X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kamekaaaaaaaaa, kochana. My wizytujemy tego samego dnia:)))
    czyli 2.12 ?

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Ja bym nie przetrwała zapachu gotowanego mleka :D
    A ja właśnie miałam ochotę wieczorami na mleko obojętnie czy cieple czy zimne a potem się okazało że jestem w ciąży hehe :)

Skonczylam pracę mam nadzieję że był to ostatni dzień :)

Helen, Madzik84, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    czyli 2.12 ?
    Dokładnie, ja o 17;)))

kamenkaa lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    PATUTKA SUPER! :D
    obsmaruj tamtego konowała na znanylekarz.pl niech inni wiedzą co to za jeden :/
    Helen pytałaś po czym u nas gin "zgadywał" płeć, bo dla mnie to takie zgadywanki, ale niestety z doświadczenia wiem, ze on rzadko się myli ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/316317309c76.png

Po tym na co wskazuje kursor, powiedział, ze u dziewczynek jest to ułożone bardziej poziomo no i czasami zdarza się, że z początkowej dziewczynki robi się chłopiec, bo z czasem się unosi. No u naszego malucha jak widać już sterczy, więc na 99% jest to chłopak ;D Oczywiście ja się łudzę, ze może maluch jeszcze zmieni zdanie hahaha, ale szans dużych nie ma ;)
    mój lekarz własnie nie zgadywał :P
    będzie wiadomo dopiero za miesiąc, bo nie chciał zgadywać. Tylko w sumie jedno zdjecie pokazuje co ma miedzy nogami, a bokiem aż takiego ułozenia nie mam jak wy, aby zobaczyc czy antenka stoi :P .
    Widzę,że też jesteś na dziewczynką ? :P chociaż wiadomo że znowu będą starania, jak ZUS dalej będzie taki na preferencyjnych warunków, to kto wie...moze od razu rodzeństwo skombinujemy :P

Kawokado lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zwolnienia, mi chcą je dać co wizytę, tylko ja z pewnych przyczyn czekam do świąt, jestem na działalności..więc muszę wszystko wyrównać i uporządkować. Niestety nie mogę sobie wziąść od tak, do tego praca czeka i między spaniem a innymi sprawami pracuję, w różnych godzinach, jak się da...więc trochę wam zazdroszczę na umowie, bo w każdym momencie możecie iść na L4.

feegu6l.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku ciąży jestem na L4. Bo w pracy mam dużo zakazów w ciąży i wielu zabiegów nie mogę przeprowadać. Nawet środki do dezynfekcji są szkodliwe. Więc siedzę z synkiem w domu. I powiem Wam, że czasem tęsknię za pracą. To takie oderwanie się od codzienności, chwila odpoczynku od domu, do dziecka. Trochę inny świat. Teraz w domu czasem pierdolca dostaję. Inaczej gdybym mogła leżeć całe dnie na dupie i robić co mi się tylko podoba. A z Małym towarzyszem to i śniadanie musi być na czas, obiad trzeba zrobić i zabawić. Więc czasem psychicznie jest ciężko. Szczególnie w taką pogodę. U Nas już 2 tydzień leje. Nawet na spacer nie wychodzimy. Teraz aktualnie pomieszkujemy u mojej babci, bo czekamy na oddanie mieszkania. Więc jest trochę lżej, bo babcia pomaga przy starszaku. Czasem go gdzieś weźmie, czasem ja mogę gdzieś sama wyskoczyć. Ale jednak u siebie to u siebie. Czekam tego mieszkania jak zbawienia.

wisnia11 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dokładnie, ja o 17;)))

a to fajnie to pójdziemy razem ;-) Ja na 17:20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:35

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mąż mnie wkurzył :/ rano był za chorobowym teraz zaś coś smęci z tych nerwów znowu się popłakałam a teraz czuje że mnie brzuch boli :/ niech się już ten dzień kończy :/ nawet charakter mi się zmienił w ciąży.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę, jak to jest z prenatalnymi? Płatne czy nie? Dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego, ale czytam w necie że skierowanie takie informuje gdzie sie zglosic, bo i tak te badania nie są refundowane. Jak to było u Was?

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak: Dzwonisz i pani cie sie pyta który tydz ustala datę godzinę lekarza potem się mnie zapytala czy mam skierowanie mówię ze mam i co tam jest napisane. Ja akurat mam że po leczeniu niepłodności więc powiedziała mi że jezeli bym miała dokumentacje leczenia to mi uwzględnia skierowanie ale to się dowiem dopiero w dniu badania.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie napisała że ojciec dziecka był leczony na wadę serca.

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie są płatne jeśli masz jakieś wskazania do badań czyli np. masz powyżej 35 lat, wcześniej poroniłaś albo w najbliższej rodzinie były jakieś wady wrodzone. Jeśli nie spełniasz żadnego z tych kryteriów- musisz zapłacić.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Kawa z mlekiem Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami i pozdrawiam ze szpitala
    Jestem tutaj od wtorku wieczorem bo tsk wymiotowalam ze sie odwodnilam. Takze leze na obserwacji i pije kroplowki :)
    Moze jut zrobia mi usg Igo trymestru bo wczesniej bylam zapisana na 24.11
    . To moze zrobia "przy okazji".

Aniołek 02.02.2015 [*]
    f2w3rjjgj889rrf4.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:
    Witam sie z wami i pozdrawiam ze szpitala
    Jestem tutaj od wtorku wieczorem bo tsk wymiotowalam ze sie odwodnilam. Takze leze na obserwacji i pije kroplowki :)
    Moze jut zrobia mi usg Igo trymestru bo wczesniej bylam zapisana na 24.11
    . To moze zrobia "przy okazji".

Ale juz lepiej sie czujesz?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę, jak to jest z prenatalnymi? Płatne czy nie? Dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego, ale czytam w necie że skierowanie takie informuje gdzie sie zglosic, bo i tak te badania nie są refundowane. Jak to było u Was?

Mam skierowanie i na nim jest napisane, ze niby za szybkie bicie serduszka płodu i to jest powodem darmowego prenatalnego u mnie

HoniKa89 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawa z mlekiem Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ale juz lepiej sie czujesz?
    Tak juz mi zdecydowanie lepiej. Madlosci mam ale nie wymiotuje.

Aniołek 02.02.2015 [*]
    f2w3rjjgj889rrf4.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:

Uff to dobrze:) To może wypuszczą Cię do domu na weekend?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja melduję dla tych mających problem z mdłościami i wymiotami że albo zbieg okoliczności albo kropelki o ktorych wspominałam we środę (IMBIFEM) działaja. Wziełam sobie do serca też poradę Pani doktor, żeby w takiej sytuacji jeść ok 10 razy dziennie, a przykładowy posiłek ma się składać np z 3 ciasteczek, czy kiwi, banana, kto co lubi, ale najważniejsze żeby nie doprowadzić do przejedzenia.
    Wczoraj czułam się jak w niebie, ani razu nie wymiotowałam, mdłości dopadły mnie ok 21 ale to chyba dlatego, że już byłam głodna a nie miałam na nic ochoty.

MIŁEGO DNIA MAMUSIE :)

Pati_89, Madzik84, Misia15 lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:
    To dobrze że już lepiej się czujesz :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jeszcze mąż mnie wkurzył :/ rano był za chorobowym teraz zaś coś smęci z tych nerwów znowu się popłakałam a teraz czuje że mnie brzuch boli :/ niech się już ten dzień kończy :/ nawet charakter mi się zmienił w ciąży.
    Pati co do chorobowego, to słuchaj siebie i swojego organizmu.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ