X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://i43.tinypic.com/5l0uti.jpg

znalazlam na forum, widac jak łatwo płec pomylić :-)

ja chce chłopca dla meza, dziewczynke dla siebie. Z niespodzianka bym nie wytrzymala bo już teraz mnie kusi jak widzę piękne ubranka, jak bede znala płec to sie nie powstrzymam :-))))

Helen lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Wszystko ok! :) :) Dzidziuś ma 67 mm, NT 1,4 mm, NB+, serduszko bije 160/min, wszystko na swoim miejscu. Nieźle się maluch rozbudził podczas badania, podskakiwał, machał rączkami i nózkami, wyglądało jakby klaskał :) Niesamowite widoki mieliśmy.

Mój K jest w szoku, pierwszy raz widział Maleństwo, powiedział, że porozmawiamy jak dojdzie do siebie hihihi :) Pojechaliśmy na lody, bo miałam straszną ochotę, a on biedny nawet nic zjeść nie mógł z wrażenia :)

Termin porodu wg tego usg przesunął z 1 czerwca na 30 maja.

Pati_89, Misia15, Madzik84, kirys, Magda34, Helen, xpaulinax, Kawokado, Paula222, madziak2202, Magdzialena lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Hej dziewczyny!

Wszystko ok! :) :) Dzidziuś ma 67 mm, NT 1,4 mm, NB+, serduszko bije 160/min, wszystko na swoim miejscu. Nieźle się maluch rozbudził podczas badania, podskakiwał, machał rączkami i nózkami, wyglądało jakby klaskał :) Niesamowite widoki mieliśmy.

Mój K jest w szoku, pierwszy raz widział Maleństwo, powiedział, że porozmawiamy jak dojdzie do siebie hihihi :) Pojechaliśmy na lody, bo miałam straszną ochotę, a on biedny nawet nic zjeść nie mógł z wrażenia :)

sama się już nie mogę doczekać badania po Twoim wpisie :)

super że z dzidzią wszystko dobrze a to już kawał człowieczka :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Ci Pati, niesamowite uczucie :) Mogłabym ogladać to godzinami :) A Ty kiedy masz to usg?

km5s20mm65zq3gk8.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi- nie macie obaw w trakcie seksu? Ja się tak martwię, żeby może wolniej, delikatniej :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Mówię Ci Pati, niesamowite uczucie :) Mogłabym ogladać to godzinami :) A Ty kiedy masz to usg?
    3 grudnia więc już nie długo :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi- nie macie obaw w trakcie seksu? Ja się tak martwię, żeby może wolniej, delikatniej :P
    Powiem Ci że miałam na początku aż parę razy sniły mi się głupoty a obudził orgazm. W życiu czegoś takiego nie przeżyłam :) i teraz maltretuje męża częściej :D poza tym czytałam że maluszek lubi gdy mama jest blisko z tatą bo macica się wtedy miło kołysze a podniecenie mamy go łaskocze :)

Misia15 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Ojej dobre pytanie ;-)
    Ja sie Mega boje i od czasu jak sie dowiedziałam nie robie tego wogole ;-)
    i nikt mnie nie przekona Boje sie i juz :p

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Już jestem :) No i oczywiście cała happy :) Dzidzia prawie nadrobiła swój wiek, teraz zamiast 4-5 dni mniejsza jest dzień - dwa ;) Tylko serducho nerwowe, aż 180 uderzeń, ale ginek mówi żeby się nie martwić , bo wszystko jest ok. Usg genetyczne na 10 grudnia. No :) To tyle :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d1a6acfe800.jpg

Też mam genetyczne na 10.12 :) na która?

Paula222 lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Ojej dobre pytanie ;-)
    Ja sie Mega boje i od czasu jak sie dowiedziałam nie robie tego wogole ;-)
    i nikt mnie nie przekona Boje sie i juz :p

Ja też raczej niechętnie, bo się boję :P ale muszę czasem dopuścić męża, żeby mnie nie zostawił przypadkiem :P Ale hamuje go ciągle :P

kamenkaa lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Ja też raczej niechętnie, bo się boję :P ale muszę czasem dopuścić męża, żeby mnie nie zostawił przypadkiem :P Ale hamuje go ciągle :P
    ojej Jak kocha nie zostawi jestem takiego zdania ;-)
    Po rozmowie z moim mężem stwierdził ze rozumie me obawy wiec ja się tym nie przejmuje ..
    Na samą myśl mam paniczny strach ze potem coś mi poleci ahhhhh

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odkąd się dowiedzieliśmy o ciąży kochaliśmy się tylko raz i tez raczej delikatnie. Teraz było usg jedno za 3 tygodnie następne, jeżeli wtedy wszystko będzie dobrze to i na drugi raz się skuszę :D

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Hej dziewczyny!

Super, bardzo sie cieszę:) Ja mam jeszcze tydzien do tego badania. Cos mowil gin o płci?:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 34
    Nic nie mowila, ja tez nie dopytywalam. Pewnie jakby cos zobaczyla to by powiedziala. Za to moj K stwierdzil, ze widzial siusiaka hehe :) Sie usmialam. Ja czuje, ze to bedzie dziewczynka

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:

Sa obawy i ostatnio chyba tak zawładnęły moimi myślami, ze od 2 tygodni nie mam wogole ochoty:/Aż mi szkoda mojego męża. Za to pamiętam jak dzis bedac w ciazy z córką w 8 i 9 miesiacu mialam taką chcice, ze mąż prawie uciekał hahaha

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak po seksie nie ma plamień, bólu to nie ma co rezygnować :-) ginekolog radził jednak unikać współżycia w terminach kiedy wypadałaby kolejna miesiączka bo wtedy jest się bardziej osłabionym i podatnym na infekcje. Widzę że mój mąż trochę się stresuje wiec robimy to delikatnie i niestety nie tak czesto jak w okresie starań o Maleństwo :-)

201606207452.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Magda 34
    Nic nie mowila, ja tez nie dopytywalam. Pewnie jakby cos zobaczyla to by powiedziala. Za to moj K stwierdzil, ze widzial siusiaka hehe :) Sie usmialam. Ja czuje, ze to bedzie dziewczynka

Hahaha chyba kazdy facet widzi na tym usg siusiaka

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Hahaha chyba kazdy facet widzi na tym usg siusiaka
    haha no a kazda kobieta pipke :D

Magda34 lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam gin zabronił :( post przynajmniej do 16 tygodnia

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero teraz czytam wszystkie dzisiejsze wpisy, bo tu nie zaglądałam.

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)

Ja niestety dziś miałam ciążki dzień, moje problemy z oddychaniem mają swoje źródło, byłam u pulmonologa i nasila mi się astma. Pól roku temu już miałam podejrzenia astmy, ale nie było tak źle by się martwić, więc to zlekceważyłam i nie brałam leków. A dziś spirometria wyszła nieciekawie, a lekarz powiedział, że muszę brać leki, takie wziewne inhalatory. :-(
    Do tego leczone kilka lat temu problemy z bardzo szybkim biciem serca też mi się nasilają, brałam na to kiedyś leki, doraźnie, ale teraz ich nie można brać.
    Boję się, że za parę m-cy wyląduję na patologii ciąży z tymi problemami.
    Bo problemy z dusznością i "niepełnym", płytkim oddechem będą się nasilać.

Mam do Was pytanie - czy któraś miała/ma problemy z astmą? Jeśli tak, czy bierzecie leki? Co za koszmar, że akurat w ciąży mnie to spotkało ;-(

m3sxdqk36px9niv0.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ