Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik84 wrote:Ja bym nie przetrwała zapachu gotowanego mleka
Skonczylam pracę mam nadzieję że był to ostatni dzieńHelen, Madzik84, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Kawokado wrote:PATUTKA SUPER!
obsmaruj tamtego konowała na znanylekarz.pl niech inni wiedzą co to za jeden
Helen pytałaś po czym u nas gin "zgadywał" płeć, bo dla mnie to takie zgadywanki, ale niestety z doświadczenia wiem, ze on rzadko się myli
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/316317309c76.png
Po tym na co wskazuje kursor, powiedział, ze u dziewczynek jest to ułożone bardziej poziomo no i czasami zdarza się, że z początkowej dziewczynki robi się chłopiec, bo z czasem się unosi. No u naszego malucha jak widać już sterczy, więc na 99% jest to chłopakOczywiście ja się łudzę, ze może maluch jeszcze zmieni zdanie hahaha, ale szans dużych nie ma
będzie wiadomo dopiero za miesiąc, bo nie chciał zgadywać. Tylko w sumie jedno zdjecie pokazuje co ma miedzy nogami, a bokiem aż takiego ułozenia nie mam jak wy, aby zobaczyc czy antenka stoi.
Widzę,że też jesteś na dziewczynką ?chociaż wiadomo że znowu będą starania, jak ZUS dalej będzie taki na preferencyjnych warunków, to kto wie...moze od razu rodzeństwo skombinujemy
Kawokado lubi tę wiadomość
-
co do zwolnienia, mi chcą je dać co wizytę, tylko ja z pewnych przyczyn czekam do świąt, jestem na działalności..więc muszę wszystko wyrównać i uporządkować. Niestety nie mogę sobie wziąść od tak, do tego praca czeka i między spaniem a innymi sprawami pracuję, w różnych godzinach, jak się da...więc trochę wam zazdroszczę na umowie, bo w każdym momencie możecie iść na L4.
-
Ja od poczatku ciąży jestem na L4. Bo w pracy mam dużo zakazów w ciąży i wielu zabiegów nie mogę przeprowadać. Nawet środki do dezynfekcji są szkodliwe. Więc siedzę z synkiem w domu. I powiem Wam, że czasem tęsknię za pracą. To takie oderwanie się od codzienności, chwila odpoczynku od domu, do dziecka. Trochę inny świat. Teraz w domu czasem pierdolca dostaję. Inaczej gdybym mogła leżeć całe dnie na dupie i robić co mi się tylko podoba. A z Małym towarzyszem to i śniadanie musi być na czas, obiad trzeba zrobić i zabawić. Więc czasem psychicznie jest ciężko. Szczególnie w taką pogodę. U Nas już 2 tydzień leje. Nawet na spacer nie wychodzimy. Teraz aktualnie pomieszkujemy u mojej babci, bo czekamy na oddanie mieszkania. Więc jest trochę lżej, bo babcia pomaga przy starszaku. Czasem go gdzieś weźmie, czasem ja mogę gdzieś sama wyskoczyć. Ale jednak u siebie to u siebie. Czekam tego mieszkania jak zbawienia.
wisnia11 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przypomnijcie mi proszę, jak to jest z prenatalnymi? Płatne czy nie? Dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego, ale czytam w necie że skierowanie takie informuje gdzie sie zglosic, bo i tak te badania nie są refundowane. Jak to było u Was?
-
U mnie jest tak: Dzwonisz i pani cie sie pyta który tydz ustala datę godzinę lekarza potem się mnie zapytala czy mam skierowanie mówię ze mam i co tam jest napisane. Ja akurat mam że po leczeniu niepłodności więc powiedziała mi że jezeli bym miała dokumentacje leczenia to mi uwzględnia skierowanie ale to się dowiem dopiero w dniu badania.
-
Witam sie z wami i pozdrawiam ze szpitala
Jestem tutaj od wtorku wieczorem bo tsk wymiotowalam ze sie odwodnilam. Takze leze na obserwacji i pije kroplowki
Moze jut zrobia mi usg Igo trymestru bo wczesniej bylam zapisana na 24.11
. To moze zrobia "przy okazji".Aniołek 02.02.2015 [*]
-
Kawa z mlekiem wrote:Witam sie z wami i pozdrawiam ze szpitala
Jestem tutaj od wtorku wieczorem bo tsk wymiotowalam ze sie odwodnilam. Takze leze na obserwacji i pije kroplowki
Moze jut zrobia mi usg Igo trymestru bo wczesniej bylam zapisana na 24.11
. To moze zrobia "przy okazji".
Ale juz lepiej sie czujesz?Magda34
-
HoniKa89 wrote:Dziewczyny przypomnijcie mi proszę, jak to jest z prenatalnymi? Płatne czy nie? Dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego, ale czytam w necie że skierowanie takie informuje gdzie sie zglosic, bo i tak te badania nie są refundowane. Jak to było u Was?
Mam skierowanie i na nim jest napisane, ze niby za szybkie bicie serduszka płodu i to jest powodem darmowego prenatalnego u mnieHoniKa89 lubi tę wiadomość
Magda34
-
Dziewczyny ja melduję dla tych mających problem z mdłościami i wymiotami że albo zbieg okoliczności albo kropelki o ktorych wspominałam we środę (IMBIFEM) działaja. Wziełam sobie do serca też poradę Pani doktor, żeby w takiej sytuacji jeść ok 10 razy dziennie, a przykładowy posiłek ma się składać np z 3 ciasteczek, czy kiwi, banana, kto co lubi, ale najważniejsze żeby nie doprowadzić do przejedzenia.
Wczoraj czułam się jak w niebie, ani razu nie wymiotowałam, mdłości dopadły mnie ok 21 ale to chyba dlatego, że już byłam głodna a nie miałam na nic ochoty.
MIŁEGO DNIA MAMUSIEPati_89, Madzik84, Misia15 lubią tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Jeszcze mąż mnie wkurzył
rano był za chorobowym teraz zaś coś smęci z tych nerwów znowu się popłakałam a teraz czuje że mnie brzuch boli
niech się już ten dzień kończy
nawet charakter mi się zmienił w ciąży.
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!