X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Czytalam ze te detektory to nic dobrego.. ale sama bym chetnie takie cos kupila..

Ja chcialam leciec do PL pod koniec listopada i w styczniu ale sie boje :(
    Jutro mam wizyte u lekarza bo u poloznej dopiero za 2 tyg. a potrzebuje recepte na leki na tarczyce. Tutejszego lekarza moge sie o to nie doprosic wiec musze prywatnie. Przy okazji moze usg zrobie czy z dzidziem wszystko ok. Takze jutro o 17 wizyta..
    Ja mialam leciec do Pl na Wszystkich Swietych i zrezygnowalam. Jesli sie nie myle, lekarz mowil mi podczas wizyty ze latanie miedzy 12 a 32 tygodniem jest O.K. Ja nadal zastanawiam sie nad Bozym Narodzeniem, wiem ze nie nalezy przesadzac i generalnie zyje tak jak i przed ciaza ale to latanie jakos mnie nie przekonuje. Poza tym tak dlugo na te ciaze czekalam ze nie wybaczylabym sobie, jesli to z mojej winy poszloby cos nie tak.

• wisnia11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Czytalam ze te detektory to nic dobrego.. ale sama bym chetnie takie cos kupila..
    zgadzam się z tobą że to nic dobrego bo jak szukasz takiego maleństwa i nie znajdziesz (bo się schowało) to przeżywasz ogromny stres że coś jest nie tak, który jest niewskazany dla nas. trzeba mieć szczęście żeby odnaleźć malucha i usłyszeć serduszko albo wiedzieć gdzie szukać :)
    dlatego ja nie polecam choć jest to kuszące żeby sobie posłuchać kiedy się tylko chce ale coś za coś

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Quatriona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Dzis mam więcej energii niz ostatnio i udalo mi sie bez problemu zrobic zupke dla Hani, planuje bitki na obiad chociaz czekam az mieso sie rozmrozi. Znow musialam niesc swojego babla bo odmowila wchodzenia po schodach...

wisnia11 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sie znacznie lepiej czuje po za tymi plecami.
    A o detektorach tetna nie slyszalam . moze sie tez zaopatrzyc? Sama nie wiem. Ale z drugiej strony nie chce sie stresowax ze noe umiem znalezc

• dais Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze bym zbzikowala posiadajac takie urzadzenie. Za kazdym razem jak by sie nie udalo znalezc stres. Jakos dam rade bez tego i bede wyczekiwac do momentu kopniakow :D Pamietam ten stres kiedy synek nie kopal przez dluzsza chwile (pewnie spal) a ja juz bylam blada i swiecilam swiatlem w brzuch co by go pobudzic i wiedziec ze wszystko w porzadku :P

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszy stres przezywam kiedy Nic niewiem. U mnie progresteron jest tak niski ze nawet nie mam zadnych ciazowych dolegliwosci. Wiec tak jak pisalam. mi to pomaga. Bo czasami mam straszne watpliwosci I uczucie "pustki" tam. Z poczatku tez nie slyszalam Nic ale jak piereszy raz znalazlam serduszko to o wiele lepiej sie czuje. A kosztuje to nie wiele Bo tylko 30£ u mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie korzystałam z tego typu rzeczy, zawsze wystarczały mi ruchy dziecka a na to nie mogę narzekać, pod koniec to już spać nie mogłam bo nóżki czułam aż pod żebrami, nawet w nocy ;p u mnie to koszt ok. 900 zł, mogłabym i dziś kupić dla świętego spokoju, ale myślę że bym i tak nie znalazła serduszka.. a skoro nieraz położna miała problem to co dopiero ja :) choć w opiniach taki sprzęt jest nawet chwalony i polecany - ciekawa jestem

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też położna nie mogła znaleźć bo miałam łożysko na przedniej ścianie a i kopniaków też niewiele czułam bo mały był leniwcem a łożysko amortyzowało jego ruchy.

wiktorzna nie zrozum mnie źle. rozumiem że chcesz słyszeć i to cię uspokaja. chodzi mi tylko o to że nie denerwuj się że nie możesz znaleźć i nie słyszysz bo to nic nie oznacza. (dzidziuś może się po prostu schować) ciesze się że detektor cię uspokaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:40

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorzna skad jestes?

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam kolo londynu. A bardziej kolo lotniska Gatwick

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w Londynie :)

1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie:) ja mam polakiego lekarza w londynie. Na Greenwich. Bardzo fajna babka.

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do niej więcej nie pójdę, nasłuchałam się o niej różnych opinii i jakoś nie zamierzam iść ponownie.

1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was potrafi odczytać wyniki z toksoplazmozy?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja moge tylko od siebie powiedziec. Ze bardzo mi pomogla I byla duzym wsparciem,nadal jest:) Telefon ma zawsze wlaczony I odpisuje Na kazde pytania. Bardzo szybko zrobila badania przepisala leki,dala zwolnienie. Przy normalnej opiece juz dawno bym poronila. A I przed ciaza byla bardzo pomocna. Takze kazdy moze szuka czegos innego ale ja jestem zadowolona

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do niej poszłam pierwszym razem, zdiagnozowała pcos, przepisała metforminę, nie dała skierowania na badania żadne hormonalne!! brałam jakiś czas te tabletki. Nic się nie zmieniało.. przestałam brać i po jakimś czasie poszłam do innego lekarza, diagnoza ta sama ale skierowanie na milion badań później leki i tak jakoś zleciało... w sumie to miałam do niej się zapisać nawet, ale poczytałam na necie opinie i stwierdziłam że jednak wezmę lekarza bliżej bo muszę tylko do kontroli z tsh iść i po receptę więc nie będę jeździć nie wiadomo gdzie. Czasem też bywam na Tootingu bo tam do laboratorium i tam też byłam u lekarza, ale ostatnia wizyta trwała 10 min. a 95f wziął także odpada już... a który już u Ciebie tydzień?

1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w 10 tygodniu. dokladnie 9t i 3 dni.ja miałam leczenie laczone to znaczy u niej i GP, wiec ona żebym nie ponosila za dużych kosztów mowila zebym robila badania w GP. a u niej tylko hormony w ciąży badałam. tez brałam metformine kora przepisal mi GP a CLO już ona. a teraz przepisala mi progresteron,chociaz on jest nielegalny w tutaj jak jest się w ciąży.

sylwiak lubi tę wiadomość

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tydzień do przodu, bo ja już 11+1.

mam ochotę na bigos, myślicie że mogę zjeść?
    Miałam zamrożony, odmrażam właśnie dla Mojego, ale troszkę bym zjadła...

1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    No to ja tydzień do przodu, bo ja już 11+1.

mam ochotę na bigos, myślicie że mogę zjeść?
    Miałam zamrożony, odmrażam właśnie dla Mojego, ale troszkę bym zjadła...

Pewnie, że możesz :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Czy któraś z was potrafi odczytać wyniki z toksoplazmozy?
    jaką masz wartość?
    + czy -?

feegu6l.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ