X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:47

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie w pierwszej ciąży zagrożonej lekarka zabroniła dłuższych tras. Akurat dojedzałam na studia zaoczne, więc musiałam kilka zjazdów opuścić. Ale tak jak pisze dais w Polsce lekarze często za bardzo przesadzają. Myślę, że akurat wstrząsy w drodze nie wpływają aż tak na ciąże. Ale to też co lekarz to inna opinia. Należy uważać, ale nie przesadzać.

Co do cery to ja miałam na początku wysyp, teraz też pojawiają się, ale jest ich mniej. Włosy mniej się przetłuszczają, rzęsy przedłużone trzymają super jak nigdy.

Apetyt do dupy dalej. Od mięsa odpycha, aż robi się niedobrze. Za to owoce i słodycze wchodzą bez problemu. No i pokazał się już brzuszek. I to już widoczny. Kupiłam ostatnio spodnie ciążowe w h&m, bo każde inne cisnęły w brzuchu. I teraz to jest rarytas. W ogóle inna wygoda. I fajnie podkreślają brzuszek :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:47

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jazdy na rowerze to niestety ale w Polsce nie da się jeździć bezpiecznie. Rzadkie ścieżki rowerowe, częste wjazdy i zjazdy po wysokich krawężnikach i kultura jazdy kierowców samochodów dobija... nie ma porównania ze swiatem rowerzystów na zachodzie. Normalnie nikt się nie przejmuje że może upaść, wywrócić się czy obić przy najeżdżaniu na uliczny krawężnik ale w ciąży ? Nawet jeśli upadek będzie niegroźny to po co się stresować.
    Ja zmieniłam rower na spacerki :-)

Kawokado lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1990 wrote:
    witam serdecznie i ciepło :**

Ja jestem jakoś w 11 tyg, jutro mam kolejną wizytę .
    Martwie się o dzidziusia i przeżywam dużo stresu , bo cała sytuacja nie wygląda tak jak powinna . Ja i maluch zostaliśmy sami , ponieważ tatuś nie chce ani mnie , ani jego.
    Jest ciężko ,ale codziennie się modle za dzidziusia , jeszcze nie ma go na świecie ,a tyle ludzi go już kocha (tzn tylko z mojej strony , bo tatuś się nawet nie pochwalił u siebie) . Bardzo chciałabym syna , mówię do niego nie raz , że musi być zdrowy i silny i że chciałabym żeby był dobrym człowiekiem :)

Nie wiem oficjalnie , że to " on " bo to tylko takie moje wewnętrzne pragnienie każe mi traktować dzidziusia jako " jego " , przeżyje ciężki szok jak dowiem , się że to jednak nie " on " :P Termin mam na 20 czerwca okolo.

Wymiotuje i wieczorem i rano i w trakcie dnia mam kilka wyprysków na buzi , jem raczej słone , ostre , pikante rzeczy ,a w wg zabobonów to wychodzi mi pół na pół :D

WSZYSTKIE WAS MOCNO ŚCISKAM I ŻYCZĘ ZDROWYCH , SILNYCH I PRZEŚLICZNYCH SKARBÓW <3

Jejj jak mi przykro :( Ale z drugiej strony, dziecko to największy skarb, jakoś się ułoży :* A może po prostu się przestraszył ? Wiesz może jednak się ogarnie :)

Magda34 zdrówka dla córki :*

Patutka co do podróży ja nie polecam... Z synkiem w ciąży od jeżdżenia autem dostałam przedwczesnych skurczy ( w 20 tyg) , miałam zakaz ruszania się z domu. Dziś byłam u rodziców, no i też już czuję mini spięcie na dole... Lepiej się oszczędzać...Ale kto jak woli, jak czujesz się świetnie, czemu nie. Ja się zwyczajnie boję, bo już w ciąży z synkiem miałam akcje.

Magda34 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Pamiętam dokładnie ten sam problem w poprzedniej ciąży i jedyna rzecz która u mnie działała to oliwka dla niemowląt. Używałam żelu z oliwka pod prysznic, potem oliwka i dodatkowo balsam, czasem oliwa z oliwek. Taka kombinacja dawała w miarę radę, ale niestety na rozstępy nie pomogło, mimo nawilżania i w zasadzie nie przytycia zbyt wiele rozstępy mam olbrzymie, taka uroda. Staraj się unikać zwykłego mydła bo strasznie wysusza.

Dais, dziękuję za radę! Na pewno skorzystam :)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też jesteście takie jęczące i płaczliwe?
    Czuje się tragicznie i fizycznie przez ciągłe wymioty i psychicznie, bo już normalnie nie mogę ze sobą wytrzymać :/ nie mam pojęcia jakim cudem mój mąż wciąż to znosi ;p

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Czy wy też jesteście takie jęczące i płaczliwe?
    Czuje się tragicznie i fizycznie przez ciągłe wymioty i psychicznie, bo już normalnie nie mogę ze sobą wytrzymać :/ nie mam pojęcia jakim cudem mój mąż wciąż to znosi ;p

Byłam płaczliwa- mam nadzieję, ze to juz za mną. Ale humorki mam nadal:/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na badania do ginekologa chodzicie same czy zabieracie partnerów?

201606207452.png
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    Dzis konczymy rowno 9 tygodni :)

Madzik84, Magda34, xpaulinax, Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki! która dzisiaj wizytuje?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie już widoczne brzuszki?

Misia15 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam widoczny, rzuca sie w oczy :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • dais Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Ja juz moj widze, ale nosze ciazowe spodnie ktore mam wrazenie go podkreslaja. Poza mna nikt nie widzi :P Jak mowie, ze widac to wtedy sie przygladaja i slysze 'no faktycznie cos widac'.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Tak, już widać, ale jak ktoś nie wie o ciąży to pomyśli,że lekko przytyłam-o czym się przekonałam w sobote :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Dziewczyny czy na badania do ginekologa chodzicie same czy zabieracie partnerów?

Chodzę z mężem. Choć w piątek mam prenatalne rano i idę sama, bo mąż musi być w pracy :/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOURTNEY o której wizytujesz? Trzymam kciuki

madziak2202, Kourtney lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie w ogóle nie mam brzucha..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Sylwia1990 przykro mi z powodu partnera ze okazal sie niedojrzaly i jestem z ciebie dumna ze chcesz dac rade sama i nie skreslasz dzieciatka. Szkoda ze po za dobrym slowem inaczej nie moge pomoc.

Mam jutro badanie z przeziernoscia juz sie nie moge doczekac i troche sie boje

Madzik84, Kawokado lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę sama ale na prenatalne jedziemy razem, jeżeli będzie chciał wejść ze mną na wizytę go wezmę ze sobą do środka, a jeśli nie to nie będę zmuszać, chociaż myślę, że będzie chciał wejść ;-) póki co nie był jeszcze ani razu ze mną do tej pory

Dziewczyny, u Was też zima? Tak pięknie zasypało mi ogród, że nie mogę się napatrzeć:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:01

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ