X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Patrze jak dokladnie widac wszystko . to niesamowite
    http://iv.pl/images/60235488449320692014.jpg

Jaki fajny mały człowieczek:) Cudo poprostu:) Rowniez zazdroszcze :)

Kourtney lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś zdałam kurs na fotografa :) Jakby ktoś sobie życzył reportaż ślubny, imprezy okolicznościowe (roczek, chrzty, komunie) sesje rodzinne, dziecięce, niemowlęce, plenerowe, ciążowe i narzeczenskie to proszę śmiało pisać. Dojadę wszędzie

Kourtney, Magda34, Helenucha Klucha, Frozenka, HoniKa89, madziak2202, Abra, Madzik84, jakka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Dziewczyny dziś zdałam kurs na fotografa :) Jakby ktoś sobie życzył reportaż ślubny, imprezy okolicznościowe (roczek, chrzty, komunie) sesje rodzinne, dziecięce, niemowlęce, plenerowe, ciążowe i narzeczenskie to proszę śmiało pisać. Dojadę wszędzie
    Gratulacje :* bede pamietac. Zelaszcza ze ty tez z warszawy?
    Jednak na slub mamy juz zalatwionego fotografa

• magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas zaglądam, czytam i czytam :)
    Kourtney bardzo się cieszę, że wszystko się u Ciebie wyjaśniło :)
    Wszystkim mamusiom gratuluję udanych wizyt :)
    Teraz ja się stresuję bo w czwartek mam usg genetyczne...mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

Kourtney, Magda34, madziak2202 lubią tę wiadomość

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak a co u ciebie? Bo pisalas ze umowilas sie prywatnie w sobote na wizyte w polsce. Jak po prenatalnych?

A dzisiaj wizyte miala jeszcze Sylwia...a nic nie napisala. Mam nadzieje ze wszystko ok

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:

Gratulacje :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :*

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa, kolorowych:)

Kourtney lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciężarówki :) Witam po dłuższej przerwie. Wyciszyłam się czasowo, ponieważ wchodząc na forum ciągle bałam się najgorszych wieści i kolejnych strat, podczytywałam i mocno to przeżywałam.

13 listopada widziałam mojego Maluszka, wszystko było w porządku. 30 listopada wybieramy się na USG genetyczne.
    Co do mojego samopoczucia, to mdłości stały się na szczęście sporadyczne w porównaniu do zeszłych tygodni.
    Wczoraj kupiłam spodnie ciążówki (była promocja w H&M), brzuszek już powoli zaczyna rosnąć :)

Niesamowite jest to, że przez czas mojej ciąży trzy moje PRZYJACIÓŁKI również zaszły w ciążę :) Szok! :)

Kourtney, Frozenka, xpaulinax, Madzik84, Joana33, Magda34, kirys, Kawokado lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytując ostatnie strony widzę, że nie tylko ja mam problem z kłuciem brzucha. Dostawałam nawet takich ataków, że aż płakać mi się chciało, bo myślałam, że to coś z Dzidziusiem... Okazało się, że mój problem to skurcze mięśni miednicy, już przed ciążą byłam na fizjoterapii z powodu kręgosłupa, a okazało się, że wszystkiemu winna jest spięta miednica. W ciąży zaczęła mnie więc boleć. Lekarz od razu wiedział o co chodzi (naciskał TEN bolący punkt, okropieństwo) i poradził fizjoterapię.
    A herbatę z cytryną można pić pod warunkiem, że cytrynę wrzucamy po wyciągnięciu torebki - wtedy nasz organizm przyjmuje taką samą ilość glinu, jaką dostałby bez dodania soku cytrynowego :)

Kawokado, Zołzi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka fajnie ze wrocilas. I najwazniejsze ze z maluszkiem jest wszystko w porzadku

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój Nietoperek:

2de56ea1747ac345med.jpg

Kourtney, Frozenka, xpaulinax, madziak2202, Madzik84, Helenucha Klucha, Joana33, Magda34, wisnia11, kirys, Kawokado, Zołzi, ansad lubią tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrzy dziewczyny.
    Na śląsku zrobiło się troszkę biało za oknami :) nie jest tego dużo ale zawsze cieszy oko. A jak u Was pogoda?
    Ja niedługo jadę do mamy a później do siostry i jej dzieciaków więc czeka mnie miły dzień, czego i Wam życzę :*

Kourtney, Frozenka, xpaulinax, madziak2202, Madzik84, Magda34 lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzisiaj robicie? :) Ja o 12 mam wizyte u gina z wynikami pappa.
    A ktora dzisiaj tez ma wizyte?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Wawie tez zimnoo na maksa..

Jajkoniespodzianka pieekny dzidzius :*

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

• Frozenka Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Gratuluję ukończenia kursu :)

Jajkoniespodzianka, super, że z dzidzią ok. I rozumiem doskonale ten strach przed wchodzeniem na forum... Dlatego na samym początku ciąży nawet nie pisałam nigdzie. Jeszcze teraz mam wrażenie, że u mnie jest za wcześnie na radość :(

Jakąś ciężką noc miałam. Dobrze, że córcia jeszcze śpi to sobie spokojnie poleżę ;)

Zołzi lubi tę wiadomość

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    super! :) a płeć było widać?

Nie, lekarz powiedział, że niestety jeszcze nic nie może na ten temat powiedzieć i nie ma co zgadywać tylko poczekać do następnej wizyty, którą mamy 21 grudnia, więc będzie prezent pod choinkę :)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Super, ze wszystko dobrze:) A płeć? Czy przez cale badanie musialas miec pełny pęcherz? Czy po jakims czasie moglas isc siku:)?

Od kiedy jestem w ciąży nie słyszałam nic na temat konieczności posiadania pełnego czy opróżnionego pęcherza, więc wszystkie wizyty miałam z opróżnionym. Chociaż ostatnio mam wrażenie, że on ciągle jest pełny, hehe ;)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam prenatalne o 16-40.. bardzo sie stresuje i nie wiem jak ja dziś w pracy usiedzę:/

lprkuay3dehqwb0g.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja dzisiaj mam prenatalne o 16-40.. bardzo sie stresuje i nie wiem jak ja dziś w pracy usiedzę:/

mmarzenak, nie ma co się stresować. Będzie dobrze!

zi13ikgnbtapo19b.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ