X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży L4 jest płatne 100%, z tego co wiem:)

JennyXS, Magda34, Madzik84 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    w ciąży L4 jest płatne 100%, z tego co wiem:)
    Tak dokładnie :)

JennyXS lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Więc 10.12 mam USG genetyczne, urodziny męża i wigilię w pracy więc mam plan iść zjeść i zostawić L4. Fajny plan? :) a to że teraz powinnam być na zwolnieniu bo mam antybiotyk na to zapalenie nikogo nie wyruszyło więc się nie przejmuj :)

JennyXS plan masz cudowny :-) jak to czytam to od razu uśmiech mam na twarzy :-) ją wczoraj zanioslam zwolnienie do pracy to moja przełożona poprosiła mnie żebym już brała do końca ciazy zwolnienie bo ona chciałaby kogoś na zastępstwo zatrudnić :-) więc z uśmiechem powiedziała jej że da się zalatwic :-)

kirys, Helen lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    wigilie i sylwestra?! to dopiero niesprawiedliwe ;/ jak pracowałam to zawsze było albo jedno albo drugie

U nas też tak było. Mam jeszcze urlop i chciałam wziasc na ostatni tydzień ale za dużo tak chce i dostalam pierwszy tydzień. Dodam że pracuje tam najdłużej. U nas też grafik układa szef.
    Pati nie przejmuj się - idź na L4 przynajmniej nie będziesz się denerwowac.

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Pati co się stało? Nie możesz się denerwowac! Mnie też wczoraj wkurwili bo pracuje w wigilię i sylwestra a nowe maja wolne! Aostatni tydzien grudnia codziennie po 10h! Więc 10.12 mam USG genetyczne, urodziny męża i wigilię w pracy więc mam plan iść zjeść i zostawić L4. Fajny plan? :) a to że teraz powinnam być na zwolnieniu bo mam antybiotyk na to zapalenie nikogo nie wyruszyło więc się nie przejmuj :)

Doskonały plan :D

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie musi mi dać lekarz ginekolog zwolnienie czy może mi odmówić i nie wypisać?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Tylko pracuje tu 6 lat a nadal mam umowę na 3/4 i to mi ją łaskawie zmienił jak się upomniałam. W zimie zarabiam ok 1500 zl a na chorobowym dostanę 1000. Co lepsze każdy widzi.

Ale się rozpisałam ale hormony górują i jestem zła jak osa. :)

Pati_89 na zwolnieniu ciazowym zostaniesz 100% płatne i to będzie średnią z 12 mcy (chyba że miałas w ostatnich 3 miesiacach jakiekolwiek L4 to wtedy masz już naliczona średnia) często zwolnienie ciazowe wychodzi korzystniej niż twoja podstawowa pensja bo do średniej wliczane są wszystkie dodatki nagrody itp :-)

Misia15
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chciała dać ale chyba ze względu na ten antybiotyk. Ale odmowilam. Zapytała czy ewentualnie jakby coś to mogę przyjść po L4 bo mam styczność z chorymi a teraz taki okres zachorowań. Powiedziała że mogę przyjść tylko to musi być wizyta bo ZUS się czepia i musi być badanie i udokumentowane wszystko. Więc do 10.12 jakos wytrzymam.

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jak myślicie musi mi dać lekarz ginekolog zwolnienie czy może mi odmówić i nie wypisać?

Mojej koleżance ginekolog odmówił zwolnienia bo ciąża była prawidłowa ale jej zależało na L4 więc poszła do innego i powiedziała że ma stresujacxa pracę i często boli ją brzuch że stresu poza tym pracxa stojąca itp. Dostała zwolnienie bez szemrania bo lekarz stwierdził że są to złe warunki.

Internista też może dac ci zwolnienie ciazowe ale max na 2 tygodnie ja tak miałam jak na początku ciąży byłam chora.

Misia15
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Pati_89 na zwolnieniu ciazowym zostaniesz 100% płatne i to będzie średnią z 12 mcy (chyba że miałas w ostatnich 3 miesiacach jakiekolwiek L4 to wtedy masz już naliczona średnia) często zwolnienie ciazowe wychodzi korzystniej niż twoja podstawowa pensja bo do średniej wliczane są wszystkie dodatki nagrody itp :-)

U mnie podstawą jest ok 1300 i tyle bym dostała bo reszta jest na zlecenie i nie jest nigdzie wykazana. Tak jest w prywatnych firmach niestety :/

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Ojej a ja tez dopiero 2,12 wizyta i to tez minie 3tyg od poprzedniej tez mam glupie mysli ze cos nie tak i sie boje;(
    Ale jesli nic nie boli zadnych plamien tlumacze sie ze to ok i musi tak byc
    Ciebie tez tego zycze i Trzymam KCIUKI!

Dzięki Kochana :*

A ludzie z pracy strasznie mnie denerwują, jakby własnego życia nie mieli. Ale co tam .

Madzik ojj to mocno trzymam kciuki ja nie wiem jak dziś zasnę

kamenkaa, Madzik84 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Mojej koleżance ginekolog odmówił zwolnienia bo ciąża była prawidłowa ale jej zależało na L4 więc poszła do innego i powiedziała że ma stresujacxa pracę i często boli ją brzuch że stresu poza tym pracxa stojąca itp. Dostała zwolnienie bez szemrania bo lekarz stwierdził że są to złe warunki.

Internista też może dac ci zwolnienie ciazowe ale max na 2 tygodnie ja tak miałam jak na początku ciąży byłam chora.
    I tak zrobię pójdę jutro do internisty powiem że boli mnie pęcherz a że w moczu wyszły mi bakterie to powinna uwierzyć. Musze też ten mocz powtórzyć wiec pójdę jutro a po wizycie przejdę sie do ginekologa :) powiem mu wprost po co mi zwolnienie jakby mi internista nie dał a jak nie to zmienię lekarza. Q końcu płacę bo chodzę prywatnie to nie powinien robić problemów.

Nie macie pojęcia jaka ja jestem jeszcze zła a minęło już tyle godzin.

Misia15 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    U mnie podstawą jest ok 1300 i tyle bym dostała bo reszta jest na zlecenie i nie jest nigdzie wykazana. Tak jest w prywatnych firmach niestety :/
    O prywatnych prawodawcach można by założyć osobny wątek. U mnie w pracy są takie absurdy czasami że nie uwierzyłybyście.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    O prywatnych prawodawcach można by założyć osobny wątek. U mnie w pracy są takie absurdy czasami że nie uwierzyłybyście.

To chyba w każdej. Jeden wielki przekręt ale nic nikomu nie udowodnisz. A prywatnie to pewnie ci da :) trzymam kciuki

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    To chyba w każdej. Jeden wielki przekręt ale nic nikomu nie udowodnisz. A prywatnie to pewnie ci da :) trzymam kciuki
    Już nie tyle kwestie prawne :) nam raz szef zabronił ze sobą rozmawiać w pracy tylko na tematy służbowe. Wiec szło tylko: Powiedziałabym ci ze bylam wczoraj w kinie ale nie mogę :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Madzik ojj to mocno trzymam kciuki ja nie wiem jak dziś zasnę

I ja trzymam za Ciebie :) Wszystko będzie dobrze. Pomyśl sobie, że jak się będziesz kłaść spać, to jak się obudzisz będzie o te kilka godzin bliżej do spotkania z maleństwem :* Zrób sobie melisę przed snem, mi pomaga się wyciszyć wieczorem :)

Ja dziś rano miałam lekki skurcz i blady strach na mnie padł, że znowu będę plamić. To by było już trzeci dzień z rzędu... Mąż odwrócił mi uwagę, zdrzemnęłam się w ciągu dnia, zapomniałam o nerwach, a plamienie się nie pojawiło (tfu tfu) :)

Dobre jest wszystko, co zajmuje myśli :)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    I ja trzymam za Ciebie :) Wszystko będzie dobrze. Pomyśl sobie, że jak się będziesz kłaść spać, to jak się obudzisz będzie o te kilka godzin bliżej do spotkania z maleństwem :* Zrób sobie melisę przed snem, mi pomaga się wyciszyć wieczorem :)

Ja dziś rano miałam lekki skurcz i blady strach na mnie padł, że znowu będę plamić. To by było już trzeci dzień z rzędu... Mąż odwrócił mi uwagę, zdrzemnęłam się w ciągu dnia, zapomniałam o nerwach, a plamienie się nie pojawiło (tfu tfu) :)

Dobre jest wszystko, co zajmuje myśli :)
    Ja robię sobie kakauko hehe przed snem :) będzie dobrze nie można się martwić na zapas bo jak sobie coś wmawiamy to potem sie to spełnia i tak jest. Jutro maluch Ci powie mamusiu ogarnij się :D trzymam kciuki :-*

Madzik84 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4 w ciąży, to nigdy nie słyszałam, by ginekolog nie chciał dać jakiejś mojej znajomej. No ale lekarz lekarzowi nierówny, to już wiadomo, jak się trafi na jakiegoś "dziada" :-) to lepiej od razu iść do innego. Dobrze, że mamy duży wybór. Ja chodziłam do pracy krótko, już przed 7 tygodniem na wizycie pani doktor sama zaleciła mi L4, ale dlatego, ze zaczęłam plamić. I dobrze wiem czemu, z powodu bardzo dużego stresu w pracy.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja robię sobie kakauko hehe przed snem :)

Ja bym nie przetrwała zapachu gotowanego mleka :D

DeLaCruz lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamekaaaaaaaaa, kochana. My wizytujemy tego samego dnia:)))

kamenkaa lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ