X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Do jakiego lekarza chodzisz?

My na razie na wszystkich wizytach byliśmy razem.

Dr Paweł Jachowski (Femimed na ul. Marcelińskiej). Dziś właśnie chcę zabrać męża po raz pierwszy ze sobą :)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady przeczytać wszystkiego ale widzę że ostatnio pojawiła się temat wizyt, czy z partnerem czy bez. My na każdą wizytę wchodzimy razem, później na badaniu jestem sama a na koniec lekarz prosi męża i pokazuje mu nagranie na USG :)

Helen lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy próbowałyście zjeść coś słodkiego przed badaniem usg?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Ja jeszcze nie , ale chyba spróbuję 10 grudnia :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a macie już widoczne brzuszki?

Z racji tego że schudłam 10 kg to właśnie brzuszek zaczął być widoczny jakieś 5 dni temu. Teraz jak byliśmy na imprezie rodzinnej to wszyscy juz twierdzili ze mam malutki zaokrąglony brzuszek :-) co prawda specjalnie ubrałam się tak żeby go podkreślić

mmarzenak lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam właśnie taki plan żeby zjeść coś słodkiego, pączka na przykład;-) ja jutro mam wizytę u swojej gin bo chciała żebym przyszła przed prenatalnymi, do jutra też mam l4 a w piątek prenatalne :-) nie mogę się doczekać :-)
    mąż od soboty przeżywa nasz nowy zakup, czyli wózek, mówi o składaniu, rozkładaniu, o tym czy się zmieści do samochodów składany, z gondolą czy bez ;-) i do którego jak będziemy wkładać :-) a ja się cieszę z jego zaangażowania, dziś będziemy chyba skręcać komody z ikei tzn. mąż będzie skręcać a ja mu towarzyszyć i podawać śrubki :-)

xpaulinax, Misia15, Kawokado lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Z racji tego że ostatnio na usg moja dzidzia spala i nie dała się obudzić to musimy powtórzyć w czwartek usg i lekarz kazała mi zjeść coś słodkiego albo napic się coca coli

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek też już zaczyna być widoczny, tzn nie należę do szczupłych osób więc brzuszek miałam ale teraz robi się taki śliczny okrąglutki <3

Misia15, Kourtney lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie również:) chodź jak się ubiorę odpowiednio to nie widać ciąży :)
    ...przed ciążą był płaski ale u mnie wystarczy ze woda się zatrzyma i zawsze wychodził, więc dla mnie to nie zaskoczenie że jest.Akurat przed ciążą nie wysuszałam się na wiór :P
    A robicie w ciąży brzuszki?
    własnie szukam zestawy ćwiczeń :) na nowy trymestr :))

feegu6l.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadlam coś słodkiego przed badaniem i maluch pięknie skakał w brzuszku :-) także sposób się sprawdza :-)
    Brzuszek mam lekko wypuklony poniżej pępka a na wieczór pięknie się zaokrągla :-)
    Co do brzuszkow i ćwiczeń to ją nic nie robię. Boje się zwyczajnie...nawet przy kichaniu brzuch mnie kłuje a co dopiero przy brzuszkach...

f2w343r8930pqaay.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Ja ostatnio zjadlam coś słodkiego przed badaniem i maluch pięknie skakał w brzuszku :-) także sposób się sprawdza :-)
    Brzuszek mam lekko wypuklony poniżej pępka a na wieczór pięknie się zaokrągla :-)
    Co do brzuszkow i ćwiczeń to ją nic nie robię. Boje się zwyczajnie...nawet przy kichaniu brzuch mnie kłuje a co dopiero przy brzuszkach...
    ile wcześniej coś zjadłaś słodkiego? od razu przed badaniem?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniej więcej godzinę przed a w poczekalni piłam Kubusia :-P

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    przy brzuszkach nie kłuje ;) robię raz na tydzien..ale u mnie to kontynuacja treningów, nic nowego.
    Przed badaniem też zjem coś słodkiego, bo straszny śpioch z mojego maluszka :))
    jeszcze 3 tygodnie do badania ...

eidth lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mialyście już prenatalne...USG było już przez brzuch czy dopochwowo ?

f2w343r8930pqaay.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka, która miała prenatalne tydzień temu ( I trymestr) miała przez brzuch. Ja jutro mam prenatalne, wiec sama się przekonam czy przez brzuch;)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie przez brzuch, i w sumie jak minął 10 tydzien to mam przez brzuszek wszystko robione.
    Lekarka zastanawiała się czy nie robić dopochwowo bo chciała aby się dobudził, no ale do tego nie doszło. Zresztą ja za bardzo nie lubię badania dopochwowego zawsze tak jeżdżą tą głowicą, bardzo nie przyjemne jest dla mnie badanie :/.

feegu6l.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie lubię badania dopochwowego:/

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    u mnie również:) chodź jak się ubiorę odpowiednio to nie widać ciąży :)
    ...przed ciążą był płaski ale u mnie wystarczy ze woda się zatrzyma i zawsze wychodził, więc dla mnie to nie zaskoczenie że jest.Akurat przed ciążą nie wysuszałam się na wiór :P
    A robicie w ciąży brzuszki?
    własnie szukam zestawy ćwiczeń :) na nowy trymestr :))

Polecam ćwiczenia z piłką :) Ja z synkiem w ciąży dorobiłam się mięśnia brzucha :D Taki zapał miałam :) No i ćwiczyłam na orbitreku. Teraz czekam na II trymestr z niecierpliwością :) O proszę, to mój brzuszek w 29 tyg z synkiem ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f31c8f558ff7.jpg

eidh ja ostatnie usg miałam już przez brzuszek ( 10 tydz)

xpaulinax, mmarzenak, Pati_89, madziak2202, Kourtney lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Polecam ćwiczenia z piłką :) Ja z synkiem w ciąży dorobiłam się mięśnia brzucha :D Taki zapał miałam :) No i ćwiczyłam na orbitreku. Teraz czekam na II trymestr z niecierpliwością :) O proszę, to mój brzuszek w 29 tyg z synkiem ;)

Nonono, sexy mama :)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o tym sposobie jedzenia słodkiego przed badaniem, ale zastosuję :-)

Dziewczyny a na badanie usg w 10 tyg gdybym miała przez brzuch to z pełnym czy pustym pęcherzem? :-P

m3sxdqk36px9niv0.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ