Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kourtney wrote:Prenatalne masz jutro? Czy juz mialas?
Kourtney, jestem w 10 tygodniu, więc prenatalne przede mną.
Miesiąc temu zapisano mnie na jutro właśnie, więc pewnie zwykłe usg dopochwowe będzie, a za 2 tygodnie przyjadę na prenatalne.
Hmm oj a teraz tak pomyślałam, mały odstęp między tymi badaniami będzie, no ale to chyba dla dzidziusia nie jest niebezpieczne. Zresztą moja pani doktor wie co robi, więc będę spokojnaKourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kourtney uff...cudownie że jednak to był błąd lekarza ale z drugiej strony tyle nerwów ile stracilas to tylko Ty wiesz... Fajnie że będziecie wiedzieć płeć na 100%
już możecie wyprawke kompletowac
Mar_ka ale masz już piękny brzuszek ! U mnie praktyczn nic nie widać tylko wieczorem puchnę
Ja też wciągnęłam właśnie pół paczki ciastek do kawyale zmusilam się do wypicia jej bo też mnie zaparcia męczą a jak napije się kawy to zaraz wszystko puszcza
Kourtney lubi tę wiadomość
-
oleandra wrote:I ja się witam po długiej przerwie. Przybłąkał mi się duży krwiak - diagnoza w szpitalu "poronienie zagrażające"-więc ostatnie dni to była jedna wielka nerwówka. Na całe szczęście paskud zaczął się zmniejszać, a dzidziuś pięknie się rozwija więc wraca do mnie wiara, że wszystko będzie dobrze.
Jakaś plaga krwiaków, Ciebie też dopadłoTrzymam kciuki, żeby już było dobrze. Wyleguj się jak najwięcej, nawet jak lekarz nie kazał. Kiedy idziesz teraz na kontrolę?
Ma_rka, WOW, tylko tak mogę podsumować Twój brzuch, fajowy
Niektóre dziewczyny już wkroczyły w II trymestr, spora część po prenatalnych, a tu jeszcze Frozenka do nas dołączyła, nowa czerwcóweczkaIm nas więcej, tym lepiej
Frozenka, Kourtney lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Kourtney wrote:A ktos pytal o prenatalne. Ja mialam robione przez brzuch .
A dzisiaj dwa razy dopochwowo. Moze przez brzuch robil wtedy bo mezus byl przy mnie
Marka krew oddalam w piatek. Do 9dni roboczych sie czeka. Pani powiedziala ze moze byc szybciej
kurcze, ale mega :)będziesz pierwsza w 100% pewna płci -
kirys wrote:Herbaty nie powinno się pić z cytryną, bo wywarza się cytrynian glinu, który jest niezdrowy. Zamiast tego lepiej zrobić herbatkę imbirową, czyli po prostu pogotować kilka minut plasterki świeżego imbiru, dodać sok z cytryny i po przestudzeniu miód. Dla lepszego działania antybakteryjnego można dodać do tego czosnek, ale to dzieciom raczej nie będzie smakowało.
tak samo jak miód dodaje się tuż przed podaniem)
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Madzik84 dzisiaj byłam na kontroli , która napełniła mnie optymizmem a następną mam równo za tydzień. Całe szczęście w nieszczęściu, że paskudnik postanowił się ewakuować na zewnątrz więc w przeciągu tygodnia zmniejszył się o ponad połowę - oby tak dalej (chociaż ciągłe plamienia z tym związane nie wpływają za dobrze na moją psychikę bo ciągle panikuję że coś jest nie tak). Z wylegiwaniem się jest ciężko bo mam 14 miesięcznego synka, który wymaga uwagi 24/7 ale mąż stanął na wysokości zadania , sam mnie bardzo odciąża i zaangażował do pomocy rodzinę więc oszczędzam się ile tylko się da. No fakt, że ostatnio dużo mamuś ma zmąconą radość z ciąży krwiakami
Frozenka lubi tę wiadomość
-
Ulala, to jak o połowę się zmniejszył na przestrzeni tygodnia to tempo ekspresowe!
No fakt, mnie też bardzo stresowało plamienie przy opróżnianiu się krwiaka. Przed ostatnią wizytą 3 kolejne dni pojawiała się ciemna krew, ale lekarz uspokajał, że gdzieś ta nadprogramowa krew musi się podziać.
Teraz już będzie dobrze i chwali się pomocnego mężaFrozenka lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Helenucha Klucha wrote:Jaki piękny brzusio! Ja dziś zaczęłam 12t i nic płasko, ale to pewnie dlatego że to pierwsza ciąża
Ojej marka, ale sporyU mnie druga ciąża, myślałam że duży jest ale chyba jednak nie
Mój przy Twoim się chowa
-
Helen wrote:
Nie wiem jaki był przed ciążą, ale jest malutkibiust za to ładny wygląda
I nie straszcie mnie dziewczyny, bo mam nadzieje, że mnie nie wywali aż tak mocno z tym brzuchem. Z synkiem na tym etapie miałam prawie płasko. -
Helenucha Klucha wrote:Jaki piękny brzusio! Ja dziś zaczęłam 12t i nic płasko, ale to pewnie dlatego że to pierwsza ciąża
Pierwsza ciąża, Ty taka chudzinka to i brzuch nie może być wielkich rozmiarów. W pierwszej ciąży bardzo się czeka na ten ciążowy brzuszek, w drugiej powiem Wam, że już wiedząc jak się potem ciężko porusza z dużym i ile się potem to wchłania to jak dla mnie mógłby zostać taki jak jest do końca ciąży -
dzięki laski
cycki fakt poszły bardzo do przodu, śmieję się, że gonią brzuch rozmiarem
Henelucha to tylko się cieszyćtym drobniejszym dziewczynom później wychodzą
Idę ćwiczyć, do miłego
Marka masz ciut większy od mojego, każda ciąża jest inna
a jeszcze jak druga to tam szybciej się wszystko rozciąga
-
Melduję się po wizycie! Badanie nie wykazało żadnych nieprawidłowości, dzieciaczek mierzy już 6,8 cm, a NT wyszło 1,6 czyli w normie. Obejrzeliśmy wszystkie narządy: lekarz pokazał nam pikające serduszko, żołądek, przełyk, przeponę, pęcherz i mózg. Niesamowite doświadczenie!
Frozenka, agus3004, eidth, Madzik84, Helenucha Klucha, ansad, Magda34, myszaaa, Kourtney, Kawokado, aneczka2015, Helen, Misia15, Paula222, mmarzenak, Magdzialena, kirys, jakka lubią tę wiadomość
-
xpaulinax wrote:Melduję się po wizycie! Badanie nie wykazało żadnych nieprawidłowości, dzieciaczek mierzy już 6,8 cm, a NT wyszło 1,6 czyli w normie. Obejrzeliśmy wszystkie narządy: lekarz pokazał nam pikające serduszko, żołądek, przełyk, przeponę, pęcherz i mózg. Niesamowite doświadczenie!
Masz zdjęcie ? -
xpaulinax wrote:Melduję się po wizycie! Badanie nie wykazało żadnych nieprawidłowości, dzieciaczek mierzy już 6,8 cm, a NT wyszło 1,6 czyli w normie. Obejrzeliśmy wszystkie narządy: lekarz pokazał nam pikające serduszko, żołądek, przełyk, przeponę, pęcherz i mózg. Niesamowite doświadczenie!
super!a płeć było widać?
Mały Ryś