Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa z mlekiem wrote:Joanna ja mam astme, biore sterydy doustnie (encorton) i pulmicort wziewnie. Astma niestety lubi sie w ciazy nasilic ale mozna ja kontrolowac wlasnie m.in pulmicortem.
Dziękuję za odpowiedź, ja też dostałam dwa razy dziennie Pulmicort i doraźnie w razie duszności Sabumalin. No i jeszcze mam kupić urządzenie do inhalacji i zastosować kurację 7-dniową Pulmicortem w specjalnych saszetkach do inhalowania. Ja sama jestem zdziwiona, że to astma, nie mam kaszlu itp., "tylko" albo aż duszności i problem z oddychaniem.
-
AnnieLov wrote:
Ja wczoraj kupiłam pierwsze cuda dla maleństwa
Nie mogłam się powstrzymać ...
Ale fajowePytanie laika: ubranko z napisem "I
Dad" jest w tym samym rozmiarze, co dwa pajace obok? Wydaje się o połowę mniejsze
Piankowe koła jakieś głośne mi się wydają na lato, a niepraktyczne na zimę :S
O! TFK Joggster III 16, też epickimadziak2202, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Kurczę ja jak pomyśle o wózku wyprawce i tych wszystkich rzeczach to ogarnia mnie panika. Pierwsza ciąża, pierwsze dziecko, pierwszy wózek. Nie mam bladego pojęcia czym się kierować. Gdy organizowałam nasz ślub w głowie miałam wszystko zaplanowane a teraz pustka. Pewnie kupię jakiś mega ładny i mega nie praktyczny.
Madzik84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik84 wrote:Ale fajowe
Pytanie laika: ubranko z napisem "I
Dad" jest w tym samym rozmiarze, co dwa pajace obok? Wydaje się o połowę mniejsze
Piankowe koła jakieś głośne mi się wydają na lato, a niepraktyczne na zimę :S
O! TFK Joggster III 16, też epicki
Pajac jeden 62, drugi 68 a bodziak 56Madzik84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Ja robiłam do niedawna, ale zrezygnowałam
Ładny efekt, ale nie chce mi się co 3 tygodnie szukać ,,wolnych'' 2 godzin na leżenie przy rzęsach
AnnieLove śliczne zakupy
Co do wózka, ja mam po synku Camarelo SevillaGondola super, spacerówka była dla niego nie wygodna. Dość lekki, dobrze się prowadzi, no i cena przystępna.
Madzik84 tak ! Koła pompowane zdecydowanie, mój świetnie prowadził się zimą po śniegach
A na jeden raz to się opłaca? -
AnnieLov a jakaś konkretna okazja ? Bo efekt jest i to bardzo ładny, ale utrzymuje się do miesiąca. Trzeba tylko pamiętać aby nie brać zbyt podkręconych bo wygląda to bardzo sztucznie, ja brałam zawsze rzęsy naturalne ( norka) ciut dłuższe od moich i minimalnie podkręcone
Wtedy był najlepszy efekt
-
Pati_89 wrote:Widziałyście może forum lipcówek 2016? Ja się natknęłam przez przypadek
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowe-mamusie-2016,8804.html
Tam to mają rygora my takie rozbestwione hehe
Ha ha ja piernicze jak w szkole obecna nieobecna a jak Cie nie ma to wypad buhahahahaahhahahahahaDeLaCruz, Magda34 lubią tę wiadomość
-
przechodzę chyba jakąś burzę hormonalną
wszystko mnie denerwuje i irytuje. dwa dni przez to niskie ciśnienie bolała mnie głowa tak, że oczy chciały wyjść na wierzch, a do tego wszystkim moim bliskim się obrywa. mam dość tego, że wszyscy się interesują jak się czuję ( teściowa dzień w dzień dzwoni i pyta) a tekst "najważniejsze, że wszystko w porządku" powtarzający się już ponad setny raz sprawia, że mam ochotę krzyczeć
moja teściowa jest złotą kobietą, ale teksty typu "ciąża zabiera urodę" albo "poszło ci w bioderka" odebrałam bardzo boleśnie, aż mam ochotę się obrazić
... kilka promieni słońca na pewno poprawiło by mi humor
-
Pati_89 wrote:Widziałyście może forum lipcówek 2016? Ja się natknęłam przez przypadek
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowe-mamusie-2016,8804.html
Tam to mają rygora my takie rozbestwione hehe
Ale jajalista obecności jak w szkole
kamenkaa lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
miluszka wrote:A tak z innej beczki, Dziewczyny, witam się w 12 tygodniu
wg belly wczoraj minął okres największego zagrożenia utraty ciąży
Mam do Was pytanie, co sądzicie na temat zakupu wózka już teraz? Zastanawiam się czy nie za szybko, wózek jest w stanie idealnym, ma gwarancję do końca przyszłego roku a kusi mnie cena bo mam okazję kupić za 50% ceny sklepowej. W sumie wózki oglądam już od jakiegoś czasu, dwa mi sprzątnięto sprzed nosa, mąż mówi, że mam jechać po niego i kupić a ja się zastanawiamno i doradźcie Kochane! Mój dylemat dotyczy tego czy warto już czy nie jest za wcześnie na zakup wózka
Ja też bym kupiła. Tak zrobiłam w pierwszej ciąży, bo była okazja. Stwierdziłam, ze nawet jakby coś poszło nie tak to i tak prędzej czy później się nam przyda💙 2014
❤️ 2016
-
jakka wrote:Nie zastanawiaj się tylko kup. Super okazja minus 50%
Dziewczyny czym się kierujecie przy wyborze wózka?ja jeszcze nie interesowałam się tym tematem a to mój pierwszy wózekktóry bardziej polecacie?
Zdecydowanie pompowane koła. Chyba że masz idealnie równe chodniki i będziesz jeździć głównie po galeriach. No i ja mam osobno gondolę, osobno spacerowke. Mam inne kryteria względem stelaża dla noworodka i starszego dziecka. Gondola powinna się dobrze bujać, ja na pewno nie wybralabym sztywnego stelaża ze skretnymi kołami. Spacerowka z kolei powinna być bardziej stabilna, ale dobrze amortyzowana. Też obowiązkowo pompowane koła, tutaj już skrętne się przydają. Każdy ma swoje kryteria, wiele zależy od tego gdzie się jeździ, są też modne modele, które miałam okazję testować, ale nie polecam - bugaboo i quinny, drogie, a nie warte swojej ceny. Ja mam Jedo Bartatina, a spacerowke Camarelo Eos (zwłaszcza ten drugi bardzo polecam, koszt niewielki, a przewyższa jakością wiele drogich wózków )jakka lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
miluszka wrote:A tak z innej beczki, Dziewczyny, witam się w 12 tygodniu
wg belly wczoraj minął okres największego zagrożenia utraty ciąży
Mam do Was pytanie, co sądzicie na temat zakupu wózka już teraz? Zastanawiam się czy nie za szybko, wózek jest w stanie idealnym, ma gwarancję do końca przyszłego roku a kusi mnie cena bo mam okazję kupić za 50% ceny sklepowej. W sumie wózki oglądam już od jakiegoś czasu, dwa mi sprzątnięto sprzed nosa, mąż mówi, że mam jechać po niego i kupić a ja się zastanawiamno i doradźcie Kochane! Mój dylemat dotyczy tego czy warto już czy nie jest za wcześnie na zakup wózka
moim zdaniem jak jest okazja, wózek ci się podoba itd to jak najbardziej warto go kupićmy co prawda nie kupiliśmy ale dostaliśmy łóżeczko w tygodniu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciaży
i tak się jakoś nie bardzo z tym czułam, bo przecież to był sam początek i wszystko mogło się zdarzyć, ale kurcze drewniane łóżeczko z bardzo dobrym materacem i kompletem pościeli za piękny uśmiech
taka okazja by się nie powtórzyła
DeLaCruz, miluszka lubią tę wiadomość
-
jakka wrote:Nie zastanawiaj się tylko kup. Super okazja minus 50%
Dziewczyny czym się kierujecie przy wyborze wózka?ja jeszcze nie interesowałam się tym tematem a to mój pierwszy wózekktóry bardziej polecacie?
Jakka to też nasz pierwszy wózek, ale z mężem patrzymy głównie na koła, bo od niedawna mieszkamy na wsi(6km od Gdyni, no ale na wsi
). Jeszcze nie zbudowali nam wszystkich dróg w okół osiedla, wiec wszędzie pełno błota... Na pewno chcemy mieć spore pompowane koła i blokade na przednich żeby się nie obracały. Ciotka strasznie narzekała na te obrotowe koła z przodu. Zresztą wystarczy przyjrzeć się mamuśkom z wózkami na spacerach
nie raz widać jak walczą zeby gdzieś wejść, bo im się te przednie kółka nie chcą dobrze ustawić.
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Kawokado wrote:moim zdaniem jak jest okazja, wózek ci się podoba itd to jak najbardziej warto go kupić
my co prawda nie kupiliśmy ale dostaliśmy łóżeczko w tygodniu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciaży
i tak się jakoś nie bardzo z tym czułam, bo przecież to był sam początek i wszystko mogło się zdarzyć, ale kurcze drewniane łóżeczko z bardzo dobrym materacem i kompletem pościeli za piękny uśmiech
taka okazja by się nie powtórzyła
Ja też już dostałam trochę rzeczy dla maluszka tj. Łóżeczko ubrania wanienke itp. Narazie wszystko spakowalam i zanioslam do piwnicy i czeka wszystko na swoją kolej natomiast za wózkiem zaczynamy się powoli rozglądać.Kawokado lubi tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
nick nieaktualny
-
Tak w ogóle to witam się w 14 tygodniu
obudziłam się ze spuchniętym dziąsłem... nie wiem czy to wina retainera (pamiątki po aparacie) czy nie daj Boże psuje mi się trójka
Chciałabym skończyć ten tydzień przed ewentualną wycieczką do dentysty, ale jak opuchlizna nie zejdzie do poniedziałku to nie będę czekać
xpaulinax lubi tę wiadomość