X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na usg prenatalne. Trzymajcie kciuki ! Ale mam stresa!

Magda34, Pati_89, Kourtney, kamenkaa, Madzik84, mmarzenak, HoniKa89, aneczka2015, Helen, Zołzi, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:

Trzymamy:)

kamenkaa, Mili_Vanilli lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    A ktoras z Was chodzi w Warszawie do Babka Medica? Robocie tam test Paapa?
    Tak ja tam robilam. Mam tam pakiet ciazowy wykupiony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 15:34

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam dzis pecha już mnie to aż śmieszy :) w mojej przychodni nie ma dziś lekarza w drugiej zastępczej od 9 rejestracja od 9 dzwonię kiedy już mi się udało dodzwonić okazało się że już mają Full.
    Myślę trudno pójdę prosto do ginekologa. Dzwonię od 14 nikt nie odbiera jadę pod gabinet a tam karta dziś nieczynne :) normalnie się roześmiałam :) z pozytywów bakterii w moczu brak leukocyty zmalały i udało się umówić na poniedziałek do internisty :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Trzymamy :)

Mili_Vanilli lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    trzymam kciuki!!!!!!!!!bedzie dobrze

Magda34, Mili_Vanilli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic. W poniedzialek ide do innego lekarza bo nie wytrzymam tyle czekajac. Ogolnie polecam ta klinike i mojego gina. Ciagle mam nadzieje ze sie pomylil.

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili Vanili trzymam mocno kciuki :)

Dziewczyny ktore dzisiaj mialy wizyte. Gratuluje pozytywnych wiadomosci. Mam nadzieje ze beda juz sane dobre zawsze

Madzik84, kamenkaa, Mili_Vanilli lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak się podzielimy gdy poznamy już płeć czy będzie przewaga jednej czy w miarę po równo :)

HoniKa89, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:

Dziewczyny ktore dzisiaj mialy wizyte. Gratuluje pozytywnych wiadomosci. Mam nadzieje ze beda juz sane dobre zawsze

Kourtney, 3mam kciuki, żebyś w poniedziałek usłyszała pomyślne wieści :*

Mili_Vanilli, kciuki ON :)

Kourtney lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    No nic. W poniedzialek ide do innego lekarza bo nie wytrzymam tyle czekajac. Ogolnie polecam ta klinike i mojego gina. Ciagle mam nadzieje ze sie pomylil.
    Kourtney, 3mam kciuki!!!!!!!

Kourtney lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ciekawe jak się podzielimy gdy poznamy już płeć czy będzie przewaga jednej czy w miarę po równo :)

Będą trzy grupy, bo ja chcę mieć niespodziankę i nie będziemy dziecięciu zaglądać między nóżki aż do rozwiązania ;)

kamenkaa, Kourtney, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Będą trzy grupy, bo ja chcę mieć niespodziankę i nie będziemy dziecięciu zaglądać między nóżki aż do rozwiązania ;)
    A no właśnie zapomniałam o niespodziankach :) tylko uprzedzaj zawsze lekarza bo moja znajoma też nie chciała wiedzieć a lekarz palnął gafę :)

Kuzynka mojego męża spodziewając się drugiego dziecka wiedzieli że będzie chłopak bo na każdym badaniu potwierdzał to lekarz a tu bach podczas porodu wyszła dziewczynka hehe. Do dziś się z tego śmieją że gdyby nie byli przy porodzie to by nie uwierzyli :)

Kourtney, Madzik84, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A no właśnie zapomniałam o niespodziankach :) tylko uprzedzaj zawsze lekarza bo moja znajoma też nie chciała wiedzieć a lekarz palnął gafę :)

Kuzynka mojego męża spodziewając się drugiego dziecka wiedzieli że będzie chłopak bo na każdym badaniu potwierdzał to lekarz a tu bach podczas porodu wyszła dziewczynka hehe. Do dziś się z tego śmieją że gdyby nie byli przy porodzie to by nie uwierzyli :)

Ale numer! :D Dlatego ja się wolę wstrzymać, żeby w razie takiej historii nie mieć nietrafionej całej różowej lub niebieskiej wyprawki ;) Dwa razy więcej imion do wybierania, ubranka unisex, będą na później dla rodzeństwa :)
    A lekarza trzeba pilnować, fakt :)

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli, jak tam?

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dostałam list ze szpitala w którym zapraszają mnie 2 grudnia na spotkanie z położna a 10 grudnia na pierwsze państwowe USG. :)
    Ahh juz nie mogę się doczekać :)

Madzik84, Pati_89, Helen lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Tak ja tam robilam. Mam tam pakiet ciazowy wykupiony

Aaa wykupilas pakiet. Ja w koncu nie wykupilam, ale moja doktor napomknela o tescie PAapa,a w 1 ciazy nie robilysmy go, chodzilam do niej na nfz w szpitalu. A do kogo chodzisz?

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney a z tymi wymiarami tez moze byc roznie, wszystko zalezy od sprzet, jak lekarz zaznaczy

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    co do zwolnienia, mi chcą je dać co wizytę, tylko ja z pewnych przyczyn czekam do świąt, jestem na działalności..więc muszę wszystko wyrównać i uporządkować. Niestety nie mogę sobie wziąść od tak, do tego praca czeka i między spaniem a innymi sprawami pracuję, w różnych godzinach, jak się da...więc trochę wam zazdroszczę na umowie, bo w każdym momencie możecie iść na L4.

ja tez mam działalność, nie wykonuje pracy ale zostały do wystawienia fv, bo mimo ze zlecenie wykonane to nie było odbioru, poza tym formalności takie jak kasa fiskalna... dlatego ustanowiłam mamę swoim reprezentantem i ona w moim imieniu zajęła sie wszystkim ( nieoficjalnie ja już na L4 wszystko przygtowuje a ona podpisuje jako przedstawiciel). Pytałam w Zusie, nie wykonuje pracy zarobkowej, nie swiadcze usług wiec jest ok. Dostaje wyższy zasiłek.

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnila ja chodze do Lewczuka. A ty? Tez chodzisz do tej kliniki?

Mili Vanilli i jak? Czekam na wiesci

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ