Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Quatriona wrote:A mi lekarz powiedzial zebym jadla pistacje bo zdrowe.
Magda34 noja coreczka tez jest kochana i nie zamienilabym jej na zadnego chlopczyka ale do pary drugi moze byc synek
Pistacje mozna. Ale nie moge włoskich, laskowych itp bo moze byc na nich pleśń, oraz reakcja alergiczna. Niestety i tak nie jadlam ich nigdy duzo bo jestem alergikiem m.in na orzechy.Quatriona lubi tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi jeżeli dostanie się na nie skierownie od lekarza też trzeba normalnie płacić?
i która robiła już badania krwi i moczu ze skierowaniem od prywatnego lekarza?
Tak ja robilam badanie krwi i moczu, jutro wyniki mam. Niestety trzeba płacić za nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:18
-
nick nieaktualny
-
ehh ale dziś mnie wciągnęła zupka chińska.. parę łyżek zjadłam... przed ciążą nie jadłam bo od razu siedziałam w wc... a dzisiaj tak mnie wzięło, wiem, wiem, niezdrowe i beee... ale kilka łyżek chyba nie zaszkodzi... a teraz rybka, ziemniaczki i warzywka z parowara...Kruszynko rośnij zdrowo... Kochamy Cię...
1 cykl udany
-
I ja melduję się po wizycie. Pęcherzyk ciążowy jest dobrze umiejscowiony, ma 1,61 cm widać w nim pole płodowe i pęcherzyk żółtkowy (o ile nie przekręciłam jakiejś nazwy ) Lekarz mówił, że wszystko ok jak na ten etap ciąży, serduszka jeszcze nie widać, za 2 tygodnie następna wizyta, wtedy powinno być już widać dużo więcej
Dał mi zwolnienie na te 2 tygodnie i dobrze, bo miałam dylematy jak ja wysiedzę w pracy tyle godzin, jak wstanę rano i wogóle. Poza tym lepiej dmuchać na zimne po przejściach jakie miałam w poprzedniej ciąży.
Założył mi kartę ciąży i termin wyliczył na 29.06.2015, więc dzień później niż mi wyliczyło belly. Jak zapytałam dlaczego nie 28.06. to mi powiedział że za dużo czytam internetu heheWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:28
Kourtney, Helen, Magdzialena lubią tę wiadomość
Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
Gratuluję wszystkim wizytujacym:) Zdjęcia są cudne. Aż zazdroszczę że już widzieliście fasolki a o serduszku nie wspomne:) super:-* ps. Wchodzę a tu tyle do czytania:) wspaniała ta Nasza grupa;) u Nas mało.kto wie o ciąży. Jedynie przyjaciółka i przyjaciel Meza:) a dla Rodzinki i informacja będzie na Mikolaja:) miało być na święta ale w pracy będę musiała powiedzieć, to może dojść do Rodziców wiec lepiej jak od Nas się dowiedza;) Byle tylko wszystko było dobrze;) ale trzeba myśleć pozytywnie:)
Kourtney lubi tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi jeżeli dostanie się na nie skierownie od lekarza też trzeba normalnie płacić?
i która robiła już badania krwi i moczu ze skierowaniem od prywatnego lekarza?
Ja robilam juz- badania moczu i krwi, trzeba normalnie zapłacić Na prenatalne jeszcze musze poczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:32
Magda34
-
Pati_89 wrote:a masz jakieś preferencje czy Ci obojętne? Juz za niedługo prenatalne to może dzidzia się pochwali co ma między nóżkami
Pati masz samo usg prenatalne czy jeszcze np test Pappa? Ja dzisiaj próbowałam się na to umówic i calkowicie zgłupiałam. W niektórych przychodniach robią to łącznie i nie ma możliwości wykonania np tylko usg z oceną ryzyka wad genetycznych. W innej przychodni powiedzieli, ze samo usg nie ma sensu.
Zadzwonię jutro do mojej pani doktor, bo juz sama nie wiem na co mam się zapisać. Na skierowaniu mam napisane USG 11-13 tydzień, ale mi dzisiaj te telefony do kilku przychodni w głowie namieszały Aż wybuchłam płaczem - taką miałam hustawkę nastrojów
-
Mili_Vanilli wrote:Pati masz samo usg prenatalne czy jeszcze np test Pappa? Ja dzisiaj próbowałam się na to umówic i calkowicie zgłupiałam. W niektórych przychodniach robią to łącznie i nie ma możliwości wykonania np tylko usg z oceną ryzyka wad genetycznych. W innej przychodni powiedzieli, ze samo usg nie ma sensu.
Zadzwonię jutro do mojej pani doktor, bo juz sama nie wiem na co mam się zapisać. Na skierowaniu mam napisane USG 11-13 tydzień, ale mi dzisiaj te telefony do kilku przychodni w głowie namieszały Aż wybuchłam płaczem - taką miałam hustawkę nastrojów -
Laski chyba mocno trzymalyscie kciuki bo są aż dwa serduszka hahaha ja nie wiem co zrobię. Jestem w takim szoku ze mam gwiazdki przed oczami! Jak ja ogarnę trójkę? Co z wozkiem? Co z łóżeczkiem? Co z kp i porodem? Wiem dopiero od 2 h wiec nadal dochodzę do siebie. Dam niedługo zdjecie choć mało widac
Mili_Vanilli, Andzia SM, Pati_89, Quatriona, Kawokado, Sapphire, Helenucha Klucha, Magda34, Helen, Kourtney, eidth, Magdzialena, krysiak, HoniKa89, AnnieLov, wisnia11, xpaulinax, DeLaCruz, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
Nelus wrote:Laski chyba mocno trzymalyscie kciuki bo są aż dwa serduszka hahaha ja nie wiem co zrobię. Jestem w takim szoku ze mam gwiazdki przed oczami! Jak ja ogarnę trójkę? Co z wozkiem? Co z łóżeczkiem? Co z kp i porodem? Wiem dopiero od 2 h wiec nadal dochodzę do siebie. Dam niedługo zdjecie choć mało widac
Super! Gratulacje! Podwójne szczęście Nie martw się, na pewno dasz sobie radę.
-
Nelus wrote:Laski chyba mocno trzymalyscie kciuki bo są aż dwa serduszka hahaha ja nie wiem co zrobię. Jestem w takim szoku ze mam gwiazdki przed oczami! Jak ja ogarnę trójkę? Co z wozkiem? Co z łóżeczkiem? Co z kp i porodem? Wiem dopiero od 2 h wiec nadal dochodzę do siebie. Dam niedługo zdjecie choć mało widac