X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    jeeeeesteśmy, wszystko jest w porządku mam ponad 10 min film <3
    maluch ma wszystko na swoim miejscu <3 na 70% chłopak :D:D:D

Cudowne wieści:D

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc Wam Myszaa super wiesci gratuluje ;-)
    Chlopak superrr bedzie malusi łobuz ;-)
    Co Wy z Tymi dziewczynkami po co ma jej sie zamieniać no wyluzujcie byle by bylo zdrowe to najważniejsze !

Magda hejka pozdrowka miłego dnia:!

Magda34 lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    CZesc Wam Myszaa super wiesci gratuluje ;-)
    Co Wy z Tymi dziewczynkami po co ma jej sie zamieniać no wyluzujcie byle by bylo zdrowe to najważniejsze !

Magda hejka pozdrowka miłego dnia:!

Wzajemnie :*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:28

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasza cera? Bo ja od paru dni mam wysyp pryszczy:/ jeszcze nie ma tragedii, ale przybywa codziennie nowych. Na twarzy i z boku szyi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:27

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 ja też mam wrażenie że jakoś coraz więcej tych nie proszonych gości na twarzy:-/ co prawda pojawiają się na brodzie i policzkach takie małe ale nigdy nie miałam z tym większego problemu. Smaruje je miejscowo i wysuszam;-) Ahh ...te hormony:-)

kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaaa gratulacje ! :) Cieszę się , że wszystko ok :) A chłopczyki są super ( wiem co mówię ;) )

Magda34 ja nie dawno miałam taki czas , że mnie wysypało na twarzy, nawet na uchu mi coś wyskoczyło :P Ale zniknęło jak ręką odjął :)

Jakie plany na niedzielę dziewczyny ?

kamenkaa, Magda34, Zołzi lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Jak Wasza cera? Bo ja od paru dni mam wysyp pryszczy:/ jeszcze nie ma tragedii, ale przybywa codziennie nowych. Na twarzy i z boku szyi
    a daj spokoj Magda tak samo duzo wiecej tego ajjjj coż damy rade

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Ktoś dzisiaj jeszcze wizytuje?

Magdzialena, co u Ciebie? Kiedy Cię wypuszczą? Co mówią lekarze?
    Od piatku jestem w domu. Od czwartku nie mialam plamien do dzis ale to takie kawa z mlekiem.
    Musze lezec ciagle, brac leki i czekac az zniknie krwiak. W srode mam wizyte u mojej gin nie wiem czy bedzie robila mi usg czy nie.

Ciesze sie bardzo, ze u Ciebie Madziu wszystko w porzadku! Krwiak zniknal- swietnie. I Twoja dzidzia piekna <3

Zołzi, Madzik84, Kawokado, kamenkaa, xpaulinax lubią tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    a daj spokoj Magda tak samo duzo wiecej tego ajjjj coż damy rade

No pewnie , ze damy ;)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Myszaaa gratulacje ! :) Cieszę się , że wszystko ok :) A chłopczyki są super ( wiem co mówię ;) )

Magda34 ja nie dawno miałam taki czas , że mnie wysypało na twarzy, nawet na uchu mi coś wyskoczyło :P Ale zniknęło jak ręką odjął :)

Jakie plany na niedzielę dziewczyny ?

Chyba żadne tzn zakupy napewno, bo nie mam nic na obiad jakos i zero pomysłów...Co pichcicie dzis?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miały być naleśniki z twarogiem, ale chyba nic z tego bo moi rodzice już od rana wydzwaniają, czy przyjedziemy ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ja tez mam wysyp :( ale w pierwszej ciazy tez mialam tragedie tak do polowy, pozniej mialam ladna cere, mocne paznokcie i wlosy moglam myc co kilka dni, a nie codziennie bo tak mi sie nie przetluszczaly. Takze mam nadzieje ze i tym razem to etap przejsciowy i zaczne wkrotce wyglada normalnie :P

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to co najmniej od miesiąca mam problem z cerą, a przed ciążą miałam ładną cerę i zero pryszczy.dzisiaj rano miałam zawroty głowy, chyba progesteron skoczył mocno w górę.

Adaś ur. 07.05.2016
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Co Wy z Tymi dziewczynkami po co ma jej sie zamieniać no wyluzujcie byle by bylo zdrowe.
    Chodziło mi o to że już może być pewna co do płci choć lekarz powiedział że na 70% chłopak. A przy dziewczynce 70% to i tak niewiadoma bo mógł się poprostu siusiak schować :) też mi obojętne jaka będzie płeć kochać będę tak samo :)

A moja cera zaczyna się poprawiać choć od zawsze mam z nią problemy nawet mogę wyjść bez korektora :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy mialam ładna cere, włosy i paznokcie a teraz mam tylko ladne paznokcie. Nawet wlosy mi lecą...

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie i ciepło :**

Ja jestem jakoś w 11 tyg, jutro mam kolejną wizytę .
    Martwie się o dzidziusia i przeżywam dużo stresu , bo cała sytuacja nie wygląda tak jak powinna . Ja i maluch zostaliśmy sami , ponieważ tatuś nie chce ani mnie , ani jego.
    Jest ciężko ,ale codziennie się modle za dzidziusia , jeszcze nie ma go na świecie ,a tyle ludzi go już kocha (tzn tylko z mojej strony , bo tatuś się nawet nie pochwalił u siebie) . Bardzo chciałabym syna , mówię do niego nie raz , że musi być zdrowy i silny i że chciałabym żeby był dobrym człowiekiem :)

Nie wiem oficjalnie , że to " on " bo to tylko takie moje wewnętrzne pragnienie każe mi traktować dzidziusia jako " jego " , przeżyje ciężki szok jak dowiem , się że to jednak nie " on " :P Termin mam na 20 czerwca okolo.

Wymiotuje i wieczorem i rano i w trakcie dnia mam kilka wyprysków na buzi , jem raczej słone , ostre , pikante rzeczy ,a w wg zabobonów to wychodzi mi pół na pół :D

WSZYSTKIE WAS MOCNO ŚCISKAM I ŻYCZĘ ZDROWYCH , SILNYCH I PRZEŚLICZNYCH SKARBÓW <3

kamenkaa, xpaulinax, wisnia11 lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1990 wrote:

Martwie się o dzidziusia i przeżywam dużo stresu , bo cała sytuacja nie wygląda tak jak powinna . Ja i maluch zostaliśmy sami , ponieważ tatuś nie chce ani mnie , ani jego.
    Jest ciężko ,ale codziennie się modle za dzidziusia , jeszcze nie ma go na świecie ,a tyle ludzi go już kocha (tzn tylko z mojej strony , bo tatuś się nawet nie pochwalił u siebie) . Bardzo chciałabym syna , mówię do niego nie raz , że musi być zdrowy i silny i że chciałabym żeby był dobrym człowiekiem :)

Nie wiem oficjalnie , że to " on " bo to tylko takie moje wewnętrzne pragnienie każe mi traktować dzidziusia jako " jego " , przeżyje ciężki szok jak dowiem , się że to jednak nie " on " :P Termin mam na 20 czerwca okolo.

Wymiotuje i wieczorem i rano i w trakcie dnia mam kilka wyprysków na buzi , jem raczej słone , ostre , pikante rzeczy ,a w wg zabobonów to wychodzi mi pół na pół :D

WSZYSTKIE WAS MOCNO ŚCISKAM I ŻYCZĘ ZDROWYCH , SILNYCH I PRZEŚLICZNYCH SKARBÓW <3

Witaj Sylwia, przykro mi że jesteś w takiej sytuacji ale skoro Was zostawił to nie był Was wart.
    Musisz wierzyć że maluszek ma się dobrze i dbać o siebie i nie denerwować się.
    Może łatwo mi mówić bo nie jestem w twojej sytuacji, ale wierzę że my kobiety jesteśmy silne a dla swoich pociech zrobimy wszystko :) dobrze że masz wsparcie w rodzinie ono jest ważniejsze niż pseudo ojciec.
    Zawsze możesz na nas liczyć. Służymy pomocą :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1990 wrote:

Witaj! :)

strasznie smutna sytuacja, ale może jest jeszcze jakaś szansa na naprawienie relacji?
    Trzymam mocno kciuki, żebyś była silna dla siebie i maleństwa!

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cery - u mnie masakra! wypryski wyszły mi nawet na dekolcie czego nigdy wcześniej nie uświadczyłam... W pozytywną stronę zmieniło mi się natomiast z włosami, przed ciążą musiałam myć codziennie, teraz nawet co trzeci dzień! :)

Dużo z Was było niedawno na badaniach i muszę Wam pogratulować tyle szczęścia! dziewczyny macie przepiękne dzidziusie, cieszę się razem z Wami :)
    ja mam wizytę dopiero 3 grudnia i strasznie nie mogę się doczekać. Zwłaszcza że brzuch nadal płaski jak deska...

Miłej niedzieli!

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1990 wrote:

Witaj, bardzo mi przykro, że trafiłaś na takiego dupka. Fajnie, ze napisałaś tu u nas:) Napewno mozesz liczyć na nasze wsparcie i dobre słowo:) Tu są same fajne dziewczyny :D

Zołzi lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ