X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Laski chyba mocno trzymalyscie kciuki bo są aż dwa serduszka hahaha ja nie wiem co zrobię. Jestem w takim szoku ze mam gwiazdki przed oczami! Jak ja ogarnę trójkę? Co z wozkiem? Co z łóżeczkiem? Co z kp i porodem? Wiem dopiero od 2 h wiec nadal dochodzę do siebie. Dam niedługo zdjecie choć mało widac

Gratulacje! :) niesamowita sprawa. Ostatnio sama się zastanawiałam, co by było, gdyby były bliźniaki. Mamy dzieci w podobnym wieku, wiec Cię rozumiem. Ale z drugiej strony tyle szczęścia na raz :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Jak nie plamisz i nic sie nie dzieje to myślę, że wolny spacer ok. Duży ten krwiak?
    Krwiak ma 2 cm. Nie plamie ani nic się nie dzieje...

f2w343r8930pqaay.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki kochane, co slychac?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że spacerek Ci nie zaszkodzi :)
    mój może z 3 mm ma ... :)

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny szef przywiózł z gór dużego oscypka... takiego prawdziwego i kurde nie moge go zjeść!!! a mam TAAAKĄĄ ochotę... :( chyba mężowi oddam... ;(

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj nie ma mojego poprzedniego posta...

Nelus Gratuluje z całego serducha ;)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    kurde dziewczyny szef przywiózł z gór dużego oscypka... takiego prawdziwego i kurde nie moge go zjeść!!! a mam TAAAKĄĄ ochotę... :( chyba mężowi oddam... ;(

Wiem, co czujesz! Ja ostatnio jak był "tydzień francuski" w Lidlu, to z takim żalem omijałam te wszystkie sery pleśniowe, ukochane śmierduchy...a ślinka ciekła...;)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem co czujesz ja tez uwielbiam plesnowe, ale ten oscypek... cholera nawet pachnie inaczej... bo te sklepowe to są "podróbki" a ten jest taki pachnący... jasny gwint musze go schować bo na mnie patrzy i domaga się zjedzenia :(

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:

Nie mozesz zjesc przez mdłości czy nie mozna jesc w ciazy oscypków?
    Własnie przeczytałam w necie, 2 tygodnie temu zajadałam sie w Ustroniu oscypkami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:46

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Kurcze babki, ale wy tu szalejecie z postami. Nie było mnie od niedzieli, a tu wysyp dobrych wieści. Gratuluje mamie bliźniaków. Moja koleżanka też ma córeczkę i niedawno urodziła bliźniaki. Dwóch chłopaków. Mówiła, że poczatki są ciężki, bo jest podwójna robota, ale teraz ja widziałam. Chłopcy zaczynają chodzić, córeczka zadowolona i koleżanka już wypoczeta wygląda i zadowolona. Nie ma co panikować, wyjścia nie ma, trzeba dać sobie radę i będzie dobrze :)

A z tych codziennych spraw to moje mdłości są okropne. Mniejsze niż z synkiem, ale męczą i muszę często coś jesc, bo zaraz jest mi niedobrze. Rano jest najgorzej. Czekam aż to minie, ale jeszcze dobry miesiąc :/ a co myślicie o lataniu na takim etapie ciązy? Chcialam wybrać się do mamy, do Niemiec, podpytam za tydzień na wizycie lekarki.
    ma_rka pytalam sie wczoraj mojej lekarki o lot, bo sama lece za niecale dwa tygodnie do USA i balam sie o tak dlugi lot. Lekarka powiedziala, ze nie ma zadnych przeciwskazan do latania az do 32 tygodnia ciazy (potem linie lotnicze moga nie wpuscic sie na poklad). Jedynie jak wybierasz sie w dlugi lot musisz o siebie dbac, spacerowac i pic wode, bo zwieksza sie lekko ryzyko zakrzepicy.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Nie mozesz zjesc przez mdłości czy nie mozna jesc w ciazy oscypków?
    Własnie przeczytałam w necie, 2 tygodnie temu zajadałam sie w Ustroniu oscypkami!
    w ciąży nie można jesć oscypków bo mogą powodować listeriozę.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    w ciąży nie można jesć oscypków bo mogą powodować listeriozę.

Jadłam wszystkie grillowane poza jednym z tego co pisze to podczas obróbki cieplnej bakteria ginie. Zrobie sobie badanie krwi i sprawdze czy wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:05

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czesc kobietki kochane, co slychac?

Ja dziś wizytuje o 19. Już się nie moge doczekać. A tak to słabo psychicznie dzis u mnie, pokłóciłam się z mężem tak porządnie....

NELUS piękne zdjęcie :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jestem po wizycie :)
    bąbelek nasz ma już 3,8cm serduszko bije, niestety nie wiem jakie tętno, ale lekarz powiedział, ze wszystko ok :)
    zrobili mi cytologię, pobrali krew na Hbs,WR i HIV.
    Reszta badań w porządku, morfologia ok, mocz ok-trochę jest nielicznych bakterii, ale leczę je Urinalem, który mogę brać bez probleu. Tokso ujemna. Wg ostatnich badań przybyło mi 100g, więc dobrze :).
    Później wrzucę fotę niedźwiadka :)

Magda34, Paula222, xpaulinax, madziak2202, Kourtney, Kawokado, Helenucha Klucha, Magdzialena, kirys, AnnieLov lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Cześć,
    jestem po wizycie :)
    bąbelek nasz ma już 3,8cm serduszko bije, niestety nie wiem jakie tętno, ale lekarz powiedział, ze wszystko ok :)
    zrobili mi cytologię, pobrali krew na Hbs,WR i HIV.
    Reszta badań w porządku, morfologia ok, mocz ok-trochę jest nielicznych bakterii, ale leczę je Urinalem, który mogę brać bez probleu. Tokso ujemna. Wg ostatnich badań przybyło mi 100g, więc dobrze :).
    Później wrzucę fotę niedźwiadka :)

Same dobre wieści, bardzo się cieszę :)

Helen lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam detektor tętna plodu, nie jest latwo znaleźć tak małego brzdąca ale mi się udało. jestem w 9ty3dni ciazy. wszędzie jest napisane,zeby uzywac po 12 tyg ciąży ale ja ogladalam dużo filmikow na YouTube i dziewczyny znajdowaly dużo wcześniej serduszka maluszkow. na prawde fajna sprawa. uspakaja mnie zwłaszcza ze moja ciaza jest zagrozona

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam ochotę na fasolkę szparagową :D Dawno jej nie jadłam i dziś musiałam ją zrobić na obiad :)

• Helen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorzna wrote:
    kupiłam detektor tętna plodu, nie jest latwo znaleźć tak małego brzdąca ale mi się udało. jestem w 9ty3dni ciazy. wszędzie jest napisane,zeby uzywac po 12 tyg ciąży ale ja ogladalam dużo filmikow na YouTube i dziewczyny znajdowaly dużo wcześniej serduszka maluszkow. na prawde fajna sprawa. uspakaja mnie zwłaszcza ze moja ciaza jest zagrozona
    na jakiej zasadzie działa taki detektor?

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    na jakiej zasadzie działa taki detektor?

tu masz wszystko napisane :)

https://parenting.pl/portal/detektory-tetna-plodu

Patutka lubi tę wiadomość

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze te detektory to nic dobrego.. ale sama bym chetnie takie cos kupila..

Ja chcialam leciec do PL pod koniec listopada i w styczniu ale sie boje :(
    Jutro mam wizyte u lekarza bo u poloznej dopiero za 2 tyg. a potrzebuje recepte na leki na tarczyce. Tutejszego lekarza moge sie o to nie doprosic wiec musze prywatnie. Przy okazji moze usg zrobie czy z dzidziem wszystko ok. Takze jutro o 17 wizyta..

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ