X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam miec dzis wizyte i co ? Znow musze odwolac. Przeloze na nastepna srode.
    jesli nic sie nie zmieni to jutro mnie wypisza ze szpitala.

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    A ktoras z Was chodzi w Warszawie do Babka Medica? Robocie tam test Paapa?

Podobno Kourtney robiła tam te badania.

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Bez względu na ubezpieczenie kobiety w ciąży i dzieci do 18rz mają opiekę za darmo

Kobiety w ciąży i przez okres 6 tygodni od jej zakończenia nawet :)

Patutka, pewnie kamień z serca Ci spadł, fantastyczne wieści! Współczuję Ci tych wszystkich nerwów. A na tego konowała z nfz złóż skargę, obsmaruj w internecie i jak najszybciej zapomnij :*

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja następną wizytę mam 9 grudnia. Według suwaczka będzie to 15 tydzień:) A teraz tak patrzę na kalendarz i oczom nie wierzę bo za 5 dni wkraczam już w II trymestr.

xpaulinax, myszaaa, kamenkaa, JennyXS, Mili_Vanilli, madziak2202, HoniKa89, Helen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziś robicie na obiadek? Ja mam chętkę na ogórkową.

madziak2202, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie szef dzis wkur.... O głupia pierdole robi aferę jak nie wiem aż się popłakałam z tych nerwów i mam go teraz głęboko w d... Jutro idę do rodzinnego po chorobowe powiem że mnie pęcherz boli i juz do pracy nie wracam

Kawokado, Dorjana, JennyXS, HoniKa89, Helen, Zołzi lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a ja prenatalne 24 listopada:)
    Ja też ! :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja mam wizytę jutro o 11:45, już umieram ze strachu :( Po 3 tyg nie podglądania maleństwa mam poważne obawy, no ale zobaczymy...

Kciuki za dzisiejsze wizyty i oczywiście czekam na relacje :)

Dziś w końcu świeci słońce u mnie , brakowało takiego widoku :)

Helen lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222, właśnie 3-4 tygodnie odstępu między wizytami to wydaje się tak dłuuugo. Ja najchętniej chodziłabym co tydzień albo co dwa tyg chociaż :-) Mam wizytę we wtorek, czyli po 4 tygodniach od ostatniej kiedy to była potwierdzona ciąża. I ciągle myślę czy wszystko dobrze. No trzeba wytrzymać jeszcze parę dni.

Paula222, Helen lubią tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak jeszcze 2 tygodnie jestem w stanie przeżyć, ale raz na miesiąc to jest mega długi czas :)

Wrr nie wiem co na obiad dziś zrobić, w ogólnie nie ogarnięta siedzę to do sklepu wyjść ciężko aby ludzi nie straszyć :D

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Co dziś robicie na obiadek? Ja mam chętkę na ogórkową.

ja właśnie ugotowałam cały gar i zabieram się za placki ziemniaczane, bo u nas taka zasada że jak ogórkowa to i placki :P

Kawokado lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak ooo to masz roboty :)

hehe właśnie dzwonił mój przełożony i mówił , że w pracy huczy o tym że w ciąży jestem :P Ja nie wiem, nie którym widać strasznie się nudzi

Helen lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PATUTKA SUPER! :D
    obsmaruj tamtego konowała na znanylekarz.pl niech inni wiedzą co to za jeden :/
    Helen pytałaś po czym u nas gin "zgadywał" płeć, bo dla mnie to takie zgadywanki, ale niestety z doświadczenia wiem, ze on rzadko się myli ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/316317309c76.png

Po tym na co wskazuje kursor, powiedział, ze u dziewczynek jest to ułożone bardziej poziomo no i czasami zdarza się, że z początkowej dziewczynki robi się chłopiec, bo z czasem się unosi. No u naszego malucha jak widać już sterczy, więc na 99% jest to chłopak ;D Oczywiście ja się łudzę, ze może maluch jeszcze zmieni zdanie hahaha, ale szans dużych nie ma ;)

Paula222, DeLaCruz, Misia15, Magda34, madziak2202 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jak mnie szef dzis wkur.... O głupia pierdole robi aferę jak nie wiem aż się popłakałam z tych nerwów i mam go teraz głęboko w d... Jutro idę do rodzinnego po chorobowe powiem że mnie pęcherz boli i juz do pracy nie wracam

i słusznie, szkoda nerwów!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana no daj spokój, nie jest miło jak robią z tego wielką aferę, a że u mnie na wydziale ponad 50 osób robi + inne zmiany to nieźle musi huczeć. Przełożony się zdziwił że wszyscy wiedzą, dla tego do mnie zadzwonił czy coś komuś mówiłam :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja mam wizytę jutro o 11:45, już umieram ze strachu :( Po 3 tyg nie podglądania maleństwa mam poważne obawy, no ale zobaczymy...

Kciuki za dzisiejsze wizyty i oczywiście czekam na relacje :)

Dziś w końcu świeci słońce u mnie , brakowało takiego widoku :)

Ojej a ja tez dopiero 2,12 wizyta i to tez minie 3tyg od poprzedniej tez mam glupie mysli ze cos nie tak i sie boje;(
    Ale jesli nic nie boli zadnych plamien tlumacze sie ze to ok i musi tak byc
    Ciebie tez tego zycze i Trzymam KCIUKI!

Paula222 lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Ja też jutro, ale o 9. Krwiak nadal plami, więc nie łudzę się, że się wchłonął. Tylko, żeby z Kropkiem wszystko było ok... Te 2 tygodnie od ostatniej wizyty to cała wieczność :/

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:

Pati co się stało? Nie możesz się denerwowac! Mnie też wczoraj wkurwili bo pracuje w wigilię i sylwestra a nowe maja wolne! Aostatni tydzien grudnia codziennie po 10h! Więc 10.12 mam USG genetyczne, urodziny męża i wigilię w pracy więc mam plan iść zjeść i zostawić L4. Fajny plan? :) a to że teraz powinnam być na zwolnieniu bo mam antybiotyk na to zapalenie nikogo nie wyruszyło więc się nie przejmuj :)

madziak2202, Dorjana, Madzik84, wisnia11 lubią tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Pati co się stało? Nie możesz się denerwowac! Mnie też wczoraj wkurwili bo pracuje w wigilię i sylwestra a nowe maja wolne! Aostatni tydzien grudnia codziennie po 10h! Więc 10.12 mam USG genetyczne, urodziny męża i wigilię w pracy więc mam plan iść zjeść i zostawić L4. Fajny plan? :) a to że teraz powinnam być na zwolnieniu bo mam antybiotyk na to zapalenie nikogo nie wyruszyło więc się nie przejmuj :)

wigilie i sylwestra?! to dopiero niesprawiedliwe ;/ jak pracowałam to zawsze było albo jedno albo drugie

JennyXS lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak ze grafik pisze szefowa wiec jak cos nam nie pasuje to mówimy jej. I tak nie pasował mi jeden weekend wiec zapytałam koleżankę czy się zamieni ja będę miała teraz wolny a ona następny. Zapytaliśmy szefowej ta że jak nam to obu pasuje to nie ma sprawy że wszystko jedno która jest wtedy w pracy. Przychodzę dziś i wysłuchuje jak my to mamy go w dupie że powinnam najpierw się go zapytać czy mogę a potem dopiero koleżankę. A że zawsze byłam potulna tak szef ma zawsze rację tak dziś powiedziałam że nie ma i się z nim nie zgadzam. Trzymałam się mocno ale później nerwy puściły i sie rozryczałam. No to mi nie można nic powiedzieć bo zaraz się obrażam i że nigdy nigdzie nie pracowałyśmy to nie wiemy jak to jest. Tylko pracuje tu 6 lat a nadal mam umowę na 3/4 i to mi ją łaskawie zmienił jak się upomniałam. W zimie zarabiam ok 1500 zl a na chorobowym dostanę 1000. Co lepsze każdy widzi.

Ale się rozpisałam ale hormony górują i jestem zła jak osa. :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ