Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah I na pewno urodze w maju bo wiadomo ze z bliźniakami nie dotrwam do 2 czerwca wiec nie wiem czy mnie tu jeszcze chcecie hehe

201703012752.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!!! Przepraszam, że wczoraj nie dałam znać, ale lekarza mam 40km od siebie i po drodze musiałam pojechać do siostry :P Otóż jest śliczny dzidziulek z bijącym seduszkiem!!! COś cudownego, łzy popłyneły w sekundzie. Aaaa jestem taka szczęśliwa :)
    Widzę, że wszystkie wizytujące wczoraj mają same dobre wieści!! Super, oby tak dalej :) Jak przypomnicie jeszcze raz, bo nie chce mi się szukać jak wstawić zdjęcie to pochwalę sie moją dzidzią <3
    Wizytujące dzisiaj, prosimy również o same dobre wieści
    :)

nick nieaktualny, MerlinMo, xpaulinax, Magda34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ah I na pewno urodze w maju bo wiadomo ze z bliźniakami nie dotrwam do 2 czerwca wiec nie wiem czy mnie tu jeszcze chcecie hehe
    Chcemy ! ;) pewnie kilka osob z poczatku czerwca, ja mozliwe ze tez urodze pod koniec maja

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Cześć Kochane!!! Przepraszam, że wczoraj nie dałam znać, ale lekarza mam 40km od siebie i po drodze musiałam pojechać do siostry :P Otóż jest śliczny dzidziulek z bijącym seduszkiem!!! COś cudownego, łzy popłyneły w sekundzie. Aaaa jestem taka szczęśliwa :)
    Widzę, że wszystkie wizytujące wczoraj mają same dobre wieści!! Super, oby tak dalej :) Jak przypomnicie jeszcze raz, bo nie chce mi się szukać jak wstawić zdjęcie to pochwalę sie moją dzidzią <3
    Wizytujące dzisiaj, prosimy również o same dobre wieści
    :)
    Super. Gratulacje ;) zdjecie wstawiae na iv.pl

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:

ja tez mam termin na maj. ale na poczatku lekarz powiedzial ze ciaza wczesniejsza wiec wypadlo mi na poczatek czerwca i tak tu zaczelam pisac i zostalam. na majowkach sie nie moge odnalezc.

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kazde prenatalne jest platne z tego co sie juz dowiedzialam
    "Narodowy Fundusz Zdrowia prowadzi program w ramach, którego kobiety mogą poddać się bezpłatnym badaniom prenatalnym. Aby z niego skorzystać trzeba jednak spełnić określone warunki. Wśród wymogów znajdziemy m. in. wiek matki (powyżej 35 lat) oraz obecność chorób genetycznych w najbliższej rodzinie. "

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    AnnieLov mam pytanie ty tu mialas przedtem nick flawless?

Tak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus no nie wierze :D Gratuluję :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie które miały wczoraj wizytę - gratuluję pozytywnych wieści, niech serduszka mocno biją a dzieciaczki zdrowo rosną <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia ;) dzisiaj doszedl mi bol plecow. Nie wiem czy to objaw ale boli...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Milego dnia ;) dzisiaj doszedl mi bol plecow. Nie wiem czy to objaw ale boli...
    mnie tak samo, plecy bolą od soboty, aż ciężko zwlec się z kanapy...

pierwszy dzień wolnego :) ale dziwnie! R pojechał do pracy. co ja mam cały dzień robić????

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 odpoczywać :) :) leniuchować :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Nelus piękna parka :-)
    Ja wcinam śniadanie...przede mną 2 tygodnie lenistwa...myslicienze przy krwiak mogę pozwolić sobie chociaż na 30 min spacer ?

f2w343r8930pqaay.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, rzadko u was bywam ale jestem na liście , serduszko było widać mojego maleństwa już dwa tygodnie temu dziś kolejna wizyta, przed która stresuje się okrutnie ;/

xpaulinax lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    2ey84g9.jpg
    Dzięki dziewczyny. Wiem ze musze dać radę ale boję się że córeczka będzie odtracona a przecież ona mnie nadal bardzo potrzebuje. Cały dzień chodzi za mną i mówi mamaaa
    Śliczne cuda <3 ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Nelus pewnie że chcemy :P Śliczne zdjęcie usg, zawsze chciałam bliźniaki, ale już teraz nie bo jak jestem 2 raz w ciąży poj to bym musiała za trzecim razie mieć 4 dzieci ;) A starczy 3 :) No i pewnie urodzisz w maju, ja w poprzedniej ciąży byłam w czerwcówkach a urodziłam 31 maja :D

Ktoś dziś wizytuje ?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry wszystkim :)

Nelus super zdjecie z USG, zostań z nami :) Jeszcze raz gratulacje!
    U mnie w rodzinie tez sa blizniaki, ciekawe jak bedzie u mnie :D dzis wizyta.
    eidth wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ja wcinam śniadanie...przede mną 2 tygodnie lenistwa...myslicienze przy krwiak mogę pozwolić sobie chociaż na 30 min spacer ?

U mnie lekarz stwierdzil malego krwiaka, przepisal "dupka", plamienie ustalo po dwoch dniach. Leżałam tylko jak spalam, bo z moim charakterem bym oszalała lezac i myslac...

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze babki, ale wy tu szalejecie z postami. Nie było mnie od niedzieli, a tu wysyp dobrych wieści. Gratuluje mamie bliźniaków. Moja koleżanka też ma córeczkę i niedawno urodziła bliźniaki. Dwóch chłopaków. Mówiła, że poczatki są ciężki, bo jest podwójna robota, ale teraz ja widziałam. Chłopcy zaczynają chodzić, córeczka zadowolona i koleżanka już wypoczeta wygląda i zadowolona. Nie ma co panikować, wyjścia nie ma, trzeba dać sobie radę i będzie dobrze :)

A z tych codziennych spraw to moje mdłości są okropne. Mniejsze niż z synkiem, ale męczą i muszę często coś jesc, bo zaraz jest mi niedobrze. Rano jest najgorzej. Czekam aż to minie, ale jeszcze dobry miesiąc :/ a co myślicie o lataniu na takim etapie ciązy? Chcialam wybrać się do mamy, do Niemiec, podpytam za tydzień na wizycie lekarki.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Hej dziewczyny.

Jak nie plamisz i nic sie nie dzieje to myślę, że wolny spacer ok. Duży ten krwiak?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam małego krwiaczka i lekarz nic nie mówił o leżeniu :)
    wiadomo sama z siebie staram się dużo leżeć, ale nie plamie nic się nie dzieje więc chyba jest ok :)

za 2 dni wizyta <3

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ