Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie dam rady przeczytać wszystkiego ale widzę że ostatnio pojawiła się temat wizyt, czy z partnerem czy bez. My na każdą wizytę wchodzimy razem, później na badaniu jestem sama a na koniec lekarz prosi męża i pokazuje mu nagranie na USG
Helen lubi tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:a macie już widoczne brzuszki?
Z racji tego że schudłam 10 kg to właśnie brzuszek zaczął być widoczny jakieś 5 dni temu. Teraz jak byliśmy na imprezie rodzinnej to wszyscy juz twierdzili ze mam malutki zaokrąglony brzuszekco prawda specjalnie ubrałam się tak żeby go podkreślić
mmarzenak lubi tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
ja mam właśnie taki plan żeby zjeść coś słodkiego, pączka na przykład;-) ja jutro mam wizytę u swojej gin bo chciała żebym przyszła przed prenatalnymi, do jutra też mam l4 a w piątek prenatalne
nie mogę się doczekać
mąż od soboty przeżywa nasz nowy zakup, czyli wózek, mówi o składaniu, rozkładaniu, o tym czy się zmieści do samochodów składany, z gondolą czy bezi do którego jak będziemy wkładać
a ja się cieszę z jego zaangażowania, dziś będziemy chyba skręcać komody z ikei tzn. mąż będzie skręcać a ja mu towarzyszyć i podawać śrubki
xpaulinax, Misia15, Kawokado lubią tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:czy próbowałyście zjeść coś słodkiego przed badaniem usg?
Z racji tego że ostatnio na usg moja dzidzia spala i nie dała się obudzić to musimy powtórzyć w czwartek usg i lekarz kazała mi zjeść coś słodkiego albo napic się coca coliMisia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
u mnie również
chodź jak się ubiorę odpowiednio to nie widać ciąży
...przed ciążą był płaski ale u mnie wystarczy ze woda się zatrzyma i zawsze wychodził, więc dla mnie to nie zaskoczenie że jest.Akurat przed ciążą nie wysuszałam się na wiór
A robicie w ciąży brzuszki?
własnie szukam zestawy ćwiczeńna nowy trymestr
)
-
Ja ostatnio zjadlam coś słodkiego przed badaniem i maluch pięknie skakał w brzuszku
także sposób się sprawdza
Brzuszek mam lekko wypuklony poniżej pępka a na wieczór pięknie się zaokrągla
Co do brzuszkow i ćwiczeń to ją nic nie robię. Boje się zwyczajnie...nawet przy kichaniu brzuch mnie kłuje a co dopiero przy brzuszkach... -
eidth wrote:Ja ostatnio zjadlam coś słodkiego przed badaniem i maluch pięknie skakał w brzuszku
Co do brzuszkow i ćwiczeń to ją nic nie robię. Boje się zwyczajnie...nawet przy kichaniu brzuch mnie kłuje a co dopiero przy brzuszkach... -
eidth wrote:Ja ostatnio zjadlam coś słodkiego przed badaniem i maluch pięknie skakał w brzuszku
Co do brzuszkow i ćwiczeń to ją nic nie robię. Boje się zwyczajnie...nawet przy kichaniu brzuch mnie kłuje a co dopiero przy brzuszkach...robię raz na tydzien..ale u mnie to kontynuacja treningów, nic nowego.
Przed badaniem też zjem coś słodkiego, bo straszny śpioch z mojego maluszka)
jeszcze 3 tygodnie do badania ...
eidth lubi tę wiadomość
-
u mnie przez brzuch, i w sumie jak minął 10 tydzien to mam przez brzuszek wszystko robione.
Lekarka zastanawiała się czy nie robić dopochwowo bo chciała aby się dobudził, no ale do tego nie doszło. Zresztą ja za bardzo nie lubię badania dopochwowego zawsze tak jeżdżą tą głowicą, bardzo nie przyjemne jest dla mnie badanie.
-
Helen wrote:u mnie również
chodź jak się ubiorę odpowiednio to nie widać ciąży
...przed ciążą był płaski ale u mnie wystarczy ze woda się zatrzyma i zawsze wychodził, więc dla mnie to nie zaskoczenie że jest.Akurat przed ciążą nie wysuszałam się na wiór
A robicie w ciąży brzuszki?
własnie szukam zestawy ćwiczeńna nowy trymestr
)
Polecam ćwiczenia z piłkąJa z synkiem w ciąży dorobiłam się mięśnia brzucha
Taki zapał miałam
No i ćwiczyłam na orbitreku. Teraz czekam na II trymestr z niecierpliwością
O proszę, to mój brzuszek w 29 tyg z synkiem
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f31c8f558ff7.jpg
eidh ja ostatnie usg miałam już przez brzuszek ( 10 tydz)xpaulinax, mmarzenak, Pati_89, madziak2202, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Polecam ćwiczenia z piłką
Ja z synkiem w ciąży dorobiłam się mięśnia brzucha
Taki zapał miałam
No i ćwiczyłam na orbitreku. Teraz czekam na II trymestr z niecierpliwością
O proszę, to mój brzuszek w 29 tyg z synkiem
Nonono, sexy mama[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)