X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka łądny przyrost ! Gratuluje !! a tak sie bałaś Superrrrrrrrr!

• Kamila ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Nie wiem jaka beta bo mi nie otwiera sie. Ale po twojej pozytywnej buzcie sadze ze ok :D
    428.9

Kourtney lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Quatriona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz powiedzial zebym jadla pistacje bo zdrowe.
    Magda34 noja coreczka tez jest kochana i nie zamienilabym jej na zadnego chlopczyka ale do pary drugi moze byc synek

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth gratuluje !

Madzik2202 Gratki Superr

Gratuluje wszystkim wizytujacym :)!

• Patutka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Patutka łądny przyrost ! Gratuluje !! a tak sie bałaś Superrrrrrrrr!
    Dzieki, strach mam mamom chyba Juz jest wpisany: ))))

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi jeżeli dostanie się na nie skierownie od lekarza też trzeba normalnie płacić?
    i która robiła już badania krwi i moczu ze skierowaniem od prywatnego lekarza?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    A mi lekarz powiedzial zebym jadla pistacje bo zdrowe.
    Magda34 noja coreczka tez jest kochana i nie zamienilabym jej na zadnego chlopczyka ale do pary drugi moze byc synek

Pistacje mozna. Ale nie moge włoskich, laskowych itp bo moze byc na nich pleśń, oraz reakcja alergiczna. Niestety i tak nie jadlam ich nigdy duzo bo jestem alergikiem m.in na orzechy.

Quatriona lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi jeżeli dostanie się na nie skierownie od lekarza też trzeba normalnie płacić?

Tak ja robilam badanie krwi i moczu, jutro wyniki mam. Niestety trzeba płacić za nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:18

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazde prenatalne jest platne z tego co sie juz dowiedzialam

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh ale dziś mnie wciągnęła zupka chińska.. parę łyżek zjadłam... przed ciążą nie jadłam bo od razu siedziałam w wc... a dzisiaj tak mnie wzięło, wiem, wiem, niezdrowe i beee... ale kilka łyżek chyba nie zaszkodzi... a teraz rybka, ziemniaczki i warzywka z parowara... ;)

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja melduję się po wizycie. Pęcherzyk ciążowy jest dobrze umiejscowiony, ma 1,61 cm widać w nim pole płodowe i pęcherzyk żółtkowy (o ile nie przekręciłam jakiejś nazwy :-P ) Lekarz mówił, że wszystko ok jak na ten etap ciąży, serduszka jeszcze nie widać, za 2 tygodnie następna wizyta, wtedy powinno być już widać dużo więcej :-)
    Dał mi zwolnienie na te 2 tygodnie i dobrze, bo miałam dylematy jak ja wysiedzę w pracy tyle godzin, jak wstanę rano i wogóle. Poza tym lepiej dmuchać na zimne po przejściach jakie miałam w poprzedniej ciąży.
    Założył mi kartę ciąży i termin wyliczył na 29.06.2015, więc dzień później niż mi wyliczyło belly. Jak zapytałam dlaczego nie 28.06. to mi powiedział że za dużo czytam internetu hehe :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:28

Kourtney, Helen, Magdzialena lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kazde prenatalne jest platne z tego co sie juz dowiedzialam
    też tak myślałam ale koleżanka która ma dwójkę dzieci napisała mi że mam korzystać a wcale jak bd darmowe zapytałam ją o to ale jeszcze mi nie odpisała :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim wizytujacym:) Zdjęcia są cudne. Aż zazdroszczę że już widzieliście fasolki a o serduszku nie wspomne:) super:-* ps. Wchodzę a tu tyle do czytania:) wspaniała ta Nasza grupa;) u Nas mało.kto wie o ciąży. Jedynie przyjaciółka i przyjaciel Meza:) a dla Rodzinki i informacja będzie na Mikolaja:) miało być na święta ale w pracy będę musiała powiedzieć, to może dojść do Rodziców wiec lepiej jak od Nas się dowiedza;) Byle tylko wszystko było dobrze;) ale trzeba myśleć pozytywnie:)

Kourtney lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:

Ja robilam juz- badania moczu i krwi, trzeba normalnie zapłacić:/ Na prenatalne jeszcze musze poczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 22:32

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    a masz jakieś preferencje czy Ci obojętne? Juz za niedługo prenatalne to może dzidzia się pochwali co ma między nóżkami :)

Pati masz samo usg prenatalne czy jeszcze np test Pappa? Ja dzisiaj próbowałam się na to umówic i calkowicie zgłupiałam. W niektórych przychodniach robią to łącznie i nie ma możliwości wykonania np tylko usg z oceną ryzyka wad genetycznych. W innej przychodni powiedzieli, ze samo usg nie ma sensu.

Zadzwonię jutro do mojej pani doktor, bo juz sama nie wiem na co mam się zapisać. Na skierowaniu mam napisane USG 11-13 tydzień, ale mi dzisiaj te telefony do kilku przychodni w głowie namieszały :( Aż wybuchłam płaczem - taką miałam hustawkę nastrojów ;)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Pati masz samo usg prenatalne czy jeszcze np test Pappa? Ja dzisiaj próbowałam się na to umówic i calkowicie zgłupiałam. W niektórych przychodniach robią to łącznie i nie ma możliwości wykonania np tylko usg z oceną ryzyka wad genetycznych. W innej przychodni powiedzieli, ze samo usg nie ma sensu.

Zadzwonię jutro do mojej pani doktor, bo juz sama nie wiem na co mam się zapisać. Na skierowaniu mam napisane USG 11-13 tydzień, ale mi dzisiaj te telefony do kilku przychodni w głowie namieszały :( Aż wybuchłam płaczem - taką miałam hustawkę nastrojów ;)
    Jeszcze nie mam ale dzis mnie sie lekarz pytał czy chce je robić i ze z racji tego że ciąża jest po leczeniu lepiej to badanie robić i następny razem wypisze mi skierowanie :) muszę jechać aż do Żor więc kawał drogi bo tu bliżej nie ma

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski chyba mocno trzymalyscie kciuki bo są aż dwa serduszka hahaha ja nie wiem co zrobię. Jestem w takim szoku ze mam gwiazdki przed oczami! Jak ja ogarnę trójkę? Co z wozkiem? Co z łóżeczkiem? Co z kp i porodem? Wiem dopiero od 2 h wiec nadal dochodzę do siebie. Dam niedługo zdjecie choć mało widac

Mili_Vanilli, Andzia SM, Pati_89, Quatriona, Kawokado, Sapphire, Helenucha Klucha, Magda34, Helen, Kourtney, eidth, Magdzialena, krysiak, HoniKa89, AnnieLov, wisnia11, xpaulinax, DeLaCruz, mmarzenak lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Laski chyba mocno trzymalyscie kciuki bo są aż dwa serduszka hahaha ja nie wiem co zrobię. Jestem w takim szoku ze mam gwiazdki przed oczami! Jak ja ogarnę trójkę? Co z wozkiem? Co z łóżeczkiem? Co z kp i porodem? Wiem dopiero od 2 h wiec nadal dochodzę do siebie. Dam niedługo zdjecie choć mało widac

Super! Gratulacje! Podwójne szczęście :) Nie martw się, na pewno dasz sobie radę.

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus no to Masz Dwa szczescia pod serduszkiem :) gratuluje:-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ale czad :D gratulacje :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ