X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    o 17,40 ale przede mną 2 godziny drogi :)
    Kciukam :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam strasznie czarne mysli. To 3mm NT mnie dobilo. Maz powiedzial ze nie da sie do mnie sotrzec odkad sie o tym doaiedzialam. Prawie nie rozmawiamy ....nie potrafie nic mowic o ciazy i sie teraz cieszyc. Jak wyjdzie jakas wada albo zespil to nie wiem:( tak bardzo chce zeby dzidzia byla zdrowa

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Cinnila ja chodze do Lewczuka. A ty? Tez chodzisz do tej kliniki?

Tak, tez chodze do tej kliniki tylko ja do dr Czarneckiej. A bylas u innego lekarza zeby sprawdzil ta przeziernosc jeszxze raz?

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Mam strasznie czarne mysli. To 3mm NT mnie dobilo. Maz powiedzial ze nie da sie do mnie sotrzec odkad sie o tym doaiedzialam. Prawie nie rozmawiamy ....nie potrafie nic mowic o ciazy i sie teraz cieszyc. Jak wyjdzie jakas wada albo zespil to nie wiem:( tak bardzo chce zeby dzidzia byla zdrowa
    Będzie zdrowa:-) musisz być dobrych myśli :-) nie myśl o tym co będzie. Ma być pozytywnie :-) ja mocno trzymam kciuki:-) kiedy masz mieć wyniki? Zrobiłaś Nimfy ? Staraj się może skupić uwagę na ślubie. Wiem że nie jest to łatwe ale musisz też pomyśleć o maleństwie któremu nie służy Twój nastrój i denerwowanie się. Będzie dobrze:-*
    A ja czekam z niecierpliwością na swój termin badania :-)

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Nie mów tak! Trochę wiary :* będzie wszystko dobrze :) dziewczyny mają rację skup się teraz na ślubie i weselu bo co ma być to będzie a zamartwianie się tylko pogorszy sprawe :*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek ide do innego gina zeby zmierzyl jeszcze raz.

A nifty zrobilam i wynik do 9dni roboczych. Ake babka powiedziala ze u nich przewaznie w 5dni przychodzi.

Dorjana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz we wtorek mam wizyte u swojego gina. Bo beda wyniki testu z krwi do pappa. Wiec bede tez miala ryzyko zespolow. A czy ktoras jest tu juz po pappa? Robila ktoras?

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki zeby to była pomyłka! Wiadomo, ze usg nie jest niezawodne. Kourtney może twój mężczyzna tak reaguje, bo też stresuje się ślubem? Ja z moim też miałam problemy z komunikacją przed weselem ;) Może zróbcie sobie wspólny relaksujący wieczór? Popcorn, filmy czy co tam lubicie robić razem i postarajcie się nie myśleć ani o ślubie ani o dzidzi? Wiem, ze łatwo się to pisze, a zrobić już nie taka prosta sprawa, ale najważniejsze, że macie siebie :) nie zamykaj się przed nim! Trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze :*

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny KUPIŁAM!!!! Dziękuję Wam za dobre rady żebym kupiła :-)
    Annielove, śliczne zakupy :-)
    Kourtney, trzymam kciuki za wyniki nifty!
    Myszaaa, czekamy na dobre wieści:-)
    Kochane chwalę się, mój dzisiejszy zakup Bebetto Luca 3 w 1 :-) <3 <3 <3
    33w606c.jpg

Paula222, Madzik84, Zołzi, Kawa z mlekiem, Helenucha Klucha, kamenkaa, Kawokado, DeLaCruz, Magda34, aneczka2015, myszaaa, Misia15, Magdzialena, xpaulinax, Dorjana, wisnia11, kirys lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny KUPIŁAM!!!! Dziękuję Wam za dobre rady żebym kupiła :-)
    Annielove, śliczne zakupy :-)
    Kourtney, trzymam kciuki za wyniki nifty!
    Myszaaa, czekamy na dobre wieści:-)
    Kochane chwalę się, mój dzisiejszy zakup Bebetto Luca 3 w 1 :-) <3 <3 <3
    33w606c.jpg
    Super :)
    A pochwalisz się ceną?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji pochwalę moją teściową ;-) byłyśmy po wózek, bo mój nie miał jak ze mną pojechać, później do galerii i oczywiście do c & a, kupiłam 3 tuniko - bluzki i sukienkę, czerwoną, taką jaka zawsze marzyła mi się żeby założyć w święta. Teściowa powiedziała że mam te zakupy potraktować jako prezent :-) :-) :-)

Co do zakupów dla Maluszka to jeszcze nie kupiłam żadnych ubranek, ale w środę pojechaliśmy do Ikea (kocham, uwielbiam, ubóstwiam) i kupiliśmy komody do pokoiku dziecięcego i stolik don tego pokoju. Zakupy niezbędne bo powiedziałam że dopóki nie będzie komód to nic nie kupuję, żeby w siatach nie trzymać tylko od razu na swoje miejsce :-)

Pati_89, Karolina_karolina, Kawokado lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już też się marzą zakupy dla maluszka ale najpierw chce posprawdzać co już mam u mamy na strychu po moich małych kuzynkach i co mi kto odda bo wiem że jest trochę chętnych :) a potem wpadnę w szał zakupów :D

miluszka, Kawa z mlekiem lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że się pochwalę, zapłaciłam 900 zł, może nie do końca to 50% ale... ;-) w sumie mogłam negocjować ale jakoś klimatu nie było do negocjacji ;-) spacerówka wyjęta z folii, w ogóle nie była używana, wózek wygląda jak nowy, rzeczywiście zgodnie z opisem jego stan jest idealny :-) i ma gwarancję do końca listopada 2016 r. więc super. Sprawdzałam u nas ceny, 1600 zł nowy także cieszę się mega :-) Był do sprzedaży ponieważ ci ludzie mieszkają na 4 piętrze i babka nie dawała rady go znosić. Wózek rzeczywiście ciężki ale mieszkamy w domku więc nie będę musiała go nosić po schodach ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 18:35

xpaulinax lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    No pewnie że się pochwalę, zapłaciłam 900 zł, może nie do końca to 50% ale... ;-) w sumie mogłam negocjować ale jakoś klimatu nie było do negocjacji ;-) spacerówka wyjęta z folii, w ogóle nie była używana, wózek wygląda jak nowy, rzeczywiście zgodnie z opisem jego stan jest idealny :-) i ma gwarancję do końca listopada 2016 r. więc super. Sprawdzałam u nas ceny, 1600 zł nowy także cieszę się mega :-) Był do sprzedaży ponieważ ci ludzie mieszkają na 4 piętrze i babka nie dawała rady go znosić. Wózek rzeczywiście ciężki ale mieszkamy w domu więc nie będę musiała go nosić po schodach ;-)
    No to rzeczywiście nie miałaś na co czekać :D super zakup kolor uniwersalny i jak najbardziej na lato :)

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mega się cieszę :-) ale patrząc na tempo wiru w jaki wpadłam niedługo zbankrutuję ;-)

Kawokado lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka super wózek ! No to pierwszy poważny zakup macie z głowy ;)

A teściowej zazdroszczę strasznie ...

Karolina_karolina, miluszka, kamenkaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zamawiam włóczkę a w potem biorę się za lampki cotton balls bo od dawna mi się marzą a kosztują fortunę. Dziś znalazłam filmik jak je zrobić i są proste więc mam prezent na święta dla siostry do jej nowego pokoju a jak już poznamy płeć to zrobię je dla mojego robaczka :D

Kawa z mlekiem, DeLaCruz, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy z wujostwem męża i gdyby ciocia zobaczyła nas z wózkiem to by chyba do końca ciąży nie spała hehe:) ja tam w zabobony nie wierzę :D

DeLaCruz lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ale tez w babce idziesz do innego lekarza? Czy zupelnie gdzie indziej?
    Ja z tym Paapa to sie zastanawiam czy zrobic... W babce od razu po usg pobieraja krew czy trzeba przyjechac specjalnie wtedy kiedy dziala punkt pobran?

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati podrzuć filmik na którym się wzorujesz bo też planuję zrobić kule :-)

Kawa z mlekiem lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ