Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ale zrobiłam dobrą zupę
już jakis dłuższy czas chodził mi smak mleczka kokosowego i zrobiłam o to taką ...
http://wegetarianka.blox.pl/2013/01/ZUPA-Z-SOCZEWICA-I-MLEKIEM-KOKOSOWYM.html
tylko nie dałam kolendry, soku z limonki, pietruszki, kuminu i imbiru.
Na maksa smakowała, jak któraś szuka inspiracji na kolację to polecam
xpaulinax, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
wiktorzna wrote:Wiekszy stres przezywam kiedy Nic niewiem. U mnie progresteron jest tak niski ze nawet nie mam zadnych ciazowych dolegliwosci. Wiec tak jak pisalam. mi to pomaga. Bo czasami mam straszne watpliwosci I uczucie "pustki" tam. Z poczatku tez nie slyszalam Nic ale jak piereszy raz znalazlam serduszko to o wiele lepiej sie czuje. A kosztuje to nie wiele Bo tylko 30£ u mnie.
-
Helen wrote:ale zrobiłam dobrą zupę
już jakis dłuższy czas chodził mi smak mleczka kokosowego i zrobiłam o to taką ...
Na maksa smakowała, jak któraś szuka inspiracji na kolację to polecamHelen lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:ale zrobiłam dobrą zupę
Na maksa smakowała, jak któraś szuka inspiracji na kolację to polecam
Brzmi przepysznie! Ja jestem wege, więc to coś dla mnieMuszę też jej spróbować, jak mi minie wstręt do kuchennych zapachów
-
Mi dolegliwości minęły troszkę, mało tego w wc na papierze znalazłam troszeczkę jakiegoś żółtego czegoś... i pobolewał mnie dół brzucha, ale już ok z brzuchem, nie wiem jak z tym czymś żółtym. Dobrze, że idę jutro do lekarza, bo będę spokojniejsza.
czemu to takie trudneKruszynko rośnij zdrowo...Kochamy Cię...
1 cykl udany
-
Helen wrote:jaką masz wartość?
+ czy -?
Mam obydwa - i -
wszytsko ok
Wczoraj był temat odnoście picia mięty w ciąży.
Tak jak obiecałam zaptałam o nia lekarza, zaskoczony był moim pytaniem. Powiedział ze nie ma przeciwwskazań, Po za mięta polna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:57
-
Kamila ;) wrote:Mam obydwa - i -
wszytsko ok
Wczoraj był temat odnoście picia mięty w ciąży.
Tak jak obiecałam zaptałam o nia lekarza, zaskoczony był moim pytaniem. Powiedział ze nie ma przeciwwskazań, Po za mięta polna.jak jest tak i inna wartos to jest ok
-
Helen wrote:musi byc znaczek < np
jak jest tak i inna wartos to jest ok
IgM 0,100
lekarz spojrzał na wyniki i powiedzial ze sa oby dwa ujemne.
Mam tylko glukoze wysoka 102,5 mam miec ja pod kontrola.
Powiedzial ze miete mozna
Ja mam swoja w doniczce często dodaje do herbaty.
-
sylwiak wrote:Mi dolegliwości minęły troszkę, mało tego w wc na papierze znalazłam troszeczkę jakiegoś żółtego czegoś... i pobolewał mnie dół brzucha, ale już ok z brzuchem, nie wiem jak z tym czymś żółtym. Dobrze, że idę jutro do lekarza, bo będę spokojniejsza.
czemu to takie trudnedobrze, że idziesz, lekarz pewnie coś zaradzi
-
Kamila ;) wrote:IgG <0,1
IgM 0,100
lekarz spojrzał na wyniki i powiedzial ze sa oby dwa ujemne.
Mam tylko glukoze wysoka 102,5 mam miec ja pod kontrola.
Powiedzial ze miete mozna
Ja mam swoja w doniczce często dodaje do herbaty.
no glukoze masz dość wysoką, w porównaniu do mojej. Ale wydaje mi się ze to nie az taki problem, a jaką masz normę?duża odchyłka? -
Helen wrote:tak jest wynik ujemny , wiec wszystko super, ja miałam <4 i tez wszystko w porządku, ciekawe od czego zależą te cyferki
no glukoze masz dość wysoką, w porównaniu do mojej. Ale wydaje mi się ze to nie az taki problem, a jaką masz normę?duża odchyłka?
Norme mam wypisana min. 60.0 do max 110.0 mg/dl
Moj wynik miesci sie w norme ale lekarz mowil ze w ciazy musze miec ja pod kontrola.
Przed nastepna wizyta mam zrobic mocz ale powtórzę tez glukoze.
A ty jaka miałas? -
Oj dziewczyny widzę że już badania porobiłyście, też muszę się w końcu wybrać bo skierowanie mam już od prawie miesiąca... Ale tak mi się nie chce rano wstawać do laboratorium
Ja mam ostatnio wieczorami fazę na kisielNormalnie masakra
Helen lubi tę wiadomość
-
Kamila ;) wrote:Norme mam wypisana min. 60.0 do max 110.0 mg/dl
Moj wynik miesci sie w norme ale lekarz mowil ze w ciazy musze miec ja pod kontrola.
Przed nastepna wizyta mam zrobic mocz ale powtórzę tez glukoze.
A ty jaka miałas? -
Helenucha Klucha wrote:sama robisz pierogi?! podziwiam!
ja nie mam do tego zapału, czekam aż moja babcia będzie robić i wtedy wpraszam się na obiad
Babcine pierogi sa najlpsze
Mnie jak zawsze wkurzy maz a mam składniki to ide lepić pierogi
madziak2202
pierogi ruskie...najlepszewyślij do mnie kilka sztuk kurierem
madziak2202 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Oj dziewczyny widzę że już badania porobiłyście, też muszę się w końcu wybrać bo skierowanie mam już od prawie miesiąca... Ale tak mi się nie chce rano wstawać do laboratorium
Ja mam ostatnio wieczorami fazę na kisielNormalnie masakra
tylko jest minus ze późniejsze jest śniadanie