X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    W koncu jestem spokojna :) co za ulga .

Ile Ty się nerwów bidulko najadłaś to Twoje. Uwielbiam takie szczęśliwe zakończenia :D

Kourtney lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney to wspaniale, że wszystko dobrze!!! Ważne to, byś się już nie martwiła :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka witaj :-)

Kourtney, super wieści :-) :-) :-)

Dziewczyny, dziś od rana czuję takie kłucie jakby w pachwinie/prawym jajniku. Rano było to takie łaskotanie a teraz co jakiś czas pojawia się taki dzwony ból- jakby kłucie. Jutro rano mam wizytę, ale zastanawiam się czy to może być coś niepokojącego?

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • oleandra Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam po długiej przerwie. Przybłąkał mi się duży krwiak - diagnoza w szpitalu "poronienie zagrażające"-więc ostatnie dni to była jedna wielka nerwówka. Na całe szczęście paskud zaczął się zmniejszać, a dzidziuś pięknie się rozwija więc wraca do mnie wiara, że wszystko będzie dobrze.
    Teraz biorę się za nadrabianie forum - a jest co czytać :)

Frozenka, Madzik84, Helen, xpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    ja co roku robię sok z pigwy (pychotka) do herbaty, z miodem smakuje wybornie :) z tego co czytałam, tez ma mnóstwo witamin i polecany na przeziębienie.
    Moja teściowa też zawsze na zimę składa i daje nam słoiczki :) z herbatką mniam :)

Kourtney no to uspokojona jesteś :) co do błędów to niestety nawet najlepszym się zdarza, trzeba dopytywać i ile nerwów przy tym. Ja np. na karcie mam wpisane grupa krwi 0, a mam B. No i lekarka spisywała z wyniku krwi, więc muszę jej koniecznie powiedzieć, że się pomyliła na kolejnej wizycie.

Dziewczyny a Niffty i Pappa nie określają płci?

No i z innej beczki? Pijecie gazowane napoje? Kurcze mi jedyne co wchodzi to woda gazowana. I piję ją, chociaż nie wiem czy to wskazane gaz w ciąży :P

A brzuch widać już mi, ale w drugiej ciąży podobno szybciej wychodzi. W pierwszej było COŚ widać w jakims 17 tyg. Teraz 11 i już jest ładny :) oby tylko tak szybko nie rósł, bo będzie problem ze zrzuceniem go po ciąży ;)

2ykaqol.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:07

mmarzenak, madziak2202, Kourtney, Helenucha Klucha, Paula222, xpaulinax lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Frozenka witaj :-)

Kourtney, super wieści :-) :-) :-)

Dziewczyny, dziś od rana czuję takie kłucie jakby w pachwinie/prawym jajniku. Rano było to takie łaskotanie a teraz co jakiś czas pojawia się taki dzwony ból- jakby kłucie. Jutro rano mam wizytę, ale zastanawiam się czy to może być coś niepokojącego?

Weź nospe może i poleż trochę. Jak nie przejdzie to zadzwoń może do swego gina?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • oleandra Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

W poprzedniej ciąży też miałam takie kłucia tyle że pojawiały się naprzemiennie po obu stronach - moja gin twierdziła że wraz z powiększającą się macicą rozciągają się jakieś wiązadła (nie pamiętam dokładnie jakie) i stąd takie odczucia. Raczej bym się nie doszukiwała w tym powodu do zmartwień :)

• Frozenka Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, termin mam na 22.06. Bardzo się cieszę, że u was jednak wszystko dobrze i maluszek nt ma bardzo ładne. Szkoda tylko, że tyle pieniędzy i stresów przede wszystkim kosztował was błędny pomiar gina. I powoli gratuluję córeczki. Ja też ma genetycznym dowiedziałam się, że będzie dziewczynka i jest ;)

Oleandra, teraz już na pewno będzie dobrze! Niech krwiak ładnie się wchłania i dzidzia rośnie na pociechę rodzicom :)

oleandra, Kourtney lubią tę wiadomość

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney skaczę pod sufit z radości!!!! Cudowne wieści!!!
    ale mi się humor poprawił :) chyba zjem ze szczęścia dokładkę obiadu hura.gif

Frozenka, Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleandra dobrze ze krwiak sie zmniejsza .

Ja jeszcze nie mam wcale brzuszka ciazowego :P

Joana33 a ty na ktorego masz termin?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:49

oleandra lubi tę wiadomość

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według pierwszego usg mam na 13 czerwca :-)
    Jutro wizyta więc może czegoś nowego się dowiem.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina,sylwia czekam na info jak po wozytach :) trzymam kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Ja według pierwszego usg mam na 13 czerwca :-)
    Jutro wizyta więc może czegoś nowego się dowiem.
    Prenatalne masz jutro? Czy juz mialas?

• ansad Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney super, że jednak to NT niskie, oby jeszcze Pappa nie wyszło fałszywie dodatnie, co się czasem zdarza, bo szkoda by było Twoich nerwów.

Adaś ur. 07.05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka tak nifty pokazuje plec na zyczenie rodzicow. Pappa nie.
    Wiec bedziemy wiedzili na 100% co w brzuszku siedzi.

A co do mojego gina to jest to naprawde dobry i znany lekarz. Rowniez jest na tej liscie i posiada certyfikat do usg prenatalnego i ma dobrej jakosci sprzet i pomimo bledu i tak go nie zamienie na innego. A jednak pomylka sie zdarzyla. Powiedzial mi ze w calej swojej pracy to byl jego druhi blad. Pierwszy na samym poczatku jak zaczynal prace. Nie wiem czym go tak wyprowadzilam z rownowagi ze sie pomylil? ;)

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    Kourtney skaczę pod sufit z radości!!!! Cudowne wieści!!!
    ale mi się humor poprawił :) chyba zjem ze szczęścia dokładkę obiadu hura.gif
    Zjedz zkedz sobie :) haha
    Ja sobie dzisiaj pozwolilam na duuzo czekolady i lody;)

Helen, madziak2202 lubią tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś huśtawkę nastrojów :/ pierwszy raz od początku ciąży. Raz się śmieje raz płacze...
    Mąż kupił pieguski może pomogą ;)

Helen lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    A ja mam dziś huśtawkę nastrojów :/ pierwszy raz od początku ciąży. Raz się śmieje raz płacze...
    Mąż kupił pieguski może pomogą ;)
    Mniam uwielbiam pieguski ;)
    Ja ostatnio wylalam juz wszystkie lzy przez ostatnie kilka dni...

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Mniam uwielbiam pieguski ;)
    Ja ostatnio wylalam juz wszystkie lzy przez ostatnie kilka dni...
    Pyszne są, już pół paczki zjadłam :P jakby się dało to bym się podzieliła :D

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Marka tak nifty pokazuje plec na zyczenie rodzicow. Pappa nie.
    Wiec bedziemy wiedzili na 100% co w brzuszku siedzi.

A co do mojego gina to jest to naprawde dobry i znany lekarz. Rowniez jest na tej liscie i posiada certyfikat do usg prenatalnego i ma dobrej jakosci sprzet i pomimo bledu i tak go nie zamienie na innego. A jednak pomylka sie zdarzyla. Powiedzial mi ze w calej swojej pracy to byl jego druhi blad. Pierwszy na samym poczatku jak zaczynal prace. Nie wiem czym go tak wyprowadzilam z rownowagi ze sie pomylil? ;)

to kiedy wyniki? :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ