranik przy zlewie. Z jednego mam wode do gotowania bez minerałow drugi do picia z minerałami.
rozumiem, że gorszej jakości wychodzą sklepowe? jesli mogę wiedzieć to z jakimi wodami porównywaliście, ja kupuje zwykle wysokozmineralizowane, zywca i nestle nie ruszam... -
Paula222 wrote:A to też pójdę na kilka dni przed wizytą
Ja pierogi robię sama, najbardziej lubię moją wersję Każdy zachwala
Helen ja robię zwykłe badania , z synem też zwykłe robiłam, wierzę, że będzie ok .
Magda34 ja wrzucam przez http://naforum.zapodaj.net/ i kopiuję tu ostatni link po załadowaniu zdjęcia
Dzieki Paula222, jutro wrzucę
Co do badan prenatalnych napisal mi na skierowaniu, ze tetno do obserwacji, zeby bylo za darmo. Oczywiscie z serduszkiem fasolki wszystko dobrzeMagda34
-
Kamila ;) wrote:Gratulacje
Duza jest Twoja fasolka!
Serducho bije jak dzwon!
Ja dzis przed wizyta bylam pełna niepokoju.
Dalej mam krwiak.
Najważniejsze usłyszałam seruszko 110 uderzeń na minutę. Moja fasolka ma 3mm
Lekarz powiedzial ze wczoraj lub dzis rano mogło byc jeszcze za wczesnie na serduszko. Ale udalo sie...najpiękniejszy dźwięk!
Niech bije zdrowo do konca swiata i jeden dzien dluzej
Zycze wam tego samego
To super:) A co mówił o tym krwiaku?Magda34
-
Helen wrote:a z jakiej firmy macie?
rozumiem, że gorszej jakości wychodzą sklepowe? jesli mogę wiedzieć to z jakimi wodami porównywaliście, ja kupuje zwykle wysokozmineralizowane, zywca i nestle nie ruszam...Helen lubi tę wiadomość
-
Magda34 wrote:Trzymam kciuki, zeby zniknął
Dziekuje
redmann wrote:Kamila, Magda, świetne wieści Niech Wasze dzieciaczki rosną zdrowo
Kamila, ja zaciskam kciuki, a Ty się nie stresujesz - deal?
Po wizycie wyluzowałam. Ale ja juz taka jestem w ciagle w stresie zawsze widze wszytko w ciemnych barwach.
Do 12 tygodnia chyba tak bedzie
Ogólnie to nie wierze ze mialam takie szczescie ze udalo sie w pierwszym cyklu. Objawów nie mam jak na razie.
Zawsze mówiłam ze chce zajsc w ciaze we wrześniu, kazdy podsmiewywał sie Dlatego teraz powiedziałam tylko przyjaciółce, dzis "ala" szefowej i oczywiście wam