X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • redmann Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było, przepraszam Was bardzo, ale miałam niesamowite urwanie głowy :( Postaram się wpadać częściej, może spróbuję Was nadrobić, ale tyle się napisałyście... Wszystkim nowym mamusiom (wierzę, że takie są :D) serdecznie gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:03

l2fxk6nllzrgkosp.png
    3i49o7esnwndmmx7.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    ja miałam 87,czyli środek normy. Ważne, że jesteś pod opieką, nie ma się co zamartwiać póki co. A jak z dietą?
    Słodycze lubie, ale i tak bardzo ograniczylam.
    Jakis czas temu slodzilam herbate 2,5 lyzeczki teraz nic.
    Tylko ze cukier i sol jest praktycznie w większości produktów.
    Teraz bede pod opieka do lekarza :) wiec powinno byc dobrze, ostatni raz bylam u lekarza kila lat temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 21:51

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Słodycze lubie, ale i tak bardzo ograniczylam.
    Jakis czas temu slodzilam herbate 2,5 lyzeczki teraz nic.
    Tylko ze cukier i sol jest praktycznie w większości produktów.
    Teraz bede pod opieka do lekarza :) wiec powinno byc dobrze, ostatni raz bylam u lekarza kila lat temu.
    zamiast cukru polecam ksylitol, można się przestawić łatwiej, a zamiast słodyczy to suszone owoce, zurawina, imbir, ananasy..jest tego trochę :)
    sól i cukier jest w większości przetworzonych :) a o siebie warto dbać w ciąży, trzymam kciuki abyś się przekonała do zdrowych zamienników :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:01

feegu6l.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    zamiast cukru polecam ksylitol, można się przestawić łatwiej, a zamiast słodyczy to suszone owoce, zurawina, imbir, ananasy..jest tego trochę :)
    sól i cukier jest w większości przetworzonych :) a o siebie warto dbać w ciąży, trzymam kciuki abyś się przekonała do zdrowych zamienników :)

Aktualnie mam cukier brazowy ale rzadko uzywany bo oboje nie słodzimy napojow.
    Słodkie napoje bardzo rzadko.
    Z słodyczy jem tylko żelki i i rzadko czekoladę.
    Oraz domowe ciasta :)
    Moj maz zanim kupi jakikolwiek pordukt spożywczy patrzy na skład na początku robił to sam, teraz zauważyłam ze sama tak robie ;)
    W domu mam nawet specjalne filtry na zdrowsza wode, (5 filtrów) system odwróconej osmozy.
    Wiec nie wiem skad ten cukier taki wysoki. Sprawdze go za 2 tygodnie :)

Helen lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie. Wszystko dobrze, fasolka ma 2 cm 27 mm, serduszko bije, 170:) Za 3 tygodnie mam isc na prenatalne, dostalam dzis skierowanie. Jak sie fotke wrzuca?

madziak2202, Paula222, Helenucha Klucha, redmann, krysiak, AnnieLov, Magdzialena, Abra, xpaulinax lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jak Twoja wizyta?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Aktualnie mam cukier brazowy ale rzadko uzywany bo oboje nie słodzimy napojow.
    Słodkie napoje bardzo rzadko.
    Z słodyczy jem tylko żelki i i rzadko czekoladę.
    Oraz domowe ciasta :)
    Moj maz zanim kupi jakikolwiek pordukt spożywczy patrzy na skład na początku robił to sam, teraz zauważyłam ze sama tak robie ;)
    W domu mam nawet specjalne filtry na zdrowsza wode, (5 filtrów) system odwróconej osmozy.
    Wiec nie wiem skad ten cukier taki wysoki. Sprawdze go za 2 tygodnie :)
    a no to wszystko dobrze :) a jak ci się sprawdzają te filtry ?jestescie zadowoleni? bo zastanawiałam się nad ich kupnem, bo butelkowana woda jest dość droga i jakby policzyć to niezły wydatek roczny :P

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Byłam dziś na wizycie. Wszystko dobrze, fasolka ma 2 cm 27 mm, serduszko bije, 170:) Za 3 tygodnie mam isc na prenatalne, dostalam dzis skierowanie. Jak sie fotke wrzuca?
    super :) gratulacje :)
    a prenatalne masz takie zwykłe czy te płatne?
    dziewczyny własnie na jakie się zdecydowałyście?
    my ustaliliśmy z lekarzem, ze robimy te zwykłe w ramach NFZ, a jak chcemy płatne to osobno trzeba się zapisać, tam szacują prawdopodobienstwo wystąpienia zespołu Downa, a tu tylko mierzą...

feegu6l.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    a no to wszystko dobrze :) a jak ci się sprawdzają te filtry ?jestescie zadowoleni? bo zastanawiałam się nad ich kupnem, bo butelkowana woda jest dość droga i jakby policzyć to niezły wydatek roczny :P

Tak jestesmy bardzo zadowoleni, maz co jakis czas wymienia filtry. Kazdy jest inny. My mamy ich piec.
    Co jakis czas sprawdzamy jakosc wody, nawet porównywałam z tymi sklepowymi. Zawsze wychodza gorzej.
    Takze polecam!

Jedyny minus moje zajmuja duzo miejsca. Poniewaz jest jedno z filtrami, drugie to taki zbiornik z woda. Puls dodatkowy kranik przy zlewie. Z jednego mam wode do gotowania bez minerałow drugi do picia z minerałami.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to też pójdę na kilka dni przed wizytą :)

Ja pierogi robię sama, najbardziej lubię moją wersję :) Każdy zachwala :)

Helen ja robię zwykłe badania , z synem też zwykłe robiłam, wierzę, że będzie ok .

Magda34 ja wrzucam przez http://naforum.zapodaj.net/ i kopiuję tu ostatni link po załadowaniu zdjęcia ;)

Helenucha Klucha, Magda34 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Kamila jak Twoja wizyta?

Gratulacje :)
    Duza jest Twoja fasolka! :)
    Serducho bije jak dzwon! :)

Ja dzis przed wizyta bylam pełna niepokoju.
    Dalej mam krwiak.
    Najważniejsze usłyszałam seruszko 110 uderzeń na minutę. Moja fasolka ma 3mm :)
    Lekarz powiedzial ze wczoraj lub dzis rano mogło byc jeszcze za wczesnie na serduszko. Ale udalo sie...najpiękniejszy dźwięk! <3
    Niech bije zdrowo do konca swiata i jeden dzien dluzej :)
    Zycze wam tego samego :)

Helen, Magda34, redmann, kirys, AnnieLov, wisnia11, Abra, xpaulinax lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Tak jestesmy bardzo zadowoleni, maz co jakis czas wymienia filtry. Kazdy jest inny. My mamy ich piec.
    Co jakis czas sprawdzamy jakosc wody, nawet porównywałam z tymi sklepowymi. Zawsze wychodza gorzej.
    Takze polecam!

Jedyny minus moje zajmuja duzo miejsca. Poniewaz jest jedno z filtrami, drugie to taki zbiornik z woda. Puls dodatkowy kranik przy zlewie. Z jednego mam wode do gotowania bez minerałow drugi do picia z minerałami.
    a z jakiej firmy macie?
    rozumiem, że gorszej jakości wychodzą sklepowe? jesli mogę wiedzieć to z jakimi wodami porównywaliście, ja kupuje zwykle wysokozmineralizowane, zywca i nestle nie ruszam...

feegu6l.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A to też pójdę na kilka dni przed wizytą :)

Ja pierogi robię sama, najbardziej lubię moją wersję :) Każdy zachwala :)

Helen ja robię zwykłe badania , z synem też zwykłe robiłam, wierzę, że będzie ok .

Magda34 ja wrzucam przez http://naforum.zapodaj.net/ i kopiuję tu ostatni link po załadowaniu zdjęcia ;)

Dzieki Paula222, jutro wrzucę:)
    Co do badan prenatalnych napisal mi na skierowaniu, ze tetno do obserwacji, zeby bylo za darmo. Oczywiscie z serduszkiem fasolki wszystko dobrze :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Gratulacje :)
    Duza jest Twoja fasolka! :)
    Serducho bije jak dzwon! :)

Ja dzis przed wizyta bylam pełna niepokoju.
    Dalej mam krwiak.
    Najważniejsze usłyszałam seruszko 110 uderzeń na minutę. Moja fasolka ma 3mm :)
    Lekarz powiedzial ze wczoraj lub dzis rano mogło byc jeszcze za wczesnie na serduszko. Ale udalo sie...najpiękniejszy dźwięk! <3
    Niech bije zdrowo do konca swiata i jeden dzien dluzej :)
    Zycze wam tego samego :)

To super:) A co mówił o tym krwiaku?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    a z jakiej firmy macie?
    rozumiem, że gorszej jakości wychodzą sklepowe? jesli mogę wiedzieć to z jakimi wodami porównywaliście, ja kupuje zwykle wysokozmineralizowane, zywca i nestle nie ruszam...
    Podam Ci jutro popołudniu bo nie mam pojęcia. Moj maz spi przed nocka a on wie o nich wszystko :)

Helen lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    To super:) A co mówił o tym krwiaku?

Dalej mam brac duphaston tabl/2x1. Zrobil mi jego tez zdjęcie z USG, na następnej wizycie powinno go juz nie byc. Czas pokaże :)

Helen lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, zeby zniknął :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• redmann Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, Magda, świetne wieści :D Niech Wasze dzieciaczki rosną zdrowo :)

Kamila, ja zaciskam kciuki, a Ty się nie stresujesz - deal? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:44

l2fxk6nllzrgkosp.png
    3i49o7esnwndmmx7.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać, miłej nocy dziewczyny :)

Helen lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Trzymam kciuki, zeby zniknął :)

Dziekuje :)

redmann wrote:
    Kamila, Magda, świetne wieści :D Niech Wasze dzieciaczki rosną zdrowo :)

Kamila, ja zaciskam kciuki, a Ty się nie stresujesz - deal? :D

Po wizycie wyluzowałam. Ale ja juz taka jestem w ciagle w stresie zawsze widze wszytko w ciemnych barwach.
    Do 12 tygodnia chyba tak bedzie :D

Ogólnie to nie wierze ze mialam takie szczescie ze udalo sie w pierwszym cyklu. Objawów nie mam jak na razie.
    Zawsze mówiłam ze chce zajsc w ciaze we wrześniu, kazdy podsmiewywał sie :D Dlatego teraz powiedziałam tylko przyjaciółce, dzis "ala" szefowej i oczywiście wam :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ