X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz troche widac brzuszek moja macica navsygnal ciaza od razu sie rozciagnela skubana:-) ale w biodrowkach jeszcze sie mieszcze. W ciazy z Hania dlugo nie bylo widac brzuszka, widocznie jeszcze wtedy moja macica nie byla taka rozbestwiona

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pieknie swieci slonce ale śniegu brak

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też jest snieg i bardzo slisko..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Dziewczyny czy na badania do ginekologa chodzicie same czy zabieracie partnerów?

Ja z synkiem swojego zabierałam na każde usg od ok 9 tygodnia. Teraz nie, bo ktoś musi zostawać z synkiem ;) Ale na genetyczne idę z mężem, opiekę znajdę i niech chociaż na to jedno pójdzie ;) Bo te w 13 tyg jest naj piękniejsze ze wszystkich usg podczas ciąży
    bo później dziecko jest duże i ogląda się albo jego pupę albo głowę głównie :)

Jak noc minęła ? Bo u mnie jak zwykle nie obeszło się od głupich snów :/

A no i synkowi wczoraj wyjęliśmy szczebelki i już może sam wychodzić, niech się przyzwyczaja. Ale przez to obudził mnie po 8 a nie po 9 :P

miluszka u mnie zero śniegu, ale za to słoneczko
    0slonce.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:15

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę po 15 na wizytę , trzymajcie prosze kciuki mocno żeby wszystko było dobrze <3 i kochane jesteście wszystkie że tak wsparłyście mnie dobrym słowem , to bardzo miłe :*

od rana wymiotuje , czuje się kiepsko , w nocy też wymiotowałam i wieczorem...
    a co do tej cery to mam tak z 4 wypryski na buzi po za tym póki co spokojnie , myślicie że sie to z biegiem ciąży powiekszy ??

Wlasnie modłiłam się za dzidziusia <3

Madzik84, Helen, Kourtney lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro mam prenatalne i biorę męża niech zobaczy nasz skarbeczek:)

Sylwia1990 to 3mam kciuki za udaną wizytę i wracaj z pozytywnymi wieściami

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1990 udanej wizyty i czekamy na wieści:)
    U mnie bez śniegu, ale widzę,że auta mają oszronione szyby

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no to trzymam kciuki i czekam na relacje z wizyty ! :)

Zastanawiam się, co by tu dziś porobić. Hmm taka pogoda, szkoda ją zmarnować

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też wizytuję - mam badanie prenatalne :) W Poznaniu za oknem śniegu brak, ale za to wszystko pięknie przykrył szron.

Madzik84, mmarzenak, Helenucha Klucha, Pati_89, Zołzi lubią tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Ja dziś też wizytuję - mam badanie prenatalne :) W Poznaniu za oknem śniegu brak, ale za to wszystko pięknie przykrył szron.

O której masz? Ja mam w piątek i juz odliczam i się stresuje

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale macie dobrze, ja muszę aż do 10 grudnia czekać :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, bo teraz w piatek mam prenatalne a za tydzień wizyte u swojego gin :) Ciekawe czy mi zrobi usg skoro te prenatalne mam teraz

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    O której masz? Ja mam w piątek i juz odliczam i się stresuje

O 14.30 :)

Helen lubi tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)
    3mam kciuki za dzisiejsze wizyty! :*

U mnie piękne słoneczko za oknem, dawno nie było tak ładnie :) Ale nie mogę się już doczekać śniegu! :D

Ja od początku chodzę z mężem, jeszcze przed ciążą, jak się leczyliśmy na niepłodność. W końcu to nasza wspólna sprawa ;)

Na brak humorków nie mogę narzekać, od czasu do czasu budzę się wściekła jak osa albo siedzę i zaczynam nagle ryczeć bez powodu. Wtedy mój mąż mówi "Oooj, widzę że nie masz objawów ;)" i mi wtedy wszystko puszcza i razem się z tego rechoczemy :D Strasznie mnie wzruszają tv reklamy Allegro z serii "A ty czego szukasz?", za każdym razem płaczę! :D

W nocy co chwilę coś innego mi się śniło, jakieś śmieszne bzdety. A na koniec obudził mnie mega orgazm... ;)

Co do brzucha, to mi wywaliło tydzień temu i gdyby nie to, że sporo schudłam przez wymioty to jeansów bym już nie dopięła. Dość szybko jak na pierwszą ciążę (donoszoną do tego etapu) i dziwne, bo ja mam bardzo mocne mięśnie brzucha... I tak się zastanawiam, kiedy będzie ten moment, że będę musiała wyjść z domu i już nie będę miała co na siebie włożyć :P :D

xpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie dziewczyny!
    Ja zaczynam dziś 10 tydzień, wizyta jutro, ale badanie usg, bo prenatalne to dopiero pewnie za 2 tygodnie.

Ale póki co, to nie umiem się doczekać jutra, żeby wiedzieć czy wszystko ok,w końcu 4 tygodnie od poprzedniej wizyty to dłuuuuugo.
    Na prenatalne na pewno wezmę męża.

Kawokado lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1990 podziwiam Cię za ta siłę która masz w sobie. Mimo sytuacji w której się znalazlas nie poddalas się :-) powodzenia na wizycie.

I wszystkim które dzisiaj wizytuja powodzenia :-) czekamy na zdjęcia maluszków :-)

Co do cery to na początku miałam wyprysku jak w @ a w wraz sporadycznie pojawi się jakiś 1. Do tego od kilku dni włosy mi się poprawiły nie przetluszczają się jak wcześniej.

Ja jutro mam prenatalne i zabieram męża :-) to będzie pierwszy raz kiedy zobaczy naszą fasolkę nie mogę się doczekać :-) mam wrażenie że on ciągle myśli że dziecko jest jakąś mała kropką a jak mu ostatnio powiedziałam że widziałam jak rusza rękami i nogami to oczy zrobił jak 5 zł :-P

Helen lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Nie lubie sniegu. Impreza oczywiscie w srodku. Ale sesja na zewnatrz ;)
    w razie co bierz wszystko na dobrą kartę, że będą piękniejsze zdjęcia :) tylko własnie w takim temperaturach łatwo o przeziębienie. Mnie nawet spóźnienie męża nie wytrąciło z dobrego nastroju a to jest podstawa, aby nie dać się złym emocjom. Na pewno będzie to piękny ślub :) a swoją drogą może się wypada do tego czasu, z tym śniegiem u nas w pl to różnie, więc głowa do góry :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Pamiętam dokładnie ten sam problem w poprzedniej ciąży i jedyna rzecz która u mnie działała to oliwka dla niemowląt. Używałam żelu z oliwka pod prysznic, potem oliwka i dodatkowo balsam, czasem oliwa z oliwek. Taka kombinacja dawała w miarę radę, ale niestety na rozstępy nie pomogło, mimo nawilżania i w zasadzie nie przytycia zbyt wiele rozstępy mam olbrzymie, taka uroda. Staraj się unikać zwykłego mydła bo strasznie wysusza.
    rozstępy to można chyba dermorollerem wyrolować co?
    ostatnio wpadłam na ten pomysł aby tak zrobić razem z mezo, ale dopiero po ciąży, bo małe mi się już pojawiły na piersiach, ale to możliwe że są to stare rozstępy...

feegu6l.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Wracam do Was ja, na początku się przywitałam i znikłam :) a teraz po miesiącu siedzenia w domu zaczynam wariować więc chociaż tutaj będę miała się do kogo odezwać :)

Madzik84, xpaulinax, mmarzenak, Helen, eidth, ansad, Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:

Do jakiego lekarza chodzisz?

My na razie na wszystkich wizytach byliśmy razem.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ