X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Ojej, nie wiem, czemu tak Cię męczy ten dziad :( Przykro mi, że nadal masz powody do zmartwień, ale jestem przekonana, że teraz już będzie dobrze i uporasz się z krwiakiem. W domu najlepiej :) Odpoczywaj i wyleguj się, ile się da, bo jak się zacznie wicie gniazdka, to nie usiedzisz :D

Mimo, że już nie muszę leżeć to mąż i tak zabrania mi cokolwiek robić. Od leżenia pierdolca dostawałam, myślałam już, że zrobią mi się odleżyny ;) Raz dziennie jeszcze łapie mnie pojedynczy skurcz, więc nospa nadal się przydaje, a ja z pozycji łóżka dostaję pierdolca patrząc na piętrzący się bałagan w domu ;)
    Niby cos tam sie zmniejszyl ten krwiak... wiec jakis pozytyw jest.
    staram sie nadal byc dobrej mysli :)

Ojjj wiem cos o tym :)
    Tez juz odlezyn dostaje. I az mnie nosi zeby posprzatac, cos porobic no ale na razie musze przystopowac. Wstaje tylko do wc i zeby cos zjec. No i jak pierworodny czasem wzywa to musze sie podniesc ;) musze jak najszybciej pozbyc sie tego krwiaka zeby znow zaczac normalnie funkcjonowac.

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Nie próbowałam, chyba musze . To nie jest na receptę?
    nie jest z tego co pamiętam... oprócz tego antybakteryjny jest imbir w herbatce z miodem i cytryną dziecko powinno wypić :)

Magda34 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:47

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia witamy :*

Ja od rana wymiotuje. Albo eymioty wrocily albo to jakis wirus...
    Boje sie tak cholernie jutrzejszej wizyty.
    Jak to jest z tym nt? Ono jest caly czas na tym samym poziomie czy wraz z wiekiem ciazy im pozniejsza tym sie zwieksza czy zmniejsza? Jak to jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2tyg slub blagam zeby nie bylo sniegu!!;)

• Helen Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu nie chcesz aby był śnieg?to taka piękna atmosfera?czy macie fajerwerki na zewnątrz?
    jak emocje?
    co do nt nie pomogę...

feegu6l.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    spróbuj jeść mielone siemie lniane, mozna go dodawac do musli, twarożku. Jest w większości sklepów, a nawet czasami da sie kupić w aptece. Mi przestały wypadać w końcu, ale bałam się że wyłysięję, ale ja miałam ten problem od łupiezu. Może zmień szampon na delikatniejszy.Może spróbuj pić pokrzywę i nią też płukać włosy po myciu.

Magda a próbowałas na córce leki homeopatyczne?ja sie kiedys wyleczyłam angin heelem
    https://www.doz.pl/apteka/p1781-Heel-Angin_SD_tabletki_50_szt
    nic mi nie pomagało, dopiero to pomogło, a angina za anginą się u mnie ciągnęła...

Siemię piłam przed ciążą ;) Na włosy mi nie pomagało, jedynie spray z kofeiną, a teraz i to nie działa :/ Szampon mam delikatny, łagodniejszy już może być tylko dziecięcy :) Może jak mi lekarz odstawi duphaston to przejdzie...

Co do anginy, jak ja byłam mała to laryngolog radził mojej mamie, żeby mi usunąć migdałki... Ale jak są teraz skuteczne leki, to lepiej nie stresować dziecka! :) Uważajcie też na mononukleozę, lekarze potrafią pomylić ją z anginą.

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • dais Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ślub w lutym i miałam śnieg - nie polecam. Było -17 stopni i musiałam zbierać grosiki ze śniegu a palce zamarzały. Reszta była okay ale do teraz pamiętam to uczucie skrobania grosików.
    Z nt do końca 14 tygodnia powinno być tak samo, po moim już jest niewidoczne. Kourtney nie martw się, jutro okaże się że jest wszystko dobrze. Z wymiotami niestety u mnie też tak bywa ze pojawiły się z powrotem.
    Mi jako dziecku też chcieli usunąć migdały, ale mama się nie zgodziła i teraz lekarze mówią ze słusznie, bo bez migdałów może i rzadziej angina ale częściej atakuje płuca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 19:15

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czesc mamusie kochane! Chcialabym sie zapytac co sadzicie o podrozy na wertepach? Mianowicie chcialam odwiedzic babcie na wsi, jednakze podroz Tam jest w polowie w dolkach.... groszek jest bezpieczny?

Patutka, chyba najlepiej będzie, jak się skonsultujesz z tym ogarniętym lekarzem. W poprzednich ciążach też się nad tym zastanawiałam, konkretnie nad jazdą na rowerze w terenie czy nad jazdą na motocyklu i zdania są podzielone. W takiej sytuacji moja koleżanka mówi: "To Ty jesteś matką, Ty decydujesz i Ty podejmujesz ryzyko". Z drugiej strony przeciętny samochód jest lepiej amortyzowany od jednośladu i na przednim fotelu zawsze mniej trzęsie :)

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dot anginy :) Mam nadzieję,że nie dojdzie do usuwania migdałków. Póki co ona ma anginy z bolącym gardłem i gorączką, bez wymiotów. Bo córka szwagierki to zawsze wymiotuje strasznie przy anginach :/

Kourtney co do NT to nie znam się :/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Mi jako dziecku też chcieli usunąć migdały, ale mama się nie zgodziła i teraz lekarze mówią ze słusznie, bo bez migdałów może i rzadziej angina ale częściej atakuje płuca.

Moja mama też się nie zdecydowała. Raz, że ten trzeci migdałek jakoś z wiekiem zaczyna się zmniejszać i mija się z sensem usuwanie go. Dwa, konował chciał mi to zrobić od ręki w gabinecie... :/

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to ona ma ok te migdałki, nigdy pediatra nie mówił,że trzeba je usuwać

Madzik84 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie sniegu. Impreza oczywiscie w srodku. Ale sesja na zewnatrz ;)

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cery, to mnie na początku ciąży "wysypało", natomiast teraz mam z tygodnia na tydzień bardziej gładką i promienną. Ale za to zaczęła mi się strasznie przesuszać skóra na całym ciele, mimo, że codziennie stosuję balsam lub oliwkę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 19:54

zi13ikgnbtapo19b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Co do cery, to mnie na początku ciąży "wysypało", natomiast teraz mam z tygodnia na tydzień bardziej gładką i promienną. Ale za to zaczęła mi się strasznie przesuszać skóra na całym ciele, mimo, że codziennie stosuję balsam lub oliwkę :/
    To To mnie jest na odwrot. Mam strasznie tlusta cere. Cala sie swiece...

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Dzięki za rady dot anginy :) Mam nadzieję,że nie dojdzie do usuwania migdałków. Póki co ona ma anginy z bolącym gardłem i gorączką, bez wymiotów. Bo córka szwagierki to zawsze wymiotuje strasznie przy anginach :/

Trzymam kciuki, żeby leki pomogły :) Ja właśnie wymiotowałam, może stąd to zalecenie, żeby usunąć?..

Magda34 lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Pamiętam dokładnie ten sam problem w poprzedniej ciąży i jedyna rzecz która u mnie działała to oliwka dla niemowląt. Używałam żelu z oliwka pod prysznic, potem oliwka i dodatkowo balsam, czasem oliwa z oliwek. Taka kombinacja dawała w miarę radę, ale niestety na rozstępy nie pomogło, mimo nawilżania i w zasadzie nie przytycia zbyt wiele rozstępy mam olbrzymie, taka uroda. Staraj się unikać zwykłego mydła bo strasznie wysusza.

xpaulinax lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:47

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • dais Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze w Polsce trochę się przesadza. Cala ciążę dojeżdżałam autobusem, po kocich łbach bo tak trasa przebiegała. W Szwecji ciężarne jeżdżą na rowerach i raczej nikt nie zachowuje się inaczej niż przed ciąża a dzieci rodzą się tak samo zdrowe. Ciąża to nie choroba, ale oczywiście lekarza możesz się zapytać.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Trzymam kciuki, żeby leki pomogły :) Ja właśnie wymiotowałam, może stąd to zalecenie, żeby usunąć?..

Być może. Dziękuję. Jutro ide z nią do lekarza, zobaczymy co powie

Madzik84 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ