X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus: gratuluje :) Na pewno dasz sobie rade!

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89, eidth, madziak2202 jakie duże te wasze maleństwa! :-D Słodziaki <3 Kiedy mój bąbel taki będzie? Jestem cały miesiąc za Wami! A może tak przeniosę się do lipcówek, to moje będzie największe (hehe żart)

madziak2202 z tym brakiem objawów to faktycznie pocieszyłaś! Teraz jak będzie mnie to martwić, to będę sobie otwierała Twój post z tym ślicznym chomiczkiem :-)

Nelus oczywiście że dasz sobie radę! Oby bąbelki były zdrowe.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Pati_89, eidth, madziak2202 jakie duże te wasze maleństwa! :-D Słodziaki <3 Kiedy mój bąbel taki będzie? Jestem cały miesiąc za Wami! A może tak przeniosę się do lipcówek, to moje będzie największe (hehe żart)

madziak2202 z tym brakiem objawów to faktycznie pocieszyłaś! Teraz jak będzie mnie to martwić, to będę sobie otwierała Twój post z tym ślicznym chomiczkiem :-)

Nelus oczywiście że dasz sobie radę! Oby bąbelki były zdrowe.
    Nie przejmuj się wszystko maluszek nadrobi a za to możesz korzystać z doświadczenia"starszych" hehe :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus co za wiadomość! :D gratulacje!

Co do badań prenatalnych to ja robie 17 listopada USG genetyczne (przezierność karku itd), zrobie coś więcej jeżeli doktor stwierdzi, że jest taka potrzeba. Co do pappa to słyszałam, ze jest bardzo niemiarodajny i potrafi wyjść wynik, że dziecko jest chore, a w rzeczywistości jest wszystko ok :/ Ten drugi (nify? nifty??) jest podobno DUŻO lepszy, ale i drogi jak jasny gwint...
    Dlatego ja póki co zostaje przy samym USG, obciążeń w rodzinie nie mamy więc (tfu tfu) mam nadzieje, ze będzie ok.
    Oczywiscie gdyby coś wyszło nie tak na USG zacznę się zastanawiać nad pozostałymi

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• dais Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Laski chyba mocno trzymalyscie kciuki bo są aż dwa serduszka hahaha ja nie wiem co zrobię. Jestem w takim szoku ze mam gwiazdki przed oczami! Jak ja ogarnę trójkę? Co z wozkiem? Co z łóżeczkiem? Co z kp i porodem? Wiem dopiero od 2 h wiec nadal dochodzę do siebie. Dam niedługo zdjecie choć mało widac

Gratulacje! Mi moja mama probowala wmowic blizniaki, bo w mojej rodzinie sie zdarzaly, ale jednojajowe (podobno nie genetyczne sa). Dzisiaj zobaczylam jednego dzidzie i serduszko, wiec raczej jedno bedzie :) moze tym razem dziewczynka, zobaczymy. Ciesz sie z blizniakow, podwojne szczescie :) Beda sie w przyszlosci razem bawic a starsza coreczka bedzie miala dodatkowa radosc.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku.
    Nelus, gratuluję bliźniaków!
    A teraz idę Was nadrabiać, bo nie było mnie kilka dni :)

• kirys Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Nie przejmuj się wszystko maluszek nadrobi a za to możesz korzystać z doświadczenia"starszych" hehe :)
    Tak właśnie sobie pomyślałam ;-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co Juz do soania mamuski?:)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Laski chyba mocno trzymalyscie kciuki bo są aż dwa serduszka hahaha ja nie wiem co zrobię. Jestem w takim szoku ze mam gwiazdki przed oczami! Jak ja ogarnę trójkę? Co z wozkiem? Co z łóżeczkiem? Co z kp i porodem? Wiem dopiero od 2 h wiec nadal dochodzę do siebie. Dam niedługo zdjecie choć mało widac

Ale numer:) Gratulacje:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Helen ja ostatnią miesiączkę miałam 22 sierpnia ;) termin na 29 maja wyznaczył mi lekarz :)

robiłam dziś progesteron i wyszło mi 42,19 ng/ml wg niektórych stron górna norma, według innych trochę za dużo... dr kazał brać luteinę do 17 listopada i wtedy zmieni dawkę, więc póki co grzecznie biorę i się nie wychylam ;)

Zrobiłam się strasznie wredna. Mam ochotę zagryźć męża za każdą głupotę :P powoli zaczyna mieć mnie dość :P
    ja mam termin od lekarza na 30maja :), ciekawe jak to wyjdzie ;)
    luteinę jak się już bierze to już do końca trymestru, u mnie tak samo, dawka ta sama cały czas :)
    ja dla swojego m. jestem miła póki co, na początku rzucałam piorunami :P

Kawokado lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    ojej gratulacje :)
    na olx jest pełno wózków dla bliźniaków :P
    jak przeglądałam to pełno ich tam było ;)
    koniecznie wstaw dzieciaczki
    podwójne szczęście :D

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Aaaa nie moge w to uwierzyc. Hahaha :D Gratulacje!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz mamy kilka blizniakowych mam. Nelus.Taka nijaka i lisa. Czy kogos jeszcze pominelam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:58

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się. Mojej koleżanki siostra ma wadę wzroku bardzo mocną. Lekarz napisał jej na skierowaniu ze podejrzewa wadę serca dziecka i miała prenatalne oba razy za darmo. Wiec juz sama nie wiem jak to jest bo raczej o inne badanie nie chodzi :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do spania jeszcze za wcześnie, dopiero 22 a ja spałam do 11 prawie :D ale tak to jest jak się nie pracuje... śpimy długo, ale Mój od jutra zaczyna prace.. tylko fajnie mamy bo pracuje się u nas 2 dni na rano (cały dzień) 2 dni nocki, 4 dni wolnego :P

a ja dzisiaj leniuchowo, gram sobie, gadałam z kuzynką, mój gra na ps3.. cały dzień.. także mamy lenistwo tak przez 4 dni.. a od jutra siedzę sama :(

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov mam pytanie ty tu mialas przedtem nick flawless?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus nie zasne teraz przez twoja wiadonosc :D

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny świetne zdjęcia z wizyt, gratuluję pięknie rosnących bąbelków <3

Co do płci ja też jestem ciekawa i to bardzo, bo teraz mam synka i w ciąży z nim było całkiem inaczej jak teraz, no ale zobaczymy :) Cieszyłabym się z parki, ale z drugiej str dwóch braci mogło by już razem pograć w piłkę itp ;)

To sporo mamy mam bliźniaków :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mnie mdli, że nie mogę spać :(

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2ey84g9.jpg
    Dzięki dziewczyny. Wiem ze musze dać radę ale boję się że córeczka będzie odtracona a przecież ona mnie nadal bardzo potrzebuje. Cały dzień chodzi za mną i mówi mamaaa

Kourtney, Helenucha Klucha, Andzia SM, AnnieLov, kirys, Pati_89, MerlinMo, Paula222, xpaulinax, Magda34, Kawokado lubią tę wiadomość

201703012752.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ