X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Prenatalne masz jutro? Czy juz mialas?

Kourtney, jestem w 10 tygodniu, więc prenatalne przede mną.
    Miesiąc temu zapisano mnie na jutro właśnie, więc pewnie zwykłe usg dopochwowe będzie, a za 2 tygodnie przyjadę na prenatalne.
    Hmm oj a teraz tak pomyślałam, mały odstęp między tymi badaniami będzie, no ale to chyba dla dzidziusia nie jest niebezpieczne. Zresztą moja pani doktor wie co robi, więc będę spokojna :-)

Kourtney lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktos pytal o prenatalne. Ja mialam robione przez brzuch .

A dzisiaj dwa razy dopochwowo. Moze przez brzuch robil wtedy bo mezus byl przy mnie ;)

Marka krew oddalam w piatek. Do 9dni roboczych sie czeka. Pani powiedziala ze moze byc szybciej ;)

• eidth Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney uff...cudownie że jednak to był błąd lekarza ale z drugiej strony tyle nerwów ile stracilas to tylko Ty wiesz... Fajnie że będziecie wiedzieć płeć na 100% :-) już możecie wyprawke kompletowac :-)

Mar_ka ale masz już piękny brzuszek ! U mnie praktyczn nic nie widać tylko wieczorem puchnę :-P

Ja też wciągnęłam właśnie pół paczki ciastek do kawy :-P ale zmusilam się do wypicia jej bo też mnie zaparcia męczą a jak napije się kawy to zaraz wszystko puszcza :-P

Kourtney lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oleandra wrote:
    I ja się witam po długiej przerwie. Przybłąkał mi się duży krwiak - diagnoza w szpitalu "poronienie zagrażające"-więc ostatnie dni to była jedna wielka nerwówka. Na całe szczęście paskud zaczął się zmniejszać, a dzidziuś pięknie się rozwija więc wraca do mnie wiara, że wszystko będzie dobrze.

Jakaś plaga krwiaków, Ciebie też dopadło :( Trzymam kciuki, żeby już było dobrze. Wyleguj się jak najwięcej, nawet jak lekarz nie kazał. Kiedy idziesz teraz na kontrolę?

Ma_rka, WOW, tylko tak mogę podsumować Twój brzuch, fajowy :)

Niektóre dziewczyny już wkroczyły w II trymestr, spora część po prenatalnych, a tu jeszcze Frozenka do nas dołączyła, nowa czerwcóweczka :D Im nas więcej, tym lepiej :)

Frozenka, Kourtney lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A ktos pytal o prenatalne. Ja mialam robione przez brzuch .

A dzisiaj dwa razy dopochwowo. Moze przez brzuch robil wtedy bo mezus byl przy mnie ;)

Marka krew oddalam w piatek. Do 9dni roboczych sie czeka. Pani powiedziala ze moze byc szybciej ;)

kurcze, ale mega :)będziesz pierwsza w 100% pewna płci :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Herbaty nie powinno się pić z cytryną, bo wywarza się cytrynian glinu, który jest niezdrowy. Zamiast tego lepiej zrobić herbatkę imbirową, czyli po prostu pogotować kilka minut plasterki świeżego imbiru, dodać sok z cytryny i po przestudzeniu miód. Dla lepszego działania antybakteryjnego można dodać do tego czosnek, ale to dzieciom raczej nie będzie smakowało.
    tak, wszystko się zgadza, ale wtedy gdy cytrynę dodajemy do gorącej wody :)
    tak samo jak miód dodaje się tuż przed podaniem :))

Kawokado lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • oleandra Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 dzisiaj byłam na kontroli , która napełniła mnie optymizmem a następną mam równo za tydzień. Całe szczęście w nieszczęściu, że paskudnik postanowił się ewakuować na zewnątrz więc w przeciągu tygodnia zmniejszył się o ponad połowę - oby tak dalej (chociaż ciągłe plamienia z tym związane nie wpływają za dobrze na moją psychikę bo ciągle panikuję że coś jest nie tak). Z wylegiwaniem się jest ciężko bo mam 14 miesięcznego synka, który wymaga uwagi 24/7 ale mąż stanął na wysokości zadania , sam mnie bardzo odciąża i zaangażował do pomocy rodzinę więc oszczędzam się ile tylko się da. No fakt, że ostatnio dużo mamuś ma zmąconą radość z ciąży krwiakami :/

Frozenka lubi tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:

2ykaqol.jpg

Jaki piękny brzusio! Ja dziś zaczęłam 12t i nic płasko, ale to pewnie dlatego że to pierwsza ciąża :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala, to jak o połowę się zmniejszył na przestrzeni tygodnia to tempo ekspresowe! :)
    No fakt, mnie też bardzo stresowało plamienie przy opróżnianiu się krwiaka. Przed ostatnią wizytą 3 kolejne dni pojawiała się ciemna krew, ale lekarz uspokajał, że gdzieś ta nadprogramowa krew musi się podziać.
    Teraz już będzie dobrze i chwali się pomocnego męża :)

Frozenka lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Jaki piękny brzusio! Ja dziś zaczęłam 12t i nic płasko, ale to pewnie dlatego że to pierwsza ciąża :)

Ojej marka, ale spory :) U mnie druga ciąża, myślałam że duży jest ale chyba jednak nie ;) Mój przy Twoim się chowa :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, super wieści, tak bardzo się cieszę, podświadomie wiedziałam że będzie dobrze i nie dopuszczałam ze usłyszę inną wiadomość od Ciebie :*

a to mój brzuszek z mieszkańcem :P
    358b4dc9975d520fmed.jpg

Magda34, Madzik84, Kourtney, Misia15, madziak2202, Abra lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Kourtney, super wieści, tak bardzo się cieszę, podświadomie wiedziałam że będzie dobrze i nie dopuszczałam ze usłyszę inną wiadomość od Ciebie :*

a to mój brzuszek z mieszkańcem :P
    358b4dc9975d520fmed.jpg

Nie wiem jaki był przed ciążą, ale jest malutki :) biust za to ładny wygląda ;)

I nie straszcie mnie dziewczyny, bo mam nadzieje, że mnie nie wywali aż tak mocno z tym brzuchem. Z synkiem na tym etapie miałam prawie płasko.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:

Pierwsza ciąża, Ty taka chudzinka to i brzuch nie może być wielkich rozmiarów. W pierwszej ciąży bardzo się czeka na ten ciążowy brzuszek, w drugiej powiem Wam, że już wiedząc jak się potem ciężko porusza z dużym i ile się potem to wchłania to jak dla mnie mógłby zostać taki jak jest do końca ciąży ;)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne brzuszki :)

Helen lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki laski :)
    cycki fakt poszły bardzo do przodu, śmieję się, że gonią brzuch rozmiarem :P

Henelucha to tylko się cieszyć :) tym drobniejszym dziewczynom później wychodzą :)

Idę ćwiczyć, do miłego :)
    Marka masz ciut większy od mojego, każda ciąża jest inna :)
    a jeszcze jak druga to tam szybciej się wszystko rozciąga :)

feegu6l.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym jest że strasznie już bym chciała duży brzuszek, ale z drugiej strony jest szansa zaoszczędzić ze swoich ciuchów ciążowych na jakieś bodziaki i akcesoria dla fasolki :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie! Badanie nie wykazało żadnych nieprawidłowości, dzieciaczek mierzy już 6,8 cm, a NT wyszło 1,6 czyli w normie. Obejrzeliśmy wszystkie narządy: lekarz pokazał nam pikające serduszko, żołądek, przełyk, przeponę, pęcherz i mózg. Niesamowite doświadczenie! :D

Frozenka, agus3004, eidth, Madzik84, Helenucha Klucha, ansad, Magda34, myszaaa, Kourtney, Kawokado, aneczka2015, Helen, Misia15, Paula222, mmarzenak, Magdzialena, kirys, jakka lubią tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne brzuchy dziewczyny :)

Xpaulinax, super, że wszystko ok :) i jaki już duży smyk :D

Helen lubi tę wiadomość

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Melduję się po wizycie! Badanie nie wykazało żadnych nieprawidłowości, dzieciaczek mierzy już 6,8 cm, a NT wyszło 1,6 czyli w normie. Obejrzeliśmy wszystkie narządy: lekarz pokazał nam pikające serduszko, żołądek, przełyk, przeponę, pęcherz i mózg. Niesamowite doświadczenie! :D

Masz zdjęcie ? :-)

f2w343r8930pqaay.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:

super! :) a płeć było widać?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ