Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zołzi wrote:Dziewczyny czy na badania do ginekologa chodzicie same czy zabieracie partnerów?
Ja z synkiem swojego zabierałam na każde usg od ok 9 tygodnia. Teraz nie, bo ktoś musi zostawać z synkiemAle na genetyczne idę z mężem, opiekę znajdę i niech chociaż na to jedno pójdzie
Bo te w 13 tyg jest naj piękniejsze ze wszystkich usg podczas ciąży
bo później dziecko jest duże i ogląda się albo jego pupę albo głowę głównie
Jak noc minęła ? Bo u mnie jak zwykle nie obeszło się od głupich snów
A no i synkowi wczoraj wyjęliśmy szczebelki i już może sam wychodzić, niech się przyzwyczaja. Ale przez to obudził mnie po 8 a nie po 9
miluszka u mnie zero śniegu, ale za to słoneczko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:15
-
nick nieaktualnyJa dziś idę po 15 na wizytę , trzymajcie prosze kciuki mocno żeby wszystko było dobrze
i kochane jesteście wszystkie że tak wsparłyście mnie dobrym słowem , to bardzo miłe :*
od rana wymiotuje , czuje się kiepsko , w nocy też wymiotowałam i wieczorem...
a co do tej cery to mam tak z 4 wypryski na buzi po za tym póki co spokojnie , myślicie że sie to z biegiem ciąży powiekszy ??
Wlasnie modłiłam się za dzidziusiaMadzik84, Helen, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty! :*
U mnie piękne słoneczko za oknem, dawno nie było tak ładnieAle nie mogę się już doczekać śniegu!
Ja od początku chodzę z mężem, jeszcze przed ciążą, jak się leczyliśmy na niepłodność. W końcu to nasza wspólna sprawa
Na brak humorków nie mogę narzekać, od czasu do czasu budzę się wściekła jak osa albo siedzę i zaczynam nagle ryczeć bez powodu. Wtedy mój mąż mówi "Oooj, widzę że nie masz objawów" i mi wtedy wszystko puszcza i razem się z tego rechoczemy
Strasznie mnie wzruszają tv reklamy Allegro z serii "A ty czego szukasz?", za każdym razem płaczę!
W nocy co chwilę coś innego mi się śniło, jakieś śmieszne bzdety. A na koniec obudził mnie mega orgazm...
Co do brzucha, to mi wywaliło tydzień temu i gdyby nie to, że sporo schudłam przez wymioty to jeansów bym już nie dopięła. Dość szybko jak na pierwszą ciążę (donoszoną do tego etapu) i dziwne, bo ja mam bardzo mocne mięśnie brzucha... I tak się zastanawiam, kiedy będzie ten moment, że będę musiała wyjść z domu i już nie będę miała co na siebie włożyćxpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
WItajcie dziewczyny!
Ja zaczynam dziś 10 tydzień, wizyta jutro, ale badanie usg, bo prenatalne to dopiero pewnie za 2 tygodnie.
Ale póki co, to nie umiem się doczekać jutra, żeby wiedzieć czy wszystko ok,w końcu 4 tygodnie od poprzedniej wizyty to dłuuuuugo.
Na prenatalne na pewno wezmę męża.
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Sylwia1990 podziwiam Cię za ta siłę która masz w sobie. Mimo sytuacji w której się znalazlas nie poddalas się
powodzenia na wizycie.
I wszystkim które dzisiaj wizytuja powodzeniaczekamy na zdjęcia maluszków
Co do cery to na początku miałam wyprysku jak w @ a w wraz sporadycznie pojawi się jakiś 1. Do tego od kilku dni włosy mi się poprawiły nie przetluszczają się jak wcześniej.
Ja jutro mam prenatalne i zabieram mężato będzie pierwszy raz kiedy zobaczy naszą fasolkę nie mogę się doczekać
mam wrażenie że on ciągle myśli że dziecko jest jakąś mała kropką a jak mu ostatnio powiedziałam że widziałam jak rusza rękami i nogami to oczy zrobił jak 5 zł
Helen lubi tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Nie lubie sniegu. Impreza oczywiscie w srodku. Ale sesja na zewnatrz
tylko własnie w takim temperaturach łatwo o przeziębienie. Mnie nawet spóźnienie męża nie wytrąciło z dobrego nastroju a to jest podstawa, aby nie dać się złym emocjom. Na pewno będzie to piękny ślub
a swoją drogą może się wypada do tego czasu, z tym śniegiem u nas w pl to różnie, więc głowa do góry
-
dais wrote:Pamiętam dokładnie ten sam problem w poprzedniej ciąży i jedyna rzecz która u mnie działała to oliwka dla niemowląt. Używałam żelu z oliwka pod prysznic, potem oliwka i dodatkowo balsam, czasem oliwa z oliwek. Taka kombinacja dawała w miarę radę, ale niestety na rozstępy nie pomogło, mimo nawilżania i w zasadzie nie przytycia zbyt wiele rozstępy mam olbrzymie, taka uroda. Staraj się unikać zwykłego mydła bo strasznie wysusza.
ostatnio wpadłam na ten pomysł aby tak zrobić razem z mezo, ale dopiero po ciąży, bo małe mi się już pojawiły na piersiach, ale to możliwe że są to stare rozstępy...
-
Witam dziewczyny
Wracam do Was ja, na początku się przywitałam i znikłama teraz po miesiącu siedzenia w domu zaczynam wariować więc chociaż tutaj będę miała się do kogo odezwać
Madzik84, xpaulinax, mmarzenak, Helen, eidth, ansad, Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość