X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Laski chyba mocno trzymalyscie kciuki bo są aż dwa serduszka hahaha ja nie wiem co zrobię. Jestem w takim szoku ze mam gwiazdki przed oczami! Jak ja ogarnę trójkę? Co z wozkiem? Co z łóżeczkiem? Co z kp i porodem? Wiem dopiero od 2 h wiec nadal dochodzę do siebie. Dam niedługo zdjecie choć mało widac

Gratulacje! :) niesamowita sprawa. Ostatnio sama się zastanawiałam, co by było, gdyby były bliźniaki. Mamy dzieci w podobnym wieku, wiec Cię rozumiem. Ale z drugiej strony tyle szczęścia na raz :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Jak nie plamisz i nic sie nie dzieje to myślę, że wolny spacer ok. Duży ten krwiak?
    Krwiak ma 2 cm. Nie plamie ani nic się nie dzieje...

f2w343r8930pqaay.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki kochane, co slychac?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że spacerek Ci nie zaszkodzi :)
    mój może z 3 mm ma ... :)

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny szef przywiózł z gór dużego oscypka... takiego prawdziwego i kurde nie moge go zjeść!!! a mam TAAAKĄĄ ochotę... :( chyba mężowi oddam... ;(

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj nie ma mojego poprzedniego posta...

Nelus Gratuluje z całego serducha ;)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    kurde dziewczyny szef przywiózł z gór dużego oscypka... takiego prawdziwego i kurde nie moge go zjeść!!! a mam TAAAKĄĄ ochotę... :( chyba mężowi oddam... ;(

Wiem, co czujesz! Ja ostatnio jak był "tydzień francuski" w Lidlu, to z takim żalem omijałam te wszystkie sery pleśniowe, ukochane śmierduchy...a ślinka ciekła...;)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem co czujesz ja tez uwielbiam plesnowe, ale ten oscypek... cholera nawet pachnie inaczej... bo te sklepowe to są "podróbki" a ten jest taki pachnący... jasny gwint musze go schować bo na mnie patrzy i domaga się zjedzenia :(

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:

Nie mozesz zjesc przez mdłości czy nie mozna jesc w ciazy oscypków?
    Własnie przeczytałam w necie, 2 tygodnie temu zajadałam sie w Ustroniu oscypkami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:46

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Kurcze babki, ale wy tu szalejecie z postami. Nie było mnie od niedzieli, a tu wysyp dobrych wieści. Gratuluje mamie bliźniaków. Moja koleżanka też ma córeczkę i niedawno urodziła bliźniaki. Dwóch chłopaków. Mówiła, że poczatki są ciężki, bo jest podwójna robota, ale teraz ja widziałam. Chłopcy zaczynają chodzić, córeczka zadowolona i koleżanka już wypoczeta wygląda i zadowolona. Nie ma co panikować, wyjścia nie ma, trzeba dać sobie radę i będzie dobrze :)

A z tych codziennych spraw to moje mdłości są okropne. Mniejsze niż z synkiem, ale męczą i muszę często coś jesc, bo zaraz jest mi niedobrze. Rano jest najgorzej. Czekam aż to minie, ale jeszcze dobry miesiąc :/ a co myślicie o lataniu na takim etapie ciązy? Chcialam wybrać się do mamy, do Niemiec, podpytam za tydzień na wizycie lekarki.
    ma_rka pytalam sie wczoraj mojej lekarki o lot, bo sama lece za niecale dwa tygodnie do USA i balam sie o tak dlugi lot. Lekarka powiedziala, ze nie ma zadnych przeciwskazan do latania az do 32 tygodnia ciazy (potem linie lotnicze moga nie wpuscic sie na poklad). Jedynie jak wybierasz sie w dlugi lot musisz o siebie dbac, spacerowac i pic wode, bo zwieksza sie lekko ryzyko zakrzepicy.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Nie mozesz zjesc przez mdłości czy nie mozna jesc w ciazy oscypków?
    Własnie przeczytałam w necie, 2 tygodnie temu zajadałam sie w Ustroniu oscypkami!
    w ciąży nie można jesć oscypków bo mogą powodować listeriozę.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    w ciąży nie można jesć oscypków bo mogą powodować listeriozę.

Jadłam wszystkie grillowane poza jednym z tego co pisze to podczas obróbki cieplnej bakteria ginie. Zrobie sobie badanie krwi i sprawdze czy wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:05

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czesc kobietki kochane, co slychac?

Ja dziś wizytuje o 19. Już się nie moge doczekać. A tak to słabo psychicznie dzis u mnie, pokłóciłam się z mężem tak porządnie....

NELUS piękne zdjęcie :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jestem po wizycie :)
    bąbelek nasz ma już 3,8cm serduszko bije, niestety nie wiem jakie tętno, ale lekarz powiedział, ze wszystko ok :)
    zrobili mi cytologię, pobrali krew na Hbs,WR i HIV.
    Reszta badań w porządku, morfologia ok, mocz ok-trochę jest nielicznych bakterii, ale leczę je Urinalem, który mogę brać bez probleu. Tokso ujemna. Wg ostatnich badań przybyło mi 100g, więc dobrze :).
    Później wrzucę fotę niedźwiadka :)

Magda34, Paula222, xpaulinax, madziak2202, Kourtney, Kawokado, Helenucha Klucha, Magdzialena, kirys, AnnieLov lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Cześć,
    jestem po wizycie :)
    bąbelek nasz ma już 3,8cm serduszko bije, niestety nie wiem jakie tętno, ale lekarz powiedział, ze wszystko ok :)
    zrobili mi cytologię, pobrali krew na Hbs,WR i HIV.
    Reszta badań w porządku, morfologia ok, mocz ok-trochę jest nielicznych bakterii, ale leczę je Urinalem, który mogę brać bez probleu. Tokso ujemna. Wg ostatnich badań przybyło mi 100g, więc dobrze :).
    Później wrzucę fotę niedźwiadka :)

Same dobre wieści, bardzo się cieszę :)

Helen lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam detektor tętna plodu, nie jest latwo znaleźć tak małego brzdąca ale mi się udało. jestem w 9ty3dni ciazy. wszędzie jest napisane,zeby uzywac po 12 tyg ciąży ale ja ogladalam dużo filmikow na YouTube i dziewczyny znajdowaly dużo wcześniej serduszka maluszkow. na prawde fajna sprawa. uspakaja mnie zwłaszcza ze moja ciaza jest zagrozona

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam ochotę na fasolkę szparagową :D Dawno jej nie jadłam i dziś musiałam ją zrobić na obiad :)

• Helen Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorzna wrote:
    kupiłam detektor tętna plodu, nie jest latwo znaleźć tak małego brzdąca ale mi się udało. jestem w 9ty3dni ciazy. wszędzie jest napisane,zeby uzywac po 12 tyg ciąży ale ja ogladalam dużo filmikow na YouTube i dziewczyny znajdowaly dużo wcześniej serduszka maluszkow. na prawde fajna sprawa. uspakaja mnie zwłaszcza ze moja ciaza jest zagrozona
    na jakiej zasadzie działa taki detektor?

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    na jakiej zasadzie działa taki detektor?

tu masz wszystko napisane :)

https://parenting.pl/portal/detektory-tetna-plodu

Patutka lubi tę wiadomość

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze te detektory to nic dobrego.. ale sama bym chetnie takie cos kupila..

Ja chcialam leciec do PL pod koniec listopada i w styczniu ale sie boje :(
    Jutro mam wizyte u lekarza bo u poloznej dopiero za 2 tyg. a potrzebuje recepte na leki na tarczyce. Tutejszego lekarza moge sie o to nie doprosic wiec musze prywatnie. Przy okazji moze usg zrobie czy z dzidziem wszystko ok. Takze jutro o 17 wizyta..

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ