Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
http://i43.tinypic.com/5l0uti.jpg
znalazlam na forum, widac jak łatwo płec pomylić
ja chce chłopca dla meza, dziewczynke dla siebie. Z niespodzianka bym nie wytrzymala bo już teraz mnie kusi jak widzę piękne ubranka, jak bede znala płec to sie nie powstrzymam)))
Helen lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Wszystko ok!Dzidziuś ma 67 mm, NT 1,4 mm, NB+, serduszko bije 160/min, wszystko na swoim miejscu. Nieźle się maluch rozbudził podczas badania, podskakiwał, machał rączkami i nózkami, wyglądało jakby klaskał
Niesamowite widoki mieliśmy.
Mój K jest w szoku, pierwszy raz widział Maleństwo, powiedział, że porozmawiamy jak dojdzie do siebie hihihiPojechaliśmy na lody, bo miałam straszną ochotę, a on biedny nawet nic zjeść nie mógł z wrażenia
Termin porodu wg tego usg przesunął z 1 czerwca na 30 maja.
Pati_89, Misia15, Madzik84, kirys, Magda34, Helen, xpaulinax, Kawokado, Paula222, madziak2202, Magdzialena lubią tę wiadomość
-
Mili_Vanilli wrote:Hej dziewczyny!
Wszystko ok!Dzidziuś ma 67 mm, NT 1,4 mm, NB+, serduszko bije 160/min, wszystko na swoim miejscu. Nieźle się maluch rozbudził podczas badania, podskakiwał, machał rączkami i nózkami, wyglądało jakby klaskał
Mój K jest w szoku, pierwszy raz widział Maleństwo, powiedział, że porozmawiamy jak dojdzie do siebie hihihiPojechaliśmy na lody, bo miałam straszną ochotę, a on biedny nawet nic zjeść nie mógł z wrażenia
super że z dzidzią wszystko dobrze a to już kawał człowieczka -
ma_rka wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi- nie macie obaw w trakcie seksu? Ja się tak martwię, żeby może wolniej, delikatniej
i teraz maltretuje męża częściej
poza tym czytałam że maluszek lubi gdy mama jest blisko z tatą bo macica się wtedy miło kołysze a podniecenie mamy go łaskocze
Misia15 lubi tę wiadomość
-
ma_rka wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi- nie macie obaw w trakcie seksu? Ja się tak martwię, żeby może wolniej, delikatniej
Ja sie Mega boje i od czasu jak sie dowiedziałam nie robie tego wogole
i nikt mnie nie przekona Boje sie i juz :p -
Paula222 wrote:Już jestem
No i oczywiście cała happy
Dzidzia prawie nadrobiła swój wiek, teraz zamiast 4-5 dni mniejsza jest dzień - dwa
Tylko serducho nerwowe, aż 180 uderzeń, ale ginek mówi żeby się nie martwić , bo wszystko jest ok. Usg genetyczne na 10 grudnia. No
To tyle
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d1a6acfe800.jpg
Też mam genetyczne na 10.12na która?
Paula222 lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Ojej dobre pytanie
Ja sie Mega boje i od czasu jak sie dowiedziałam nie robie tego wogole
i nikt mnie nie przekona Boje sie i juz :p
Ja też raczej niechętnie, bo się bojęale muszę czasem dopuścić męża, żeby mnie nie zostawił przypadkiem
Ale hamuje go ciągle
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
ma_rka wrote:Ja też raczej niechętnie, bo się boję
ale muszę czasem dopuścić męża, żeby mnie nie zostawił przypadkiem
Ale hamuje go ciągle
Po rozmowie z moim mężem stwierdził ze rozumie me obawy wiec ja się tym nie przejmuje ..
Na samą myśl mam paniczny strach ze potem coś mi poleci ahhhhh -
Mili_Vanilli wrote:Hej dziewczyny!
Super, bardzo sie cieszęJa mam jeszcze tydzien do tego badania. Cos mowil gin o płci?
kamenkaa lubi tę wiadomość
Magda34
-
Sa obawy i ostatnio chyba tak zawładnęły moimi myślami, ze od 2 tygodni nie mam wogole ochoty:/Aż mi szkoda mojego męża. Za to pamiętam jak dzis bedac w ciazy z córką w 8 i 9 miesiacu mialam taką chcice, ze mąż prawie uciekał hahahaMagda34
-
Jak po seksie nie ma plamień, bólu to nie ma co rezygnować
ginekolog radził jednak unikać współżycia w terminach kiedy wypadałaby kolejna miesiączka bo wtedy jest się bardziej osłabionym i podatnym na infekcje. Widzę że mój mąż trochę się stresuje wiec robimy to delikatnie i niestety nie tak czesto jak w okresie starań o Maleństwo
-
Mili_Vanilli wrote:Magda 34
Nic nie mowila, ja tez nie dopytywalam. Pewnie jakby cos zobaczyla to by powiedziala. Za to moj K stwierdzil, ze widzial siusiaka heheSie usmialam. Ja czuje, ze to bedzie dziewczynka
Hahaha chyba kazdy facet widzi na tym usg siusiakaMagda34
-
A ja dopiero teraz czytam wszystkie dzisiejsze wpisy, bo tu nie zaglądałam.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Ja niestety dziś miałam ciążki dzień, moje problemy z oddychaniem mają swoje źródło, byłam u pulmonologa i nasila mi się astma. Pól roku temu już miałam podejrzenia astmy, ale nie było tak źle by się martwić, więc to zlekceważyłam i nie brałam leków. A dziś spirometria wyszła nieciekawie, a lekarz powiedział, że muszę brać leki, takie wziewne inhalatory.
Do tego leczone kilka lat temu problemy z bardzo szybkim biciem serca też mi się nasilają, brałam na to kiedyś leki, doraźnie, ale teraz ich nie można brać.
Boję się, że za parę m-cy wyląduję na patologii ciąży z tymi problemami.
Bo problemy z dusznością i "niepełnym", płytkim oddechem będą się nasilać.
Mam do Was pytanie - czy któraś miała/ma problemy z astmą? Jeśli tak, czy bierzecie leki? Co za koszmar, że akurat w ciąży mnie to spotkało ;-(